Com migrar el vostre lloc web des de Joomla a WordPress

Com migrar el vostre lloc web des de Joomla a WordPress

Teniu un lloc web que voleu moure de Joomla a WordPress? Segons la nostra opinió, aquesta és una idea fantàstica. WordPress és Si actualment utilitzeu Joomla com a CMS, aquest article us mostrarà exactament com moure el vostre lloc de dues maneres diferents.


Quan es tracta de passar d’un CMS a un altre, normalment hi ha tres maneres de fer-ho:

 1. Manualment
 2. Mitjançant una eina o servei (complement, extensió o programari extern)
 3. Contreu un professional

El fet que hagueu acabat en aquest article significa que probablement us pregunteu com fer-ho vosaltres mateixos, de manera que també podem prendre l’opció 3 de la taula (però recordeu que hi és si trobareu cops de porra més endavant, i si tens un lloc web ampli o complex, probablement sigui la teva millor opció). La primera opció només s’ha d’utilitzar si sou un desenvolupador amb experiència. Un cop més, el fet que esteu buscant això significa que no sigueu un expert en SQL i PHP preparat per abordar el moviment manualment. Això ens deixa el número 2 amb un bon ol.

En aquesta publicació, abordarem la manera de moure el vostre lloc mitjançant una eina o servei, en aquest cas un complement gratuït anomenat FG Joomla a WordPress.

Diferències entre Joomla i WordPress

Primer cop, fem una ullada a uns quants reptes als que podeu tenir problemes abans de descobrir com traslladar el vostre lloc web de Joomla a WordPress. Potser la major preocupació que té la gent quan es mou d’un CMS a un altre, sobretot si s’utilitza un servei, és que, mentre Joomla i WordPress són “sistemes de gestió de contingut”, van començar tenint en compte diferents mercats objectius. Per això han acabat convertint-se en ben diferents.

Joomla originalment era un CMS, mentre que WordPress va començar simplement com una plataforma de blog fàcil i fàcil d’utilitzar. Això vol dir que no només són diferents les interfícies d’administració, la forma en què cada contingut CMS estructura el lloc web també és realment diferent.

Components vs ginys

Els components de Joomla tracten totes les formes de contingut fora de l’article, incloses coses com els menús, les imatges de capçaleres i similars, que són gestionats de manera molt diferent per WordPress..

A WordPress, els ginys solen rebre una o més àrees designades en les quals podeu triar mostrar-les, fins al moment, gairebé igual.

Temes vs plantilles

Aquí, no hi ha gaire diferència. Ambdues plantilles i temes tracten com el contingut de la base de dades es produeix i s’ordena per als visitants.

Banners, Formulari de contacte Etc

Són funcions que s’inclouen a l’estàndard Joomla i que no tenen una contrapartida directa al nucli WordPress. Però estigueu segurs, hi ha plugins que s’instal·len que s’encarreguen d’aquest tipus de coses.

Dins de les funcions principals del complement de FG Joomla a WordPress, moltes d’elles tracten realment de convertir aquestes coses en els seus homòlegs adequats de WordPress (però en el cas de la versió gratuïta del connector, la informació del formulari de contacte no s’exporta), però és prou fàcil per crear un formulari de contacte amb complement).

Així, doncs, ens movem!

Com migrar Joomla a WordPress amb un complement

Abans de començar a intentar moure el vostre lloc web, és del vostre interès fer una còpia de seguretat. Per exemple, podeu utilitzar el Joomla Extensió Akeeba, o fer una còpia de seguretat de forma manual del lloc web. També hauríeu de provar el progrés de desenvolupament local. Podeu consultar el nostre guia per instal·lar WordPress localment per veure com configurar-ne. O simplement instal·leu WordPress en una nova carpeta si ja teniu una configuració local per a Joomla.

Provant la vostra migració de Joomla a WordPress localment, podeu treballar tots els kinks al vostre temps i en la privadesa del vostre servidor local. Aleshores, un cop hàgiu ajustat a la perfecció la versió de WordPress del vostre lloc web, podeu utilitzar aquesta guia per moure el vostre lloc web des del localhost al servidor en viu..

