9 verkkosivustojen suunnitteluideaa + inspiraatiosivua

Verkkosivujen suunnitteluideatHyvän verkkosivustosuunnittelun seuraaminen voi olla vaikeaa.


Kun et voi saada luovia mehuja virtaavaan kysyntään, on helppo tuntua jumissa ja turhautua.

Jos niin tunnet tällä hetkellä (tai joskus), tämä viesti on täällä auttamassa sinua.

Seuraavassa tarjoamme sinulle käytännöllisiä tapoja päästä yli suunnittelijan suunnitelmiin lohko kun ideat eivät vain virtaa.

Valmis? Aloitetaan…

9 Web-suunnitteluvihjeitä tunteneesi jumiin

Jotta auttaisit keksimään hyviä ideoita, aloitamme verkkosivujen suunnitteluneuvoilla, joita voit käyttää välittömästi parantamaan työskentelyäsi.

1. Käytä Pinterest Mood Tauluja

Pinterest on loistava työkalu luomiseen mielialataulut. Voit kerätä visuaalista materiaalia, joka olisi mielestäsi hyödyllinen projektissasi tai antaa suunnan. Ne voivat olla kuvia, värimaailmia, asetteluja, olemassa olevia verkkosivustoja ja paljon muuta.

Pinterestin mielialataulut

Mielialataulu toimii keskeisenä keskipisteenä suunnittelun inspiraatiollesi. Voit myös jakaa sen asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden kanssa, jotta he voivat osallistua omaan materiaaliinsa.

2. Luo vaiheittainen suunnitelma

Suunnitelman laatiminenTiedät mitä he sanovat: Epäonnistuminen suunnittelee epäonnistumista. Tämä pätee myös web-suunnitteluun. Jos verkkosivustosuunnitteluideoita epäonnistuu, ehkä se johtuu siitä, että et ole vielä käsitellyt perusteita. Vasta kun perusteet ovat paikoillaan, voit laittaa luovia kosketuksia päälle. Suunnittelu voi näyttää tältä:

 1. Määritä verkkosivuston tavoite – Sinun on tiedettävä, mitä sivuston on tarkoitus suorittaa. Jos et, mitä helvettiin suunnittelet? Hyvät tavoitteet ovat SMART: SRITYISET, Measurable, ttainable, Relevant ja Timely. Lisää siitä tässä.
 2. Piirrä ostajan matka – Yleisen tavoitteen lisäksi sinun on myös selvitettävä, mitä tietä haluat vierailijoiden johtavan. Siitä lähtien, kun he osuvat sivustoosi aina siihen tarkoitukseen, mikä sinulla on mielessä. Tällä tavalla voit luoda rakenteen ohjaamaan heitä matkalla. Hubspotissa on hieno artikkeli siinä.
 3. Tutustu tyyliin – Tyyli-oppaan luominen auttaa sinua pysymään johdonmukaisessa suunnittelussa. Se määrittelee fontit, värit ja muut sisustuselementit. Yhden käyttö lisää yhdenmukaisuutta, etenkin kun työskentelet muiden kanssa. Google on hyvä esimerkki.
 4. Suunnittele SEO – Suunnittelu on tärkeää myös SEO: lle. Luo verkkosivustokartta ymmärtääksesi kuinka strukturoida tietosi sekä kävijöille että hakukoneille.

3. Keskity ensin rakenteeseen

Aivan kuten suunnitelman laatiminen, keskittyminen verkkosivustosi rakenteeseen auttaa ensin askelemaan pois prosessista ja saamaan enemmän lintuperspektiivistä.

Se voi auttaa työskentelemään toisen välineen kuin tietokoneesi kanssa. Esimerkiksi tekemällä luonnoksia paperille yhdellä kynällä, voit unohtaa värit ja muut yksityiskohdat tällä hetkellä. Jos käytät fläppitauluja tai taulua, voit jopa tehdä koko asia yhteistyöhön.

Suuri harjoitus voi myös olla verkkosivuston piirtäminen post-it-muistiinpanoon. Tämä pakottaa sinut pitämään kiinni välttämättömyydestä. Vaihtoehtona on luoda malli harmaasävyinä ensin ja lisätä väriä vasta myöhemmin. Tällä tavalla sinut pakotetaan luomaan visuaalinen hierarkia luottamatta väriin.

