Web-isäntien vaihtamisen selvittäminen voi olla pelottava tehtävä. On kuitenkin monia syitä, miksi sinun pitäisi.
Missä verkkosivustosi isännöi, se vaikuttaa moniin asioihin – tietoturvaan, sivuston nopeuteen ja varmuuskopioihin. Lisäksi on olemassa erityyppisiä web-hosting-palveluita, ja sinun on varmistettava, että valitset oikean tarpeitasi vastaavan.
Jos nykyinen palveluntarjoajasi ei enää täytä niitä, on aika muuttaa.
Kuinka siirrät sivustosi isännästä toiseen? Juuri siitä puhumme tässä katsauksessa.
Valmis? Sitten mennään!
Contents
Kerää resurssejasi
Siirtyäksesi Internet-isännästä toiseen tarvitset seuraavat:
- Pääsy molemmille isäntätileille – Prosessin aikana joudut tekemään joitain muutoksia sekä vanhoihin että uusiin isäntätileihisi. Jos et ole varma kummankaan käyttäjän kirjautumistietoistasi, nyt on aika selvittää se.
- Pääsy tietokantaan – Siirtyminen yhdestä verkkoisäntästä toiseen edellyttää pääsyä verkkosivustosi tietokantaan. Tämä tapahtuu usein isäntätilisi hallintoalueella, mikä tarkoittaa, että on vielä yksi syy varmistaa, että tiedät miten päästä sinne.
- FTP-asiakas – Jokainen tapaus, josta keskustelemme jäljempänä, vaatii tiedon siirtämistä FTP-palvelimelle tai FTP-palvelimelle. Sitä varten tarvitset FTP-asiakkaan. Suuri ilmainen vaihtoehto on FileZilla, mutta voit käyttää mitä tahansa valitsemasi asiakasta.
- Tekstieditori – Tarvitset myös koodieditorin tärkeiden tiedostojen muokkaamiseksi. Yksi parhaimmista vaihtoehdoista on Muistilehtiö++ (se on myös ilmainen), mutta voit mennä mistä tahansa haluamastasi.
Onko sinulla kaikki yhdessä? Hyvä, siirrytään sitten suoraan siihen, kuinka vaihtaa Web-isäntä WordPress-sivustollesi.
Sivustosi siirtäminen isännästä toiseen manuaalisesti
Aloitamme tekemällä kytkimen manuaalisesti. Jos etsit ratkaisua, joka käyttää WordPress-laajennusta, vieritä vain alaspäin.
1. Varmuuskopioi tiedostot
Ensimmäinen tehtävä on varmuuskopioida verkkosivustotiedostot. Tämä vie todennäköisesti pisimmän ajan, joten aloitetaan siitä. Vaihe yksi on kirjautuminen FTP-palvelimeesi. Käynnistä vain FTP-asiakas, josta puhimme, aseta käyttäjätiedot ja muodosta yhteys.
Tämän jälkeen etsi WordPress-sivustosi juurihakemisto (jos se ei ole oletuksena aloitussivu) ja merkitse kaikki tiedostot.
Huomaa, että verkkosivustosi saattaa sisältää tiedostoja, jotka eivät ole oletuksena näkyvissä (kuten .htaccess
). Siksi varmista, että FTP-asiakas näyttää myös nämä tiedostot. Tiedosto FileZilla löydät tämän vaihtoehdon kohdasta Palvelin> Pakota piilotettujen tiedostojen näyttäminen.
Kun olet merkinnän kaikki tiedostot, kopioi ne tietokoneesi hakemistoon. Sivustosi koosta riippuen tämä voi viedä hetken, jotta voimme siirtyä toiseen vaiheeseen toiseen.
