Isännöintityypit – Ero jaetun VPS: n ja omistetun web-isännöinnin välillä


Kaikki verkkosivustot toimivat web-hosting-palvelun kautta, joka on palvelu, jonka avulla yksityishenkilöt ja organisaatiot voivat julkistaa verkkosivustonsa Internetin kautta. Web-isäntä on pohjimmiltaan yritys, joka vuokraa tilaa verkkopalvelimella omistajilleen verkkosivustojensa saataville Internetissä. Vaikka kaikki verkkoisäntäkoneet eivät omista omia palvelimia, monet heistä vuokraavat niitä suuremmilta yrityksiltä, ​​joilla on pääsy tietokeskuksiin tai palvelinkokoelmiin, ja vuokraavat vuorostaan ​​näitä palvelimia muille yrityksille tai yksityishenkilöille. On olemassa monenlaisia ​​web-hosting. Mutta keskustelemme niistä kolmessa: jaettu web-hosting, VPS (Virtual Private Server) ja omistettu web-hosting.

Jaettu Web-hosting

Jaettu hosting

Jaettua web-hosting-palvelua voidaan verrata asumiseen asuntoalueella. Aivan kuten erilaiset yksilöt ja perheet asuvat omissa huoneistoissaan rakennuksessa, jaetussa web-hosting-palvelussa, monet verkkosivustot sijaitsevat yhdellä web-palvelimella. Ymmärrettävästi tämä on edullisin isännöinnin muoto. Se on ihanteellinen yksinkertaisille verkkosivustoille, jotka eivät sisällä liian monta ominaisuutta, ja sellaisille verkkosivustoille, jotka eivät todennäköisesti näe paljon liikennettä. Järjestelmänvalvoja hoitaa jaetun verkkopalvelupalvelun. Tämän soveltuvuus riippuu mieltymyksistäsi. Se voi olla hyödyllinen, jos et halua käsitellä sivuston teknistä puolta, mutta se voi olla hankala, jos tarvitset sivustosi parempaa hallintaa. Palvelimen hallinta, palvelinohjelmistojen asennus, tietoturvapäivitykset ja tekninen tuki hoidetaan palveluntarjoajan toimesta. Jaettu verkkopalvelupalvelu voi myös olla sopimaton, jos tarvitset laajaa ohjelmistokehitystä palvelimen tarjoajan tukeman ulkopuolella. Sillä on käyttörajoituksia ja siinä on oltava laajat luotettavuusominaisuudet. Tämän palvelun toinen haitta on, että koska monilla verkkosivustoilla on sama palvelin, jos yksi verkkosivusto osallistuu epäeettisiin toimiin tai roskapostin lähettämiseen, koko IP-osoite voi tulla mustalle listalle.

Dedicated Web Hosting

oma hosting

Erillistä web-hosting-palvelua voidaan verrata itsenäisessä asunnossa asumiseen. Tämä on palvelutyyppi, jossa koko palvelin on yhden verkkosivuston käytössä. Seurauksena on, että verkkosivuston omistajalla on täysi määräys palvelimesta. Kaistanleveyteen ja levytilaan ei ole rajoituksia. Jaetussa web-isännöintipalvelussa järjestelmänvalvoja hoitaa palvelimen asennuksen ja teknisen toiminnan. Omistetulle palvelimelle tulee joukko teknisiä taitoja, jotka on oltava siellä. Palvelimen asennus, hallinta ja hallinta on lisäksi tarpeen, mutta uusilla ja täysin omistetuilla isännöintisuunnitelmilla voidaan käyttää tätä hieman korkeammalla hinnalla. Lisäksi omistetut isännöintipalvelut tarjoavat korkeaa suorituskykyä, sähköpostin vakautta, turvallisuutta ja hallintaa. Tällainen palvelu on ihanteellinen verkkosivustoille, jotka saavat paljon liikennettä ja käyttävät laajoja ominaisuuksia. Verkkokauppaportaalit käyttävät tyypillisesti omistettuja web-hosting-palveluita. Toisin kuin jaetun web-hosting-palvelun käyttämisessä, on pienempi mahdollisuus päästä mustalle listalle käyttämällä erillistä web-hosting-palvelua, koska olet täysin hallinnassa palvelinta.

Virtuaalisen yksityisen palvelimen (VPS) isännöinti

Virtuaali yksityinen palvelin

VPS-hosting on eräänlainen isännöinti, joka kuuluu jaetun web-isännöinnin ja omistetun web-isännöinnin välille. Sitä voidaan verrata asumiseen osakehuoneistossa, jossa jaat asioita kiinteistössä, mutta viime kädessä olet vastuussa kiinteistösi ylläpidosta osakehuoneistossa. Se tarjoaa laajan levytilan ja kaistanleveyden käytön. Tällaista isännöintipalvelua käyttää ihanteellisesti yritys, jolla on paljon resursseja sisältäviä sovelluksia ja suojattuja tietoja. Kuten erillisen web-isännöinnin tapauksessa, myös VPS-hosting-palveluita käyttävät verkkosivustot, jotka kokevat paljon liikennettä. Se on kuitenkin halvempaa kuin omistetun web-isännöintipalvelun käyttö, koska palvelin on edelleen jaettu useille käyttäjille. Vaikka voit määrittää palvelimen haluamallasi tavalla, tarvitset silti erillisen järjestelmänvalvojan palvellaksesi palvelinta. Seuraava taulukko antaa yhteenvedon siitä, kuinka kukin isännöintipalvelu eroaa muista:

Jaettu Web-hostingDedicated Web HostingVPS-web-hosting
Palvelin on jaettu useiden verkkosivustojen kesken.Se tarjoaa rajoitetun kaistanleveyden ja levytilan.Se on suhteellisen halpa jaettujen kustannusten takia.Se ei vaadi verkkosivuston omistajaa olemaan paljon teknistä taitoa.Korkea liikenne voi hidastaa palvelintaSe tarjoaa vähiten hallintaa kolmesta tyypit.Se on vähiten turvallinen kolmesta tyypistä.Palvelin on omistettu vain yhdelle verkkosivustolle.Se tarjoaa suuren kaistanleveyden ja levytilan.Se on melko kallista, koska siitä ei jaeta kustannuksia.Sivuston omistajalla on oltava tekniset taidot, koska hänellä on täysi hallinta palvelimella.Palvelin on suunniteltu käsitellä suurta liikennettä.Se tarjoaa korkean hallinnan.Se tarjoaa korkean turvallisuuden.Palvelin on jaettu useille verkkosivustoille.Se tarjoaa suuren kaistanleveyden ja levytilan.Se on melko kallis, mutta on halvempaa kuin erillinen web-hosting-palvelu.Se ei vaadi sivuston omistajaa paljon teknisiä taitoja, mutta vaatii järjestelmänvalvojan.Palvelin on suunniteltu käsittelemään suurta liikennettä.Se tarjoaa korkean hallinnan.Se tarjoaa korkean turvallisuuden.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map