Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa WordPress

Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa WordPressJoko yrityksesi verkkosivustoa, verkkokauppaa tai harrastajablogia; yksi asia on varma: sinun on otettava käyttöön säännöllinen varmuuskopiointiaikataulu. Varmuuskopiointi verkkosivustollesi on ratkaisevan tärkeää, koska se antaa sinulle mielenrauhan ja varmistaa, että voit helposti palauttaa verkkosivustosi, mikäli pahin tapahtuu.


Varmuuskopio suojaa sinua hakkereilta, haittaohjelmilta ja tahattomilta palvelinkatkoksilta, jotka saattavat muuten tehdä verkkosivustostasi käyttökelvottoman tai aiheuttaa sivustosi uusimisen tyhjästä..

Onneksi verkkosivustosi varmuuskopiointi ei ole vaikeaa, ja se voidaan tehdä ilmaiseksi useiden WordPress-varmuuskopiolaajennusten ansiosta. Jotkin näistä plugineista jopa helpottavat verkkosivustosi palauttamista ilmaiseksi varmuuskopiosta. Tässä artikkelissa näytämme, kuinka se tehdään.

Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa WordPress-verkkosivustosi varmuuskopioinnin avulla

Yksi helpoimmista tavoista varmuuskopioida WordPress-verkkosivustosi on ilmainen Varavahti kytkeä.

Varavahti

Backup Guard -laajennuksen yleiskatsaus

Backup Guard on ilmainen laajennus, jossa on yli 70000 aktiivista asennusta ja 4,5 tähden luokitus. Se on yksi harvoista harvinaisista laajennuksista, joka tarjoaa ilmaiseksi sekä varmuuskopiointi- että palautusvaihtoehtoja. Se on myös erittäin helppo käyttää. Tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • Varmuuskopioi sivustosi manuaalisesti niin monta kertaa kuin haluat
 • Valitse tiedostojen, tietokannan tai molempien varmuuskopiointi
 • Lataa varmuuskopiot tietokoneellesi tai tallenna ne Dropboxiin
 • Palauta sivustosi varmuuskopiosta yhdellä napsautuksella
 • Peruuta varmuuskopiointi
 • Tuki usean sivuston WordPress-asennuksiin

Nyt kun tiedät mitä kaikki mukana on, katsotaanpa kuinka käyttää Backup Guard -laajennusta WordPress-verkkosivuston varmuuskopiointiin ja palauttamiseen.

1. Varmuuskopioinnin asennus

Ensimmäinen askel on asentaa Backup Guard -laajennus. Mene WordPress-hallintapaneeliin Laajennukset> Lisää uusi. Etsi Backup Guard, lataa ja asenna sitten laajennus. Kun se on asennettu, napsauta Aktivoida painiketta. Olet nyt valmis aloittamaan WordPress-verkkosivustosi varmuuskopioinnin.

Asenna varmuuskopio

2. WordPress-verkkosivuston varmuuskopiointi varmuuskopion avulla

Voit varmuuskopioida verkkosivustosi varmuuskopion avulla: Varmuuskopio> Varmuuskopiot. Ainoa mitä sinun on nyt tehtävä, on paina varmuuskopiopainiketta. Laajennus antaa sinulle mahdollisuuden nimetä varmuuskopio ja valita, haluatko täyden varmuuskopion vai mukautetun.

Varmuuskopiot varmuuskopion avulla

Mukautetun vaihtoehdon valitseminen antaa sinun valita, haluatko varmuuskopioida tiedostosi vai tietokannan. Voit myös lähettää varmuuskopion pilveen, mutta sinun on ensin kytkettävä Dropbox-tili. Jatka kohti Varmistusvahti> Pilvi ja vaihtaa kytkin asentoon PÄÄLLÄ.

Sitten sinut ohjataan Dropboxin verkkosivustoon, jossa sinun on valtuutettava laajennuksen yhteys. Napsauta vain Valtuuta ja sinut ohjataan takaisin WordPress-hallintapaneeliin, jossa voit nähdä, että Dropbox-tili on kytketty.

Backup Guard Dropbox -yhteys

Tätä opetusohjelmaa varten olemme valinneet Koko varmuuskopio -vaihtoehdon ja nimenneet varmuuskopioni Test Varmuuskopio. Voit käyttää kuukauden ja vuoden nimeämiskäytäntöä, jotta voit seurata varmuuskopioita helposti.

Kun olet määrittänyt varmuuskopion, paina Varmuuskopioida -painiketta ja odota varmuuskopion valmistumista. Voit sitten ladata varmuuskopion ja tallentaa sen tietokoneellesi tai ulkoiselle kiintolevylle.

3. Varmuuskopioiden ajoittaminen

Varmuuskopiointi verkkosivustollesi manuaalisesti on helppoa, mutta voi olla tylsää seurata verkkosivustosi viimeistä varmuuskopiointia. Siksi kyky ajoittaa varmuuskopioita ja saada ne tapahtumaan säännöllisesti on hieno ominaisuus.

