Com moure un bloc de mitjana a WordPress

Com moure un bloc de mitjana a WordPress

El mitjà és un híbrid entre una plataforma de blocs i una xarxa social. Sophie Maoura, la cap de col·laboracions B2B de Medium, l’anomena plataforma de contingut social. En les seves pròpies paraules, “El mitjà és un lloc on les paraules importen” així que no és d’estranyar que els bloggers estiguin preferits per Medium, però segueixen sent darrere de WordPress en termes de popularitat.


WordPress segueix sent el més popular plataforma de blogs de tothom amb 70 milions de publicacions de blocs nous publicats a WordPress cada mes. La manca de control i la incertesa de publicar en una plataforma de tercers ha provocat que la gent passés a WordPress des de Medium, al cap i a la fi, cap blogger vol trobar-se enganxat en un episodi de “Black Mirror” sense control sobre els seus. destí o accions. Alguns dels col·legues de cinema de Slack, The Awl, de l’escola de cinema han retret les seves publicacions des de Mitjana fins a WordPress.

Passant del mitjà a WordPress

Els blogs amb Medium tenen els seus avantatges. ofereix un canal de distribució integrat, que utilitza un algorisme basat en un compromís que facilita l’arribada a nous públics. A més, envia els càlculs periòdics a la seva comunitat augmentant les possibilitats d’arribar a un públic més ampli. El mitjà també ofereix un augment de resultats de cerca potencial, ja que el rànquing de dominis és el 94 (que supera fins i tot la Viquipèdia). Com que ja està optimitzat per a mòbils i també té una aplicació dedicada, els bloggers no s’han de preocupar dissenyar un lloc web sensible pel seu bloc I ja que Medium és una plataforma que s’allotja, no calen habilitats tecnològiques. Els blocaires no han de tractar cap problema tècnic i d’allotjament.

Malgrat els nombrosos avantatges, el mitjà no és tot arc de pluja i unicorn. No coincideix amb la flexibilitat i personalització que ofereix WordPress. El control sobre el contingut i les estratègies de monetització, la capacitat de dissenyar CTAs personalitzats per impulsar subscripcions, augmentar els rànquings de SEO i menys possibilitats de distreure els espectadors amb el contingut del competidor són els motius principals per passar a WordPress des de Medium. Si alguna cosa us sembla aplicable, la següent guia és tot el que necessitareu quan canvieu el vostre bloc a WordPress.

WordPress.com o WordPress.org i quina és la diferència?

WordPress.com és el servei d’allotjament de llocs web freemium de WordPress mentre que WordPress.org és un servei autònom. El pla gratuït de WordPress.com no us proporciona el vostre nom de domini personalitzat i només obteniu un subdomini. L’URL del vostre lloc apareixerà com a name.wordpress.com/, cosa que no sembla professional als lectors i dificulta la vostra marca personal.

La monetització del bloc de WordPress.com també es converteix en un repte, ja que no podeu executar cap programa de màrqueting d’afiliació ni publicar anuncis directes a través de xarxes d’anuncis com Google Adsense. Podeu registrar-vos en el programa de compartició de beneficis de WordPress, WordAds, per obtenir ingressos sobre el vostre trànsit. També hi ha límits en la personalització i la possibilitat d’afegir plugins al bloc que pugueu trobar restrictius.

WordPress.org, d’altra banda, és més fiable, et dóna accés a les funcions completes que ofereix WordPress i et permet fer créixer els teus subscriptors i obtenir ingressos al teu bloc. Així que en aquesta publicació tractarem com moure el vostre bloc mitjà a WordPress.org per desencadenar el veritable poder de WordPress (trobeu el per què en la nostra comparació completa de WordPress.com vs WordPress.org).

Com moure el teu bloc mitjà a WordPress?

Medium és un ecosistema autònom, de manera que el pas del contingut del vostre blog des de Medium a WordPress no és un procés senzill. El format d’expedient no és XML, sinó HTML. Els camps RSS del mitjà tampoc segueixen les convencions RSS normals, però amb les eines i el coneixement adequats a les mànigues, podeu fer-ho amb el mínim esforç possible.

Aquí teniu la guia pas a pas per canviar el vostre blog mitjà a WordPress.

1. Obteniu un nom de domini personalitzat per al vostre bloc

Cerca del nom de domini de GoDaddy

El primer pas per tenir un bloc de WordPress que s’allotgi a si mateix és tenir un nom de domini personalitzat. El nom de domini és l’URL que és l’adreça del vostre lloc web a Internet. Com que Medium ja no ofereix dominis personalitzats, és probable que no tingueu un nom de domini registrat al vostre bloc Mitjà.

