Blogi vs. verkkosivusto – kumpi sinun tulisi valita?

Blogi vs. verkkosivustoMeille esitetään kaksi kysymystä erittäin usein. Molemmat pyörittivät bloggaamista: ”Blogi vs. verkkosivusto – mikä ero on heidän välilläan?” ja “Pitäisikö minun saada blogi tai verkkosivusto?”


Ei ole yllättävää, että ihmiset kamppailevat näiden asioiden kanssa. Koko blogi vs. verkkosivusto-arvoitus voi olla hämmentävä, jos et ole koskaan kokeillut aihetta aiemmin.

Tässä lyhyessä lähteessä osoitamme sinulle tarkalleen, millaisia ​​eroja blogeissa ja verkkosivustoissa on, kuinka päättää tarvitsemasi, mitkä ovat kustannukset ja miten tehdä blogi tai verkkosivusto omasta ja vaivatonta.

Blogi vs. verkkosivusto – mikä on ero?

Okei, tämä saattaa olla yllättävää, mutta aloitetaan seuraavalla lausunnolla:

Blogi on verkkosivusto.

Ajattele sitä tällä tavalla:

Blogi vs. verkkosivusto

Tässä valossa blogi on tyyppi verkkosivusto.

Aloitamme ongelman ymmärtämisen helpottamiseksi:

Mikä on verkkosivusto?

Jos siirryt Chromeen tai Safariin ja kirjoitat minkä tahansa verkko-osoitteen, kuten websitesetup.org – päädyt loppuun verkkosivustolla. Itse asiassa navigointi missä tahansa selaimesi nousee sinulle jonkinlainen verkkosivusto. Tämä tarkoittaa, että Google on myös verkkosivusto, samoin Facebook ja YouTube.

Verkkosivut tunnistetaan niiden verkkotunnusten – verkko-osoitteiden – perusteella. Kuten huomaat, tämän verkkosivuston osoite on websitesetup.org. Facebookin osoite on facebook.com, ja niin edelleen.

Okei, mitä eroa erityisesti blogin ja verkkosivuston välillä on?

Yllä oleva kaavio kertoo meille, että blogit ovat osa verkkosivustoja. Tämä on jonkin verran autot vs. kilpa-autot. Merkitys, että heillä kaikilla on neljä pyörää ja moottori, mutta kilpa-auton tarkoitus on paljon tarkempi.

Mikä on blogi?

Blogi on tietyn tyyppinen verkkosivusto, jossa pääpaino on yksittäisten blogiartikkeleiden (nimeltään blogiviestien) esittelyssä näkyvästi näyttämällä ne blogin kotisivulla käänteisessä aikajärjestyksessä (uusin ensin).

Vaikka tämä saattaa aluksi kuulostaa kiertyneeltä, idea on käytännössä hyvin yksinkertainen. Tavoitteena on varmistaa, että kuka tahansa blogissa käyvä, näkee viimeisimmän blogitekstin kotisivun yläosassa.

Täältä näet, miltä tämä yleensä näyttää:

blogin esimerkki

Blogia ylläpitävä henkilö – olipa se sitten yrityksen omistaja tai henkilö – voi jakaa tarinoita / uutisia / artikkeleita, jotka ovat ajankohtaisimpia.

Tästä huolimatta blogit ovat pääosin tekstipohjaisia. Merkitys, keskitytään kirjallinen artikkeleita enemmän kuin visuaalisia – kuten kuvia jne.

Blogit toimivat myös ns. CMS: nä (Sisällön hallintajärjestelmä). Tämä on vain hieno nimi työkalulle, jonka avulla voit muokata blogin sisältöä samalla tavalla kuin mitä tekisit MS Wordissa tai Google Docsissa. Tämä CMS tekee sisällön hallinnan helpommaksi, koska et tarvitse mitään tietoa web-kehityksestä tai ohjelmoinnista hoitaaksesi blogia tehokkaasti.

Toisaalta, jos tarkastelemme yleistä verkkosivustoa, tällaista vaatimusta ei ole. Verkkosivustot voivat esitellä sisältöään millä tahansa tavalla. Sisältö voi olla myös mitä tahansa, vain teksti-sivuilta kuviin, videoihin, verkkokaupan tuotteisiin ja niin edelleen. Verkkosivustot voivat käyttää myös CMS: ää. Mutta he voivat käyttää myös staattisia, vain HTML-dokumentteja, jotka on kehittänyt web-kehittäjä.

Vastaamme seuraavaan:

“Kuinka päättää, tarvitsenko blogia vs. verkkosivustoa?”

Aloitetaan jostain muualta, ennen kuin autamme sinua ratkaisemaan tämän kysymyksen.

Vuonna 2019 sinun ei todellakaan tarvitse ajatella ”blogi vs. verkkosivusto” kuten joko tai.

Käytössämme olevat nykyaikaiset työkalut antavat meille mahdollisuuden on molemmat samaan aikaan. Tapa saada tämä on käyttää tehokasta CMS-verkkosivustoa, jonka avulla voit perustaa blogin verkkosivustollesi. Joten päivän päätteeksi saat toimivan verkkosivun, jossa on sisäänrakennettu blogitoiminnot.

