Per què i com afegir descomptes personalitzats al carret de WooCommerce

Per què i com afegir descomptes personalitzats al carret de WooCommerce

Els descomptes funcionen. Període. Són una de les tècniques de màrqueting WooCommerce més habituals que podeu utilitzar per convèncer un client. Però això no és el motiu suficient per començar a llançar-los a la llum, oi? Si oferiu massa descomptes, pot afectar la vostra marca. Heu de triar amb prudència i planificar quan i com oferir retallades de preus. No sempre és fàcil decidir-ho, però aquí és on es pot presentar la personalització.


Què són els descomptes de carretó personalitzats?

Els descomptes que només es concedeixen a determinats consumidors són descomptes personalitzats. Quan s’ofereixen concessions sobre un valor específic del carret i per a clients especials, teniu el que els experts els agrada trucar al M.O.A.D. (mare de tots els descomptes): descomptes de carretons personalitzats. Per exemple, diguem que un comprador que ha afegit productes per valor de 80 dòlars al carretó. Podríeu oferir al comprador un descompte del 10% en un valor de carretó de 100 dòlars. animant-los a augmentar el seu valor de la comanda per obtenir alguns estalvis.

Els descomptes personalitzats en els valors del carretó són una forma segura de convertir un client. A més, com que no s’ofereixen descomptes en carro a granel, us ajudaran a preservar el valor de la vostra marca.

Per què són efectius els descomptes de carretons personalitzats?

Descomptes personalitzats

Els descomptes beneficien tot tipus de compradors. Però, ja que no estan distribuïts a tothom, es fan especials per als clients que aconsegueixen aprofitar l’estalvi. Descomptes personalitzats.

1. Augmenta la fidelització i retenció del client

“El 61% dels consumidors afirma que la forma més important de relacionar-se amb una marca és sorprenent-los amb ofertes o regals només per ser client”. (Hola món)

Fent que els clients se sentin bé i milloren la seva experiència de compra, repercuteix directament en la fidelització. Els clients són obligats a tornar a la vostra botiga per obtenir beneficis personalitzats.

2. atraure comandes més grans i compradors a granel

“El 30% de la gent compra per guanyar alguna cosa” (ConvinceAndConvert)

Els descomptes en el carretó esperen als compradors a realitzar una compra més alta per aconseguir un estalvi. Això augmenta directament el valor mitjà de la comanda i fomenta les compres a granel.

3. Fomentar els assajos de nous productes

La bona part de la personalització és que no només els podeu oferir a un conjunt de clients, sinó que també els podreu oferir en determinats productes. Si establiu descomptes en nous productes, podeu animar els compradors a provar-los.

4. Apagueu els caçadors de ganga

Els descomptes en el carretó no es fan evidents fins que un comprador afegeixi productes al seu carretó. Per tant, es poden utilitzar per orientar-se a clients fidels o genuïns i no només a aquells que busquen descompte.

5. Redueix l’abandonament del carretó

“El 54% dels compradors compraran els productes que queden en els carretons de la compra si s’ofereixen a un preu més baix.” (NeilPatel) * BOOM *

Tots sabem que els compradors abandonen el seu carretó quan es troben amb descomptes inesperats. Els descomptes poden funcionar de la manera contrària i animar-los a realitzar una compra. De fet, l’abandonament i la restauració del carretó es podrien reduir si ofereixen descomptes immediatament.

6. Recompenseu els compradors per primera vegada

Si establiu descomptes especials per a convidats o compradors, podeu millorar-los la seva experiència i aconseguir que tornin a la vostra botiga.

7. Mantenir la identitat de marca

La personalització funciona bé per premiar compradors genuïns i clients fidels. Limitant l’abast dels descomptes, encara mantingueu la vostra imatge de marca.

Tot i que, en teoria, tot això sona molt bé, anem a l’aplicació i avaluem l’esforç necessari per obtenir aquests descomptes.

Com oferir descomptes personalitzats amb WooCommerce?

Es poden oferir descomptes personalitzats mitjançant un complement dinàmic de preus de WooCommerce. Podeu utilitzar molts plugins, però en aquesta guia us referirem Preu específic per al client de Wisdm. El complement us permet crear diversos nivells de preus per oferir descomptes en la quantitat de compra, establir preus únics per a compradors, grups, rols d’usuaris, preus d’importació i exportació i molt més. Però, el que és més important, us permet establir preus especials en funció dels valors del carretó.