2. Vie tietokanta
Tietokanta on verkkosivustosi toinen osa. Tapa, jolla pääset siihen, vaihtelee isäntäkohtaisesti. Useimmissa tapauksissa päädyt phpMyAdmin:
Valitse vasemmalta tietokanta, jonka haluat viedä. Jos et tiedä mikä se on, tarkista wp-config.php
nykyisen verkkosivustosi tiedosto, jossa sanotaan:
määritä ('DB_NAME', 'tietokannan_nimi');
Tämä kertoo sivustosi käyttämän tietokannan nimen.
Siirry sen jälkeen Viedä kieleke.
Valita Mukautettu alla Vie menetelmä. Valitse valikossa seuraavat valinnat:
- Muoto – Jätä SQL.
- taulukot – Valitse kaikki vietävät taulukot. Yleensä se on kaikki niitä. Poista kaikki käytöstä, jos sinulla on siihen hyvä syy (esim. Jos ylläpidät tietokantoja useille sivustoille, joilla on erilaiset etuliitteet).
- ulostulo – Aseta Puristus että zip tai gzipattu nopeuttaaksesi lataamista.
- Muotokohtaiset vaihtoehdot – Jätä kaikki sellaisenaan.
- Objektin luomisasetukset – Muista valita Lisää DROP-TAULUKKO / KATSO / MENETTELY / TOIMINTO / TAPAHTUMA / TRIGGER.
- Tietojen luontivaihtoehdot – Jätä kaikki sellaisenaan.
Kun olet valmis, napsauta Mennä pohjalla. Tämän pitäisi johtaa tiedoston lataamiseen. Tallenna pakattu tietokanta tietokoneellesi ja siirry seuraavaan vaiheeseen.
3. Luo tietokanta uudelle isäntällesi
Nyt on aika luoda uusi koti juuri viemillesi tietokannoille. Mene uuden isäntäsi luo ja kirjaudu sisään tiliisi. Etsi MySQL-tietokantoja käsittelevä osio.
Luo seuraava:
- Uusi tietokanta
- Tietokannan käyttäjä, jolla on täydet käyttöoikeudet kyseiseen tietokantaan
- Suojattu tietokannan käyttäjän salasana
Merkitse muistiin kaikki kolme, tarvitset niitä pian. Selvitä myös MySQL-palvelimesi nimi. Monissa tapauksissa näin on paikallinen isäntä mutta kysy palveluntarjoajaltasi ollaksesi varma.
4. Muokkaa config.php
Tähän mennessä verkkosivustotiedostojesi olisi pitänyt ladata loppuun. Tässä tapauksessa on aika siirtyä hakemistoon, johon olet tallentanut ne, ja löytää tiedoston nimeltä wp-config.php
.
Se on tärkeä järjestelmätiedosto, joka muun muassa ohjaa verkkosivustosi tiedostojärjestelmän ja tietokannan välistä tiedonsiirtoa.
Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä, on kopioida olemassa olevasta tiedostosta ja tallentaa se jonnekin turvalliseen paikkaan. Avaa sen jälkeen alkuperäinen tekstieditorilla ja etsi seuraava osa:
määritä ('DB_NAME', 'tietokannan_nimi'); / ** MySQL-tietokannan käyttäjänimi * / define ('DB_USER', 'käyttäjänimi täällä'); / ** MySQL-tietokannan salasana * / define ('DB_PASSWORD', 'password_here'); / ** MySQL-isäntänimi * / define ('DB_HOST', 'localhost');
Korvaa missä sanotaan database_name_here
, username_here
ja salasana_ täällä aiemmin luomasi tietokannan nimen, käyttäjänimen ja salasanan kanssa. Huomaa, että sinun tapauksessasi se ei oikeastaan sano database_name_here
jne., mutta ne sisältävät nykyisen isäntäsi tiedot. Ne ovat samassa asemassa.
Varmista lisäksi, että lisäät MySQL-palvelimen tiedot sijaan paikallinen isäntä
(tai jätä se niin kuin jos palveluntarjoajasi käyttää paikallinen isäntä
tätä asetusta varten). Kun olet valmis, tallenna tiedosto.
