Guia completa de RSS i com utilitzar-la amb WordPress

Guia completa de RSS i com utilitzar-la amb WordPress

Què passa si els usuaris no haurien de venir al vostre lloc de WordPress per llegir els vostres articles? Sens dubte, això facilitaria als usuaris ja que no haurien de navegar per deu dels seus blocs i fonts de notícies preferides per obtenir la informació diària. També seria bo per als propietaris del lloc web, ja que et permetria distribuir el contingut d’una manera més eficient, entregant-lo fins on els clients vulguin que sigui..


Aquesta és tota la idea del RSS.

RSS funciona des de 1999 i funciona com a distribuïdor de contingut a través del web. A més, es combina amb agregadors per facilitar-ne la lectura, la recopilació i l’organització.

En definitiva, RSS manté als vostres lectors llegint tot el contingut que volen, en una mateixa ubicació. D’aquesta manera, no haurien de marcar els llocs web de notícies preferits ni fer cerques a Google sempre que vulguin una bona lectura.

Com funciona el RSS

RSS o Sindicació realment simple, ofereix als lectors la possibilitat de subscriure’s al teu bloc. Després d’això, el lector ha d’utilitzar un lector o un agregador RSS per consumir el contingut.

Per subscriure’s, el lector fa clic en el botó de subscripció. Això és. De vegades, és difícil localitzar un botó de subscripció de RSS en un lloc web o bloc, però sovint els podeu trobar a prop dels botons de xarxes socials, al peu de pàgina o bé cercant “Nom del lloc web” + “Feed RSS” a Google..

De vegades, és difícil localitzar un botó de subscripció RSS en un lloc web o bloc, però sovint es poden trobar a prop dels botons de xarxes socials, al peu de pàgina o a la recerca de “Nom del lloc web” + “Feed RSS” a Google.

Els feeds RSS també es poden desglossar segons la categoria o el tema. Això és molt més rellevant per a grans revistes en línia (com el Wall Street Journal o USA Today). Per què és així? Perquè aquestes publicacions tenen desenes, si no centenars, de seccions.

Per què és així? Perquè aquestes publicacions tenen desenes, si no centenars, de seccions.

Per tant, un lector podria decidir subscriure’s a l’article complet o només a la secció d’esports.

I és un altre avantatge de tenir un canal RSS. És completament possible que alguns lectors només trobin atractius alguns dels vostres articles. Per tant, només podrien subscriure’s a alguna cosa com les seccions de viatges o negocis.

Després de subscriure’s al canal RSS, és necessari que l’usuari especifiqui com consumirà la informació. Com s’ha esmentat, això requereix algun tipus d’agregador o lector de RSS.

L’opció més popular per a això solia ser Google Reader. Era una forma neta i extremadament eficaç de reunir desenes de fonts RSS.

Malauradament, Google Reader va deixar de funcionar el 2013. Així, ja no és una opció. No obstant això, hi ha molts altres lectors RSS que s’utilitzen avui dia.

Quins lectors de RSS vénen altament recomanats?

Després de tancar Google Reader, Google va recomanar principalment que es transferissin tots els clients Feedly. Definitivament és el més semblant a Google Reader, però tot depèn de les vostres preferències.

Hi ha desenes de lectors de RSS per triar, però aquí hi ha els més populars:

Com s’ha esmentat, cadascú té el seu encant. Per exemple, Feedly imita Google Reader amb la seva neteja i organització, mentre que Panda és més una manera de navegar per diversos llocs web en una interfície. Us recomano que proveu-ne totes per veure quina és la correcta si teniu previst agregar contingut. Al cap i a la fi, serà el vostre eix principal per llegir articles.

Com utilitzar RSS amb el vostre lloc WordPress

Ara que enteneu com els lectors aprofiten el RSS, és el moment d’aprofundir sobre què i per als propietaris de llocs de WordPress.

Per començar, heu de saber que interactuareu amb un RSS d’una o dues maneres. El primer, i el més important, aspecte de RSS per als propietaris de llocs web és aconseguir que el botó de subscripció de RSS al vostre lloc. Això actua com a xarxa de distribució del contingut, tot sense que treballis molt al teu final.

Com afegir un enllaç i una icona al vostre feed RSS

Hi ha algunes opcions per fer aquest procés. Tècnicament, podríeu agafar una imatge RSS de Google Images, col·locar-la en un giny i enllaçar la imatge a la barra lateral. Això us estalviaria la necessitat d’instal·lar un connector, però sovint no és la manera més neta de fer servir un botó RSS.