Esimerkiksi tehokkain ja suosituin tällainen CMS on nimeltään WordPress, ja se on itse asiassa se, mitä verkkosivusto, jota nyt luet, käyttää.

 • WordPress on ilmainen, avoimen lähdekoodin ja helppo käyttää, jopa aloittelijalle.
 • Se on luonteeltaan blogimoottori. WordPress aloitti elämänsä CMS-blogina. Siitä on kuitenkin kehittynyt paljon enemmän vuosien mittaan.
 • WordPress voi käyttää monentyyppisiä verkkosivustoja, kuten blogeja.
 • Kirjoittamishetkellä WordPress käyttää yli 30% koko verkosta. Kyllä, se on totta, suunnilleen joka kolmas web-sivusto toimii WordPressillä!

Vain kertoa; älä ajattele sitä, että sinun on valittava blogin tai verkkosivuston välillä. Sen sijaan rakenna sivustosi WordPressiin ja päätä sitten, haluatko sisällyttää blogin komponentin myöhemmin. Se on tulevaisuudenkestävämpi ratkaisu kuin mikään muu.

Vaihtoehtoisesti tässä on joitain muita verkkosivustojen rakentajia, jos olet melko varma, ettet tarvitse blogia muutenkaan.

“Voinko käyttää blogia / verkkosivustoa yrityksille?”

Jos olet tilanteessa, jossa haluat perustaa verkkoyrityksen, blogi vs. verkkosivusto -kysymys tulee entistä kriittisemmäksi.

Kuten kokemus osoittaa meille, blogit osoittautuvat uskomattoman tehokkaiksi välineinä yrityksille.

 • Hubspot-raportit että blogeja käyttävät yritykset saavat 55% enemmän kävijöitä kuin yritykset, joilla on vain vakiosivustot.
 • Blogin omistaminen antaa sinulle joitain erityisiä etuja. Heidän päällikkö; hakukoneet, kuten Google, rakastavat vain blogeja. Tämä johtuu siitä, että blogi on määritelmänsä mukaan aina ajan tasalla kuin staattiset sivustot, ja sillä on aina tuoretta uutta sisältöä ihmisille näyttämistä varten. Google nauttii tällaisesta asiasta kovin!
 • Aina kun julkaiset uuden viestin blogissa, verkkosivustosi WordPress pingistaa Googlea automaattisesti ja kutsuu heitä tulemaan hakemistoimaan uuden sisällön. Staattiset verkkosivustot eivät anna sinulle tätä bonusta.
 • Blogin omistaminen helpottaa yrityksesi mainostamista sosiaalisessa mediassa. Ajattele sitä tällä tavoin, jos sinulla on vain staattinen verkkosivusto, mitä sitten voit tarkalleen jakaa sosiaalisen seuraajasi kanssa? Sama verkkosivu, joka sisältää yrityksesi kuvauksen, uudestaan ​​ja uudestaan? Ihmiset kyllästyvät melko pian. Vertailun vuoksi, uudet blogiviestit sopivat täydellisesti jakamiseen ihmisten kanssa sosiaalisessa mediassa. Koska sisältö on aina uutta, seuraajat todennäköisemmin tarkistavat sen.

Blogien ainoa haittapuoli on, että jonkun on kirjoitettava kaikki tämä tuore uusi sisältö blogiisi. Siksi blogi vaatii jonkin aikaa jatkuvaa sijoitusta – sinun tulisi pyrkiä julkaisemaan uusi blogin viesti vähintään kerran kahdessa viikossa, joten ole tietoinen siitä. Staattiset verkkosivustot puolestaan ​​ovat usein kertaluonteisia toimia, mikä voi olla niiden etu, kun puhumme blogia vs. verkkosivustoa.

“Voinko ansaita rahaa blogin / verkkosivuston avulla?”

Sanassa, Joo.

Blogillasi tai verkkosivustollasi on monia tapoja ansaita rahaa. Olemme jopa laatineet luettelon 33 tällaisesta tavasta täällä.

Kehotamme sinua tarkistamaan kyseinen artikkeli yksityiskohtaisia ​​tietoja, mutta yleensä kaikkein selkeimmät tapa ansaita rahaa sivustoltasi ovat:

 • myydä mainostilaa sivustolla / blogissa (yleensä AdSensen kautta)
 • vastaanottaa lahjoituksia
 • tytäryhtiömarkkinointi – mainosta muiden ihmisten tuotteita komissiolta
 • myydä omia tuotteitasi

Tuotteiden myynnistä puhuminen:

“Voinko myydä blogissani tai verkkosivustollani?”

Kuten aiemmin totesimme, suosituin CMS – WordPress – on saanut nimensä ajamiseen kaikenlainen blogi tai verkkosivusto kuviteltavissa, ja tämä sisältää myös verkkokaupat!

Joten vastata tähän nopeasti, Joo, voit myydä blogissa tai verkkosivustolla.

