Com començar amb la guia de WordPress: 2020

Com començar amb WordPress

Per tant, voleu configurar un lloc web nou. Tens una idea bona de com tractarà el teu lloc, quin contingut tindrà, si vendràs qualsevol cosa, la llista continua. Ara per començar amb WordPress!


Sembla que ja esteu preparats per començar, no? Però espera, què passa amb la teva plataforma? Si llegiu això, probablement heu escollit WordPress o esteu pensant a triar-lo. Però potser no esteu segur de com començar. O potser només necessita una actualització sobre el seu funcionament. Aquest article ajudarà a facilitar el procés fent que es faci pas a pas sobre com començar amb el vostre lloc de WordPress.

Tingueu en compte: hi ha grans diferències entre WordPress.com i WordPress.org, en aquesta guia compartirem consells específicament per a .ORG.

Pas 1: cerqueu el millor allotjament del vostre lloc

Abans de poder utilitzar WordPress.org necessites un servei d’allotjament. Podeu configurar el vostre propi servidor i instal·lar WordPress al vostre ordinador, però quan tot just comenceu, serà més fàcil subscriure-vos a un servei que ja tingui servidors configurats i llest per allotjar un lloc de WordPress. Alguns serveis són gratuïts, i altres paguen; recomanem utilitzar un de pagament, ja que proporcionaran serveis i prestacions de més qualitat.

No esteu segur de quin tipus d’allotjament o quin amfitrió tria? Entenem completament (i ja hi érem abans, WPExplorer ha canviat hostes un parell de vegades abans de trobar un ajustament perfecte). Hi ha uns quants tipus diferents de hosting per tenir en compte, tots amb avantatges i avantatges propis. Podeu llegir la nostra guia sobre el millor allotjament de WordPress o fer una ullada a la nostra pràctica infografia que mostra les millors opcions d’allotjament que recomanem als nous usuaris de WordPress.

Opcions d’allotjament WordPress

Millor allotjament de WordPress

Hosting compartit és amb què comencen la majoria de nous usuaris de WordPress. És una opció fàcil i senzilla amb els pressupostos que disposa de recursos suficients per allotjar un lloc web nou. La majoria dels host compartits ofereixen una instal·lació de WordPress amb un clic, una quantitat raonable d’emmagatzematge i amplada de banda i, de vegades, alguns avantatges (com ara cupons de Google Adwords o fins i tot un nom de domini gratuït). Segons la nostra opinió, el millor pla d’allotjament compartit és de Bluehost. A partir de només 2,95 dòlars al mes (amb el nostre enllaç especial), és una opció ideal per a aquells que comencen amb WordPress.

ACOLLIDA DE PARAULES DE PARAULES BLAUHOST

VPS gestionat (que significa servidors privats virtuals) és un pas més intensiu des de l’allotjament compartit. Encara compartiu un servidor amb altres usuaris, però el servidor es divideix en seccions perquè cadascú tingui el vostre mini servidor per millorar la seguretat, la privadesa i el funcionament del lloc web. A més, amb gestionat VPS no haureu de mantenir el vostre servidor: l’empresa d’allotjament gestiona actualitzacions de programari i codifica les actualitzacions de WordPress per tal de poder centrar-vos en el vostre lloc web. La nostra opció per al VPS millor gestionat és Flywheel. Ofereixen serveis fantàstics com migracions gratuïtes, memòria cau integrada, còpies de seguretat automatitzades i molt més, que us donen molt de pressa..

Flywheel VPS WordPress Hosting

I l’última opció d’allotjament és Hosting de WordPress gestionat, que és quan l’empresa d’allotjament gestiona completament el vostre servidor. L’allotjament gestionat ofereix més funcions i recursos del lloc web que compartits i molts hostes gestionats ofereixen plans d’allotjament escalables perquè pugueu començar petits i actualitzar el servidor a mesura que el vostre negoci creixi. Utilitzem allotjament gestionat de WP Engine durant anys i estem molt contents de la qualitat del nostre hosting i del servei fantàstic del seu equip d’assistència. Ofereixen un gran pla personal per a nous blocaires, així com uns increïbles plans de nivell premium i d’empresa per a llocs web d’alt trànsit.

