OpenCart-opetusohjelma

Yksityiskohtainen OpenCart-opetusohjelma Tämä OpenCart-opetusohjelma esittelee sinulle vielä yhden työkalun verkkokaupan luomiseen. Vaikka tavaroiden myynti verkossa oli aiemmin vaikeaa ja teknistä, nykyään sinulla on runsaasti vaihtoehtoja, jos haluat avata verkkokaupan.


Olemme jo kirjoittaneet oppaita erinomaisista valinnoista, kuten WooCommerce, Shopify, Prestashop ja Magento. OpenCartilla sinulla on vielä yksi vaihtoehto.

Alla opit, mikä OpenCart on ja kuinka sitä voidaan käyttää verkkokaupan luomiseen tyhjästä.

Oletko valmis aloittamaan? Tehdään sitten tämä.

Mikä on OpenCart?

Ennen kuin puhumme sen käytöstä, tutkitaan ensin, mistä puhumme.

Ilmainen verkkokauppaympäristö

Kuten muutkin tällä sivustolla mainitut verkkokaupan ratkaisut, OpenCart on itse ylläpidetty, avoimen lähdekoodin alusta.

Ensimmäinen osa tarkoittaa, että asennat sen omalle palvelimellesi ja huolehdit siitä itse: hosting, ylläpito, hallinta, turvallisuus. Tätä vastustaa SaaS (Software as a Service) -ratkaisut, kuten Shopify, jotka tarjoavat suuren osan tästä palvelunaan, mutta tarjoavat myös vähemmän joustavuutta ja hallintaa.

Avoin lähdekoodi puolestaan ​​tarkoittaa, että alusta on ihmisyhteisön työ, joka lahjoittaa aikansa rakentamista ja parantamista sen sijaan, että tuote kuuluu yhdelle yritykselle.

Avoimen lähdekoodin tuotteiden miellyttävä sivuvaikutus on, että niitä käytetään yleensä täysin vapaasti. Yksi tunnetuimmista esimerkeistä on WordPress, maailman menestynein sisällönhallintajärjestelmä.

Samoin kuka tahansa voi käyttää OpenCartia verkkokaupan rakentamiseen maksamatta sen senttiäkään.

OpenCart-ominaisuudet

Ominaisuuden edessä OpenCart tarjoaa seuraavat:

 • Mahdollisuus luoda ja hallita rajattomasti sekä fyysisiä että virtuaalisia tuotteita helppokäyttöisestä käyttöliittymästä
 • Lukuisia maksu- ja toimitusvaihtoehtoja
 • Suuri laajennettavuus ilmaisten ja maksettujen laajennusten avulla
 • Tapa hallita useita kauppoja samasta taustasta
 • Monen valuutan ja monen kielen vaihtoehdot
 • Yksityiskohtaiset SEO-vaihtoehdot ja reagoivuus ulkona
 • Laaja valikoima markkinointityökaluja

Ei paha ilmaisen ohjelmiston suhteen, eikö niin?

Kuinka asentaa OpenCart

Okei, nyt kun tämä on ratkaistu, siirrytään tämän OpenCart-opetusohjelman pääosaan: ohjelman käyttämiseen, alkaen sen asennuksesta. Kuten mainittiin, tämä on itseisätetty ratkaisu, joten tarvitset verkkoisäntä ja verkkotunnuksen, johon sitä voi käyttää. Vaihtoehtoisesti voit asentaa sen myös paikallisesti testataksesi OpenCart-ohjelmaa.

1. Lataa OpenCart ja valmistele asennus

Ensimmäinen asia, joka sinun täytyy tehdä, on siirtyä päälle OpenCart-lataussivulta ja osui isoon Lataa nyt nappi.

lataa opencart aloittaaksesi opetusohjelman

Kun olet valmis, sinun pitäisi löytää kiintolevyltäsi zip-tiedosto, joka pitäisi heti purkaa. Se sisältää useita tiedostoja sekä hakemiston nimeltä upload. Tämä on tärkein osa, joten pidä se kätevä.

Nyt on aika muodostaa yhteys palveluntarjoajaasi FTP: n kautta. Sitä varten tarvitset FTP-asiakkaan, kuten FileZilla. FTP-asiakas on erittäin tärkeä verkkosuunnittelijoiden työkalu, jonka avulla voit muodostaa yhteyden palvelimeen etäyhteyden kautta.

Tarvitset vain isäntänimen, FTP-käyttäjänimen ja salasanan. Voit yleensä saada ne palveluntarjoajasi hallintapaneelista. Ota yhteyttä tukeen, jos et löydä sitä.

Kun olet yhteydessä palvelimeen, siirry hakemistoon, johon verkkotunnuksesi osoittaa. Juuri täällä sinun on ladattava kaikki tiedostot upload -kansio, josta puhuimme aiemmin.

Voit tehdä niin siirtymällä heidän sijaintiinsa FTP-asiakasohjelmassa, merkitsemällä heidät ja valitsemalla upload tai avaamalla tiedostojen etsimen ja vetämällä ja pudottamalla tiedostoja FTP-asiakasohjelmaan.

lataa opencart-tiedostot ftp: n kautta

2. Luo tietokanta

Kun lähetys tapahtuu, on aika huolehtia verkkokauppasivustosi toisesta osasta: MySQL-tietokannasta.

OpenCart tallentaa kaikki sisältösi, suhteesi toisiinsa, käyttäjänimet, salasanat ja muut tiedot. Periaatteessa se on verkkokaupan sydän, OpenCart on työkalu, joka käyttää sitä ja näyttää sen.

Tietokannan luonti riippuu palveluntarjoajalta. Monet heistä antavat sinun tehdä sen phpMyAdminin kautta, jonka voit tarkistaa ohjeet. Jos olet cPanelissa, käytä nämä vaiheet. Monilla palveluntarjoajilla on myös yksinkertaisesti valikko nimeltään MySQL-tietokannat tai vastaava, jossa voit hallita näitä asetuksia.

