Guia per a principiants per comprendre les funcions internes de WordPress

 1. 1. Actualment Llegint: Guia per a principiants per comprendre les funcions internes de WordPress
 2. 2. Què és el caché de WordPress i per què és important?
 3. 3. Com funciona el caché de WordPress?
 4. 4. Com instal·lar i configurar el caché de WordPress amb WP Super Cache
 5. 5. Com configurar la memòria cau de WordPress amb la memòria cau total W3 (W3TC)
 6. 6. MaxCDN Review: El millor CDN per a WordPress?

El geekiness de WordPress té un gust adquirit i millora cada cosa nova que apreneu. Ja fa temps que utilitzem WordPress; és una de les raons per les quals estàs aquí a WPExplorer, llegint aquest article! Com vosaltres, jo també em vaig enganxar a aquesta fina artesania i he estat fascinat per la seva pura bellesa. WordPress no només ens ofereix la possibilitat de publicar llocs web dinàmics i visualment atractius en qüestió de minuts, sinó que també l’utilitza com a solució multidimensional de gestió de continguts (CMS).


Com a nota lateral, vull esmentar que aquest article està pensat per a un principiant de WordPress. La majoria de vosaltres sabreu de què parlo. Per tant, si us plau, no dubteu a llegir-lo ràpidament i a compartir la vostra opinió a la secció de comentaris. Gràcies!

Per tornar al camí, mirem les coses que podem fer mitjançant WordPress:

 • Lloc web de la revista: TEMPS, GigaOM, TechCrunch, tots utilitzen WordPress.com VIP
 • Amfitrió de diversos llocs web sota un mateix sostre – EduBlogs (WordPress MultiSite)
 • Crear un fòrum (BuddyPress)
 • Cartera en línia
 • Amfitrió d’un portal de treball
 • Botiga ECommerce (Woocommerce, Exchange, EDD, Cart66, etc.)
 • Fotoblog o una cartera de fotografies
 • Lloc per a una banda, restaurant i molt més

La llista continua. Aquest article serveix de precursor de la nostra propera sèrie de publicacions: La Guia Definitiva del Cache de WordPress. Abans d’entendre la memòria cau de WordPress, hem d’entendre com funciona WordPress de manera interna. No només l’edició i la supressió de publicacions i comentaris, sinó com algunes milers de línies de codi s’entrellacen entre elles i produeixen belles webs dinàmiques.

Funcionament intern de WordPress

Tots sabem treballar amb WordPress. Tot comença amb l’inici de sessió al vostre tauler d’administrador de WordPress, des del vostre lloc web / wp-login.php seguit de publicar, modificar o penjar contingut nou, instal·lar plugins, temes, fer còpies de seguretat, etc..

Però heu pensat en com funciona tot això? Els llocs web funcionen amb HTML (que significa Hyper Text Markup Language). Comproveu la vostra barra d’adreces: sempre trobareu http: //sitename.tld. Altres protocols inclouen https, ftp, ssh, etc..

Per tant, s’ha entès que l’objectiu final de WordPress és generar pàgines HTML de manera dinàmica. El terme clau per entendre aquí és “dinàmicament”. Els termes “pàgina HTML”, “pàgina web” i “pàgina web” són tots sinònims. A nivell molt bàsic, WordPress utilitza PHP i una base de dades SQL per emmagatzemar totes les seves dades. No ens hauria de preocupar gaire amb PHP i altres llenguatges de script que utilitza WordPress, ja que és una guia per a principiants i són temes avançats..

PHP MySQL

Així, tenim dues entitats. Un és el “codi PHP” que compon el nucli de WordPress i la “base de dades” que compon la memòria de WordPress. Cada instal·lació de WordPress té una base de dades. Ni més ni menys. Cada informació que heu introduït i que fareu en el futur s’emmagatzema a la base de dades de WordPress. Uns exemples inclouen:

 • Informació d’usuari com contrasenya (xifrada amb MD5), adreça de correu electrònic, etc..
 • Totes les publicacions, pàgines, etiquetes, categories i la relació entre elles
 • Tipus de publicació personalitzats
 • Publica revisions, esborranys i opcions de paperera
 • Comentaris: aprovat i no aprovat i el correu brossa
 • Opcions de tema i dades de complements

Què passa amb les imatges, documents i altres fitxers que es carreguen? Es troben massa emmagatzemats a la base de dades de WordPress? No, no. Es troben en una carpeta anomenada “wp_content”. Més informació a continuació.

Estructura de carpetes de WordPress

Directori d'arrel de WordPress

A WordPress 3.6.1, hi ha tres carpetes principals a cada instal·lació de WordPress.

La carpeta base

Aquest és el directori d’instal·lació de WordPress i tot (a part de la base de dades de WordPress existeix aquí). L’anomenarem “directori arrel”. En cas de gent que utilitzi WordPress en servidors d’allotjament compartits alimentats per cPanel, el directori arrel és probablement el contingut del directori “public_html”, si utilitzeu WordPress al vostre domini base (és a dir, site.com i no site.com/ carpeta).

