Kuinka suunnitella / luoda logo


Kuinka suunnitella logo (verkkosivustolle)


Logon suunnittelu on iso tehtävä, koska logot ovat välttämättömiä yrityksen brändille ja verkkosivustosi yleiselle suunnittelulle. Se voi olla pelottava prosessi, jos et ole koskaan suunnitellut logoa aiemmin.

Jos haluat oppia logon suunnittelusta, olet tullut oikeaan paikkaan. Alla on 7-vaiheinen opas tyypilliseen logosuunnitteluun. Jokainen vaihe antaa yksityiskohtaisia ​​neuvoja siitä, kuinka ajatella luovasti logon suunnittelussa. Siellä on myös nopea jakautuminen ilmaisen online-suunnittelutyökalun käyttämiseen ja logon lähettämiseen WordPress-verkkosivustoosi.

Pikatilastot ja sisältökatsaus:

 1. Löydä oikea inspiraatio
 2. Tunnista kolme väriä, jotka heijastavat verkkosivustoasi
 3. Valitse logon suunnittelutyyli
 4. Löydä oikea fontti
 5. Luo logosi ilmaisella suunnittelualustalla
 6. Lisää se verkkosivustollesi
 7. Se voi viedä muutaman yrityksen

1. Löydä oikea inspiraatio

Logon suunnittelu on paljon yksinkertaisempaa, jos olet käyttänyt aikaa etsiä inspiraatiota ensimmäisenä askeleesi. Tällä tavalla käytät aikaa erilaisten ideoiden keräämiseen, ja tiedät selvemmin, mitkä ideat pidät ja mitkä et. Kun vie jonkin aikaa etsiä inspiraatiota, tunnet paremmin, mihin suuntaan sinun logosuunnitelmasi menee.

Hyvä uutinen on, että siellä on runsaasti logosuunnitelmia polttaaksesi inspiraation tarpeitasi. Hyvien logosuunnitteluesimerkkien löytäminen on helppoa, jos tiedät mistä etsiä. Haluat kerätä ainakin kolme suunnittelusesimerkkiä, joista olet kiinnostunut eniten.

Katso verkkosivusto kuten Under Construction’s Brand New, joka koostuu laajasta valikoimasta yritysbrändien uudelleensuunnittelua. Brand New sisältää monia tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Staples ja Pandora. Ja heidän kokoelmansa juontavat juurensa vuosia.

On myös verkkosivustoja, kuten Luovat markkinat, jossa on paljon edullisia grafiikoita ja esivalmistettuja logonäytteitä. Sinun ei tarvitse ostaa mitään niistä, ellet todella halua. Tavoitteena on katsoa läpi kaikki luovilla markkinoilla myytävät omaisuuserät saadaksesi käsityksen luovista mahdollisuuksista logosuunnittelussa ja saadaksesi inspiraation.

Dribbble
Kuvaluotto: Dribleble.

Viimeiseksi voit selata verkkosivustoja kuten Dribbble, joilla on myös suuri valikoima malleja ja monia kauniita logosuunnitteluesimerkkejä.

Nämä kaksi verkkosivustoa ovat julkisia portfolioita, joten sinulla on pääsy lukemattomiin logo-malleihin kaikenlaisissa tyyleissä.

Kun otat aikaa tutustua erilaisiin suunnittelu- ja graafisiin konsepteihin, voit aloittaa logosuunnitteluprosessin oikealla jalalla ja vahvaan suuntaan. Voit luoda jotain, joka näyttää samanlaiselta tuntematta turhautumista, rohkeutta tai hämmennystä siitä, mistä aloittaa. Älä unohda kerätä ainakin kolme upeaa esimerkkiä, jotka puhuvat sinulle.

2. Tunnista kolme väriä, jotka heijastavat verkkosivustosi

Värien valitseminen logosuunnitteluun ei tarvitse olla vaikeaa. Jos sinulla on tuotemerkkiohjeet jo määritelty, käytä näitä värejä logossasi. Saatat joutua säätämään värejä vähän, kun kehität logon mallia, mutta ne brändivärit ovat minne aloitat.

