Joomla hjemmeside tutorial


joomla tutorial


Hvis du overvejer at bruge Joomla til at skabe din egen internet-tilstedeværelse, er du kommet til det rigtige sted. I det følgende lærer du alt hvad du behøver at vide for at komme i gang.

Denne trin-for-trin-tutorial viser dig, hvordan du installerer softwaren på din server og giver dig et overblik over den grundlæggende funktionalitet. I sidste ende ønsker vi, at du skal føle dig i stand til at udforske selv og opbygge Joomla-webstedet for dine drømme.

Mens Joomla er mere kompleks end WordPress, er det langt mere nybegyndervenligt end Drupal (du kan faktisk finde en sammenligning af de tre her). Så hvis du følger selvstudiet, skal du få dit websted op og køre inden for 3 timer eller mindre.

Sådan bygger du et Joomla-websted (indholdsfortegnelse):

 1. Registrer et domænenavn, og find webhostetjeneste
 2. Installer og opsæt Joomla
 3. Bliv fortrolig med Joomla-basics
 4. Vælg en skabelon til dit websted
 5. Installer din Joomla-skabelon
 6. Tilpas design
 7. Brug Joomla-moduler
 8. Tildel moduler til positioner
 9. Opret nye sider
 10. Tildel sider til Joomla-navigationsmenuen
 11. Tilføj en blogafdeling
 12. Installer udvidelser

Total tid til at oprette et websted ved hjælp af Drupal: ~ 2-3 timer
Færdighedsniveau: Begynder / Intermediate

1. Registrer et domænenavn, og find webhostetjeneste

Hvis du allerede har et domænenavn og webhosting, skal du springe til trin 2.

Før du kan begynde at opbygge dit Joomla-websted, har du brug for et domænenavn og webhosting.

Hvis du ikke engang ved, hvor du skal starte med dette emne, skal du læse vores indlæg om, hvordan du vælger et domænenavn. Hvis du bare har brug for en opdatering, skal du vælge et websteddomæne, der er enkelt, så det er let at huske.

Bortset fra et domænenavn, har du også brug for en webhostetjeneste.

Fuld åbenhed: WebsiteSetup tjener en provision, hvis du køber Bluehost gennem vores henvisningslinks i denne vejledning. Dette hjælper os med at holde alt opdateret. Tak for din støtte.

Du kan få både domænenavn og webhosting fra Bluehost (de tilbyder også gratis domæne for det første år).

joomla hosting

De har en hurtig installation til Joomla, så du behøver ikke bruge din tid på at downloade, uploade og installere det manuelt via FTP.

Hvis du beslutter at bruge en anden webhost, skal du sørge for, at den opfylder Joomla-systemkrav, som du kan finde her.

2. Installer og opsæt Joomla

Der er to måder at installere og konfigurere Joomla på.

Installation af Joomla ved hjælp af Bluehost hurtig installation (trin for trin)

Installation af Joomla manuelt til en hvilken som helst webhost (trin for trin)

3. Bliv fortrolig med Joomla-basics

Det næste trin i at lære at oprette et websted med Joomla er at få dine kuglelejer. Vi bruger mange af de menuer, du kan se i kontrolpanelet længere nedenfor, men det hjælper med at få et fugleperspektiv til at komme i gang.

Det er klart, at du kan slippe af med de to blå felter ved at tilmelde eller fra Joomla indsamle statistiske data og derefter læse (og skjule) dine meddelelser efter installationen.

Til venstre finder du genveje til ofte anvendte dele af adminområdet, såsom oprettelse af nye artikler, ændring af menustrukturen eller installation af udvidelser. Til højre er vigtige oplysninger om tilstanden på dit websted.

Den vigtigste del er imidlertid proceslinjen øverst. Her finder du de samme indstillinger som i kontrolpanelet og derefter nogle. Dette er, hvad de forskellige menuer indeholder:

