Què és RSS? I com afegir-lo a WordPress

Què és RSS? Bé, RSS significa “Realment simple sindicació”, tot i que el seu origen es pot remuntar al “resum del lloc ric”. En termes simples, RSS és un mitjà de sindicació del contingut d’un lloc web d’una manera molt eficient i organitzada. Llançat l’any 1999, RSS va tenir un impacte enorme en l’evolució d’Internet, concretament en com es va consumir contingut. La gent ja no necessitava visitar els seus llocs favorits per veure els darrers articles.


Llocs de notícies com The BBC i New York Times, van promoure durament la icona RSS als seus llocs. Podeu subscriure-vos a la totalitat del NY Times o només a la secció Finances. Tot el que havíeu de fer era subscriure-us a un canal RSS específic. Aquesta era la bellesa de RSS! En poques paraules, RSS era i és, un dels mitjans més populars distribució de contingut massiu per editorials, i consum massiu de contingut per lectors (o visitants).

Perks de RSS: Productivitat i llegibilitat

podcasting

RSS havia estat literalment el que va impulsar el creixement dels blocs i dels podcasts. Podeu subscriure-vos als vostres blocs favorits i estalviar molt de temps només llegint el contingut del vostre lector RSS. En essència tu fer molt més gastant menys i acabi guardant a molt de temps.

Un dels avantatges més poc apreciats (o més aviat desconeguts) d’utilitzar fonts RSS és llegibilitat. Els humans som criatures d’hàbit. Alguna vegada us heu preguntat per què gairebé totes les novel·les segueixen una mida i amplada de pàgina determinades, alineació de text, alçada de línia, nombre de paraules per línia, tipus de lletra i mida? S’ha fet per crear un plaer de lectura òptim, sense esforçar-nos menys en els ulls, en un moviment fix dels ulls i en la mesura de la velocitat de la lectura.

Els lectors de RSS fan el mateix. Podeu definir el tipus de lletra, mida i alçada de línia preferides. Quan llegeu contingut diferent amb un mateix disseny tipogràfic, la vostra velocitat de lectura millora. Cada lloc té el seu propi disseny, tipografia i paleta de colors. Alguns que us agradin, mentre que alguns podreu absolutament detestar. Els RSS es plantegen i proporcionen una experiència de lectura plena.

Feed RSS

Diari lector rss

La majoria de nosaltres som conscients del terme “Icones RSS” – aquelles caselles taronja amb la icona blanca disponibles a la majoria de llocs. Bé, aquestes icones enllacen amb el canal RSS del vostre lloc web. S’utilitzen principalment per lliurar contingut als visitants del vostre lloc o, en altres casos, als vostres clients. Més aviat es codifica un canal RSS marcat a XML (Llenguatge de marques extensible). Els lectors de RSS i els navegadors web que tinguin suport compatible per analitzar els fluxos RSS (per exemple, Mozilla Firefox) poden llegir correctament o analitzar un canal RSS. Altres navegadors com Google Chrome que no disposen de suport integrat per a pinsos mostraran les dades XML per defecte quan es faci clic en un enllaç de canals RSS.

Generació de fluxos RSS

Els fluxos RSS han de ser generat manualment quan heu creat un lloc amb HTML pur, és a dir, quan no utilitzeu un CMS. En aquests casos, podeu Feu servir serveis en línia per generar el feed RSS per a vosaltres. Un cop hàgiu configurat el vostre generador de RSS, tan aviat com publiqueu un article al vostre lloc, el vostre feed RSS inclourà aquesta publicació nova. Les persones que s’han subscrit a aquest canal RSS poden descarregar l’article (s) mitjançant un Lector de RSS. (Hi anirem una mica). WordPress però és una mica diferent.

WordPress i RSS

wordpress i rss

WordPress té un suport integrat per a RSS. Un cop publiqueu una publicació, WordPress la lliurarà a tot els seus feeds RSS. Tot això està fet internament i no cal que feu un sol botó per fer-ho. Potser haureu notat que he utilitzat la paraula tot. Bé, és aquí on es troba la bellesa de WordPress (juntament amb mil avantatges més).

Hi ha pràcticament “n” nombre de fonts RSS disponibles al vostre lloc de WordPress. El nombre depèn de la quantitat de contingut publicat (és a dir, del nombre d’etiquetes, autors i categories). WordPress admet quatre tipus de formats de canals RSS:

 1. RSS
 2. RSS 2.0
 3. Àtom i
 4. RDF – Marc de la descripció dels recursos

Es pot accedir a fonts RSS mitjançant l’estructura d’URL següent:

Estructura d’URL predeterminadaBastant enllaç permanent
www.example.com/?feed=rsswww.example.com/feed/
www.example.com/?feed=rss2www.example.com/feed/
www.example.com/?feed=atomwww.example.com/feed/atom/
www.example.com/?feed=rdfwww.example.com/feed/rdf/

És molt recomanable utilitzar el format RSS 2.0, ja que és el format més popular i amb un suport àmplia. També heu de promoure els enllaços de feeds amb l’estructura de enllaç de paraula contrasenca ja que són fàcils de llegir i de recordar. Per no oblidar, la majoria de llocs segueixen l’estructura de connex permanent.