Voit luoda phpMyAdmin-tietokannan Opencart-tietokantaan

Loppujen lopuksi tarvitset:

 • Tietokannan hosting-osoite
 • Tietokannan nimi
 • Käyttäjätunnus, jolla on täydet käyttöoikeudet siihen
 • Tuo käyttäjän salasana

Sain sen? Siirrytään sitten eteenpäin.

3. Suorita asennus

Nyt sinulla on kaikki mitä tarvitset OpenCartin asentamisen aloittamiseen. Siirry siihen vain osoittamalla URL-osoitetta hakemistoon, johon olet ladannut tiedostot. Jos olet määrittänyt kaiken oikein, tekemällä niin sinun pitäisi päästä sinut tälle näytölle:

opencart-asennus

Tämä on alku asennustoiminnolle, joka opastaa sinua asennuksen läpi. Ensimmäinen sivu on yksinkertaisesti OpenCart-lisenssisopimus, jonka voit hyväksyä napsauttamalla Jatkaa.

Seuraavassa vaiheessa OpenCart suorittaa tarkistuksen, onko ympäristösi yhteensopiva toimimaan siinä.

opencart-asennusvaihe 2

Yksi asia, johon joudut ehdottomasti tänne, on neljännen kohdan varoitus kahdesta kutsutusta tiedostosta config.php.

opencart config php -kokoonpano

Voit ratkaista tämän helposti nimeämällä nimetyt tiedostot uudelleen config-dist.php asennuksen juurihakemiston ja admin kansio config.php.

Lataa asennussivu uudelleen, ja sen pitäisi olla kaikki vihreänä. Osuma Jatkaa uudelleen.

Nyt on aika kirjoittaa aiemmin luomasi tietokannan tiedot.

opencart-asennusvaihe 3

Syötä isäntänimi, käyttäjänimi, salasana ja tietokannan nimi vastaaviin kenttiin. Turvallisuussyistä on myös järkevää muuttaa tietokannan etuliite joku muu kuin standardi oc_, esimerkiksi satunnainen merkkijono kuten xyz555p_.

Lisää lopuksi käyttäjänimesi, salasanasi ja sähköpostiosoitteesi kaupan järjestelmänvalvojan käyttäjälle. Vältä kuitenkin standardia admin nimi, tämä tekee hakkereista vain helppoa arvata kirjautumistunnuksesi.

Kun olet valmis, napsauta uudelleen sinistä painiketta. Ja siinä on, että jos näet alla olevan ruudun, olet asentanut OpenCartin onnistuneesti, onnittelut!

opencart-asennus valmis

Vielä yksi asia: Kuten yläreunassa oleva rivi ehdottaa, pitää liikkeesi turvassa sinun palata palvelimellesi ja poistaa asennushakemisto. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti FTP-asiakkaasi käyttämistä vielä kerran hakemiston nimeltä Asentaa ja poista se. Se siitä.

OpenCart – Ensimmäiset vaiheet

Asennuksen viimeisellä sivulla on kaksi painiketta, jotka vievät verkkokauppaan ja sallivat sinun kirjautua sisään hallintoalueelle.

Jos napsautat ensimmäistä, laskeudut liikkeesi etusivulle, jossa on jonkin verran näyttämätöntä sisältöä, jotta saat kuvan siitä, mitä OpenCart voi tehdä.

opencart-etuosa, jossa on näppärä sisältö

Kirjaudu sisään hallintoosi -painike vie sinut sisäänkirjautumissivulle, johon sinun on annettava asennusprosessin aikana luomasi järjestelmänvalvojan tiedot.

opencart järjestelmänvalvojan sisäänkirjautuminen

On myös järkevää lisätä tämä sivu kirjanmerkkeihin, jotta voit löytää sen myöhemmin uudelleen.

Kun kirjaudut sisään, laskeudut pääasialliseen OpenCart-kojelautaan, mahdollisesti ponnahdusikkunassa, jossa sinua pyydetään siirtämään varastointi hakemisto julkisesti saatavan verkkotilasi ulkopuolella.

siirrä tallennushakemisto

Voit yleensä ratkaista tämän automaattisesti valitsemalla polun haluamallesi sivulle vasemmasta alakulmasta (OpenCart kertoo, mitkä polut ovat hyvä idea) ja napsauttamalla Liikkua.

Jos se ei auta, valitse Siirrä manuaalisesti avattavasta valikosta saadaksesi ohjeita hakemiston uudelleen sijoittamiseen käsin.

OpenCart-taustan yleiskatsaus

Sen jälkeen näet vihdoin pää kojetaulun ensimmäistä kertaa.

avoimen kärryn kojetaulu

Se on melko helppo ymmärtää. Vasemmalla puolella on päänavigointi, jolla pääset verkkokaupan kaikkiin pääosiin:

 • kojelauta – Palaa takaisin pääkojetauluun, jota näet juuri nyt.
 • Luettelo – Tässä teet kaiken tuotteisiin liittyvän, esimerkiksi luomalla niitä, määrittämällä ne luokkiin ja lisäämällä lisätietoja.
 • laajennukset – Paikka laajennusten asentamiseen, jotka lisäävät toimintoasi kauppaan.
 • Design – Muuta sivun asettelua, muokkaa teemasi, kieliä, bannereita ja SEO-URL-osoitteita täällä.
 • Myynti – Hallitse myyntiäsi, palautuksia, lahjakortteja ja muuta.
 • Asiakkaat – Tässä voit huolehtia kaikesta asiakkaisiin liittyvästä, mukaan lukien ryhmittely.
 • Markkinointi – Etsi markkinointivälineitä, kuten kampanjan seuranta, kuponkeja ja sähköpostimarkkinointi tästä paikasta.
 • järjestelmä – Kauppa-asetukset, käyttäjän hallinta, lokalisointivaihtoehdot ja ylläpito.
 • raportit – Yksityiskohtaiset raportit kauppasi etenemisestä ja siitä, mitä tällä hetkellä tapahtuu.