Voit ajoittaa varmuuskopioita varmuuskopioinnin avulla: Varmuuskopio> Aikataulu. Kytke ensin kytkin asentoon PÄÄLLÄ ja kirjoita sitten varmuuskopion aikataulun nimi. Tätä opastusta varten olemme nimenneet sen viikoittaisiksi varmuuskopioiksi.

Varmuuskopioiden ajoittaminen varmuuskopion avulla

Seuraava vaihtoehto on valita varmuuskopiointitaajuus. Voit valita tunnin, päivän, viikon tai kuukauden varmuuskopioista. Olemme asettaneet minun viikoittain.

Viimeiseksi voit määrittää, haluatko suorittaa täyden vai mukautetun varmuuskopion, kuten teit manuaalisen vaihtoehdon kanssa. Olemme valinneet täyden varmuuskopion, ja kaikki mitä nyt on tehtävä, on napsauttaa Tallentaa nappi.

4. Varmuuskopion palauttaminen varmuuskopion avulla

Voit palauttaa varmuuskopion varmuuskopioinnin avulla valitsemalla Varmuuskopio> Varmuuskopiot. Näet luettelon kaikista sivustossasi suoritetuista varmuuskopioista. Voit palauttaa sivustosi kaikista varmuuskopioista napsauttamalla vihreää palautuskuvaketta ja odota sitten prosessin päättymistä.

varmuuskopioinnin varmuuskopion palauttaminen

Kun se on valmis, voit tarkistaa verkkosivustosi ja varmistaa, että kaikki toimii niin kuin pitäisi.

Backup Guard Pro

On syytä mainita, että Backup Guard Prolla on premium-versio jos tarvitset lisää ominaisuuksia. Pro-versio sisältää seuraavat:

 • Lisää valvontaa varmuuskopiointiasetuksista, kuten mahdollisuus sisällyttää tai sulkea pois tiettyjä tiedostoja ja kansioita
 • Sähköposti-ilmoitukset onnistuneista varmuuskopioista
 • Mahdollisuus siirtää sivustosi verkkotunnuksesta toiseen
 • Useita ajoitettuja varmuuskopioita
 • Ja enemmän

Maksetut suunnitelmat alkavat 25 dollarista, ja niihin sisältyy vuoden tuki ja päivitykset.

Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa WordPress-verkkosivustosi UpdraftPlus -sovelluksella

Backup Guard on loistava valinta varmuuskopioida sivustosi, jos haluat nopean ja yksinkertaisen ratkaisun. Ilmainen suunnitelma on kuitenkin jonkin verran rajoitettu, etenkin kun kyse on varmuuskopioinnin tallennusvaihtoehdoista. Jos haluat vahvemman laajennuksen, UpdraftPlus on toinen vakaa valinta.

UpdraftPlus

UpdraftPlus-laajennuksen yleiskatsaus

UpdraftPlus sillä on yli 2 miljoonaa aktiivista asennusta ja 5 tähden luokitus. Kuten Backup Guard, se on yksi harvoista ilmaisista varmuuskopiolaajennuksista, joka tarjoaa sekä varmuuskopiointi- että palautusominaisuuksia. Ilmainen suunnitelma tarjoaa hieman enemmän ominaisuuksia, kuten:

 • Suorita manuaaliset tai ajoitetut varmuuskopiot
 • Mahdollisuus varmuuskopioida tiedostoja ja tietokantoja erikseen
 • Tallenna varmuuskopiot Dropboxiin, Amazon S3: een ja Rackspaceen
 • Voi jakaa verkkosivustosi useisiin arkistoihin
 • Epäonnistuneet lataukset jatkuvat automaattisesti ja yritetään uudelleen
 • Palauta verkkosivustosi helposti varmuuskopiosta

Katsotaanpa tämän avulla, kuinka voit käyttää UpdraftPlus-sovellusta WordPress-verkkosivuston varmuuskopiointiin ja palauttamiseen.

1. UpdraftPlus -sovelluksen asentaminen

Asenna UpdraftPlus siirtymällä sivustosi kojelautaan ja napsauttamalla Laajennukset> Lisää uusi. Etsi UpdraftPlus, napsauta Asentaa, ja napsauta sitten Aktivoida kun laajennus on asennettu. Laajennus antaa sinulle sitten lyhyen esityksen asetuksista ja vaihtoehdoista.

UpdraftPlus -sovelluksen asentaminen

2. WordPress-verkkosivuston varmuuskopiointi UpdraftPlus-ohjelmalla

Voit varmuuskopioida WordPress-verkkosivustosi UpdraftPlus-ohjelmalla siirtymällä osoitteeseen Asetukset> UpdraftPlus-varmuuskopiot. Napsauttamalla sinistä varmuuskopiopainiketta voit suorittaa ensimmäisen manuaalisen varmuuskopion.

Varmuuskopiot UpdraftPlus -sovelluksella

Voit valita, haluatko varmuuskopioida tiedostosi, tietokannan vai molemmat, ja paina sitten Varmuuskopioi nyt -painiketta.