 • Jos sinulla on WordPress, voit alkaa myydä tuotteita asennettuna ylimääräinen laajennus nimeltä WooCommerce. Se muuttaa blogisi tai verkkosivustosi täysimittaiseksi verkkokauppaan.
 • Jos käytät toista verkkosivustojen rakentajaa, kuten Wix tai Squarespace sitten saat verkkokaupan moduulin heti laatikosta.

“Voinko Build blogi tai verkkosivusto omillani? ”

Jälleen kerran vastaus on Joo.

Voit rakentaa blogin tai verkkosivuston kaikki yksin, ja sinun ei tarvitse edes asiantuntijatietoja tai -taitoja sen vetämiseksi irti.

Selitämme kaiken täältä askel askeleelta:

 • Kuinka perustaa blogi – aloittelijan opas
 • Kuinka luoda verkkosivusto – tyhjästä kankaasta toimivaan sivustoon

“Mitä maksaa blogin luominen verrattuna verkkosivustoon?”

Kustannukset riippuvat käyttämästäsi verkkosivustosta tai blogin moottorista / alustasta.

Jos päätät rakentaa sivustosi WordPressillä, Sinun on hankittava web-hosting-tili ja verkkotunnus, ennen kuin voit tehdä sivustosi toimivaksi.

 • Yksinkertaisesti sanottuna, web hosting on missä verkkosivusto tai blogi on sijoitettu.
 • Verkkotunnus on verkkosivustosi osoite verkossa.

Vaikka tämä saattaa kuulostaa pelottavalta, jos et ole vielä työskennellyt ylläpidon tai verkkotunnusten kanssa, nämä asiat ovat oikeastaan ​​melko helppoja käsitellä saatuaan sinne.

Esimerkiksi ostamalla WordPress-isännöintisuunnitelma Bluehostin kaltaiselta yritykseltä on niin yksinkertaista kuin se voi olla. Sinun tarvitsee vain kirjautua isäntätilille ja maksaa lasku (alkaa 2,95 dollaria / kuukausi).

Osana tarjousta saat verkkotunnuksen ilmaiseksi, ja Bluehost huolehtii myös kaiken asentamisesta – ja antaa sitten sinulle toimivan WordPress-verkkosivuston. Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on määrittää se valitsemalla WordPress-teema ja saat sivustosi näyttämään haluamaltasi.

 • Tässä on aloittelijamme opas WordPressin mukauttamiseen.

Jos päätät käyttää toista alustaa, kuten Squarespace tai Wix WordPressin sijasta, noudatat myös samanlaista rekisteröintipohjaista prosessia. Sen lopussa saat toimivan tyhjän verkkosivuston, jota voit myös mukauttaa edelleen. Tämä reitti voi olla hiukan kalliimpi, vaikka:

 • Ruututila alkaa henkilökohtaisesta 12 dollaria kuukaudessa ja 18 dollaria kuukaudessa
 • Wix alkaa henkilökohtaisella 13 dollarilla kuukaudessa ja liiketoiminnalla 23 dollarilla – 49 dollarilla kuukaudessa

Useimmissa tapauksissa WordPress tulee olemaan paljon halvempaa.

Tässä on tarkempi kuvaus siitä, kuinka paljon verkkosivusto maksaa.

“Entä verkkosivustosi skaalaaminen tulevaisuudessa?”

Kasvu on todennäköisesti mielessäsi, varsinkin jos aiot avata sivustosi liiketoiminnan tarkoituksiin.

Hyvä uutinen on, että korkealaatuiset verkkosivustot ja blogiympäristöt eivät millään tavalla estä kasvuasi.

Esimerkiksi WordPressiä käyttävät jotkut Webin suurimmista brändeistä, mukaan lukien jättiläiset, kuten BBC, Wired, ja jopa beyonce. Yksinkertaisesti, jos se pystyy palvelemaan heitä, niin se pystyy palvelemaan myös yritystäsi.

Ainoa sinun kannattaa tehdä, kun alat houkutella lisää kävijöitä, on räjäyttää web-hosting-tekniset tiedot korkeammalle tasolle – vain varmistaaksesi, että palvelimet pystyvät käsittelemään kaiken liikenteen.

Lisäksi voit lisätä niin monta sivua kuin haluat, niin monta blogi-viestiä kuin haluat ja niin monta tuotetta kuin haluat, ja silti olla varma, että kaikki toimii ilman ongelmia.

On myös hyvä idea harkita foorumin lisäämistä verkkosivustoosi tai blogiisi, koska se on loistava tapa lisätä kävijöiden uskollisuutta ja kannustaa yhteisöaktiviteetteja.

Mitä seuraavaksi?

Toivomme, että tästä on ollut hyötyä ja että blogi vs. verkkosivusto ei ole enää salaisuus sinulle. Online-läsnäolo on elintärkeää, jos harjoitat yritystä, mutta myös hienoa harrastuksena olla yksilönä.

Aloitaksesi jälleen seikkailusi blogeilla ja / tai verkkosivustoilla, lue lisää nämä oppaat:

 • Miten aloita blogi – aloittelijan opas
 • Miten luoda verkkosivusto – tyhjästä kankaasta työskentelypaikalle
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map