Hi ha diversos venedors des d’on podeu comprar un nom de domini per al vostre bloc (per exemple, GoDaddy té una promoció per agafar un nom de domini premium per només 4,99 dòlars el primer any). En cas que ja tinguis un nom de domini registrat, només hauràs de redirigir el DNS (sistema de noms de domini) al lloc de WordPress. Podeu utilitzar la nostra guia DNS de WordPress si necessiteu ajuda.

Quan seleccioneu un nom de domini també us suggerim afegir SSL i seleccionar el protocol HTTPS per garantir la seguretat del vostre lloc de WordPress. No només fa que el vostre bloc sembli més de confiança, sinó que també us pot donar un petit impuls en els rànquings de cerca de Google.

2. Configureu el vostre allotjament web

El vostre lloc de WordPress necessita emmagatzemar espai del servidor i les empreses d’allotjament web ho fan per vosaltres. Hi ha diversos proveïdors d’allotjament compatibles amb WordPress amb un rang de preus variable que podeu triar. Aquesta guia sobre les millors opcions d’allotjament de WordPress cobreix els diferents tipus d’allotjament i les empreses que WPExplorer recomana per a cada un.

La majoria de les empreses d’allotjament web us expliquen de forma directa si els seus serveis són compatibles amb WordPress o no. L’allotjament de llocs web de WordPress requereix la versió PHP 7.3 i posteriors i la versió 5.6 de MySQL i posteriors per suportar l’allotjament de WordPress (en el moment d’escriure). Tot i que és una bona idea revisar el funcionari requisits actuals de WordPress Només per estar-ne segur.

Per facilitar la vostra vida, us recomanem que utilitzeu allotjament de WordPress gestionat, si és possible. Amb l’allotjament gestionat, no haureu de preocupar-vos d’instal·lar ni mantenir WordPress ja que l’empresa d’allotjament s’ocuparà d’això. Entre les empreses d’allotjament gestionades destacades que recomanem, inclouen WP Engine, Kinsta i Media Temple.

3. Instal·leu WordPress

Si decidiu deixar l’allotjament de WordPress gestionat per un pla compartit, en núvol o VPS, haureu d’instal·lar WordPress al vostre servidor. La majoria de les empreses d’allotjament de WordPress us permeten instal·lar WordPress oferint instal·lacions d’un clic al panell C. Si no és així, comproveu la documentació en línia del vostre pla o poseu-vos en contacte amb l’equip de suport d’allotjament per obtenir el procés d’instal·lació ordenat.

4. Exporta articles de mitjà

L’exportació del contingut del vostre bloc mitjà es fa en format HTML i no en XML. Això i les diferències en les convencions de canals RSS fan que la importació de contingut a WordPress.org sigui un repte i hauríeu de fer una aproximació a la rotonda per contrarestar la incompatibilitat del format..

Exportar contingut en si és una tasca fàcil. Tot el que heu de fer és obrir la configuració de l’usuari, fer clic a la secció “Compte” i desplaçar-se cap avall i fer clic a “Baixeu la informació”. Un fitxer .zip de tots els blocs i contingut que heu compartit a Medium, les publicacions i els esborranys que tingueu, la informació disponible a la vostra pàgina de perfil serà enviada al vostre identificador de correu electrònic registrat en forma de fitxers HTML.

Exporta els articles des de Medium

L’enllaç estarà actiu durant un període de 24 hores després de la recepció del correu electrònic. Medium també us ofereix l’opció de canviar l’identificador de correu electrònic quan exporteu el contingut d’ell.

5. Importa articles a WordPress

Per a WordPress.org, podeu executar el fitxer Mitjà en una eina d’importador de WordPress a Mitjà que converteix el fitxer i en un format preparat per a WordPress. Aneu a la secció d’administració del vostre lloc de WordPress i feu clic a Eines i seleccioneu importar. Un cop escolliu el Plugin d’importador de WordPress i l’instal·leu, només heu de fer clic a “executar importador” i llançar-lo.

Importació d'articles en WordPress

Una altra manera de fer-ho és mitjançant el codi brut del vostre URL de feed mitjà. Una vegada que arribeu al codi de pàgina i l’emmagatzeneu al vostre ordinador fent clic amb el botó dret a la pàgina, es crea un fitxer XML. Utilitzant el complement de descàrrega de fitxers XML a WordPress, podeu obtenir tot el contingut de les publicacions del vostre blog mitjà a WordPress.