Aloita harmaasävystä
Laura Elizabeth / Smashing Magazine

Jos olet helvetti käyttämään tietokonettasi suunnittelemiseen, voit käyttää ”siristustestiä”. Tämä tarkoittaa siirtymistä pois näytöltä ja silmäsi rypistämistä. Epäselvä kuva näyttää sinulle, mikä sivustollasi on ilmeisin ja mitä ensimmäiset vierailijat todennäköisesti huomaavat ensin.

4. Pidä kiinni Web-standardeista

Suunnittelijoiden luonne on halu olla luova. Se on yleensä hyvä asia. Muista, että on välttämätöntä asettaa joitain rajoja, joiden sisällä ollaan luovia.

Esimerkiksi web-suunnittelussa on olemassa useita vakiintuneita standardeja. Vierailijat ovat tottuneet tiettyihin suunnittelun tropeihin ja verkkosivustojen elementteihin. Kun rikot näitä sääntöjä liikaa, se saattaa hämmentää niitä ja sammuttaa ne.

Näiden vakiintuneiden standardien joukossa ovat:

 • Johdonmukaisuus brändäyksessä ja suunnittelussa kaikilla sivuilla
 • Verkkosivun logo vasemmassa yläkulmassa
 • Yhteystiedot oikeassa yläkulmassa tai keskellä
 • Päänavigointi näytön yläreunassa
 • Tärkein otsikko / arvoehdotus ja toimintakehotus korkealla kotisivulla
 • Otsikkohakutoiminto
 • Sosiaalisen median kuvakkeet verkkosivun alatunnisteessa

Olemme varmoja innokkaana Internetin käyttäjänä, että tiedät jo useamman standardin, jota verkkosivustot noudattavat. Jos ei, löydät lisää heistä tässä.

5. Keskity minimalismiin ja CTA-painikkeisiin

Kun tiedät sivustosi ja sivujesi tavoitteen, tämän avulla voit myös päästä eroon kaikesta, mikä ei palvele tätä tarkoitusta. Tämä virtaviivaistaa suunnitteluasi ja tekee siitä miellyttävämmän katsella.

Jälleen on tutkimusta tämän tueksi. Samassa edellä mainitussa tutkimuksessa Google on havainnut, että visuaalinen monimutkaisuus korreloi negatiivisesti verkkosivustojen vetovoiman kanssa. Lyhyesti sanottuna – ihmiset eivät halua hukkua! Suunnittelun yksinkertaistaminen on hyvä muille ominaisuuksille, esimerkiksi verkkosivuston nopeudelle.

Tässä on muutamia asioita, jotka voit turvallisesti poistaa:

 • Valikkokohteet – Tietysti haluat, että muut tutustuvat enemmän sivustoosi. Ylikuormitettu valikko voi kuitenkin olla hämmentävä ja vaikuttaa kielteisesti. Jälleen – pysy kiinni välttämättömyydestä!
 • sidebars – Yhä useammat verkkosivustot ovat asteittain poistamassa sivupalkin. Mitä sinulla sivupalkissasi on? Onko se todella tärkeää?
 • Mutainen kieli – Sama asia, joka koskee varastossa olevia kuvia, koskee kieltä. Liialliset lauseet, kliseet ja tyhjät sanat saavat ihmiset sopeutumaan. Lopeta niiden käyttö, injektoi henkilöllisyyttä kirjoituksesi, oppi voimasanat ja oppia copywrite.

6. Aloita matkapuhelimella

Mobiililaitteet ovat ottaneet maailman myrskyn kautta. Tähän mennessä enemmän ihmisiä surffaa verkossa puhelimien ja tablettien kautta kuin pöytätietokoneissa.

Lisäksi, Google ilmoitti että he ottavat käyttöön uuden mobiili-ensimmäisen hakemistonsa. Tämä tarkoittaa, että kun hakukone on täysin voimassa, se arvioi ensin kaikki verkkosivustot heidän mobiililaitteidensa läsnäololla. Jos se ei tee tehtäväänsä kunnolla, otat osuman hakutuloksissa.

Tästä syystä verkkosivustoa suunniteltaessa olisi hyvä aloittaa ensin mobiililaitteiden läsnäololla. Tästä eteenpäin matkaviestinkäyttäjät ovat ensisijaisia ​​asiakkaitasi. Siksi sinun on parempi varmistaa, että he tuntevat palvelevansa.