første gang på joomla kontrolpanel

 • System – Adgang til kontrolpanelet, webstedsindstillinger, ventende eller låste indholdsemner, muligheden for at rydde cache og se systemoplysninger (site, server og miljø).
 • Brugere – Administrer brugere, brugergrupper og adgangsniveauer, tilføj noter om brugere, håndtere fortrolighedsrelaterede anmodninger, se brugerlogfiler og masse e-mail alle på dit sted.
 • Menuer – Som navnet antyder, indeholder dette alle muligheder for oprettelse og styring af menuer.
 • Indhold – Tilføj artikler og taksonomier, tildel featured indhold og administrer dit websteds mediefiler.
 • komponenter – Opret og administrer webstedsbannere, kontakter, siteopdateringer, private beskeder, flersprogede foreninger og nyhedsfeeds. Det giver også adgang til meddelelser efter installationen (vi har allerede dækket dem), giver dig mulighed for at konfigurere omdirigeringer (selvom du har brug for et plugin til det), se webstedssøgeudtryk, bruge den intelligente søgning (igen, dette har brug for et plugin) og administrere tags.
 • Udvidelser – Gør det muligt at installere, opdatere, administrere, konfigurere, finde og fejlfinde udvidelser. I denne menu kan du også se status for din database og opdatere dit websted.
 • Hjælp – Direkte adgang til vigtige hjælpeemner i officiel dokumentation.

Alt klart indtil videre? Lad os så fortsætte.

4. Vælg en skabelon til dit websted

Som andre indholdsstyringssystemer på dette websted tilbyder Joomla en måde at ændre dit webstedsdesign uden kodning. Her kaldes værktøjerne til at gøre det Skabeloner. Hele dit websteds udseende, funktion og fornemmelse er helt afhængige af dem. Så undervurder ikke beslutningen, når du vælger en!

Der er gratis og premium (betalt) Joomla-skabeloner til rådighed. Dog kan det være vanskeligt at finde en. Desværre har CMS ikke en central mappe til dette. Derfor skal du kigge rundt i butikkerne for at finde dem. Mange af dem, der sælger premium-temaer, tilbyder også gratis versioner, du kan prøvekøre. Her er et par steder at komme i gang:

Selvfølgelig er der et par basale egenskaber, du skal være opmærksom på, mens du vælger et tema. Først er selvfølgelig din egen smag. Du skal dog også overveje følgende:

 • Support – Det er dejligt at have teknisk support inkluderet, da disse mennesker kan løse ethvert problem for dig.
 • opdateringer – Joomla opdaterer konstant deres system. Sørg for, at din skabelonudbyder også opdaterer deres skabeloner ofte for at sikre, at den fungerer med de nyeste udgivelser.
 • Dokumentation – Fra tid til anden skal du tjekke nogle funktioner for at lære, hvordan de fungerer. Sørg for, at der er et sted, hvor du kan gøre det.
 • Responsivitet og kompatibilitet mellem browsere – Dette betyder, at din skabelon skal se godt ud i enhver browser såvel som på enhver mobilenhed.
 • customizability – Tjek hvilke skabelonfunktioner, der kan tilpasses af dig selv. Se for eksempel efter skabeloner, der har mange modulpositioner (mere om det snart).

5. Installer din Joomla-skabelon

Det er i princippet ganske let at installere en skabelon i Joomla. Når du først har truffet et valg, får du det normalt i form af en zip-fil. Dette kan du blot uploade under Udvidelser> Installer.

upload joomla-udvidelser

Træk eller slip det ind i feltet, eller klik på Eller Gennemse efter fil for at finde den på din harddisk. Vælg det, og Joomla skal gøre resten af ​​sig selv. Alternativt kan du også installere skabelonen via dens URL, hvis du ved, hvor pakken ligger.

Derefter skal du stadig aktivere skabelonen, og du gør det under Udvidelser> Skabelon> Styles. Klik her på stjerneikonet til højre for skabelonnavnet for at gøre det til standard for hele webstedet.

indstil joomla skabelon som standard

Bemærk, at når du downloader din skabelon, kan du muligvis få yderligere filer, f.eks hurtig start, indstillinger, og udvidelse. Den første er en komplet version af Joomla inklusive skabelonen. På den måde er dit nye design allerede klar til at gå, når dit websted er opsat, ofte inklusive demo-indhold. Sidstnævnte kan være fornuftigt at medtage, så alt er konfigureret som i demoen, og alt hvad du skal gøre er at udveksle indholdet. De to andre filer henviser til ting, som du måske har set på skabelon-demo-webstedet, som f.eks. Skyder osv.

6. Tilpas design

Når du bygger et websted med Joomla, er et af hovedmålene at skabe det ønskede design. For at gøre det kommer de fleste skabeloner med mindst nogle tilpasningsmuligheder, og du kan få adgang til dem ved at klikke på skabelonnavnet på listen.

indstillinger for tilpasning af joomla-skabelon

Her kan du foretage justeringer af ting som farver, skrifttyper, logoer, størrelser og meget mere. Nogle skabeloner leveres også med deres egen indstillingsside, hvor de giver dig mulighed for at kontrollere meget mere og se eksemplerne på ændringerne i realtid. I begge tilfælde skal du ikke glemme at tjekke, hvad din skabelon har at tilbyde og gemme de ændringer, du har foretaget!

