Kuinka lisätä CDN WordPress-verkkosivustoon

CDN: n lisääminen WordPress-verkkosivustoon


Nykyään verkkosivustot ovat dynaamisempia ja sisällöltään rikkaampia, mikä voi pidentää alkuperäistä latausaikaa vierailijoille muualta maailmasta.

Keskimääräinen sivukoko on yli 2 Mt – tämä on melkein kaksi kertaa enemmän kuin 3 vuotta sitten.

Mutta kuten ehkä tiedät, hitaammat sivustot eivät ole suuri EI, kun kyse on yleisestä käyttäjäkokemuksesta, SEO: sta ja Google-sijoituksista.

Googlen mukaan keskimääräisen sivuston latausaika on ihanteellinen alle sekunnin.

Toteutettu CDN
Keskimääräinen latausaikamme nousi ~ 700 ms: stä ~ 200 ms: iin, kun vaihimme Cloudflare DNS: ään.

Hitaammat sivustot myötävaikuttavat vähemmän tyydyttävään käyttökokemukseen, josta Google ei pidä ollenkaan, ja se on huonompi mobiililaitteissa. Tässä on hyödyllinen WordPress CDN (Content Delivery Network) -palvelu.

Tässä artikkelissa puhumme siitä, kuinka WordPress CDN -palvelu voi nopeuttaa verkkosivustosi ja näyttää erilaisia ​​vaihtoehtoja CDN-palvelun integroimiseksi WordPress-verkkosivustoosi. 

Kuinka lisätä CDN WordPress-verkkosivustoon (sisällysluettelo):

 1. Mikä on CDN?
 2. Kuinka CDN toimii?
 3. Tarvitsenko CDN WordPressissä?
 4. Suositut CDN-palveluntarjoajat
 5. CDN: n hyödyt WordPressissä

Mikä on CDN?

Sisällönjakeluverkko tai CDN käytetään toimittamaan sisältöä heti loppukäyttäjälle. Verkkosivun lataaminen vie jonkin aikaa, jos palvelin kiinnitetään jokaisessa pyynnössä, varsinkin jos palvelin sijaitsee kaukana käyttäjästä.

Tätä kutsutaan myös latenssiksi, jonka CDN rakennettiin voittamaan. Sen sijaan, että pingisit verkkopalvelinta jokaiselle pyynnölle; CDN pitää kopion verkkosivulta ja toimittaa sen loppukäyttäjälle jokaista seuraavaa pyyntöä varten lähimmältä palvelimelta.

mikä on CDN

Lähde: KeyCDN

Yllä oleva kuva on otettu KeyCDN: stä. Se osoittaa, kuinka CDN-palvelin välimuistiin CSS-tiedoston, jota pyydetään vain kerran alkuperäispalvelimelta, ja toimitetaan CDN-palvelimelta seuraavissa pyynnöissä.

Kuinka CDN toimii?

CDN: n toiminnan ymmärtämiseksi on tärkeää ymmärtää, miksi CDN: tä tarvittiin. Sivustoa ylläpidetään web-palvelimella, jolla on yksi fyysinen sijainti. Jos käyttäjä sijaitsee lähellä tätä palvelinpaikkaa, verkkopalvelimelta toimitettu sisältö on nopeampaa verrattuna käyttäjään, joka selaa maailmaa toiselta puolelta..

Esimerkiksi, jos verkkopalvelin sijaitsee Lontoossa, Iso-Britanniassa; Saksasta tai Espanjasta selailevat käyttäjät saavat nopeamman vastauksen verrattuna käyttäjiin, jotka selaavat Venäjältä.

CDN-palvelinverkko

CDN-palvelimet, jotka toimittavat sisältöä verkkotunnuksensa käyttäjille

Tämän viiveen välttämiseksi sisällön toimittamisessa; CDN kopioi nämä verkkosivut ja tallentaa ne palvelimilleen ympäri maailmaa. Varmistaaksesi nopeamman toimituksen jokaiselle käyttäjälle, CDN käyttää PoP-pisteitä (läsnäolopisteitä), jotka sijaitsevat useissa paikoissa ympäri maailmaa. Nämä PoP: t sisältävät useita palvelimia, jotka vastaavat sisällön toimittamisesta sivustolle vierailevalle käyttäjälle sen parametrien sisällä. CDN toimittaa sekä staattista että dynaamista sisältöä, joka sisältää mediatiedostoja, HTML-, JavaScript- ja CSS-tiedostoja.

Tarvitsenko CDN WordPress-sivustossa?