Tutkimme näitä kaikkia yksityiskohtaisemmin jäljempänä.

Kojelaudan tunteminen

Oikeassa yläkulmassa voit määrittää profiilisi napsauttamalla väliaikaista nimeä ja sitten Profiilisi. Avattava valikko sisältää myös hyödyllisiä linkkejä OpenCart-kotisivulle, dokumentaatioon ja tukifoorumiin.

opencart-profiilivalikon vaihtoehdot

Tärkein osa on kuitenkin myymäläkatsauksen kuollut keskus. Kun olet aktiivisesti myymässä, täällä näet tilaukset, myynnit, asiakkaat ja nykyiset vierailijat. Napsauta Katso lisää… vie sinut yksityiskohtaisempaan raporttiin jokaisesta heistä.

Siellä on myös maailmankartta, joka näyttää missä tilaukset tulevat, myyntianalyysit (vaihda aikataulua kalenterikuvakkeen avulla), myymäläsi asiakkaiden viimeaikainen toiminta ja viimeisimmät tilaukset.

Lyhyesti sanottuna, tämä sivu pitää sinut ajan tasalla OpenCart-myymälän tilasta yhdellä silmäyksellä, kun kirjaudut sisään.

Tuotteiden luominen OpenCartilla

Verkkokaupassa tietysti keskeisin toiminto on tuotteiden luominen. Siksi tätä tarkastelemme seuraavaksi OpenCart-opetusohjelmassa.

1. Luo uusi tuote

Löydät kaikki sivustosi tuotteet alla Katalogi> Tuotteet. Kun menet sinne nyt, voit nähdä, että kaupassa on jo joitain esimerkkejä tuotteista luettelossa.

tuotelista

Käytä oikealla olevia suodatinvaihtoehtoja löytääksesi tietyn (tai useamman). Poista kaikki valitsemalla vain vasemmalla puolella oleva ruutu ja napsauttamalla punaista painiketta, jossa on roskakorikuvake oikeassa yläkulmassa. Tässä voimme myös kopioida olemassa olevia tuotteita.

Tässä tapauksessa haluamme kuitenkin luoda uuden tuotteen, jonka voimme tehdä napsauttamalla sinistä painiketta plus-symbolilla. Tämä laskeutuu meille seuraavalle näytölle:

luo uusi tuote opencartissa

Jos olet koskaan työskennellyt CMS: n kanssa aiemmin, sen kaikkien pitäisi näyttää melko tutulta. Aloita antamalla tuotenimi ja kuvaus. Voit käyttää jälkimmäisen muotoiluvaihtoehtoja ja syöttää jopa multimediaa, kuten kuvia ja videoita.

Alla on SEO-asetukset. Täällä voit asettaa erillisen otsikon, joka ilmestyy hakukoneissa, sekä metakuvauksen, joka näkyy sen alla.

Esimerkki SERP-sivulta.

Voit unohtaa meta-avainsanat, joita ei enää käytetä.

Lisäksi tuotetunnisteet ovat avainsanoja, jotka saavat tuotteet näkymään, kun asiakkaat syöttävät ne kaupan hakupalkkiin. Siksi on hyödyllistä sisällyttää joitain, jotta tuotteiden löytäminen olisi helpompaa.

2. Määritä tuotetiedot

Sen jälkeen on aika napsauttaa itseäsi muilla välilehdillä. vuonna data -osiossa määrität kaikki tiedot, jotka asiakkaat näkevät tuotesivulla.

tuotetietoasetukset

Täältä kaikki tarkoittaa:

 • Malli – Lisää tuotteelle mallinumero. Sen on koostuttava kirjaimista ja numeroista ja sitä vaaditaan.
 • SKU, UPC, EAN, JAN, ISBN, MPN – Nämä ovat erilaisia ​​seurantanumeroita tuotteille, joita sinulla voi olla, mutta joita sinulla ei ehkä ole tai tarvitset.
 • Sijainti – missä tuotteesi sijaitsee (jos sinulla on useita myymälöitä).
 • Veroluokka – Konfiguroi tuotteen veroluokan.
 • Määrä, vähimmäismäärä, vähennä varastot, loppu varastosta – Tässä voit määrittää, kuinka monta näistä tuotteista sinulla on käytettävissä, kuinka monta asiakasta on ostettava ainakin, pitäisikö OpenCartin laskea niiden lukumäärä ja minkä viestin näytetään loppuunmyytyjen tavaroiden osalta.
 • laivaus – Tarvitseeko tämä tuote lähetyskuluja sekä mitat ja paino toimituskustannusten laskemiseksi.
 • päivä jolloin saatavilla – Milloin tuotetta on saatavana.
 • Tila – Ota tuotteen esto käyttöön ja poista se käytöstä kaupan etusivulla.
 • Lajittelujärjestys – Tuotteen prioriteetti näytettäessä luettelossa.

3. Asenna linkit

tuotelinkit

Kaikki täällä määrittelee missä myymälässäsi tämä tuote tulee näkyviin ja antaa kävijöille myös tapoja suodattaa myymäsi tuotteet:

 • Valmistaja – Jos myyt tiettyjen valmistajien (esimerkiksi Apple tai Samsung) tuotteita, mukaan lukien ne täällä, asiakkaat voivat etsiä niitä tuotemerkeittäin.
 • Luokat – Luokkien lisääminen tekee tuotteista suodatettavan ja helpomman lajitella ja löytää.
 • Suodattimet – Suodattimet voivat olla esimerkiksi värejä tai kokoja, joiden avulla käyttäjät voivat esimerkiksi etsiä vain punaisia ​​tuotteita.
 • varastot – Jos sinulla on useita kauppoja, voit määrittää täältä, missä sijainnissa tuote on saatavilla.
 • Lataukset – Jos kyseessä on ladattava tuote, lisää tähän tiedosto, jonka asiakkaat saavat oston jälkeen.
 • Liittyvät tuotteet – Lisää tähän liittyvät tuotteet tähän, jotta ne näkyvät tuotesivulla.