Älä kuitenkaan huolestu, jos sinulla ei ole jo ennalta määritettyjä tuotemerkkiohjeita tai verkkosivustojen värejä. Sen sijaan haluat tehdä jonkin aikaa tutkia nichellesi sopivia värejä, teollisuus ja kohderyhmä. Joten, jos yrityksesi on autoteollisuudessa ja kohdistuu enimmäkseen vanhempiin miehiin, haluat valita värejä, jotka ovat ehkä tummempia tai rikkaampia. Mutta jos olet kauneudenhoitoalalla ja kohdistat nuorempiin, naisellinen yleisöihin, vaaleampien värien etsiminen, ehkä jopa metalli saattaa olla parempi kutsu.

pinterest
Kuvan luotto: Pinterest.

Harkitse vakavasti kohdeyleisöäsi kapealla.

Esimerkiksi, jos olet autoteollisuudessa, mutta olet kohdistunut nuoriin aikuisiin, tummempi, maskuliinisempi paletti ei ehkä toimi yhtä hyvin kuin vaaleampi ja elävämpi värivalikoima..

Se ei koske vain alaa. Kyse on koko kuvasta, joka sisältää myös oman markkinaraon ja kohdeyleisön.

Toinen esimerkki on, jos olet kauneusala, mutta kohdistut miehiin. Tässä tapauksessa vaaleat nyrkkeilyt tai keltaiset keltaiset eivät välttämättä tee temppua. Tee tutkimuksesi ja valitse värit vastaavasti.

Voit käyttää ensimmäisessä vaiheessa mainittuja verkkosivustoja väritutkimukseesi. Vaihtoehtoisesti Pinterest on erinomainen väri-inspiraation ja kapeatutkimuksen lähde.

Yritä lisäksi miettiä värejäsi laajemmin, mikä tarkoittaa, kuinka näitä värejä voitaisiin käyttää koko verkkosivustollasi eikä vain logosuunnittelussa. Tämä johtuu siitä, että logosuunnittelu tulee olemaan osa koko brändiäsi.

Kuten todennäköisesti huomaat etsiessäsi inspiraatiota, logot ovat monenlaisia ​​tyylejä. On paljon eri logokategoriat tai -tyypit. Mutta kaksi tärkeintä sinulle olisi tekstipohjaiset logot, kuten Disney tai Google, ja symbolipohjaiset logot, kuten Instagram tai Nike.

On myös tapauksia, joissa logo yhdistää nämä kaksi, kuten Domino’s tai Target. Valitse ja valitse sinulle parhaiten sopiva logosuunnittelu.

Lisäksi on olemassa erilaisia ​​visuaalisen suunnittelun tyylejä, kuten retro-logosuunnittelu. Siellä on myös ultramoderneja, minimaalisia, klassisia tyylejä ja myös paljon erilaisia ​​muotoja.

Behance
Kuvan luotto: Behance.

Puhutaanpa ensin logomuodoista. Pyöreät logot ovat fantastisia, varsinkin erillisinä symboleina. Ne ovat hienoja avatareina sosiaalisessa mediassa ja toimivat hyvin muiden graafisten elementtien kanssa. Piirit ovat yhtenäiset ja osallistavat muodot. Heillä on keskittyminen ja ne voivat olla helppoja silmille. Suorakulmaiset logot ovat yhtä tehokkaita. Suorakulmaista muotoa pidetään usein kiinteänä ja vahvana, mikä antaa logon tunne vahvuudesta tai vakaudesta.

Sinun tulisi myös olla tietoinen erilaisista sisustustyyleistä, kuten minimalistisista tai klassisista sisustustiedoista. Oikean tyylin valitsemiseksi sinun on tunnustettava kaksi asiaa.