5. Lataa tiedostosi uuteen isäntään
Kun kaikki tämä on valmis, voit aloittaa prosessin päinvastaiseen suuntaan. Ensimmäinen askel on tiedostojen lähettäminen uuden palveluntarjoajan palvelimelle. Se vie todennäköisesti kauan, jotta voimme käynnistää sen ja tehdä muita asioita sen käytön aikana.
Tähän mennessä tiedät poran. Käynnistä FTP-asiakas ja yhdistä tällä kertaa uusi palvelin. Nopea varoitus: Yleensä käyttäisit sivuston URL-osoitetta yhteyden muodostamiseen FTP: n kautta. Tässä tapauksessa verkkotunnus osoittaa edelleen vanhalle palvelimellesi, joten se ei toimi.
On olemassa kiertotapa, joka käyttää sen sijaan uuden palvelimesi IP-osoitetta. Löydät tämän yleensä hosting-tililtäsi. Jos ei, ota yhteyttä tukeen – heidän tulisi voida auttaa sinua.
Kun olet valmis, etsi aiemmin lataamasi tiedostot ja lähetä ne (mukaan lukien muokatut tiedostot) config.php
tiedosto) juurihakemistoon. Kun lähetys on käynnissä, siirry seuraavaan vaiheeseen.
6. Tuo tietokanta
Samaan aikaan voimme käyttää aikaa tietokannan tuomiseen. Kirjaudu tätä varten uuden palvelimen tietokannan hallintatyökaluun. Oletetaan, että se on taas phpMyAdmin.
Valitse luettelosta aiemmin luomasi tietokanta ja valitse Tuonti näytön yläosassa.
Klikkaa Selaa -painiketta ja valitse aiemmin viety tiedosto. Vieritä sen jälkeen alareunaan ja napsauta Mennä. Tuonti alkaa sitten.
Viimeistelyyn kuluva aika riippuu tietokannan koosta. Saat menestysviestin, kun se on valmis.
Valinnainen: Korvaa vanha URL-osoite tietokannassa
Jos siirrät sivustosi uudelle Web-palvelimelle, mutta muutat myös URL-osoitetta, on yksi lisävaihe. Tällöin sinun on korvattava tietokannan vanhan URL-osoitteen viittaukset uudella. Jos et, niin kaikenlaiset asiat menevät pieleen!
Tähän on useita tapoja. Helpoin mitä olen löytänyt Haku Korvaa DB-skripti. Voit ladata sen ilmaiseksi (vastineeksi sähköpostiosoitteellesi). Lataa vain se verkkosivustosi hakemistoon (salaisessa kansiossa) ja selaa selaimeesi.
Lisää vain vanha ja uusi URL-osoite yläosassa oleviin kenttiin. Kaiken muun pitäisi yleensä pysyä sellaisenaan. Käytä kuiva juosta painiketta testataksesi kaiken. Kun kaikki näyttää hyvältä, tee live-juoksu.
Tärkeää: Älä missään tapauksessa jätä komentosarjaa palvelimelle, kun olet valmis. Se on erittäin tehokas ja voi aiheuttaa todellista vahinkoa sivustollesi, jos joku muu löytää sen.
Jos skripti ei toimi sinulle, voit myös korvata URL SQL-komennoilla.
7. Vaihda DNS-palvelin
Kun olet valmis kaikkien edellä mainittujen kanssa, on aika laittaa URL-osoite uudelle palvelimelle. Tämä tarkoittaa DNS-palvelimen asetusten muuttamista.
Prosessi riippuu siitä, missä verkkotunnuksesi on rekisteröity. Esimerkiksi, jos olet rekisteröitynyt vanhalle palveluntarjoajallesi, paras idea on siirtää koko verkkotunnus uudelle palveluntarjoajalle. Keskustele tuen kanssa, kuinka se tehdään.