4. Lisää määritteet

tuoteominaisuudet

Tämä valikko on oletuksena tyhjä, mutta sen avulla voit luoda tuoteominaisuuksia. Tämä voi olla esimerkiksi näytön koko, suorittimen tyyppi tai käyttöjärjestelmä. Älä kuitenkaan asioita, kuten vaatteiden koko tai väri. Tarkista seuraava kohta.

Napsauta pluskuvaketta lisätäksesi joitain. Voit myös hallita tätä kohdassa Katalogi> Attribuutit. Lisää tietoa tässä.

5. Tee lisää vaihtoehtoja

tuotevaihtoehdot

Tässä on missä olet lisää tuotevaihtoehtoja kuten eri kokoja tai värejä. Voit myös asettaa nämä alla Katalogi> Asetukset ja määritä ne sitten tänne.

6. Määritä toistuvat maksut

tuote toistuvat profiilit

Jos tuotteessa on toistuvia maksuja (kuten tilausta), määritä se tässä. Napsauta plus-kuvaketta ja valitse sitten olemassa oleva toistuva profiili ja asiakasryhmä avattavasta valikosta. Lisätietoja toistuvien profiilien asettamisesta tämä sivu.

7. Salli alennukset ja erikoistarjoukset

alennukset

Seuraavissa valikoissa voit asettaa alennuksia asiakkaille. Tämä voi tapahtua joko alennusten muodossa (esimerkiksi ryhmälle, kuten uutiskirjeen tilaajat) tai erikoistarjouksina (kuten lomamyynti). Voit määrittää, mihin asiakasryhmään näitä tulisi soveltaa, kuinka monelle tuotteelle, aloitus- ja lopetuspäivälle ja muille.

8. Älä unohda kuvia

Kuva on tärkeä asetus, koska tässä määrität visuaaliset kohteet, jotka asiakkaasi näkevät tuotteesta.

tuotekuvat

Yläosassa näet pääkuvan, joka näkyy kaupassa. Tällä hetkellä se on vain paikkamerkki. Napsauta sitä ja valitse muokattava kynämerkki. Tämän jälkeen voit valita kuvakirjastoasi tai ladata uuden.

kuvanhallintaohjelma

Alaosaan voit lisätä kuvia, jotka näkyvät edelleen alla tuotesivulla. Kun lisäät ne, aseta numerot Lajittelujärjestys niiden järjestyksen määrittämiseksi, missä ne näkyvät.

9. Harkitse palkintopisteitä

Palkintopisteet

OpenCartissa on ominaisuus, jonka avulla voit määrittää uskollisuuspisteitä asiakkaille. Jos haluat käyttää sitä, tässä määritetään kuinka monta pistettä ostaja saa tämän tuotteen ostamisesta.

10. Käsittele SEO ja suunnittelu

Alla SEO, löydät vain yhden vaihtoehdon, jota kutsutaan avainsana.

tuotteen seo

Se on kuitenkin tärkeä, koska jos aktivoit SEO-URL-osoitteet asetuksissa, tähän kirjoittamasi on tuotteen URL-osoitteen loppu.

Joten, jos syöt jotain omena-iphone-11, linkki tuotteeseen tulee olemaan yourshop.com/apple-iphone-11. Tietysti tämä on hakukoneille paljon parempi kuin pysyvä linkki, joka päättyy näennäisesti satunnaislukuihin ja parametreihin.

Lopuksi, temasi mukaan, sivuillasi saattaa olla muita ulkoasuja. Jos näin on, voit ohittaa alla olevan tuotteen asettelun Design.

tuotesuunnitteluasetukset

11. Tallenna ja julkaise

Kun olet tehnyt määritykset, tallenna tuote oikeassa yläkulmassa olevaan tallennussymboliin. Jos olet asettanut sen tilan käyttöön data -osiossa voit siirtyä sitten myymälän etusivulle ja löytää tuotteen sieltä.

valmis avoin kärrytuote

Voit muokata sitä palaamalla tuoteluetteloon ja napsauttamalla oikealla olevaa sinistä painiketta. Voit myös poistaa sen käytöstä muuttamalla sen tilaa ja tallentamalla. Hyvin tehty, loit juuri ensimmäisen tuotteesi!

Muut luetteloasetukset

Tässä on muita valikkokohteita, jotka löydät alla Luettelo ja mitä ne sisältävät:

 • Luokat – Tilaa tuotteet luokkiin parempia suodatusvaihtoehtoja varten. Tämä vaikuttaa myös valikkokohtiin. Lisää siitä alla.
 • Toistuvat profiilit – Kuten jo mainittiin, tässä määritetään toistuvat maksut, kuten tilaukset.
 • Suodattimet – Luo mukautetut suodattimet asiakkaasi voivat tarkentaa hakua.
 • määritteet – Hallitse sivustosi tuoteominaisuuksia.
 • vaihtoehdot – Sama, mutta vaihtoehtoihin.
 • valmistajat – Sama, mutta valmistajille.
 • Lataukset – Hallitse sivustossasi ladattavia tuotteita ja tiedostoja.
 • Arvostelut – OpenCartin avulla voit kerätä ja näyttää asiakkaita arvostelut. Löydät kaikki vaihtoehdot tähän.
 • Tiedot – Määritä, mikä näkyy alla Tiedot kaupan alatunnisteessa.

OpenCart-kaupan ulkoasun muuttaminen

Tuotteiden jälkeen muotoilu on luultavasti minkä tahansa verkkokaupan seuraava tärkein osa. Joten, puhutaanpa siitä.