Múltiples funcions RSS a WordPress

feeds de diversos rss

Ara, per a la part més interessant: desplegar diversos canals RSS amb WordPress. Fins ara, hem estat parlant de com RSS pot distribuir el contingut d’un lloc. WordPress us permet desglossar la subscripció RSS a nivells específics. Permet que els vostres visitants es puguin subscriure a la web exacte contingut que desitgen.

Com funciona?

Suposem que teniu una categoria trucada ‘Psicologia’ i una etiqueta “Teràpia vèdica” al vostre bloc Un lector que vulgui totes les publicacions arxivades en psicologia pot simplement afegir-hi http://www.example.com/category/phychology/feed al seu lector de RSS. En el futur, només es publicaran publicacions en virtut de: Psicologia es publicaria la categoria en aquest canal. De la mateixa manera, hom pot afegir http://www.example.com/tag/vedic-therapy/feed al lector de RSS per accedir a totes les publicacions etiquetades amb Vedic Therapy. Aquí teniu un assortiment de diversos feeds disponibles:

Tipus de subscripcióBastant enllaç permanent
Categorieshttp://www.example.com/category/categoryname/feed
Etiqueteshttp://www.example.com/tag/tagname/feed
Comentarishttp://example.com/comments/feed/
Autorhttp://example.com/author/authorname/feed/
Cercahttp://example.com/?s=searchterm&feed=rss2
Tipus de publicació personalitzatshttp://example.com/feed/?post_type=posttypename

També podeu agrupar diverses categories, etiquetes múltiples i una combinació d’ambdues en els feeds. Hi ha un nombre il·limitat de possibilitats de fonts RSS. En realitat depèn de com el faci servir el lector (és a dir, tu i jo) (consulteu la secció) documentació oficial de WordPress per saber-ne més).

CombinacióEnllaç permanent simple (per defecte)
Múltiples categorieshttp://www.example.com/?cat=42,43&feed=rss2
Múltiples etiqueteshttp://www.example.com/?tag=tag1,tag2&feed=rss2

Un cop hàgiu preparat el vostre feed, podeu mostrar els vostres propis feeds personalitzats (o altres llocs web) mitjançant un complement de WordPress. Tom va escriure un article fantàstic sobre l’ús del complement de WordPress WP RSS Aggregator per importar, combinar i mostrar feeds RSS al vostre lloc web (una eina fantàstica si feu molts blocs de convidats en altres llocs web i voleu incloure enllaços a aquestes publicacions pel vostre compte). lloc web)

Lectors de RSS

rss lectura de tio

Un lector de RSS és un programari que us ajuda a seguir i gestionar diversos fluxos RSS. Quan dic gestionar, Parlo estrictament del punt de vista del consumidor. Per començar, podeu afegir “n” nombre de fonts RSS i organitzar-les en carpetes, etiquetes i categories. Les funcions específiques varien amb el lector RSS utilitzat, però les característiques generals són les mateixes.

Els lectors de RSS poden disposar de plataforma multiplata i mòbil. Hi ha diversos lectors disponibles per a gairebé tots els sistemes operatius: Windows, Mac, UNIX i molts sabors de Linux. Amb el tancament de Google Reader, vam observar un augment constant del nombre de lectors independents de RSS. Les més populars actualment són totes basades en la web i tenen aplicacions per a tots els sistemes operatius mòbils: Windows, iOS i Android. Els exemples són Feedly, Bloglines, Feedzilla, NewsBlur i NetVibes.

Desconnectar

correu enviat

RSS ha estat una de les eines més potents per a la publicació de contingut fresc des dels inicis del nou mil·lenni. Però avui en dia, la seva prioritat és de baixada. El màrqueting per correu electrònic és el nou fill del bloc. Per què? És fàcil. Amb RSS, no rebeu les adreces de correu electrònic dels vostres subscriptors. Amb el tancament del servei de Feedburner, també serà força complicat estimar el nombre de subscriptors RSS.

Amb els subscriptors de correu electrònic, teniu accés a sota demanda piscina de clients. Amb RSS, l’abast és limitat. És per això, que la majoria de llocs pesats de trànsit han canviat la icònica RSS cap al peu de pàgina, mentre que alguns han aturat completament el RSS. Els quadres de subscripció per correu electrònic es mostren de totes les maneres possibles: aparells emergents, capçaleres, barra lateral i peus de pàgina.

Crec que RSS és un necessari mitjà de comunicació: ja que em subscric a molts llocs i no tinc gaire idea per inundar la meva safata d’entrada. A tu, quina és la teva posició en RSS? Sí o no? Feu servir lectors RSS o afegiu els vostres articles als serveis de Read It Later com Instapaper o Pocket? Ens encantaria escoltar els vostres pensaments!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map