1. Instal·leu WordPress en una nova carpeta a la configuració del desenvolupament local

Si teniu un programari Softaculous o similar al vostre Cpanel per al servidor de dev local, només podeu instal·lar WordPress amb un sol clic.

Si no, descarregueu la versió més recent de WordPress del seu lloc. A continuació, creeu una carpeta nova a la vostra carpeta www o htdocs (depèn de la configuració), per exemple joomlamove.

Instal·leu WordPress localment

A continuació, obriu el vostre phpMyadmin local i creeu una nova base de dades i comproveu els vostres comptes d’usuari.

Ara obriu la carpeta de WordPress al navegador i haureu de veure una pantalla d’instal·lació que us demanarà que trieu un idioma. Trieu l’idioma que trieu i després empleneu la informació de la base de dades.

Ara només heu d’escollir el nom del lloc i el nom d’usuari i la contrasenya i ja heu acabat. Ja teniu configurat localment el lloc web de proves mòbil, de manera que ja és hora de passar al següent pas.

2. Instal·leu el FG Joomla a WordPress Plugin al lloc de prova local

FG Joomla a WP és un complement gratuït desenvolupat per moure tot el contingut d’un CMS a l’altre. Com s’ha esmentat, es pot trobar gratuïtament i per sort al directori de complements de WordPress del vostre tauler de control.

Afegeix un nou complement - Joomla a WordPress

Per instal·lar l’inici de sessió del complement a la vostra versió local a la pàgina wp-login.php i obriu la pantalla de connectors. Simplement busqueu el complement FG Joomla a WordPress per instal·lar-lo i activar-lo.

Instal·leu FG Joomla a WordPress Plugin

3. Comença la migració de Joomla a WordPress

Per utilitzar el connector, dirigiu-vos a la secció Eines> Importació a la secció i feu clic a l’enllaç “executar importador” situat a sota de la secció Joomla (FG) rúbrica.

Ara utilitzeu la funció per “buidar tot el contingut de WordPress.”

Vés a la pantalla del complement i esborra totes les dades de WordPress.

Quan se us demani, empleneu acuradament l’URL del vostre lloc i tota la informació relacionada amb la base de dades. No oblideu comprovar el prefix de taula del vostre PhpMyAdmin. Després d’omplir-ho, assegureu-vos de provar la connexió de la base de dades.

A continuació, empleneu la resta de paràmetres per adaptar-vos a les vostres necessitats. Per exemple, escolliu importar meta-paraules clau com a etiquetes. També recomanaria que escolliu no importar imatges destacades amb aquesta versió del complement ja que no heu importat les correctes durant les nostres proves.

4. Hora de moure’s

Ara només cal que feu clic a iniciar / reprendre la importació i permeteu que el connector sigui meravellós. Podeu passar una estona de temps segons la mida del vostre lloc. Si té èxit, haureu d’obtenir una “Importació finalitzada!” com es mostra a continuació.

Inicieu la importació + FG Joomla al complement de WordPress

Si teniu enllaços interns al vostre contingut (que heu de fer), assegureu-vos de desplaçar-vos cap endavant pel registre i feu clic al botó de modificar enllaços interns.

Modifica els enllaços interns: FG Joomla al complement de WordPress

5. Adreça Imatges destacades

Si utilitzeu la funció d’imatges destacades a Joomla, aquí es complica una mica més. Si no heu desactivat la funció d’imatges destacades, feu un cop d’ull als resultats. Veureu que el complement hauria convertit accidentalment la primera imatge de la publicació amb la imatge destacada de la publicació, en lloc de la imatge realitzada.

Però tots els altres continguts estan intactes, incloses les imatges de la publicació i els enllaços interns funcionen (el que és més important és que els enllaços enllaçats estan formatats exactament de la mateixa manera, per la qual cosa no caldrà fer cap redirecció per al contingut existent).

Si només teniu uns quants articles a Joomla on la imatge completa de l’article és diferent de la primera imatge de l’article mateix, potser seria millor deseleccionar l’opció d’importar la imatge destacada a la configuració d’importació i, simplement, actualitzar manualment les publicacions a la nova versió de WordPress.