1. Lataa uudet teemat

Kuten monet muut sisällönhallintajärjestelmät, OpenCart hallitsee kauppojesi suunnittelua teemoilla. Löydät lisää niistä OpenCart-markkinoilla.

opencart-laajennuskauppa

Tämä sisältää kaikenlaisia ​​OpenCart-laajennuksia, joista puhutaan myöhemmin tässä opetusohjelmassa. Siinä on myös suuri joukko ilmaisia ​​teemoja, jotka voit löytää valitsemalla Teemat luokana ja sitten Vapaa huipulla.

Rajaa valintoja edelleen muilla suodatusvaihtoehdoilla. Napsauta mitä tahansa teemaa saadaksesi lisätietoja siitä, nähdäksesi live-esittelyt ja tarkistaaksesi yhteensopivuuden OpenCart-version kanssa. Kun olet päättänyt yhdestä, lataa se tietokoneellesi vihreän painikkeen kautta (sinun on luotava tili tehdäksesi niin).

Lataa opencart-teema

Tämä antaa sinulle kiintolevyllesi zip-tiedoston, jonka voit purkaa heti.

2a. Asenna teemat automaattisesti

Valitettavasti teemojen asentaminen OpenCartiin on hiukan monimutkaista, koska siihen on useita eri tapoja teemasta riippuen.

Helpoin on, jos se antaa sinulle asennustiedoston. Tunnistat, jos näin on, jos se päättyy _theme.ocmod.zip. Tällöin kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä on mennä Laajennukset> Asentaja ja käytä upload -painiketta, kun haluat lähettää tiedoston OpenCart-verkkokauppaan.

teemojen opencart-laajennusohjelma

Siinä kaikki, sinun on vain aktivoitava teema alla kuvatulla tavalla.

2b. Asenna teemat manuaalisesti

Jos sinulla ei ole asennustiedostoa, sinun on asennettava teema manuaalisesti. Kirjaudu tätä varten takaisin palvelimellesi FTP: n kautta ja siirry hakemistoon, johon olet asentanut verkkokauppaohjelmistosi.

Sitten sinun on löydettävä pakkaamattomassa teema-tiedostossasi ladattava tiedosto. Nämä ovat tyypillisesti kaksi hakemistoa, joita kutsutaan admin ja tai luettelo mutta saattaa olla enemmän teemasi riippuvainen, joten muista tarkistaa sen ohjeet.

opencart-tematiedostot

Jos malli tarjoaa tiedostoja eri OpenCart-versioille, valitse oikea. Lataa sitten tiedostot ja hakemistot OpenCart-asennukseen korvaamalla olemassa olevat kansiot. Se on se asennusta varten, nyt aktivointiin.

3. Aktivoi OpenCart-teema

Siirry OpenCart-taustajärjestelmässäsi Laajennukset> Laajennukset. Valitse yläreunan avattavasta valikosta Teemat. Katso esiin tulevassa luettelossa, onko löytänyt juuri lataamasi teema. Asenna se napsauttamalla vihreää painiketta.

asenna opencart-teema laajennusluettelosta

Kun se on tapahtunut, napsauta sinistä Muokata painiketta. Aseta näytettävissä teemavaihtoehdoissa Tila että käytössä ja tallenna oikeassa yläkulmassa.

Ota teema käyttöön teemavaihtoehdoissa

Vaihtoehtoisesti, jos teemaasi ei näy luettelossa, joudut ehkä napsauttamaan Muokkaa-painiketta Kauppa. Seuraavalla sivulla, kohdasta Teemahakemisto, valitse juuri asennetun teeman nimi ja tallenna sitten.

muokkaa opencartin oletuskaupan teeman

Jos olet tehnyt kaiken oikein, siirryt nyt myymälän etusivulle (esimerkiksi profiilikuvasi ja Kauppa), voit nähdä uuden teeman toiminnassa.

muutettu opencart-teema käyttöliittymässä

5. Muuta asetteluja

Toinen tärkeä muotoelementti OpenCartissa on ns. Asettelut. Niitä käytetään osoittamaan erilaisia ​​sisältömoduuleja verkkokauppasivustosi sivuille. Löydät käytettävissä olevat vaihtoehdot kohdasta Suunnittelu> Asettelut.

avoimen kärryn asetteluvalikko

Oletetaan siis, että halusi muuttaa kotisivun ulkoasua. Sinua napsautetaan sinisellä painikkeella sanotussa sarakkeessa Koti. Seuraavasta näytöstä löydät mahdollisuuden määrittää moduulit alareunoihin.

moduulit asetteluissa

Kun napsautat avattavia valikoita, näet sen Sisällön alkuun tällä hetkellä on sille osoitettu diaesitys, esillä olevat tuotteet ja karuselli. Yksi asia, jonka voit tehdä täällä, on muuttaa moduulien järjestystä määrittämällä erilaisia ​​olemassa oleviin paikkoihin.

Voit myös määrittää lisämoduuleja käyttämällä tyhjää avattavaa valikkoa, valitsemalla haluamasi moduulin ja osoittamalla sitten sinistä plus-painiketta..

lisää ylimääräinen moduuli

Tallenna muutokset nähdäksesi ne käännettyinä kotisivulle.

uusi moduuli etupäässä

Voit tehdä saman muilla sivuilla, kuten kassalla, yhteystiedoilla jne.

6. Vaihda valikko

Yksi keskeinen asia mitä tahansa verkkosivustoa / verkkokauppaa varten on selausvalikon muuttaminen. Oletuksena OpenCart näyttää myymäläsi tärkeimmät luokat siinä. Meneillään esimerkki, jotta ymmärrät mistä puhumme.