Primer, comproveu si el vostre tema de WordPress inclou un widget personalitzat per a icones socials. Si hi ha un giny disponible, hauríeu de poder-lo inserir en qualsevol àrea preparada per a widgets (barra lateral, peu de pàgina o fins i tot barra superior).

Giny social total

A dalt, hi ha un exemple del widget social del tema Total (que també inclou opcions per a estil, mida, ordre i molt més). Però si el vostre tema no inclou aquesta funció integrada, és possible que utilitzeu un complement és la vostra millor aposta.

Afegiu un únic botó RSS

Inicialment, podeu intentar inserir el botó RSS per si mateix. Aquest podria ser el cas si voleu mantenir-lo separat dels botons socials o, potser, situar-lo cap al final del vostre lloc web.

Si és així, hi ha alguns complements com ara Icona de feed RSS o Widget d’icones de RSS. Els dos funcionen bé, però no obteniu cap funcionalitat addicional, com ara els botons per augmentar les vostres dades socials.

És més comú veure el botó RSS al costat dels enllaços de Facebook, Twitter i Pinterest, suposant que en teniu.

Afegiu RSS amb enllaços de xarxes socials

Si voleu combinar tots aquests botons seguits, normalment podeu trobar complements de botons de xarxes socials que també permeten una icona i un enllaç personalitzats o una icona RSS realment.

Icones de mitjans socials finals fa el truc dels botons socials i RSS, ja que també inclou una icona RSS i un camp per inserir la vostra URL RSS.

Quin és el meu URL RSS?

WordPress us genera automàticament un feed RSS. Aquest feed és una recopilació dels vostres articles i es pot compartir amb l’URL RSS. Com es pot veure a la captura de pantalla de dalt, cal que hi hagi una URL RSS perquè els usuaris vinguin i facin clic al botó. Sovint enganxeu aquest URL en un camp de complement, però de vegades només podreu enllaçar una imatge.

Independentment, el vostre URL RSS s’assembla així: http://www.wpexplorer.com/feed/

L’únic que heu de fer és substituir el text “wpexplorer.com” pel vostre lloc web real. Un cop tingueu aquest URL, és bastant fàcil començar a distribuir el feed RSS al vostre lloc web.

Es mostren diversos feeds RSS al vostre lloc de WordPress

El segon motiu que podeu aprofitar per RSS és si voleu mostrar els feeds de tercers al vostre lloc de WordPress. Per exemple, potser teniu un bloc de finances i voleu publicar les tendències de borsa des d’una font més actualitzada i creïble. Al cap i a la fi, no podreu actualitzar les variacions de preus de les accions vosaltres mateixos. És millor agafar el feed RSS de CNNMoney o Reuters i inserir-lo a la barra lateral.

El mateix passa amb la majoria dels blocs de notícies, ja que sovint és impossible estar al dia de tots els racons del cicle de notícies. Un bloc de pel·lícules no voldria perdre’s per compartir les puntuacions de Rotten Tomato. I aquí és on entra en joc el feed RSS de Rotten Tomatoes.

Així doncs, aquesta tàctica RSS consisteix a proporcionar informació valuosa als vostres usuaris, en lloc de distribuir contingut per internet.

Visualització de missatges de RSS

El connector principal per crear un feed de notícies RSS al vostre lloc web es diu WP RSS Aggregator.

Descarregueu el complement WP RSS Aggregator i instal·leu-lo al vostre lloc web. Vés a la pestanya RSS Agregador del tauler i emplena tot, des de l’URL RSS fins al nom de l’origen del canal. Us demanarà que tingueu altres opcions de configuració com si voleu enllaçar-vos a l’origen i si voleu eliminar títols duplicats.

Afegir informació

Després d’això, podeu gestionar tots els vostres feeds i mostrar-los en un flux constant al vostre lloc web. Situeu el feed a la barra lateral o a la pàgina pròpia.

Per què necessiteu RSS al vostre lloc de WordPress

Alguns blocaires podrien rebutjar el RSS com a tecnologia antiga. Aquesta noció no és certa, especialment amb els lectors experimentats amb tecnologia. Alguns blocaires pensen que és més per a revistes grans. Tampoc no és cert.

Alguns blocaires pensen que és més per a revistes grans. Tampoc no és cert.

Fins i tot si obteniu cinc o deu lectors RSS, això és molt bo per a un bloc de mida petita o mitjana. Simplement és una manera diferent perquè els usuaris accedeixin al contingut, de manera que és com una alternativa a la vostra llista de correu electrònic o quan publiqueu a les xarxes socials.

Si teniu dubtes sobre l’ús de RSS amb WordPress, informeu-nos als comentaris que es mostren a continuació.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map