CDN on välttämätön jokaiselle verkkosivustolle, jolla on globaali yleisö. Ei ole väliä, ajatko blogia tai verkkokauppaa, Content Delivery Network (CDN) parantaa merkittävästi käyttökokemusta ja lisää tuottavuutta.

CDN-palveluita käytetään laajalti, ja niistä on tullut suosittuja WordPress-käyttäjien keskuudessa, jotka haluavat tarjota parempia kokemuksia käyttäjilleen. CDN-palveluita käyttävien yritysten luettelo on valtava – digitaalitoimistot; Viihde; Terveydenhuolto; E-Commerce; Koulutus ja mainonta muutamia mainitaksemme.

On yksi poikkeus, jossa CDN ei ehkä ole paras vaihtoehto. Jos harjoitat tiukasti paikallista yritystä ja suurin osa kohderyhmästäsi kuuluu paikkakunnallesi, CDN: n käyttäminen voi tosiasiassa pahentaa tilannetta. Tämä johtuu siitä, että se lisää ylimääräisen tarpeettoman kerroksen CDN-palvelimia, joita ei tarvita, koska todellinen web-palvelin on ulottuvilla eikä vaadi muuta resurssia sisällön toimittamiseen.

Suositut CDN-palveluntarjoajat ja asennusprosessi (vaihe vaiheelta)

On monia yrityksiä, jotka tarjoavat CDN-palveluita ja joilla on erilaisia ​​paketteja. Suosittelemme, että teet tutkimuksen ennen sijoittamista palveluntarjoajaan. Voit harkita seuraavaa aloittamista.

 1. CloudFlare
 2. StackPath
 3. Sucuri
 4. KeyCDN

Löydät lisää luotettavat CDN-palvelut tässä vertailussa.

Aikaisemmin CDN: n integrointi WordPress-sivustoon oli aiemmin hiukan haasteellista, koska se vaadittiin kokoonpanoon monissa paikoissa. Asiat ovat muuttuneet nyt, kun on ilmestynyt moderneja laajennuksia; CDN: n lisääminen WordPress-sivustoon on vain muutaman askeleen kysymys.

1) Cloudflare CDN Asennusprosessi

Seuraava CDN, jonka integroimme WordPress-sivustoomme, on Cloudflare. Myös tämä CDN on erittäin suosittu WordPress-käyttäjien keskuudessa suorituskyvyn, turvallisuuden ja ILMAISEN tilauksen takia.

Aloita CloudFlaren käyttö käymällä heidän verkkosivustollaan ja napsauttamalla yläreunassa olevaa Sign-up-linkkiä. Kirjoita sitten sähköpostiosoitteesi ja salasanasi ja napsauta Luo tili -painiketta.

Cloudflaren käytön aloittaminen

Kun tili on luotu, sinua pyydetään lisäämään sivusto.

Sivuston lisääminen Cloudflareen

Kirjoita verkkosivustosi URL-osoite ja jatka napsauttamalla Lisää sivusto -painiketta.

Valitse seuraavalla näytöllä liittymäsuunnitelma, jonka haluat Cloudflaren kanssa. Tässä artikkelissa käytämme ILMAISTA versiota.

Cloudflare-suunnitelman valitseminen

Kun tilaussuunnitelma on vahvistettu, verkkosivusto tarkistaa DNS-tietueesi.

Napsauta Jatka saadaksesi uusia nimipalvelimia.

Cloudflare DNS

Korvaa nykyiset nimipalvelimet Cloudflaren tarjoamista nimipalvelimista ja napsauta Jatka. Vaihtamiseen voi kulua noin 24 tuntia, ja kun se on valmis, näet tilan aktivoituneen ja sivustosi sisältö toimitetaan Cloudflare-palvelimilta.

CDN: n integroimiseksi WordPress-sivustoon prosessit ovat melko samat. On kuitenkin tärkeää analysoida, mikä CDN-palveluntarjoaja voi palvella sinua paremmin, ennen kuin sijoitat siihen. Päätavoite voi olla sama, mutta niillä kaikilla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja hinnoittelu.

2) StackPath CDN -asennusprosessi

StackPath (aikaisemmin MaxCDN) on CDN-teollisuuden tunnetuimpia nimiä. Ne tarjoavat CDN-suunnitelmia sekä yhdistelmän CDN- ja verkkosivustojen palomuurisuunnitelmia. Molemmat suunnitelmat tarjoavat ilmaisen kuukauden mittaisen kokeilujakson, jota käytämme tässä opetusohjelmassa.