7. Brug Joomla-moduler

Lige nu, selvom det ser bedre ud, er dit websted stadig ret tomt. Tid til at ændre det. Herefter vil vi undersøge, hvordan man opretter indhold i Joomla.

Desværre er vi nødt til at starte med et af de mere komplicerede emner, som er moduler. Dette er små indholdsenheder, der kan vises mange steder på en side. De fungerer som byggesten, som du kan oprette forskellige designs ud fra. Det tager dog nogle at vænne sig ved at bruge dem. Lad os prøve det på startsiden.

For at oprette en side fra bunden af ​​er det bedst at starte med at aktivere preview-tilstanden for modulpositioner. På denne måde kan du se, hvor nøjagtigt på din side du kan tilføje moduler og navnene på positionerne.

joomla modul position eksempel

Gå til for at se noget lignende System> Global konfiguration> Skabeloner.

aktiver joomla modulets placering preview

Her, sæt Eksempel på modulpositioner til Aktiveret, gem og luk. Gå derefter tilbage til din liste over skabeloner og klik på Eksempel -knappen (øjeikonet). Dette viser derefter alle tilgængelige modulpositioner som vist ovenfor.

Hurtig note: Glem ikke at slukke forhåndsvisningen, når du er færdig med at tildele moduler.

8. Tildel moduler til positioner

Okay, nu hvor du ved, hvor dine moduler kan gå, hvordan tildeler du dem til disse positioner? Alt dette sker under Udvidelser> Moduler.

joomla moduler liste

Her kan du se alle de, der i øjeblikket er aktive på dit websted plus de positioner, sider, brugere og sprog, de er tildelt til. Du skal dog ikke bekymre dig, disse er ikke de eneste tilgængelige muligheder. Under Ny i øverste venstre hjørne finder du en masse andre blokke, du kan bruge på dit websted.

joomla ekstra moduler

Lad os sige, at du ville medtage noget tekst om dig og dit websted på startsiden. Den første ting, du ville gøre, er at kontrollere, hvor på siden det ville gå. I dette tilfælde er dette position-2. Derefter går du til modulmenuen, opretter en ny og vælger Brugerdefinerede som typen. Dette giver dig mulighed for at oprette din egen indholdsblok ved hjælp af en WYSIWYG (hvad du ser er hvad du får) redaktør.

oprette brugerdefinerede joomla modul

Dette er simpelthen en editor til at oprette og formatere indhold, der giver dig mulighed for at se, hvad du laver. Desværre vil det tage for lang tid at gå igennem alle indstillingerne på denne skærm. Men hvis jeg nogensinde har brugt en tekstbehandler, skal alt se meget kendt ud. Derudover kan du holde musepekeren over et hvilket som helst af ikonerne for at få en beskrivelse af, hvad den gør. På denne måde skal du være i stand til hurtigt at finde ud af, hvordan du skriver og formaterer tekst, indsætter overskrifter, billeder og andre medier og alt andet, det har at tilbyde.

joomla brugerdefinerede modul med indhold

Når du er færdig, skal du sørge for, at når du gemmer, status til højre er indstillet til Udgivet og at du vælger den korrekte skabelonplacering under Position (vær opmærksom på, at du vælger dit aktive tema!). Gå derefter til Menuopgave (fanen under titlen) og brug rullemenuen til at vælge de sider, du vil vise dette modul på. I dette tilfælde er det Kun på de valgte sider og så Hjem.

joomla modul menu tildeling

Gem, og du skal se det på din startside (og kun der).

opbyg hjemmeside med joomla brugerdefinerede modul på hjemmesiden

Du kan bruge denne samme metode til at indsætte andre ting på sider som blogindlæg (mere om det nedenfor), bannere, menuer, billeder og iframes. Derudover kan du også tilføje nye moduler via udvidelser (mere om det nedenfor også).

9. Opret nye sider

Nu for noget lettere: sider. Når du bygger et websted med Joomla, opretter du sandsynligvis flere af dem. Når du først har mestret ovenstående, bør denne del imidlertid være meget lettere.

Den første ting at lære om sider i Joomla er, at du opretter dem et sted og får dem til at vises på et andet. Dette er en generel ting at huske på, at alt hvad du opretter i Joomla ikke automatisk vises på dit websted.