WP Motor Hosting de WordPress gestionat per motor

Pas 2: trieu un nom de domini

Probablement ja teniu el nom del vostre lloc web o una llista prèvia de noms. Això és genial! Si no ho és, hi ha molts articles que us poden ajudar a fer idees. Tingueu en compte que el vostre nom de domini hauria de reflectir la finalitat del vostre lloc i ser prou interessant per atraure els visitants.

L’altra part del nom que crida una mica menys atenció és el nom de domini. En termes tècnics, un nom de domini és la part d’una URL que identifica adreces IP (que identifiquen equips o dispositius d’una xarxa) i pàgines web. Més senzillament, és la vostra adreça web. Cada nom de domini té un sufix, com ara .com o .org. Podeu registrar qualsevol nom de domini que us agradi que ja no s’ha pres per un preu anual. Alguns host us donaran un registre de domini gratuït per al primer any. Com a part del procés de registre, els amfitrions també comprovaran automàticament per veure si el domini està disponible per al vostre ús. Però sempre podeu comprar un nom de domini directament a un registre com NameCheap o GoDaddy.

Després de situar-vos en un nom de domini, seguiu les instruccions de la vostra empresa de hosting per completar el procés de configuració. Probablement haureu d’indicar el vostre nom de domini al vostre amfitrió. Només cal consultar els documents en línia o fer una cerca ràpida a Google per trobar instruccions específiques. Ara comença el treball real!

Els propers passos no necessàriament hauran de succeir-se en un ordre determinat. Ja podeu accedir al vostre tauler de comandament i cridar l’atenció a tot allò que considereu més pressionant.

Benvingut a WordPress

En aquest moment pot ser útil veure el vostre lloc i fer una ullada a les vostres opcions d’administrador. D’aquesta manera podràs conèixer amb què has de treballar.

Pas 3: personalitzeu el vostre disseny de lloc

El programa predeterminat de WordPress es basa en un tema en concret amb què podeu adjuntar-lo tal com es pot personalitzar o canviar per un tema nou.

Temes lliures

WordPress té diversos temes preinstal·lats per triar. Per veure el directori de temes gratuïts de WordPress, fer clic a Aparició> Temes. Si feu clic a la tecla Afegir nou al botó veuràs una llista de temes gratuïts de WordPress del directori de WordPress.org juntament amb detalls sobre aquests temes i l’opció de previsualitzar o instal·lar-los.

Afegeix un nou tema de WordPress

També podeu optar per instal·lar un tema desenvolupat per un tercer. Molts llocs de bona reputació ofereixen temes gratuïts de WordPress, inclòs WPExplorer. La instal·lació és una mica diferent ja que haureu de descarregar el tema. Sovint es tracta d’un .zip amb el nom del tema. Per instal·lar simplement aneu al directori temàtic i feu clic a Carregueu tema.

Carregant un tema de WordPress

La següent pantalla us ha de sol·licitar que busqueu el tema del vostre ordinador. Seleccioneu el vostre fitxer de tema (el .zip que hem esmentat) i feu clic per instal·lar. L’únic que queda és fer clic a activar per utilitzar el nou tema al vostre lloc.

Temes Premium

Si bé els temes gratuïts són una bona manera de començar, els temes premium (o de pagament) són els estàndards d’or. Els temes premium de tercers ofereixen més varietat i solen incloure moltes més funcions que els temes que trobareu al directori de temes gratuïts.

Per exemple, el tema Total de WordPress inclou un creador de pàgines visuals fàcil d’utilitzar, opcions integrades per al vostre portafoli, un bloc personalitzable, fonts personalitzades, opcions il·limitades de colors i tones més. Però el més important inclou un importador de demostració fàcil que podeu utilitzar per importar qualsevol demostració en directe del tema. Així, amb uns quants clics de jsut, podeu començar el disseny del vostre lloc.

Tema de WordPress polivalent total polivalent

Informació i descàrregaVeure la demostració

Però aquesta és una única opció. Hi ha molts mercats temàtics premium on podeu adquirir un tema nou per al vostre lloc web. Themeforest és un bon lloc per començar a trobar un tema primordial, amb més de 11.000 temes per triar. O podeu consultar les col·leccions de temes que hem creat junts a WPExplorer.