Aloita käymällä verkkosivustolla ja siirtymällä siihen Tuotteet> Reunapalvelut> CDN. Vieritä sitten sivua alaspäin, kunnes näet Aloita tänään -kohdan, valitse vain CDN ja napsauta sitten Aloittaa nappi.

StackPath-aloitusopas

Voit kirjoittaa sähköpostiosoitteen ja salasanan luodaksesi tilisi tai kirjautua jo olemassa olevaan Google-, Facebook- tai Github-tiliin.

Kun olet luonut tilisi, valitse Verkkosivut ja sovelluspalvelut.

Stackpath-palvelun valitseminen

Valitse seuraavalta sivulta CDN ja määritä sitten maksutapa ja napsauta Jatka.

Tämän jälkeen sinun on luotava sivusto kirjoittamalla verkkotunnuksesi nimi.

Sivuston alkuperän lisääminen StackPath

Napsauta Jatka ja kirjoita sitten isäntäpalvelimen IP-osoite. Löydät nämä tiedot yleensä cPanelista.

Sivuston lisääminen Stackpathiin

Viimeinen vaihe on päivittää DNS-asetukset ja osoittaa ne StackPath-verkkoon. Sinun on luotava A-tietue ja syötettävä StackPathin tarjoamat tiedot. Muutosten voimaantulo kestää jopa 24 tuntia, joten älä unohda tarkistaa sivustosi varmistaaksesi, että kaikki toimii.

3) Sucuri CDN -asennusprosessi

Sucuri on suosittu tietoturvalaajennus, joka kovettaa WordPress-verkkosivustoasi ja suojaa sitä hakkereilta. Heillä on melko vankka tietoturvajärjestelmä, joka ei vain suojaa sivustoasi ja skannaa sitä haittaohjelmien varalta, mutta tarjoaa myös erilaisia ​​nopeudenoptimointeja.

Ne tarjoavat myös itsenäisen palomuurin, joka sisältää sisäisen CDN-sivustosi. Suunnitelmat alkavat 9,99 dollaria / kk ja toimitetaan 30 päivän rahat takaisin -takuu.

Aloita Sucurin CDN: n käyttö käymällä heidän verkkosivustollaan ja valitsemalla sitten Tuotteet-pudotusvalikosta Verkkosivun palomuuri. Tätä opastusta varten kirjaudumme perussuunnitelmaan.

Rekisteröinti Sucuri-tilille

Luo tili ja lisää laskutustietosi.

Sukuri-tilin luominen

Tämän jälkeen voit lisätä sivustosi antamalla verkkotunnuksesi ja valitsemalla vaihtoehdon “Haluan käyttää Sucurin DNS-palvelimia”.

Sivuston lisääminen sucuriin

Viimeinen vaihe on päivittää DNS-tiedot lisäämällä A-tietue ja osoittamalla se Sucurin DNS-palvelimille.

DNS-muutosten leviäminen voi viedä jopa 48 tuntia, vaikka Sucuri sanoo, että ne voivat tapahtua 6 tunnin sisällä, joten muista tarkistaa sivustosi varmistaaksesi, että kaikki on asetettu oikein.

4) KeyCDN Asennusprosessi

Tämä on tehokas ja laajalti käytetty CDN. Voit kokeilla heidän palveluaan kirjautumalla heidän kokeiluversioon. Tätä artikkelia varten käytämme myös heidän kokeiluversiota.

KeyCDN-rekisteröinti

Käy heidän virallisella verkkosivustollaan ja luo tili. Kun tili on luotu, sähköpostiosoitteeseesi lähetetään vahvistusviesti. Vahvistamalla sähköpostisi tilisi aktivoituu ja pääset kojelautaan.

KeyCDN-hallintapaneeli

Siirry sivuvalikosta kohtaan Vyöhykkeet, jos haluat lisätä vyöhykkeen verkkosivustollesi ja luoda CDN-URL-osoitteen.

KeyCDN-vyöhyke

Napsauta Tallenna-painiketta tallentaaksesi muutokset. Alueesi aktivointi vie muutaman minuutin, ja kun se on aktivoitu, näet tilan aktiivisena. Seuraava vaihe on Puhdista Toiminnot-kohdan avattavasta Hallinta-valikosta.

KeyCDN-vyöhykkeen URL-osoite

Kopioi vyöhykkeen URL-osoite ja tallenna se seuraavaan vaiheeseen.