Importeu-vos amb el contingut del bloc mitjà

La tercera via, tot i que també es pot utilitzar una rotonda. Podeu importar els fitxers Mitjà a WordPress.com i després els fitxers WordPress.com (en format XML) es poden exportar i després importar a WordPress.org. És comprensible si no voleu saltar per tots els cèrcols i fer les coses així, però saber que teniu aquesta opció no us perjudica.

6. Obteniu el contingut dels suports a WordPress

Mentre importeu el contingut, l’importador de WordPress us ofereix un missatge per assignar un autor. Podeu importar el perfil d’autor del mitjà o crear un perfil nou. L’elecció depèn de vosaltres.

És important tenir en compte que el fitxer d’exportació mitjà no conté imatges que hagueu utilitzat a les publicacions del vostre bloc. Els fitxers exportats són en format HTML amb imatges lliurades mitjançant el CDN propi de Medium (Content Delivery Network). Això significa que allotgeu les vostres imatges al vostre bloc de WordPress. Haureu d’utilitzar un importador extern o penjar-les manualment a les publicacions del vostre bloc.

7. Afegiu redireccions URL on calgui

Anteriorment, Medium permetia als usuaris tenir els seus dominis personalitzats, de manera que es podia redirigir les publicacions mitjanes a un lloc de WordPress. Després d’assenyalar el vostre nom de domini als vostres servidors de WordPress, només cal que utilitzeu un complement de redirecció. Simplement, afegiu l’URL mitjà com a URL d’origen i la nova URL de WordPress com a destinació. Com a complements SEO de Yoast ofereix aquesta funció, de manera que sigui fàcil de gestionar des del tauler de control.

Consells senzills de WooCommerce: redirigències de SEO de Yoast per a productes fora de stock

Malauradament, si teniu un domini de Medium.com, actualment no hi ha cap manera disponible per configurar les redireccions d’URL des del vostre bloc mitjà al vostre bloc de WordPress..

Ara que heu traslladat el vostre bloc a WordPress, només queda personalitzar el vostre bloc amb un tema i uns quants complements útils.

8. Personalitza el teu disseny amb un tema de WordPress

Personalitza el teu disseny amb un tema de WordPress

De manera predeterminada, WordPress ofereix una gran varietat de temes gratuïts de WordPress, disponibles des del tauler de control de WordPress (a l’aparença> Temes). I hi ha milers de temes de WordPress premium que tenen encara més funcions. Si no teniu clar per on començar, aquí hi ha alguns dels nostres millors articles per començar amb temes de blocs de WordPress.

En qualsevol cas, seleccioneu un tema que tingui ressonància amb el que tracta el vostre bloc i que encaixi amb la vostra identitat de marca personal. Un cop hàgiu instal·lat el tema, no oblideu configurar els menús de navegació i afegir widgets a la barra lateral o al peu de pàgina (segons el tema). Un menú de navegació ben organitzat és útil perquè els visitants trobin el seu camí a través del bloc.

9. Trieu i afegiu els complements útils

Trieu i afegiu els complements útils

Tot i que hi ha nombrosos plugins per triar a WordPress (només cal navegar a Complements> Afegeix un nou per navegar-los des del tauler de control), escoltar més que el que es pot mossegar no és una estratègia encertada. Massa poden provocar conflictes de complements que al seu torn poden trencar el vostre lloc. Així que trieu i trieu i les que sentiu són absolutament imprescindibles per al vostre bloc.

Normalment recomanem utilitzar un complement d’optimització com SEO de Yoast, un filtre de correu brossa com Akismet, i un complement de seguretat com iThemes Security o VaultPress. A banda d’això, hi ha tones de plugins per a calendaris d’esdeveniments, botigues de comerç electrònic, xat en directe i molt més. Doneu-vos una mica de reflexió i trieu els millors complements per a vosaltres.


Passar el vostre bloc des de Mitjà a WordPress pot semblar una tasca complicada. Però, al final del dia, quan arribeu a fer-ho, trobareu que no és tan difícil, encara que sigui un procés detallat. Un cop hàgiu acabat, feu un recorregut complet del vostre lloc. Assegureu-vos que tots els enllaços interns i externs estiguin en funcionament i que funcionin correctament i que estigueu preparats per utilitzar plenament la llibertat i la flexibilitat que ofereix WordPress..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map