Jos olet ostanut sen verkkotunnuksen rekisteröijältä, kuten Domain.com, sinun on päivitettävä nimipalvelimen asetukset. Tarvitset uuden palvelimen nimipalvelimen osoitteet. Ne näyttävät yleensä tällaiselta:
ns1.yourhost.com
ns2.yourhost.com
Sinun on liitettävä nämä verkkotunnukseesi. Kuten mainittiin, prosessi on hiukan erilainen riippuen siitä, mistä olet ostanut sen. Tässä on ohjeet joillekin yleisimmistä tapauksista:
- Verkkotunnukset rekisteröity GoDaddyssa
- DNS-palvelimien vaihtaminen HostGatorissa
- Kuinka muuttaa nimipalvelimia Domain.com-sivustossa
Keskustele kenen tahansa vastaavan kanssa, jos tarvitset apua. Kun olet valmis, muista, että muutosten toteuttaminen voi viedä jopa 48 tuntia. Voit käyttää työkalua kuten Mikä on minun DNS nähdäksesi onko se valmis.
Siihen asti, älä tee mitään muutoksia sivustoosi. Saatat muuttaa vanhaa verkkosivustoa uuden sijaan.
Kun kaikki on käynyt läpi, sivustosi tulisi siirtää ilman seisokkeja. Koska molemmilla sivustoillasi on sama sisältö, kävijät eivät huomaa muutosta.
8. Siivous
Kun DNS-muutos on käynyt läpi, voit palata vanhaan isäntään ja poistaa sivustotiedostot ja tietokannan. Haluat ehkä odottaa viikon ennen kuin teet niin varmistaaksesi, että kaikki toimii hyvin.
Joka tapauksessa, säilytä paikalliset kopiot (mukaan lukien alkuperäinen wp-config.php
) ympärillä. Siirto voi olla tarpeen peruuttaa. Tässä tapauksessa olet onnellinen, että sinulla on ne edelleen.
Kuinka vaihtaa Web-palvelimia WordPress-laajennuksen avulla
Kaikkia yllä olevia voidaan lyhentää huomattavasti laajennuksella. Sen avulla voit automatisoida prosessin osia. Vaikka siellä on muitakin vaihtoehtoja, suosittelen suuresti Kopiokoneen laajennus. Se on ilmainen ja tekee prosessista helppoa.
1. Asenna kopiokone
Luonnollisesti ensimmäinen askel on asentaa laajennus. Tämä vaatii tavalliset vaiheet. Kirjaudu WordPress-verkkosivustoosi ja siirry kohtaan Laajennukset> Lisää uusi. Kirjoita laajennuksen nimi hakukenttään löytääksesi sen ja napsauta Asenna nyt kun se tulee luetteloon.
Kun sivustosi lataus on valmis, napsauta Aktivoida -painiketta voidaksesi käyttää laajennusta.
2. Vie nykyinen sivusto
Kun Kopiokone on asennettu ja aktiivinen, löydät uuden valikkokohteen, jonka nimi on, WordPressin hallinta-alueelta. Napsauttamalla sitä pääset tähän:
Plugin tallentaa ns paketit. Nämä ovat verkkosivustosi ja tietokannan zip-versiot. Koska et ole vielä luonut mitään, luettelo on tyhjä. Aika muuttaa se. Klikkaus Luo uusi oikeassa yläkulmassa mennäksesi.
Seuraavalla näytöllä on useita vaihtoehtoja.
- varastointi – Voit määrittää, mihin sivustosi varmuuskopio tallennetaan. Huomaa, että ellei sinulla ole Pro-kopiokoneen versiota, ainoa vaihtoehto on oma palvelimesi, joten tässä ei ole mitään tekemistä.
- Arkisto – Tässä osiossa voit estää sekä tiedostojen että tietokannan osien siirron. Käytä tätä, jos sinulla on hyviä syitä.