El directori arrel de WordPress conté exactament tres carpetes: wp_content, wp_include i wp_admin juntament amb un munt d’altres fitxers PHP, el més significatiu és “wp_config.php”. Modificant aquest fitxer, podem afegir un munt d’opcions bàsiques de personalització de WordPress que no estan fàcilment disponibles al tauler d’administrador de WordPress. Per exemple, podem desactivar les revisions de la publicació, definir el nom del lloc que utilitza WordPress (útil per a canvis de domini), habilitar el mode de manteniment, etc. El fitxer wp-config.php és un fitxer molt important i no s’ha de manipular. Conté informació crucial com ara les credencials d’accés a la base de dades de WordPress. Si algú pot accedir a la vostra base de dades, té un control complet sobre el vostre lloc.

wp_include

wp_include

Aquesta carpeta conté la resta de fitxers i classes PHP necessaris per a les operacions bàsiques de WordPress. De nou, no voldreu editar cap fitxer d’aquest directori.

wp_admin

Aquesta carpeta conté els diversos fitxers del quadre de comandament de WordPress. Sabeu que totes les funcions administratives o relacionades amb WordPress, com ara escriure publicacions, moderar comentaris, instal·lar plugins i temes es fan a través del tauler de control de WordPress. Només es permet l’accés als usuaris registrats i l’accés es torna a limitar en funció del rol de l’Usuari. Un administrador permet accedir completament seguit de l’Editor, després del Col·laborador i finalment del Subscriptor. El tauler de control de WordPress és normalment accessible a http://wpexplorer.com/wp-admin.

wp_content

La carpeta wp_content conté totes les dades que ha penjat l’usuari i es divideix de nou en tres subcarpetes:

 1. temes
 2. plugins
 3. càrregues

El directori “temes” conté tots els temes instal·lats al lloc de WordPress. Cada fitxer wordpress.zip que descarregueu de WordPress.org té instal·lats 2 temes: per a WordPress 3.6.1, són vint-i-dotze i vint-i-tretze. Podeu instal·lar tants temes com vulgueu, però només podeu activar un tema alhora (tot i que existeixen alguns complements que us permetin activar-ne més). A més, el directori “temes” mai no pot estar buit, ja que WordPress necessita almenys un tema per treballar!

De la mateixa manera, els “plugins” s’utilitzen per emmagatzemar tots els plugins instal·lats al lloc de WordPress. A diferència del directori “temes”, aquest directori pot estar buit, ja que podeu executar perfectament un lloc de WordPress sense utilitzar cap complement. Podeu activar tants plugins com vulgueu, però és bona instal·lar només els necessaris. Consulteu l’article de Kyla sobre els diversos complements de WordPress disponibles avui.

Totes les imatges (i altres fitxers multimèdia) que heu penjat des del moment que vau iniciar el vostre lloc, juntament amb les futures pujades, es desaran al directori “càrregues”, classificat per any, mes i dia. Aquesta carpeta es pot considerar com la base de dades de totes les dades que no tenen text (imatges, PDF, vídeos, MP3s, etc.) És per això que és una bona pràctica de seguretat restringir l’accés públic a aquestes carpetes. Això es pot aconseguir modificant el fitxer .htaccess, present al directori wp_content. Per tant, mentre es pren una còpia de seguretat; copiar només la carpeta d’instal·lació de WordPress no fa el truc. Heu de copiar tant la base de dades com tot el contingut del directori d’instal·lació de WordPress!

L’anatomia d’una sol·licitud de WordPress

O com m’agrada anomenar-ho,

Què passa quan algú veu el teu bloc?

Quan algú visita el vostre lloc web amb WordPress, WordPress genera dinàmicament un codi HTML (combinar-ho amb CSS i JS) i el serveix al visitant. No veureu l’extensió .html després de l’URL (com podríeu veure en alguns llocs web antics) ja que aquest contingut es genera dinàmicament. Els punts següents són una generalització de les accions que es realitzen en cas de sol·licitud de pàgines web:

 1. El navegador del visitant sol·licita una pàgina web
 2. El nucli de WordPress (es pot pensar que és el cervell de WordPress) truca els scripts PHP necessaris a partir de index.php
 3. Aleshores, el nucli WP es comunica amb la seva base de dades i recupera les dades (publicacions / pàgines, etc.)
 4. A continuació, combina les dades obtingudes, les dades dels complements actualment actius i el tema actualment actiu i genera el codi HTML “a la marxa” o “dinàmicament”
 5. Després serveix aquest codi HTML generat dinàmicament al navegador del visitant

De la mateixa manera, quan es publica o desa una publicació, o s’envia un comentari o es fa una cerca, el nucli de WordPress realitza les operacions internes necessàries i les guarda a la seva base de dades per a un ús futur i també notifica a l’administrador de WordPress. Vosaltres (l’administrador) els veieu com un nou comentari que espera la moderació o el nombre de “x” de comentaris de la cua de correu brossa, etc..

Sol·licitud HTML

Ara, repetir tots aquests passos cada vegada que algú sol·licita una pàgina web (publicació, pàgina, pàgina d’arxiu, qualsevol cosa) és un treball que consumeix temps i recursos. Està bé quan 10 persones visiten el vostre lloc. Però augmenteu-ho per 100, 1000 o un milió, aleshores comença el veritable problema. Només els supercomputadors podrien manejar tantes operacions concurrents. I la majoria de llocs de WordPress s’allotgen en servidors d’allotjament web compartits, que poden tenir un 1/1000 potserth del poder dels supercomputadors.

Llavors, què fem ara? Introduïu la memòria cau de WordPress. No ho abastarem aquí, així que estigueu atents a la següent part de la sèrie: una introducció a la memòria cau de WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map