Ensimmäinen, harkitse markkinarakoasi, yritystäsi ja kohderyhmäsi. Samoin kuin väritutkimus, saatat joutua ottamaan jonkin aikaa selvittääksesi, millainen visuaalinen tyyli sopisi hyvin verkkosivustosi markkinarakoon. Jos haluat myydä nykyaikaisia ​​makuuhuonekalusteita, harkitse nykyaikaista logosuunnittelua kuin retro-mallia.

Toinen, harkitse mieluummin. Tietenkin, sinun täytyy myös pitää logosta. Ota inspiraatiota ensimmäisessä vaiheessa kerätyistä kappaleista ja seuraa haluamasi logosuunnitelman suuntaan.

4. Löydä oikea kirjasin

Jos suunnittelet logoa, jossa on tekstielementti, joudut valitsemaan sille oikean fontin.

Täydellisen kirjasimen löytämiseen ei löydy paikkoja. Jos etsit ilmaista vaihtoehtoa, kannattaa ehkä aloittaa Google Fontsilla. Haittapuoli on, että monet verkkosivustot, yritykset ja suunnittelijat käyttävät voimakkaasti niiden kirjasinkokoelmaa.

Jos haluat yksilöllisen fontin logollesi, harkitse halpa fontti paikasta kuten Creative Market. Heillä on runsaasti uskomattomia mukautettuja fontteja, jotka eivät riko budjettiasi. Toinen vaihtoehto on hankkia verkkosivusto kuten Behance, jossa on paljon mukautettuja fontteja ladattavaksi. Jotkut heistä maksetaan, mutta monet niistä ovat ilmaisia, ja he ovat erittäin lahjakkaiden suunnittelijoiden tekemiä.

Luovat markkinat
Kuvaluotto: Creative Market.

Kun etsit logon fonttia, ota huomioon fontin tyyli. Fontin tulee vastata logon yleinen ulkoasu ja tunnelma. Jos aiot käyttää ultramodernia logosuunnittelu tyyliä, sinun tulisi valita fontti, joka on myös tyyliin ultramoderni. Muuten logollasi on virheellinen ulkonäkö, eikä se lopulta näytä loistavalta. Jos yrität valita oikea fontti, katso taaksepäin inspiroiville logosuunnitelmillesi ja yritä sovittaa niiden kirjasinlajit.

5. Luo logosi ilmaisella suunnittelualustalla

Nykyään on niin paljon erilaisia ​​resursseja, joiden avulla voit suunnitella logon. Tietenkin osa heistä on maksettu, kuten Photoshop. Kuitenkin on myös hyvä määrä korkealaatuisia ilmaisia ​​työkaluja. Jotkut heistä ovat todella hienoja, eikä heillä ole jyrkkää oppimiskäyrää.

Shopifyn vihollinen on upea työkalu, jos olet täysin jumissa tai et ole varma etenemisestä. Se esittää sinulle muutamia kysymyksiä logotarpeistasi ja tarjoaa sinulle monia erilaisia ​​vaihtoehtoja, joista valita logosi pohjapiirros. sillä välin, Squarespace’s Logo Maker sopii hyvin minimalistisen logon luomiseen.

Kangas
Kuvahyvitys: Canva.

Sitten on Canva. Se on erittäin kiitetty ilmainen online-suunnittelutyökalu, ja se on hieno logojen suunnitteluun. Mene sitten kuinka Canvan avulla voit suunnitella logosi. Kun olet luonut tilisi tai kirjautunut sisään, sinut kohtaa tyhjä kangas ja laaja valikoima malleja. Selaa niitä halutessasi.

Kangas
Kuvahyvitys: Canva.

Muuten voit siirtyä eteenpäin ja siirtyä Elements-välilehteen, jossa on laaja valikoima grafiikoita ja kuvakkeita. Ota aikaa löytääksesi sopivat mallit. Voit muuttaa valittujen graafisten elementtien värejä, sijaintia ja opasiteettiä tarpeen mukaan.