3. Varmuuskopioiden ajoittaminen

UpdraftPlus antaa sinun ajoittaa varmuuskopioita. Luo varmuuskopioaikataulu napsauttamalla asetukset -välilehti UpdraftPlus-sovelluksessa. Siellä voit asettaa aikataulun tiedostojen varmuuskopioille sekä tietokantojen varmuuskopioille.

Voit asettaa ne varmuuskopioimaan samaan aikaan tai voit asettaa tietokannan varmuuskopioinnin päivittäin ja määrittämään tiedostojesi varmuuskopion viikoittain riippuen siitä, kuinka usein julkaista uusia viestejä tai tehdä muita muutoksia verkkosivustoosi.

Kun olet asettanut aikataulun, joudut yhdistämään UpdraftPlus-tallennuspaikkaan. Valitse tallennusvaihtoehto, valitse, mitkä tiedostot sisällytetään varmuuskopioon, ja tallenna sitten muutokset. Sinun on sitten noudatettava ponnahdusikkunoissa näkyviä kehotteita valtuuttaaksesi yhteys.

UpdraftPlus Dropbox -yhteys

Kun valtuutusprosessi on valmis, verkkosivustosi varmuuskopioidaan automaattisesti aikataulun mukaan.

4. Varmuuskopion palauttaminen UpdraftPlus-ohjelmalla

Sivuston palauttaminen UpdraftPlus -sovelluksella on yhtä helppoa kuin sen varmuuskopiointi. Pään yli Varmuuskopio välilehti alla Asetukset> UpdraftPlus-varmuuskopiot. Näet luettelon kaikista verkkosivustostasi otetuista varmuuskopioista.

Voit palauttaa sivustosi napsauttamalla Palauta-painiketta. Tämän jälkeen sinun on valittava, mitä palauttaa. Tämä sisältää tiedostoja, tietokantoja, teemoja, laajennuksia ja muita sivustosi elementtejä.

Valitse haluamasi elementit ja paina Palauta-painiketta. Laajennus palauttaa sen jälkeen toiminnan ja antaa sinun palata kojelautaan. Voit ladata lokitiedoston myös siinä tapauksessa, että sinun on otettava yhteyttä laajennuksen tukitiimiin.

Palauttaminen Successul UpdraftPlus

UpdraftPlus Premium

UpdraftPlus -sovelluksella on premium-versio, joka tarjoaa vielä enemmän ominaisuuksia. Nämä sisältävät:

 • Lisäävät varmuuskopiot
 • Sivustojen kopiointi tai siirtäminen helposti (Migratorilla)
 • Yhteensopiva useiden sivustojen / verkkojen kanssa
 • Varmuuskopioi ei-WP-tiedostot ja tietokannat useisiin etäkohteisiin
 • Vielä enemmän tallennuskohteita, joihin kuuluvat OneDrive BackBlaze, Azure ja SFTP.
 • Tietokannan salaus
 • Edistynyt raportointi
 • Ja enemmän

Premium-suunnitelmat alkavat 87,50 dollarista 2 sivustolle ja vuoden päivityksille ja tuelle.

UpdraftPlus tai Backup Guard: Minkä laajennuksen valitset?

Molemmat tässä opetusohjelmassa mainitut laajennukset ovat erinomainen vaihtoehto varmuuskopioida ja palauttaa WordPress-sivustosi ilmaiseksi. Jos haluat tietää, minkä vaihtoehdon valita, tässä sinun on tiedettävä.

Jos haluat yksinkertaisen, helpon ja vaivatonta ratkaisua, mene mukana Varavahti. Tämä laajennus on loistava valinta, jos sinulla on yksinkertainen verkkosivusto, joka ei julkaise sisältöä usein.

Jos haluat kuitenkin lisää tallennusvaihtoehtoja ja mahdollisuuden ajoittaa erilaisia ​​varmuuskopiointiaikatauluja tietokannallesi ja tiedostoihisi ilmaiseksi, mene mukana UpdraftPlus. Tämä laajennus on loistava valinta, jos sinulla on verkkosivusto, joka julkaisee paljon sisältöä, tai jos haluat paremman hallinnan varmuuskopiointivaihtoehdoista.

Lopulliset ajatukset

WordPress-verkkosivustosi varmuuskopiointi on tarpeen, jos haluat varmistaa, että verkkosivustosi pysyy turvassa. Se antaa sinulle mielenrauhan, että voit helposti palauttaa verkkosivustosi ja jatkaa liiketoimintaa tavalliseen tapaan, eikä kärsiä seisokkeista, kun taas rakennat sivustoasi.

Tiedät nyt, kuinka varmuuskopioida ja palauttaa WordPress-verkkosivustosi ilmaiseksi, joten ei ole mitään syytä viivyttää. Lataa jompikumpi tässä opetusohjelmassa mainituista laajennuksista ja määritä varmuuskopiointiaikataulu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map