Tässä on esittelykaupan nykyinen valikko:

nykyinen liikkeen navigointivalikko

Oletetaan, että halusimme muuttua Puhelimet ja kämmentietokoneet että Älypuhelimet (koska kuka enää käyttää PDA-laitteita?), siirry kamerat eteen ja poista MP3-soittimet täysin. Kaikki nämä asiat tapahtuvat alla Luettelo> Luokat.

luokkiluettelo

Täältä löydät luettelon myymäläsi tuoteluokista. Ensinnäkin, löydä Puhelimet ja kämmentietokoneet ja napsauta oikealla olevaa sinistä muokkauspainiketta. Täällä, alla yleinen, muuttaa molemmat Kategorian nimi ja Metatunniste vain Älypuhelimet, sitten tallenna.

muuta luokan nimi

Muokkaa seuraavaksi kamerat luokka, mene Tiedot> Lajittelujärjestys, muuttaa se 1 tai 0, ja tallenna sitten tämäkin.

luokkalajittelujärjestys

Muokkaa lopuksi MP3-soittimet luokka, mene Tiedot> Ylös, poista valinta ruudusta ja tallenna se sitten.

sulje luokka pois suosituimmista luokista

Vaihtoehtoisesti, jos olet varma, että et koskaan koskaan myy tällaista tuotetta uudelleen, voit tarkistaa sen myös kategorialuettelosta (plus sen jälkeläiset) ja poistaa sen punaisella painikkeella oikeassa yläkulmassa..

Kummaltakin tavalla, kun kaikki nämä vaiheet suoritetaan, kun lataat nyt kaupan etusivun, näet muuttuneen päävalikon.

muokattu myymälävalikko

Valitettavasti monimutkaisempien muutosten, kuten mukautettujen linkkien tai sivujen linkkien, tekemistä on muokattava teetiedosto tai käytettävä laajennusta.

Laajennusten käsittely

Okei, on aika puhua laajennuksista. Laajennukset, kuten nimestä voi päätellä, mahdollistavat OpenCart-kaupan ominaisuuksien laajentamisen. Tämä voi olla mitä tahansa yhteyden muodostamiseen Google Analyticsiin taustan elementtien lisäämisen kautta maksu- ja toimitustoimittajiin. Katsotaanpa kuinka se auttaa meitä.

Modulien muokkaaminen

Ensimmäinen asia, josta puhumme tässä, ovat edellä mainitut moduulit. OpenCart sisältää useita ydinmoduulit.

Voit käyttää niitä sivustollasi siirtymällä osoitteeseen Laajennukset> Laajennukset ja valitse moduulit avattavasta valikosta.

luettelo opencart-moduuleista

Täältä löydät kaikki myymälässäsi käytettävissä olevat vaihtoehdot sekä sen, ovatko ne käytössä tai pois käytöstä.

Voit myös muokata niitä täällä. Esimerkiksi, jos menet Esitelty> Kotisivu ja napsauttamalla muokkauspainiketta pääset tälle näytölle.

muokkaa esiteltyä moduulia

Täällä voit helposti nähdä, että pystyt muuttamaan moduulin sisältöä kotisivun asettelusta. Lisää uusia tuotteita, muuta näytettyjen tuotteiden lukumäärää tai moduulin leveyttä ja korkeutta. Tallenna muutokset, ja ne käännetään kotisivulle.

Ei niin vaikea ymmärtää, eikö niin? Sama pätee kaikkiin muihin moduuleihin, olivatpa ne sitten diaesityksiä, uusimpia tuotteita, kassan painikkeita jne.

Laajennusten asentaminen / poistaminen

Jos katsot laajennusvalikkoa, huomaat, että sivustollasi on jo monia laajennuksia. Kaikki eivät kuitenkaan ole aktiivisia tai käytettävissä, ellet asenna niitä.

Se on erittäin helppoa. Jos esimerkiksi käytät avattavaa valikkoa kohdassa Laajennukset> Laajennukset mennä Analytics, löydät Google Analytics -laajennuksen, mutta sitä ei ole kytketty päälle.

asenna google analytics -laajennus

Ei mitään helpompaa kuin napsauttamalla vihreää Asentaa painiketta. Sen jälkeen se on saatavilla, mutta ei silti aktiivinen. Voit muuttaa sen napsauttamalla Muokata -painiketta kuten ennen.

opencart google analytics -moduuli

Seuraavassa ikkunassa voit sitten lisätä vain analyysikoodin tosiasialliseen käyttöön, mutta myös muuttaa sen tilan arvoon käytössä. Säästä ja olet valmis.

Jos et enää halua käyttää Google Analyticsia, voit aina napsauttaa punaista Uninstall -painiketta palataksesi alkuun.

Laajennusten lisääminen OpenCart Marketplacesta

Sinulla on mahdollisuus laajentaa sivustosi laajennusten määrää asentamalla enemmän markkinoilta. Tämä melko toimii samalla tavalla kuin teemojen asentaminen vain, että voit käyttää asenninta kuvatulla tavalla.

Etsi laajennus markkinoilta, lataa se, mene Laajennukset> Asentaja, lataa, ja olet valmis ja voit käyttää uutta lisäystä.

Se on kuitenkin entistä helpompaa markkinoiden integroinnin avulla suoraan OpenCart-taustaohjelmaan (alla Laajennukset> Kauppapaikka).

opencart-laajennusmarkkina takaosassa

Käytä -painiketta suodattaaksesi maksuttomia ja maksettuja laajennuksia, yläosassa olevaa avattavaa valikkoa suodattaaksesi luokan perusteella tai kirjoita nimi.

Ladataksesi laajennuksia sinun on ensin rekisteröitävä myymäläsi. Voit tehdä sen sitten OpenCart-kotisivulla Tili> Kaupat.

rekisteröi myymälä opencartilla

Napsauta tätä Lisää kauppa, syötä URL-osoitteesi ja lähetä. Tämä antaa sinulle pääsyn API-tietoihin oikealla olevan silmäkuvakkeen kautta.

opencart api -tiedot

Kun selaimesi on auki, palaa takaisin markkinapaikkaan taustalla ja napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaketta avataksesi tämän valikon:

Lisää opencart api-tiedot

Syötä sovellusliittymäsi käyttäjänimi ja salainen avain ja tallenna sitten. Kun olet tehnyt niin, voit avata minkä tahansa laajennuksen backend-markkinoilla, mene ladata välilehti alareunassa ja napsauta Asentaa saada se vain sivustollesi.