Kangas
Kuvahyvitys: Canva.

Jos logosi vaatii tekstiä, siirry Teksti-välilehteen. Tältä välilehdeltä löydät erilaisia ​​tekstikoostumuksia. Ne ovat hauskoja, koska niiden avulla voit esikatsella ja leikkiä eri fonttikombinaatioilla ja hierarkioilla. Jos sinulla on hyvä käsitys tekstin sävellyksestä, lisää vain otsikko taululevyllesi ja hanki muotoilu.

Kangas
Kuvahyvitys: Canva.

Jokaisella Canvan typografiaelementillä on muutama erilainen mukautusominaisuus, kuten väri ja tekstin koko. Tärkeintä on, että Canvalla on laaja valikoima fontteja. Mutta sovellus antaa sinun myös ladata fontteja (fonttiluettelon vieressä olevan linkin kautta).

Kangas
Kuvahyvitys: Canva.

Kun olet valmis vientiin, voit tehdä sen näytön oikeassa yläkulmassa olevalla Lataa-painikkeella. Valitse tiedostotyyppi ja olet valmis.

6. Lisää se verkkosivustollesi

Logon lisääminen WordPress-verkkosivustoosi ei ole vaikea prosessi. Luonnollisesti sinun kannattaa ensin kirjautua sisään verkkosivustosi WordPress-tilille. Valitse vasemmasta reunasta Ulkonäkö ja sitten Mukauta. Sinut ohjataan teeman mukautusalueelle.

Kuinka lisätä logo WordPress-sivustoosi

Jokaisella WordPress-teemalla voi olla täällä muutama erilainen asetus, ja se on hyvä. Toistaiseksi olemme kiinnostuneita vain Sivustotunnus-välilehdestä. Kun napsautat sitä, näet muutama erilainen verkkosivustoasetukset, mukaan lukien verkkosivustosi logo ja alue, jolla voit lähettää tai ladata uuden uuden.

Lataa uusi logo, napsauta sinistä Julkaise-painiketta yläreunassa, ja uusi logo näkyy verkkosivustollasi!

7. Se voi kestää muutaman kokeen

Valitettavasti täydellisen logon saaminen saattaa viedä muutaman yrityksen. Varsinkin jos suunnittelet logon ensimmäistä kertaa.

Kuten useimpien taitojen kohdallakin, hyvät asiat vaativat aikaa ja käytäntöä. Joten, jos et ole tyytyväinen ensimmäiseen yritykseesi, se on kunnossa. Sinun täytyy vain yrittää uudelleen.

Suurin osa ammattimaisista suunnittelijoista ei myöskään saa oikeaa logoa ensimmäisestä kokeilustaan Suunnittelu on täysin iteratiivinen prosessi. Joten älä ole liian masentunut.

Jos et ole tyytyväinen logosuunnitteluisi, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

 1. Ensimmäinen on iteroida suunnittelua.
 2. Toinen on aloittaa alusta ja yrittää uudelleen tyhjästä.

Kun iteraat mallia, sinun tulisi pyrkiä tekemään muutama pieni muutos kerrallaan. Ehkä vaihda väripaletti tai kirjasin. Kokeile eri muotoja tai kokeile toista suunnittelutyökalua kokonaan. Mistä puhutaan, suunnittelutyökaluilla on usein erilaisia ​​valmiita resursseja, ja yksi niistä voisi olla avain logosuunnittelun oikean saamiseen.

Tai yksinkertaisesti aloittaa alusta. Valitse uusi sarja inspiroivia malleja ja suorita koko tässä artikkelissa kuvattu prosessi. Joka kerta kun toistat logon suunnitteluprosessin, et vain päästä lähemmäksi täydellistä logoa, vaan myös paremmin suunnitella sitä.

Älä turhaudu, jatka eteenpäin. Sinulla on tämä!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map