Però quan es veuen afectades moltes publicacions, es converteix en una tasca bastant complicada que implica el trasllat de moltes dades que són un tema adequat per a una publicació completa i profunda (si us interessa veure un exemple de solució, informeu-me als comentaris, ja tenia aproximadament un 30% de la forma abans d’adonar-me de la complexitat de la tasca actual).

6. Mou els mòduls a ginys

Aquí hi ha un altre punt en què la diferència entre els dos CMS fa que el pas de Joomla a WordPress sigui una mica complicat: mòduls i widgets. El bones notícies és que molts dels mòduls basats en funcions de barres laterals o de capçalera / àrea de peu tenen contrapartides exactes a WordPress..

El males notícies és que normalment no tens tanta llibertat quan es tracta de la col·locació de ginys, com ho fa amb la col·locació de diferents mòduls al lloc de Joomla. Per tant, la migració pot no ser perfecta.

Barra lateral / peu de pàgina (capçalera)

La majoria de temes tenen àrees de widget a la barra lateral i al peu de pàgina. Si aquests són els únics llocs on disposeu de mòduls, això facilita les coses, ja que hi ha moltes opcions similars disponibles. Aquí teniu el aspecte de l’àrea del mòdul del nostre exemple de lloc Joomla:

Àrea del mòdul Joomla

I aquí teniu l’aspecte de l’àrea de widget de WordPress:

Àrea de widgets de WordPress

Potser també teniu moltes semblances. Anar a Aparició> Ginys i mira si fora de la caixa WordPress té el que necessita.

Heu utilitzat un mòdul de cerca a Joomla? Simplement, arrossegueu i deixeu anar el widget de cerca des de WordPress cap a l’àrea de widget. Podeu fer el mateix per a menús de navegació, imatges, publicacions o comentaris més recents, per esmentar-ne alguns.

Giny de cerca: WordPress

Després hi ha mòduls als quals no hi ha cap widget integrat per a WordPress, però que podeu instal·lar plugins per accedir-hi. Per exemple, hi ha el mòdul “articles més populars” que faig servir al meu lloc Joomla, puc instal·lar un complement corresponent que ofereix la mateixa funcionalitat.

Dirigiu-vos a Complements> Afegir nou, i cerqueu “publicacions més populars”. Teniu unes quantes opcions diferents, però us permetem anar Publicacions populars de WordPress, en aquest exemple.

Plugin de publicacions populars de WordPress

Instal·leu i activeu el complement. Ara torni a dirigir-se a Aparició> Ginys, i desplaceu-vos fins a la part inferior, i haureu de veure el widget de les publicacions populars de WordPress.

Giny Publicacions populars de WordPress

Podeu repetir aquest procés amb altres mòduls de Joomla no fàcilment disponibles en WordPress bàsics com a widgets, ja que la majoria tenen un complement gratuït corresponent..

Altres àrees (Logotips, Imatges de capçalera, ETC)

Així doncs, hi ha un mòdul al qual voldreu incloure, com un logotip o una imatge de capçalera, que no entra a les àrees de widget assignades. Si es tracta d’una imatge o logotip de capçalera, amb els temes més recents, només podeu utilitzar el personalitzador de WordPress per afegir-lo.

Desplaceu-vos a Aparició> Personalitzar i vegeu quines opcions teniu pel tema que heu triat (el logotip normalment és una opció dins de la secció “Identitat del lloc” o “Capçalera” o una secció similar)

Personalitzador de WordPress

Aquí hi sol haver opcions limitades per a la majoria de temes i, fins i tot si en teniu molts, potser ofereix opcions per situar el contingut exactament al lloc que vulgueu.

Si teniu un lloc complex de Joomla amb moltes parts mòbils, pot ser una bona idea fer una ullada als temes de WordPress amb creadors de pàgines inclosos (per exemple, el tema Total de WordPress) que us permeten situar blocs de contingut fàcilment allà on us trobeu. voleu, sense haver d’escriure una sola línia de codi. O bé proveu-ne un dels millors constructors de pàgines d’arrossegueu i arrossegueu el tema actual (només sabeu que si el tema no es va incloure amb el connector o si no indica explícitament la compatibilitat, potser voldreu contactar amb l’autor del tema només per Assegureu-vos que no tindreu cap problema amb el connector).