- asentaja – Voit täyttää uuden palvelinympäristön tietokantatiedot. Tämä on myös osa myöhempää kokoonpanoa, joten voit sivuuttaa sen toistaiseksi.
Todennäköisesti napsautat vain Seuraava. Laajennus tarkistaa sitten järjestelmän tarkistaakseen, onko siinä kaikki tarvittava toimiakseen oikein. Voit nähdä löydökset, kun se on tehty.
Jos kaikki on hyvin, aloita rakennusprosessi napsauttamalla alareunassa olevaa painiketta. Tämä voi viedä useita minuutteja, joten älä sulje selainta. Kun se on valmis, näet tämän:
Lataa sekä asennusohjelma että arkisto napsauttamalla painikkeita erikseen tai napsauttamalla latauslinkkiä. Hyvin tehty!
3. Lataa tiedostot FTP: n kautta
Seuraava vaihe on tiedostojen lähettäminen palvelimelle. FTP: n kautta on käytettävä IP-osoitetta sijaan verkkotunnusta.
Kun yhteys on muodostettu, varmista, että lähetät sekä asennusohjelman tiedoston että arkiston. Sijoita ne juurihakemistoon ja varmista, että se on tyhjä etukäteen.
4. Luo uusi MySQL-tietokanta
Plugin-menetelmällä tarvitset myös MySQL-tietokannan uudelle sivustollesi. Olemme puhuneet siitä yksityiskohtaisesti aiemmin. Tee mitä sinun täytyy tehdä saadaksesi uusi tietokanta, käyttäjänimi, jolla on täydet käyttöoikeudet tietokannalle, ja tietokannan salasana. Muista muistaa isäntäsi MySQL-palvelin verkkosivustollesi.
5. Yhdistä uuteen verkkosivustoon
Seuraavassa vaiheessa saatat joutua ongelmaan. Sivuston käyttöönotto edellyttää pääsyä palvelimen tiedostoihin verkkoselaimen kautta. Se tapahtuu yleensä kirjoittamalla verkkotunnus.
Jos käytät samaa verkkotunnusta kuin aiemmin, se ei vielä osoita uuteen palvelimeesi. Tietysti voit muuttaa sen kiertääksesi ongelman. Tämä a) kuitenkin vie hetken, jotta tosiasiallisesti tapahtuu, ja b) merkitsee seisokkeja sivustollesi.
Onneksi on olemassa tapa, jolla tietokoneesi käytetään isännät tiedosto. Voit paikallistaa verkkotunnusten nimet tiettyihin IP-osoitteisiin. Tällä tavalla voit käyttää uuden palvelimen tiedostoja vanhan verkkotunnuksen kautta muuttamatta mitään vierailijoillesi.
(Jos käytät eri verkkotunnusta uudessa isäntässäsi, voit ohittaa tämän vaiheen kokonaan.)
Ensimmäinen asia mitä tarvitset on uuden palvelimen IP-osoite. Palveluntarjoajan tulee näyttää nämä tiedot sinulle. Jos et löydä sitä, kysy!
Sen jälkeen sinun on avattava isännän tiedosto. Voit tehdä tämän eri alustoilla seuraavasti:
- Windows – Avaa tehtäväpalkki-valikko, etsi ”notepad”. Napsauta tulosta hiiren kakkospainikkeella ja valitse ”Suorita järjestelmänvalvojana”. Kun olet suorittanut, avaa ohjelma ohjelman avulla
c: \ windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts
. Varmista, että haet ”Kaikki tiedostot” nähdäksesi kyseisen tiedoston. - Mac käyttöjärjestelmä – Avaa pääte ja kirjoita komento
sudo nano / etc / hosts
. Sinua saatetaan pyytää antamaan järjestelmänvalvojan salasana. - Linux – Linuxissa voit käyttää samaa menetelmää kuin Mac OS: ssä.