Asenna opencart-laajennus takaosaan

Käytä sitten sitä kuten ennenkin.

OpenCart-raporttien käyttäminen

OpenCart tarjoaa paljon raportteja tietääksesi kauppasi suoriutumisesta. Löydät ensimmäisen alla Myynti> Tilaukset.

opencart-tilausvalikko

Täällä voit nähdä kaikki sivustosi tilaukset, mukaan lukien asiakkaan nimi, tila ja muut. Voit myös suodattaa oikeanpuoleista myyntiäsi löytääksesi yksittäisiä tilauksia, tilauksilla tai tietyn ajanjakson aikana tehtyjä tilauksia.

Lisäksi voit muokata tai päivitä tilaukset manuaalisesti tarvittaessa muuttaaksesi maksua, toimituskuluja ja muuta. sama säännöllisesti laskutettaville tuotteille alla Toistuvat tilaukset.

Todellinen raportointi tapahtuu kuitenkin kohdalla Raportit> Raportit.

opencart-raportit

Täällä sinulla on pääsy lukuisiin tietoihin avattavan valikon kautta. Tapahtumista, tilauksista, veroista lähetykseen, palautuksiin ja katsottuihin tai ostettuihin tuotteisiin – täältä löytyy vain vähän mitä löydät täältä.

Lisäksi tarkista live-tilastot siitä, kuka vierailee sivustossasi tällä hetkellä Raportit> Kuka on verkossa.

Asiakkaat valikko

Löydät asiakkaitasi koskevat tiedot samalla nimellä olevasta valikkokohteesta.

asiakasvalikko

Täällä voit nähdä tiedot kaikilta, jotka ovat koskaan tilanneet kaupastasi. Lista on haettavissa, jos tarvitset löytää jonkun tietyn. Voit myös tarkastella heidän tapahtumahistoriaa, antaa palkitsemispisteitä, hallita tapahtumia ja lisää.

Alla Asiakkaat> Asiakasryhmät voit myös tilata asiakkaasi ryhmiin. Tämä on hyödyllinen markkinointitarkoituksiin, kuten alennusten tai erikoistarjousten lähettämiseen asiakaskunnan tietyille alaosastoille. Lue lisää aiheesta dokumentointi.

OpenCart-markkinointivaihtoehdot

OpenCart tarjoaa joukon vaihtoehtoja kaupan markkinoimiseksi ja ostajien houkuttelemiseksi. Mennään nyt yli.

Seuraa markkinointikampanjoita

Yksi mielenkiintoisimmista markkinointityökaluista OpenCartissa sijaitsee Markkinointi> Markkinointi.

Täällä voit luoda seurantakoodeja markkinointikampanjoille. Voit esimerkiksi liittää nämä linkkeihin bannereihin saadaksesi tietää, kuinka monta napsautusta mistä kampanjastasi tulee.

Napsauta vain oikeassa yläkulmassa olevaa plus-kuvaketta ja täytä lomake.

markkinoinnin seurantavalikko opencartissa

Seurantakoodi luodaan automaattisesti, mutta voit myös muuttaa sen johonkin muuhun.

kuponkeja

OpenCart antaa luonnollisesti verkkokaupan ratkaisuna luoda kuponkeja asiakkaille alennuksia varten. Aivan kuten luonnollisesti, löydät ne alla Markkinointi> Kupongit.

kuponkivalikko

Täältä löydät luettelon kaikista sivustossasi olevista kuponkeista, niiden tarjoamista alennuksista, voimassaolosta ja siitä, ovatko ne tällä hetkellä aktiivisia. Jos luot uuden tai napsautat Muokata -painike olemassa olevalle kuponkille, pääset tälle sivulle.

luo kuponki avoimeen autoon

Kaikki on aika itsestään selvää. Lisää kuponkinimi ja koodi, jonka asiakkaiden on annettava käyttääkseen sitä, valitse kiinteä tai prosentuaalinen alennus ja kuinka paljon se vie hinnan.

Määritä sitten, kuinka paljon asiakkaan on ostettava käyttääkseen sitä, onko hänen kirjauduttava sisään vai voiko hän käyttää alennusta vieraana. asetus Ilmainen toimitus että Joo antaa asiakkaille ilmaisen postituskupongin käytön.

Lisää tuotteet, joita se koskee, aloitus- ja lopetuspäivämäärä, kuinka monta kuponkin kokonaiskäyttöä sallitaan ja kuinka monta asiakasta kohden.

Kun kaikki on toiveidesi mukaan, aseta se käytössä ja tallenna. Helppo nakki. Lisää tietoa tässä.

Kupongien lisäksi voit luoda myös kertaluonteisen käytön Lahjakortit alla Myynti> Lahjakortit ja lähetä ne heti kaupastasi. Heillä on jopa konfiguroitavat teemat!

Sähköpostimarkkinointi

Edellä mainitun lisäksi OpenCart sisältää myös sisäänrakennetun sähköpostimarkkinoinnin, jonka löydät alla Markkinointi> Mail.

opencart-sähköpostimarkkinoinnin vaihtoehdot

Voit määrittää vastaanottajaryhmät edellä mainitussa asiakasryhmävalikossa. Valitse kenelle lähettää viestisi, lisää alarivi ja sisältö alla olevaan editoriin. Varmista, että käytät muotoiluasetuksia ja multimediaa!

Kun olet valmis, lähetä se oikeassa yläkulmassa olevalla sinisellä painikkeella.

Järjestelmän kokoonpano

Tämän OpenCart-opetusohjelman viimeisenä osana tarkastelemme asetuksia. Verkkokauppa-alusta tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja kaupan määrittämiseen.

asetukset

Alla Järjestelmä> Asetukset voit määrittää myymälän perustiedot. Voit muuttaa sen napsauttamalla muokkauspainiketta myymäläsi nimen takana luettelossa.