Samanaikaisesti on hyvä tapa keksiä verkkosivustojen suunnitteluideoita. Jälleen kerran aloittaminen liikkuvalta pakottaa sinut keskittymään olennaiseen ja miettiä suunnittelun tarkoitusta. Voit sitten avata ja lisätä elementtejä näytön koon kasvaessa.

7. Kiinnitä huomiota sisällön muotoiluun

Sisällön muotoilu on aliarvioitu työkalu web-suunnittelijoille. Sisältö on sivustosi tärkein osa, olipa se sitten blogiviestien tai myyntikopion muodossa. Loppujen lopuksi juuri sitä haluat vierailijoiden kuluttavan. Suunnituksesi tarkoituksena on esittää se tavalla, joka he tekevät.

Valitettavasti ihmiset ovat jo nyt tyydyttyneitä, että harvat heistä lukevat kaiken sivullasi. Sen sijaan suurin osa kävijöistä skannaa. Lisäksi heillä on taipumus tee niin F-muodossa.

Se tarkoittaa, että sinun on saatava sisältösi sopimaan kulutustapoihinsa, jotta se muuttuisi vaikuttavammaksi.

Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • Sisällytä otsikot – Otsikot ovat loistava tapa hajottaa sisältöä. Monet lukijat käyttävät niitä myös ankkuripaikkoina skannaamassa ja vain luku -tyyppisiä kappaleiden alla olevia osia, jotka vaikuttavat heiltä kiinnostavilta. Siksi varmista, että käytät otsikoita ja tee niistä kuvaavat.
 • Käytä kappaleita ja luetteloita – Kukaan ei halua lukea yhtä suurta tekstiä. Kappaleet jakavat sisällön pieniksi paloiksi. Avaa uusi aina, kun avaat uuden pisteen. Luetteloilla on samanlainen toiminto ja ne tekevät tiedoista helpommin saataville. Käytä niitä myös.
 • Älä kurista mediaa ja visuaalia – Visuaalinen tieto on ihmisen aivoille paljon paremmin tavoitettavissa kuin teksti. Tästä syystä on hyvä idea käyttää kuvia ja muita medioita korostamaan kopiosi pisteitä. Se on jälleen kerran loistava tapa hajottaa pidempiä tekstiosia.
 • Optimoi fontit – Fonttien käyttö vaikuttaa myös huomattavasti luettavuuteen. Tärkeimmät täällä olevat työkalut ovat koko ja viivakorkeus. Valita vähintään 16 kuvapistettä ja varmista, että lisäät enemmän rivikorkeuksia, mitä pienempi fontti on.

Jos tutkit tätä artikkelia, näet kaikki yllä olevat tosiasiallisesti.

8. Kokeile yhden sivun suunnittelua

Päivän aikana verkkosivustojen suunnittelussa oli kyse taita. Kaikkien tärkeiden piti olla yli rajan, josta alkaen käyttäjät alkavat vierittää. Tästä on vielä jotain sanottavaa, koska siellä on vielä käyttäjät viettävät suurimman osan ajastaan.

Vierailijoiden katseluaika - kerta

Tämä ei tarkoita, että taittuisi sivullesi kaikiksi ja loppuiksi. Ihmiset todella vierittävät. Itse asiassa he vierittävät alas koko sivusi, jos annat heille syyn.

Crazy Egg kokeili tätä, kun he korvasivat alkuperäisen myyntinsivun 20 kertaa pidemmällä.

Yhden sivun muotoilu

Lopputulos: muuntokurssi nousi 30 prosenttia! Jos nykyisen ostajasi matka ylittää useita sivuja, kannattaa yhdistää ne kaikki yhteen paikkaan. Tämä saattaa olla yksi niistä verkkosivustojen suunnitteluideoista, jotka tekevät kaikesta eron.

Älä hauta sisältöä diaesityksissä / karuselleissa tai välilehdissä / haitarissa, ne eivät toimi!

9. Käynnistä A / B-testaus

Joskus arvioitaessa erilaisia ​​verkkosivustojen suunnitteluideoita, voi olla vaikea päättää, mikä on oikea tie. Luulet edestakaisin, tee mukautuksia, mutta et ole varma päätöksestäsi. Jossain vaiheessa ajattelu ei enää leikkaa sitä. Sinun on annettava käyttäjien päättää.