Kun sinulla on pääsy tiedostoon, sinun on lisättävä sekä aiemmin löytämäsi IP-osoite että verkkotunnuksen nimi. Se lopulta näyttää tältä:
192.168.1.10 http://yoursite.com
merkintä: IP-osoitteen ja verkkotunnuksen välinen väli on välilehti. Muista myös korvata osoite palvelimen todellisella osoitteella ja yoursite.com oikean verkkotunnuksesi kanssa. Tallenna muutokset ja sinun pitäisi voida käyttää uutta palvelinta nykyisellä verkkotunnuksellasi.
Tärkeää: Kun olet valmis siirtymään, muista vaihtaa isännät arkistoi alkuperäiseen tilaansa!
6. Suorita siirtoprosessi
Nyt on aika aloittaa siirtymisprosessi tosissaan. Navigoida johonkin http://yoursite.com/installer.php (lisää todellinen verkkotunnuksesi), tämän pitäisi johtaa sinut tähän ruutuun:
Varmista, että asentaja antaa sinulle Kulkea arkistointia ja validointia varten, tarkista käyttöehdot-ruutu ja napsauta Seuraava pohjalla. Tämä käynnistää käyttöönottoprosessin.
Sen jälkeen sinua pyydetään lisäämään tietokannan isäntä, nimi, käyttäjänimi ja salasana.
Sinulla tulisi olla kädessäsi aiemmin. Voit käyttää Testitietokanta -painiketta varmistaaksesi, että kaikki toimii. Napsauta sitten Seuraava uudelleen. Laajennus tuo tietokannan.
Seuraavassa vaiheessa sinulla on mahdollisuus korvata vanhan URL-osoitteesi maininnat uudella. Varmista, että oikea URL-osoite on kentässä! Kopiokone viimeistelee sitten prosessin.
Viimeinen näyttö antaa sinulle linkin kirjautua sivustoosi ja raportoi, jos kaikki meni hyvin. Muista kirjautua sisään ja tarkistaa, toimiiko kaikki oikein. Älä myöskään unohda seurata kopiokoneen ohjeita siivota itsesi jälkeen.
7. Päivitä DNS-nimipalvelin
Tällä menetelmällä sinun on edelleen vaihdettava verkkotunnuksesi vanhasta palvelimesta uudeksi.
Olemme jo puhuneet tästä yksityiskohtaisesti yllä, joten voit viitata tähän kohtaan. Hanki nimipalvelimen osoitteet uudelta palvelimelta ja liitä ne verkkotunnukseen. Odota sitten muutosten suorittamista, ennen kuin teet muutoksia sivustoosi.
Sen jälkeen olet valmis – onnittelut! Olet juuri oppinut vaihtamaan Web-isäntä WordPress-verkkosivustollesi. Mahtava kastike!
Web-koneiden vaihtaminen WordPress-verkkosivustoille pähkinänkuoressa
WordPress-sivustosi vaihtaminen Internet-palvelimelta toiselle voi olla pelottava tehtävä, etenkin ensikertalaisille. Muista, että aivan kuten kaikki muutkin koskevat oman verkkosivustosi ylläpitäminen, siitä tulee vähemmän vaikeaa, kun hajotat sen vaiheisiin.
Jos olet seurannut yllä mainittua, sinun olisi nyt pitänyt siirtää sivustosi onnistuneesti uudelle palveluntarjoajallesi. Valitsetpa minkä tahansa prosessin päätteeksi, tehdään nopeasti yhteenveto perusvaiheista:
- Varmuuskopioi verkkosivustotiedostot ja tietokanta
- Valmista uusi kytkinympäristö
- Tuo tiedostot ja tietokanta uuteen isäntään
- Vaihda verkkotunnuksesi nimipalvelin
Se on periaatteessa se. Onnittelut jälleen menestyksestä tähän mennessä – hyvin tehty!
Onko sinulla kysymyksiä tai lisävinkkejä verkkoisäntöjen vaihtamiseen? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa.