Com fer una còpia de seguretat d’una botiga WooCommerce

Com fer una còpia de seguretat d’una botiga WooCommerce

Al juny de 1995, hi havia menys de 25.000 llocs web en total. Avança ràpidament al 2019 i aquest nombre s’ha multiplicat per 12.681 vegades. Actualment hi ha prop de 2 MILIONS de milions de llocs web. Els llocs web s’han convertit en una forma crucial de representació i un mitjà per mostrar les competències d’un.


Ara imagineu-vos si el vostre lloc web es va estavellar sobtadament. Podeu perdre totes les dades del vostre lloc web i si publiqueu una botiga en línia, fins i tot perdreu informació sobre el client. No només això tindrà repercussions financeres, sinó que també té un efecte mental. Una solució atemporal per a això és mantenir la còpia de seguretat del vostre lloc i implementar mesures de seguretat. És particularment important per als llocs de WooCommerce.

Per què fer una còpia de seguretat d’un lloc de WooCommerce

A part del fet que ja heu de tenir còpies de seguretat completes del lloc com a part de la seguretat del vostre lloc, hi ha algunes raons específiques per a WooCommerce.

Actualitzacions de WooCommerce

L’equip de WooCommerce llança regularment actualitzacions amb pedaços de seguretat i noves funcions. Per exemple, WooCommerce 3.5 havia millorat la còpia de correu electrònic de transaccions i una nova funció per exportar productes a un fitxer CSV. És recomanable per part del propi equip que sempre tingui la còpia de seguretat del vostre lloc complet abans d’actualitzar-lo.

Quan actualitzeu, podeu afrontar incompatibilitats entre extensions i plugins i fins i tot problemes de codi personalitzat. Una còpia de seguretat garanteix que sempre podeu tornar a la darrera versió. També podeu prendre algunes precaucions recomanades abans d’actualitzar-lo.

Allí més a la partida

El temps d’aturada, fins i tot per a un lloc web regular, pot suposar una pèrdua de milers de dòlars. Quin seria el cas del vostre lloc de WooCommerce? Sense una còpia de seguretat, les conseqüències de la disminució poden ser severes.

Totes les qüestions negatives s’amplifiquen: no us limitareu a perdre dades, podríeu perdre dades de client confidencials. Cada minut podríeu perdre comandes, pagaments i el més important, la confiança dels clients. Acabes perdent clients i diners: factors que determinen tot el vostre model de negoci. La còpia de seguretat de WooCommerce és el mínim que podeu fer per garantir que el vostre negoci es mantingui en funcionament.

Quin tipus de solució de còpia de seguretat requereix WooCommerce?

El primer que cal entendre és que un lloc de WooCommerce no sempre es pot fer una còpia de seguretat com un lloc habitual. Ja veieu, tots els llocs web contenen Fitxers i Base de dades. Una base de dades normal constaria d’11 taules. Tanmateix, un cop instal·lat el complement WooCommerce, afegeix una taula personalitzada addicional. Aquesta informació inclou informació crítica sobre les comandes, les taxes, els detalls d’enviament i les transaccions.

Taula personalitzada de WooCommerce

No es creen moltes solucions de còpia de seguretat per detectar aquesta taula addicional. És possible que facin còpies de seguretat dels fitxers i de la base de dades, però poden perdre les dades de la taula personalitzada de WooCommerce. Al final, acabareu amb una còpia de seguretat incompleta que no serveix de gran utilitat per a la vostra botiga.

Per tant, necessiteu una solució de còpia de seguretat personalitzada per a WooCommerce.

En segon lloc, un lloc de WooCommerce té una activitat constant al lloc. En qualsevol moment, és possible que tingueu visitants que facin pagaments, que naveguen per productes, que introdueixin detalls, etc. Si teniu programats còpies de seguretat per hora, en cas d’aturada, podeu perdre fins a una hora de dades de la comanda del client. Així, si algú va fer una comanda a la darrera hora, no en tindríeu ni idea. Podeu perdre les dades personals, l’adreça d’enviament i, pitjor, les dades de pagament.

Un lloc de WooCommerce necessita una solució de còpia de seguretat en temps real que registri i realitzi una còpia de seguretat de dades mentre i quan es produeixin els canvis.

Com feu una còpia de seguretat d’un lloc de WooCommerce?

Hi ha tres maneres de fer una còpia de seguretat de WordPress (que hem tractat en detall abans). Per tant, no hauria de ser una sorpresa que també s’apliqui a les botigues WooCommerce.

1. Còpies de seguretat manuals

El mètode manual de còpia de seguretat no és massa complex, però pot ser arriscat. Fins i tot el menor error podria tenir repercussions dràstiques. També és una tasca que requereix molt de temps. Generalment implica els següents passos:

 1. Baixeu els fitxers del lloc web de WordPress al vostre sistema local (ordinador o ordinador portàtil). Podeu fer-ho mitjançant
  1. Una eina FTP com FileZilla
  2. Administrador de fitxers al cPanel del vostre compte d’amfitrió web
 2. A continuació, cal fer una còpia de seguretat de la base de dades. A través del tauler de gestió de bases de dades del vostre amfitrió, accedeix a phpMyAdmin.
 3. Seleccioneu la base de dades del fitxer wp-config.php. Les taules de la base de dades es mostraran a la pantalla.
 4. Seleccioneu totes les taules i feu clic a Exporta.

Aquest procés no és ideal per executar-se de forma regular i molt menys, en temps real. Fins i tot si assigneu a una persona, no és factible. Per descomptat, certament no és l’opció adequada per fer una còpia de seguretat d’un lloc de WooCommerce.

2. Còpies de seguretat mitjançant el vostre amfitrió web

Còpies de seguretat gestionades pel proveïdor d'allotjament

La majoria dels proveïdors d’allotjament de WordPress ofereixen còpies de seguretat incloses al seu pla o com a funció addicional de pagament. Tot i això, solen oferir còpies de seguretat diàries. Seria increïblement difícil trobar un host que proporcionés còpies de seguretat en temps real. Però, si necessiteu fer una còpia de seguretat a través dels vostres amfitrions, aquí teniu com.

 • Poseu-vos en contacte amb el vostre proveïdor d’allotjament i descarregueu l’última còpia de seguretat. Si teniu l’opció de fer còpies de seguretat sota demanda, inicieu una nova còpia de seguretat i després descarregueu-la.
 • Exporta i fes una còpia de seguretat de la base de dades mitjançant el mètode manual. De forma alternativa, podeu exportar la base de dades a la vostra carpeta local mitjançant el gestor de MySQL.

Les còpies de seguretat de l’amfitrió es coneixen generalment per ser poc fiables. Si s’utilitza per restaurar, podríeu perdre dades importants. A més, no fan còpia de seguretat de la taula personalitzada de WooCommerce, de manera que també perdreu les dades emmagatzemades.

Ja hem destacat la necessitat de fer una còpia de seguretat en temps real quan es tracta de llocs de WooCommerce. Un cop explorats aquests dos mètodes, és clar que cap dels dos és un bon ajust.

3. Còpies de seguretat mitjançant el complement de WordPress

L’ús d’un complement de còpia de seguretat automatitzat és la forma més senzilla de fer còpies de seguretat de llocs de WordPress. És convenient i més ràpid de configurar i utilitzar. Molts complements com BlogVault, UpdraftPlus i BackupBuddy han simplificat el procés de còpia de seguretat i han facilitat l’execució i la gestió de còpies de seguretat.

Quan es tracta de WooCommerce, tot i que hi ha diverses opcions disponibles, no tots els complements de còpia de seguretat estan adaptats per a botigues. Tal com s’ha comentat, haureu de triar un complement que realitzi una còpia de seguretat de les vostres dades de WooCommerce, així com totes les altres dades del lloc web. A més, cal triar un de les quals les còpies de seguretat siguin fiables i funcionin de manera eficient quan es restableixin. També haureu de poder provar les còpies de seguretat del lloc abans de restaurar-les. Una de les solucions que compleix aquests criteris i fa més és BlogVault. Veurem per què.

Per què gestionar les còpies de seguretat amb BlogVault?

Les còpies de seguretat en temps real de BlogVaults utilitzen un procés on fins i tot els més petits canvis en l’activitat del lloc desencadenen de forma immediata una còpia de seguretat. Això inclou els canvis realitzats a la taula personalitzada de WooCommerce.

Pesats processos de còpia de seguretat poden sobrecarregar el vostre servidor i retardar el vostre lloc web. A Plugin de còpia de seguretat de WooCommerce elimina aquest risc de dues maneres:

 • Tot el procés de còpia de seguretat té lloc en els seus servidors dedicats. De fet, allibereu recursos del servidor per al vostre ús.
 • Utilitzen un mòdul de còpia de seguretat incremental on després de la instal·lació, el complement primer fa una còpia de seguretat del lloc complet. Simplement s’afegeixen canvis posteriors a aquesta còpia de seguretat inicial, en fragments petits. D’aquesta manera es garanteix que el servidor i el lloc web restin sense afectar i funcionin de manera òptima.

Com fer còpies de seguretat del vostre lloc WooCommerce amb BlogVault

 1. Registra’t i crea un compte amb BlogVault. Afegiu el vostre lloc al tauler de control que apareix.
 2. Mentre que podeu instal·lar i activar manualment el complement, BlogVaults ofereix una opció fàcil i automàtica des del tauler de control per fer-ho. En activar-lo, el complement requereix una còpia de seguretat completa del lloc.
 3. A continuació, aneu a la secció “Còpies de seguretat” del tauler de control. Feu clic a la barra de commutació al costat de “Actualitzacions en temps real” per activar aquesta funció.

BlogVault a còpia de seguretat de WooCommerce

Més informació sobre BlogVault →

I hi aneu! Heu activat correctament les còpies de seguretat en temps real del vostre lloc. En endavant, qualsevol canvi al vostre lloc activarà immediatament una còpia de seguretat.

Mentre que la majoria de solucions agraden BlogVault són un model plug-it and leave-it, sempre és millor prendre les precaucions possibles per assegurar-vos que el vostre lloc no perdi cap dada. Quan es tracta de còpia de seguretat i seguretat del lloc web, la vostra actitud davant les mesures de precaució hauria de ser “si existeix, ho faré”.

Consells per assegurar la pèrdua zero de dades

 1. Utilitzeu sempre un lloc d’escenificació per provar les vostres còpies de seguretat abans de restaurar-les. Podeu utilitzar un complement de posada en escena com WP Escenificació o Duplicador per fer-ho (si feu servir BlogVault, tenen una funció d’escenificació integrada).
 2. En cas que us preocupeu perdre dades de les comandes realitzades mentre restaueu una còpia de seguretat, podeu utilitzar un complement del mode de manteniment. D’aquesta manera podeu impedir que el vostre lloc accepte noves comandes temporalment. Podeu activar aquesta funció i, a continuació, restaurar la còpia de seguretat més recent.
 3. Cerqueu l’hora del dia en què el vostre lloc tingui menys trànsit / comandes mitjançant Google Analytics. Si necessiteu restaurar una còpia de seguretat, proveu de fer-ho en aquest període de temps. Si utilitzeu còpies de seguretat periòdiques, programeu-les durant aquest període de temps.
 4. Assegureu-vos que disposeu de diverses còpies de les vostres còpies de seguretat i que siguin accessibles i descarregables. I preferiblement, guardeu una còpia a fora.
 5. Si utilitzeu un complement de còpia de seguretat, assegureu-vos d’utilitzar un que proporciona una bona assistència al client. En cas de qualsevol problema, heu de tenir accés a l’assistència del seu equip.

Garantir que la còpia de seguretat del vostre lloc WooCommerce ha de formar part de la gestió bàsica del vostre lloc web. La pèrdua de dades té un impacte molt més gran en una botiga en línia que un lloc web habitual.

Això es pot atribuir al fet que:

 • Els llocs WooCommerce tenen més funcionalitat i múltiples processos en execució en un moment donat.
 • El propietari del lloc WooCommerce està obligat a mantenir la informació dels seus clients segura. Qualsevol pèrdua o mal ús de la informació personal dels clients pot tenir repercussions legals.
 • Una botiga en línia ha de tractar diversos proveïdors per a l’adquisició de productes, el lliurament i els pagaments. La magnitud de les dades en joc és significativament més gran.
 • Una botiga de WooCommerce és una inversió significativament més gran que un lloc de blogs habitual, simplement a causa dels molts processos establerts.

Per configurar una estratègia de còpia de seguretat eficient per a la vostra botiga WooCommerce, us recomanem que utilitzeu un complement de còpia de seguretat de WordPress en temps real que realitzi una còpia de seguretat de tota l’activitat del lloc, inclosos els canvis realitzats a la taula personalitzada de WooCommerce. El procés automatitzat és una forma senzilla però completa de supervisar el rendiment del lloc i minimitzar els temps d’inactivitat. Aquesta és la més propera que podeu obtenir a la pèrdua zero de dades.

Esperem que aquest article us ajudi a fer còpies de seguretat de la vostra botiga WooCommerce de manera eficient. Si tens algun suggeriment o pregunta, deixa un comentari. Bon suport!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map