I Joomla kaldes sider simpelthen artikler. Dette kan være lidt forvirrende i starten, når det kommer fra en bloggebaggrund, men lad det ikke holde dig op. Du kan oprette artikler via Indhold> Artikler> Tilføj ny artikel. Alternativt kan du bruge genvejen på kontrolpanelet. Begge får dig til en meget lignende redigeringsskærm, som du brugte før.

joomla oprette ny artikel

Opret og format indhold på samme måde som tidligere. Når du er færdig, under Alias Du er i stand til at bestemme en permalink (URL til betydningsside). Det giver ofte mening at anbringe et nøgleord her i stedet for at bruge den samme titel som artiklen. Under status Sørg for, at det er indstillet til Offentliggøre før du gemmer.

For at give besøgende adgang til din nye side er det tid til at tildele den til en menu. Du kan gøre det på følgende måde: Under Menuer, find den, der er tildelt husikonet. Det er din aktuelt aktive.

joomla-menu-menu

Hvis du vil tildele et nyt link til det, skal du holde musepekeren over det og vælge Tilføj nyt menupunkt. Dette vil føre dig til skærmen herunder.

joomla oprette nyt menupunkt

Under Menupunkt Type, Vælg Artikel> Enkelt artikel. Derefter under Vælg artikel, kan du vælge eksisterende indhold på dit websted via Vælg og klik derefter på titlen på den, du vil tildele.

tildel joomla-side til menuen

Nu behøver du kun at indtaste en Menutitel øverst (som er teksten, der vises i menuen), og sørg for, at menuen, der skal tildeles den, er valgt til højre. Når du nu gemmer og lukker, kan du bruge ikonet til venstre til at trække menupunkter rundt og ændre deres rækkefølge.

joomla ændre rækkefølgen af ​​menupunkter

Når du er tilfreds og går tilbage til dit websted, skal den nye vare nu vises.

nyt menupunkt på side

11. Tilføj en blogafdeling

Du kan dog ikke kun oprette sider, det er også muligt at udgive blogindlæg i Joomla. Det fungerer dybest set kun på samme måde, som du tildeler dine blogindlæg til en kategori. For at gøre det, skal du først oprette det.

Du kan gøre dette under Indhold> Kategorier> Tilføj ny kategori. Det fører dig til den samme editor som før. I dette tilfælde skal du kun indtaste et navn øverst (f.eks. Blog) gem og luk derefter.

Derefter kan du tildele kategorien til din menu på samme måde, som du gjorde med siden før. Kun denne gang, under Menupunkt Type, vælge Artikler> Kategoriblog.

oprette joomla kategoriblog

Når du har gjort det, skal du sørge for at vælge din Blog kategori under Vælg en kategori. Sørg derefter for at kontrollere, at den er tildelt til den rigtige menu og give den en menutitel, der giver mening. Gem og luk for at få det på dit websted. Fra nu af er enhver artikel, du tildeler til din Blog kategori vises i form af et blogindlæg under det menupunkt.

12. Installer udvidelser

Den sidste ting, vi ønsker at tale om, er udvidelser. Med deres hjælp kan du bringe nye funktioner og funktionalitet til dit websted. Du finder dem i officielt Joomla-udvidelseskatalog.

joomla udvidelseskatalog

Indtast bare et søgeudtryk, brug kategorierne nedenfor eller den avancerede søgning for at finde det, du leder efter. Men med næsten 8.000 tilgængelige udvidelser kan det være vanskeligt at træffe et valg. Af den grund kan det være en god ide at komme i gang med artikler som disse:

Når du ved, hvad du skal installere på dit websted, har du flere måder at gøre det på. Du finder dem alle under Udvidelser> Installer. Når du er der for første gang, finder du øverst muligheden for at opsætte installere fra web mulighed. Når du gør det, giver det dig adgang til alt i Joomla-udvidelsesmappen lige fra bagenden.

installer joomla-forlængelse fra bagenden

Klik på en vilkårlig udvidelse, og tryk derefter på Installere knappen (to gange) for automatisk at indlæse den på dit websted. Hvis dette af en eller anden grund ikke fungerer for dig, kan du blot downloade udvidelsen eller kopiere URL’en, hvor den er placeret. Derefter er du i stand til at bruge Upload pakkefil og Installer fra URL faner for at få det på dit websted.

Bemærk, at du muligvis stadig skal aktivere dele af udvidelsen under Udvidelser> Administrer.

administrere joomla-udvidelser

Herfra er du også i stand til at deaktivere og afinstallere den udvidelse, du ikke længere har brug for. Desværre er det lidt forvirrende og overfyldt, så du skal muligvis søge efter din udvidelse med navn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map