A / B-testaus voi olla hieno tapa nähdä, mikä tekee verkkosivustostasi entistä paremman. Se tarkoittaa, että palvelemme suunnittelusi eri versioita kävijöille satunnaisesti, tarkista sitten heidän reaktionsa. Voit tehdä päätöksiä tulosten perusteella.

Voit testata melkein mitä tahansa. Koko sivun suunnittelusta värimuutosten kautta, toimintakehotuksista kuviin, artikkelinimikkeisiin ja kirjasimiin. Kaikilla näillä voi olla valtava ero sivun suorituskyvyssä. Mutta jos et testaa sitä, et koskaan tiedä!

Nämä työkalut ja liitännäiset auttaa sinua testeissä.

6 inspiroivaa verkkosivustoa uusien verkkosivustojen suunnitteluideoiden luomiseen

Jos sinusta tuntuu silti olevan jumissa, tässä viimeisessä osassa käydään läpi useita verkkosivustoja, jotka ovat täynnä verkkosuunnittelun inspiraatiota.

1. Awwwards.com

Awwwards

Tämä verkkosivusto jakaa palkintoja verkkosivujen suunnittelijoille, kehittäjille ja toimistoille ympäri maailmaa. Heillä on valtava ja etsittävä arkisto verkkosivujen suunnitteluun liittyviä esimerkkejä. Lisäksi on olemassa blogi jossa he esittelevät yksityiskohtaisesti malleja ja osion, jossa voit äänestää kuukauden ehdokkaiden sivustolla. Se on kaikki korkealaatuista ja todella inspiroivaa!

2. WebDesign-Inspiration.com

Verkkosivujen suunnittelun inspiraatio

Se on galleria valmiista web-suunnitteluprojekteista. Voit suodattaa sen monilla eri tavoilla löytääksesi etsimäsi – esimerkiksi toimialan, tyypin, väripaleteiden tai tyylien mukaan. Heidän arkistonsa on niin suuri, että se on usein ainoa sivu, jonka tarvitset keksimään omia verkkosivustojen suunnitteluideoitasi.

3. SiteInspire.com

siteInspire

Tämä verkkosivusto esittelee sekä web- että interaktiivista suunnittelua. Edellisen esimerkin tavoin pystyt suodattamaan merkinnät eri tavoin, mukaan lukien tyyli, tyyppi, aihe ja jopa alusta. Jos luot tilin, voit myös perustaa kokoelmasi suosikkimalleistasi.

4. OnePageLove.com

Yhden sivun rakkaus

Tämä esimerkki on verkkosivuston inspirointisivusto, joka on suunniteltu erityisesti yhden sivun malleille. Mainitsimme ajatuksen aiemmin artikkelissa. Voit selata galleriaa tai etsiä haluamiasi asioita. Varmista, että siirryt eteenpäin, kun rakennat omaa yhden sivun sivustoasi.

5. Dribbble.com

selaa verkkosivustojen suunnitteluideoiden inspiraatiota

Dribbblessa suunnittelijat kertovat työstään. Tämä voi olla mitä tahansa sovelluksista kuvakkeisiin, kuviin ja muihin esimerkkeihin. Voit käyttää sitä yleiseen inspiraatioon tai käyttää tunnisteet löytääksesi mitä olet kiinnostunut, kuten Web-suunnittelu.

6. Behance.net

Behance

Tämä verkkosivusto on hyvin samanlainen kuin Dribbble. Se on myös suunnittelijoiden paikka yhdistää ja esitellä portfolionsa. Sinulla on runsaasti esimerkkejä verkkosivujen suunnittelusta ja voit käyttää niitä etsimään hakutoiminnolla.

Käärimistä

Web-suunnitteluideat eivät kasva puissa. Joskus tarvitset vähän apua löytääksesi jotain hyvää. Onneksi on olemassa tällaisia ​​viestejä, joiden avulla voit palata takaisin raiteilleen!

Toivottavasti yllä olevassa viestissä mainitut verkkosuunnitteluneuvot, työkalut ja resurssit ovat syöneet sinut takaisin luovuuden maahan. Ilmeisesti siellä on paljon hyödyllisiä juttuja, minkä vuoksi haluamme kuulla sinusta!

Tiedätkö lisää vinkkejä, työkaluja tai inspiraatiota verkkosivujen suunnitteluideoiden tuottamiseen? Jos on, jaa se alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map