Un cop hàgiu definit el connector a la vostra botiga, aquí teniu el que heu de fer:

Crea regles de descompte al carretó

Crea descomptes en el carretó

A la configuració del complement, dirigiu-vos a CSP> Descomptes en el carretó. Permet descomptes percentuals. Tens l’opció de definir descomptes per a “compradors per primera vegada”, “compradors existents”, “usuaris convidats”. Podeu triar el tipus d’usuari i després continuar.

Flux de descompte del carretó

Per exemple, digueu que voleu oferir un descompte del 20% als compradors per primera vegada en un valor de carretó de productes per valor de 100 dòlars. Hauríeu de definir el valor mínim del carretó com a 100 i el valor de descompte% com a 20.

Límit de descompte aplicable

Límit de descompte aplicable

El complement de preus específics per al client de Wisdm us permet establir preus especials per a determinats clients. Ara, els descomptes en el carretó permeten a aquests clients un estalvi addicional i és possible que vulgueu limitar el descompte total concedit. Per això, podeu definir un “Valor de descompte màxim permès” per establir un límit superior a la concessió que s’ofereix.

Exclusions de conjunt

Per obtenir un control complet sobre l’oferta de descomptes en determinats productes, categories o per a usuaris determinats, hi ha l’opció d’establir exclusions. Podeu afegir una llista de productes, categories de productes que no formen part de cap oferta. I, els usuaris, els rols o els grups que no tinguin cap avantatge.

Definiu exclusions de productes

A banda d’aquestes configuracions que s’ofereixen, el preu específic per al client de Wisdm té l’opció de fer conèixer als compradors l’estalvi que rebran quan afegeixen productes al seu carretó, però encara no són aplicables a un descompte. Per exemple, seguint el nostre exemple anterior, considerem que un usuari obté un descompte del 20% en comprar productes per valor de 100 dòlars. Però diguem que han afegit productes amb un valor de 80 dòlars al seu carretó. A continuació, utilitzant una opció al connector, es pot notificar a l’usuari l’estalvi del 20% si afegeix més productes per valor de 20 dòlars, augmentant el valor del carretó a 100 dòlars..

Aquesta és una manera excel·lent de combatre els compradors per augmentar els valors de la comanda i augmentar les vendes de la vostra botiga.

Ofertes personalitzades amb rols d’usuari i historial de compres

ELEX WooCommerce Preus i descomptes dinàmics El plugin ofereix opcions àmplies per configurar descomptes personalitzats. Us ajuda a crear diverses opcions de descompte en funció de productes, categories, condicions del carretó, combinacions i molt més. Totes les regles de descompte que configureu a la vostra botiga es poden personalitzar en funció dels rols de l’usuari o de l’historial de compres del client.

Per exemple, podeu configurar una regla de descompte de producte nova basada en productes específics i en intervals de quantitat.

Instal·lació dinàmica de preus i descomptes dinàmics WooCommerce

Aleshores, podeu permetre que l’oferta només s’apliqui a rols d’usuari específics. Simplement seleccioneu els rols d’usuari que vulgueu oferir els descomptes, i només aquells clients podran veure l’oferta a la botiga.

Rol de preus i descomptes dinàmics de WooCommerce ELEX

El complement té l’opció de restringir l’oferta en funció de l’historial de compres del client. Simplement introduïu un valor per al nombre mínim de comandes o la quantitat mínima comprada. Ara només podran aprofitar l’oferta aquells clients que hagin adquirit més dels valors llindars. També podeu especificar els identificadors de correu electrònic dels clients a qui vulgueu oferir aquesta oferta.

Limitacions de preus dinàmics i descomptes de WooCommerce ELEX


Els descomptes de carretons personalitzats poden fer que qualsevol botiga de WooCommerce sigui dinàmica i emocionant, atraient així compradors i mantenint-los compromesos. És una manera excel·lent d’incentivar els compradors a fer compres de valors més alts per aconseguir estalvis. Tot el que cal és un plugin de preus dinàmics per afegir aquesta funcionalitat i ja heu definit.

Què opines sobre aquesta funció? Esteu pensant a afegir-lo a la vostra botiga de WooCommerce? Fes-nos-ho saber.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map