Formulari de contacte / Banners

Quan es tracta de formularis de contacte, banners i altres components de Joomla, és probable que hagis de confiar en una tàctica similar a la de l’article més vist, instal·leu un complement que afegeixi la funcionalitat que vulgueu a WordPress..

Si voleu crear i gestionar formularis de contacte, difícilment podreu fer-ho millor que el Complement del formulari de contacte 7.

Plugin de forma de contacte: WordPress

Seguiu els mateixos passos descrits anteriorment, instal·leu-lo i activeu-lo. Afegeix un nou element al menú al vostre tauler d’administració anomenat “Contacte”, on aneu a gestionar els vostres formularis de contacte. Ara podeu moure manualment la informació dels formularis de contacte de Joomla:

Moveu els contactes de Joomla a WordPress

Als nous formularis de contacte que feu amb el connector Contact 7.

Moveu els contactes de Joomla a WordPress - Contactes de WordPress

Això hauria de ser! Si voleu traslladar-vos a altres seccions de Joomla com una secció de comerç electrònic, només cal fer una ullada als complements disponibles de WordPress. Per exemple, podeu provar a WooCommerce. És un connector fàcil d’utilitzar, per la qual cosa no seria cap problema afegir alguns productes.

Plugin de bonificació: CMS2CMS Joomla a WordPress

CMS2CMS: Joomla automatitzada a la migració de WordPress

Voleu buscar un complement alternatiu per traslladar tot el contingut des del vostre lloc web de Joomla existent a WordPress? De vegades és bo tenir opcions. El complement automatitzat de migració de dades Joomla a WordPress desenvolupat per CMS2CMS és un bon segon.

Amb aquest complement, només teniu 6 passos ràpids del trasllat de les dades del lloc web basat en Joomla a WordPress. Aquests són:

 • Descarregueu el complement i instal·leu-lo / activeu-lo al vostre lloc web nou de WordPress
 • Creeu un compte CMS2CMS
 • Proporcioneu la vostra adreça URL existent del lloc web de Joomla
 • Baixeu el fitxer zip de Connection Bridge (un script creat per connectar els vostres llocs web existents i nous) i, a continuació, extreureu la carpeta CMS2CMS que es troba dins del fitxer zip
 • Carregueu la carpeta extreta a la carpeta arrel del lloc web de Joomla existent (on es troba el fitxer index.php) a través del programari client FTP
 • Un cop establert tot, feu clic a Verifica la connexió

Per què mereix la vostra atenció el complement automatitzat de migració de dades de Joomla a WordPress? Senzill. Primer de tot, podeu realitzar una migració de demostració gratuïta per previsualitzar els resultats de la migració abans de registrar-vos en un servei (aquest és un complement basat en serveis premium, que cobra segons la mida del vostre lloc). A més, podeu seleccionar els elements de contingut i on els voleu moure.

Aquest complement és una forma còmoda d’evitar la migració manual de contingut de Joomla. Podeu migrar el vostre lloc web a WordPress en pocs minuts (segons la mida del vostre lloc).

Conclusió

Desplaçar el vostre CMS de Joomla a WordPress pot ser una tasca complexa, però no ha de ser aclaparador. Intentar fer-ho manualment amb poca o cap experiència de desenvolupament, probablement no seria una idea fantàstica, però amb l’ajuda d’un complement com FG Joomla a WordPress hauríeu de ser capaç de gestionar. Les recompenses al final del túnel valen la pena definitivament. Amb el mercat de WordPress en constant creixement i Joomla en decadència, és difícil sentir que WordPress no és la millor opció a llarg termini.

Esperem que aquesta guia us pugui ajudar a recórrer el procés de trasllat del vostre lloc web de Joomla a WordPress. Aquests passos haurien de funcionar per a la majoria de blocs i llocs web més petits, però si teniu una configuració complexa o personalitzada del lloc web de Joomla, potser necessiteu consultar un professional per obtenir assistència..

Si actualment esteu traslladant el vostre lloc a WordPress, o si teniu cap pregunta sobre el procés de migració de Joomla a WordPress, informeu-nos als comentaris següents.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map