Tämä lisävaihe on välttämätön, koska kuten mainittiin, OpenCart voi ajaa useita kauppoja yhdestä asennuksesta. Kun napsautat sitä, pääset tänne:

opencart-asetukset

Tässä on, mitä eri välilehdet sisältävät:

 • yleinen – Aseta meta otsikko ja kuvaus (ratkaisevan tärkeä hakukoneen ulkonäölle), avainsanat (unohda tämä), vaihda malli ja valitse oletusasettelu.
 • myymälä – Aseta myymälän ja omistajan nimi sekä osoite, sähköposti-, puhelin- ja faksinumero, kuva, aukioloajat ja kommentit asiakkaalle. Kaikki tämä näkyy Ota meihin yhteyttä sivua ja sitä käytetään kaupasta lähetettyjen sähköpostien lähettäjänä.
 • paikallinen – Täällä voit määrittää kaiken tekemäsi kaupan sijaintiin, kuten asuinmaan, kaupan ja järjestelmänvalvojan kielen, valuutan ja mittausten kanssa.
 • Vaihtoehto – Paljon näyttövaihtoehtoja tuotteille, arvosteluille, tositteille, veroille, tilille, kassalle ja paljon muuta. Älä ohita tätä!
 • Kuva – Aseta kaupan logo ja favicon.
 • posti – Määritä, miten sähköpostisi käsitellään kaupassasi, samoin kuin sähköposti-ilmoitukset, jotka haluat vastaanottaa.
 • server – Tässä voit asettaa myymälän ylläpitotilaan, määrittää kauniita pysyviä linkkejä, web-indeksointiluvat, Gzip-pakkauksen käytön, suojausasetukset (SSL, salasanat jne.), Sallitut latausmuodot ja -koko sekä virheiden käsittely. Tämä on myös erittäin tärkeää!

käyttäjät

Kuten voitte kuvitella, tässä määrität kaiken tekemäsi sivustosi käyttäjien kanssa. Voit luoda uusia ja määrittää käyttäjäryhmiä ja käyttöoikeuksia.

Käyttäjät-valikko

Tällä tavalla voit hallita sitä, kuka sivustossasi voi tehdä mitä sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että ihmiset sekoittavat asetuksia, joita heidän ei pitäisi tehdä. Se sisältää myös asetukset API-käyttö kauppaan.

lokalisointi

Tässä osassa on kyse lisäkaupoista, kielestä, valuutoista ja muista asioista, jotka liittyvät kaupan tarjoamiseen asiakkaille ympäri maailmaa.

 • Kauppapaikat – Jos sinulla on fyysisiä sijainteja verkkokauppasi lisäksi, tässä voit hallita kaikkea tekemistä heidän kanssaan.
 • Kieli (kielet – Lisää uusia kieliä sivustoosi (mukaan lukien käyttöliittymä). Tämän on helpottanut kielipaketit. Uudet vaihtoehdot näkyvät kaupanäytön yläosassa.
 • Valuutat – Voit tarjota tuotteita enemmän valuutoissa. Määritä ne täällä. Ne näkyvät myös kaupan yläpalkissa.
 • Varastotilat – Määritä tilat, jotka asiakkaat näkevät varastossa olevista tuotteista.
 • Tilaustilat – Sama, mutta asiakkaille näytettävissä tilaustiloissa.
 • tuotto – Sama kuin yllä, mutta palautustilan, palautustoimintojen ja syiden perusteella, jotka asiakkaat voivat valita tavaroiden takaisin lähettämiseksi.
 • Maat – Määritä lähetysmahdollisuudet, osoitemuoto ja muut.
 • Zones – Määritä maiden sisäiset vyöhykkeet kuljetus- ja verotustarkoituksia varten.
 • Maantieteelliset alueet – Sama, mutta geologisilla vyöhykkeillä, jotka voivat sisältää useita maita tai alueita (esim. Yhdysvaltain länsirannikko).
 • verot – Määritä veroluokit ja verokannat tuotteillesi.
 • Pituusluokat – Saatavissa olevat pituusmitat myymälässäsi.
 • Paino-luokat – Sama, mutta painon suhteen.

ylläpito

Viimeinkin sinulla on ylläpito valikossa:

 • Varmuuskopio – Varmuuskopioi ja palauta kaupatietokanta.
 • lisäykset – OpenCartiin ladatut tiedostot (kuvat, PDF, jne.), Etsi ja suodata tarvittaessa.
 • Virhelokit – Kaikki myymäläsi virheet dokumentoidaan täällä.

OpenCart: Monimutkainen, mutta tehokas verkkokaupparatkaisu

OpenCart on monipuolinen vaihtoehto verkkokauppojen luomiseen. Sillä on laaja valikoima kokoonpanoasetuksia ja se tarjoaa kaiken mitä tarvitset kaupan rakentamiseksi. Se on myös ilmainen käyttää ja laajennettavissa laajasti.

Käyttäjäryhmän kannalta se on luultavasti paras keskitason käyttäjille, joilla on joitain teknisiä taitoja, kuten HTML ja PHP. Käyttö ei ole erittäin suoraviivaista ja voisi olla helpompaa monissa paikoissa. Lisäksi joudut todennäköisesti joutumaan muuttamaan tiedostoja ja koodia, mikä on ehdottomien aloittelijoiden taitojen ulkopuolella.

Myös dokumentaatio voisi olla parempi. Se on joskus epätäydellinen tai virheellinen, eli sinun on käytettävä foorumeita ajoittain.

Siitä huolimatta, OpenCart on hyvä ratkaisu saada verkkokauppasi nopeasti toimintaan. Käytä tätä opetusohjelmaa, jos haluat tehdä niin.

Oletko käyttänyt OpenCartia aiemmin? Mikä on mielestänne? Onko etuja ja haittoja? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map