Laajennuksen asentaminen

Yllä olevassa vaiheessa tuotimme onnistuneesti CDN-palvelun WordPress-sivustoomme. Nyt meidän on määritettävä WordPress-sivustomme, jotta se voi toimia CDN-palvelun kanssa oikein. Tätä varten meidän on vaadittava yhden laajennuksen asentamista WordPress-sivustoomme.

Kirjaudu WordPress-hallintapaneeliin ja Lisää uusi laajennus Plugins-vaihtoehdosta. Etsiä Breeze – WordPress-välimuistin laajennus.

Breeze-laajennus

Asenna asennuksen jälkeen laajennus ja siirry sen asetuksiin. Napsauta CDN-välilehteä ja liitä vyöhykkeen URL-osoite, jonka olet jo kopioinut KeyCDN-kojetaulusta.

Breeze-laajennuksen asetukset

Klikkaa Tallenna muutokset CDN: n toteuttamiseksi.

Se siitä! CDN on integroitu onnistuneesti WordPress-sivustoosi. Vahvista integraatio selaamalla sivustoasi millä tahansa selaimella ja käymällä sen lähdekoodissa. Jos integrointi onnistui, näet tiedostojen lataamisen KeyCDN-palvelimien kautta.

KeyCDN-testi

CDN: n hyödyt WordPressissä

WordPress on sisällönhallintajärjestelmä, joka kuluttaa kohtuullisen määrän sekä staattista että dynaamista tietoa. Tyypillisesti WordPress-sivusto on rakennettu malliin tai teemaan ja valjastaa joitain sen toiminnallisuuksista laajennusten kautta. Sisältö, kuten otsikko, alatunniste, bannerikuvat ja valikko, ei muutu kovin usein, ja CDN-palvelu voi tallentaa ne välimuistiin. Välimuistin tallentamisen lisäksi CDN tarjoaa myös muita etuja.

CDN-edut

Säästää kaistanleveyttä

Koska CDN tallentaa välimuistiin sisällön ja toimittaa oman kopionsa tosiasiassa noutamatta Web-palvelimelta, se säästää paljon kaistanleveyttä. Tämä ei välttämättä kuulosta suurelta, mutta se voi säästää suuria dollareita palvelinkuluissa korkean liikenteen sivustoille.

turvallisuus

Suojaus on yksi WordPress-käyttäjien korkeimmista ongelmista, mutta siihen voidaan puuttua käyttämällä CDN: tä WordPress-sivustossa. CDN kovettaa tietoturvaa, koska se on optimoitu tunnistamaan pahamaineiset tietoturvauhat, kuten DDoS-hyökkäys ja roskapostitoiminnot robotteja ja komentosarjoja käyttämällä.

Huolehdi vilkkaasta liikenteestä

Verkkosivustot, joilla on runsaasti liikennettä, voivat hyödyntää CDN-palvelimien verkkoa. Välimuistissa oleva sisältö on helposti saatavissa loppukäyttäjälle, vaikka verkkopalvelimeen ladataan uusia pyyntöjä.

Nopeus

Se parantaa sivun latausnopeutta merkittävästi, koska se vähentää viivevaikutusta toimittamalla välimuistissa oleva sisältö, joka on tallennettu yhteen monista ympäri maailmaa sijaitsevista palvelimista. Tämä lisää käyttökokemusta ja vähentää myös poistumisprosenttia, koska käyttäjät yleensä viettävät enemmän aikaa verkkosivustollasi.

Korkeammat SEO-sijoitukset

Mainitsimme aiemmin, että Google suosii nopeita verkkosivustoja. CDN: llä verkkosivustosi suorituskyky paranee dramaattisesti, joten on luonnollista olettaa, että verkkosivustosi sijoittuu paremmin hakukoneissa.

Parempi saatavuus

Lopuksi, CDN: llä, sinun ei tarvitse huolehtia sivustosi menemisestä, koska palvelimesi kärsii seisokkeista. Koska CDN tarjoaa välimuistiin tallennettua sisältöä useilta palvelimilta, jos yksi palvelin ei ole käytettävissä, CDN toimittaa sivustosi vain toiselta palvelimelta.

Lopulliset ajatukset

Tässä artikkelissa keskustelimme siitä, mikä CDN on ja miten se toimii. Tarkastelimme myös joitain suosituimmista CDN-palveluntarjoajista ja tutkimme kuinka integroida pari niistä WordPress-sivustoon. Ymmärsimme myös CDN: n hyödyt verkkosivustolle ja sellaiset yritykset, jotka jo käyttävät CDN: tä sivustoillaan käyttökokemuksen parantamiseksi. Jaa kokemuksesi CDN-palveluntarjoajan kanssa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map