Després d’haver trobat, adquirit i descarregat el tema que desitgeu, haureu d’instal·lar-lo (de la mateixa manera que es recull a la secció Temes gratuïts). Dirigiu-vos a Temes> Afegeix un nou per penjar, instal·lar i activar. Si el tema premium inclou algun complement inclòs, podeu veure indicacions o avisos addicionals per instal·lar plugins recomanats.

Personalitzador de temes

Altres aspectes que voleu personalitzar són els ginys, el menú, la capçalera i el fons. Totes es poden canviar mitjançant el botó personalitzador de temes que podeu trobar a sota Aparició (a sota de l’opció de temes). Feu clic sobre ella per obrir el personalitzador de WordPress d’amor:

Personalitzador de temes de WordPress

WordPress es carrega amb diversos widgets, alguns dels quals estan activats i apareixen a la barra lateral del vostre lloc. Podeu reorganitzar-los segons calgui, i si voleu més, sempre podeu instal·lar un complement per afegir-ne de nous.

Afegiu ginys de WordPress

El vostre tema pot donar lloc a diferents ubicacions de menús (principal, barra superior, peu de pàgina, etc.). Si no ho fa, els plugins de menú estan disponibles per a la instal·lació. Probablement no us haureu de preocupar massa per això fins que no tingueu diverses pàgines configurades.

Pas 4: afegiu connectors per a més funcions

Depenent tant de com utilitzeu el vostre lloc com de la funcionalitat del vostre tema, és possible que hàgiu d’instal·lar i activar diversos complements. Afegeixen allò que el vostre lloc és capaç de fer.

Per instal·lar plugins gratuïts, visiteu la pàgina directori de complements fent clic a sobre Complements> Afegir nou i navegant per un complement, o bé podeu instal·lar complements que heu adquirit d’altres llocs fent clic a la secció Pengeu el complement botó.

Si us interessa, aquí teniu els tres complements clau que usem i us recomanem aquí a WPExplorer.

VaultPress

VaultPress per a WordPress

Obteniu les còpies de seguretat de VaultPress

Tot i que la majoria de bones empreses d’allotjament ofereixen còpies de seguretat diàries com a part dels seus plans, us recomanem altament la vostra còpia de seguretat de WordPress només per estar segurs. Utilitzem i estimem VaultPress ja que és assequible (en realitat és una part dels plans premium de JetPack), fàcil d’utilitzar (només cal instal·lar i enllaçar al seu compte WordPress.org) i es fa una còpia de seguretat completa de tot el vostre lloc web..

Akismet

Plugin de protecció contra correu brossa de Akismet

Obteniu Akismet per a WordPress

Igual que VaultPress, Akismet forma part de les subscripcions a JetPack premium i pensem que és el millor complement de correu brossa per a WordPress. Akismet ajuda a filtrar els comentaris de correu brossa mitjançant el seu propi algorisme i els comentaris que informen els usuaris d’Akismet. D’aquesta manera podeu dedicar menys temps a controlar els vostres comentaris i més temps centrant-vos en el vostre SEO i contingut.

SEO de Yoast

Plugin SEO de Yoast

Obteniu Yoast SEO

Per a qualsevol propietari del lloc web és fonamental un bon complement de SEO. Hi ha uns quants plugins populars per aquí, però utilitzem i estimem el SEO de Yoast. Aquest complement inclou tot allò que necessiteu absolutament per començar a millorar el vostre SEO. Inclosos, però sense limitar-se, mapes de lloc, títols / fragments predeterminats, panificadors, visualització de canals de RSS, metaetiquetes de gràfics oberts i eines de SEO de la pàgina (per a paraules clau, llegibilitat, etc.).

A més, també us recomanem que utilitzeu un editor en directe CSS com CSS Hero o Yellow Pencil per personalitzar el disseny del vostre lloc si el tema no inclou prou opcions d’estil. Per obtenir més complements útils, consulta les nostres col·leccions de complements per trobar excel·lents complements per a mapes, reserves, compartició social, traduccions i molt més.

Pas 5: crea pàgines clau

A menys que estigui dissenyat per ser un lloc d’una sola pàgina, cada lloc web ha de tenir almenys un parell de pàgines. Per exemple, una pàgina sobre i una pàgina de contacte. També recomanem una pàgina del bloc per albergar les vostres notícies o publicacions. Però en funció de l’objectiu del vostre lloc, probablement també voldreu altres pàgines. Podria ser una cartera o una galeria per mostrar els vostres treballs. Si teniu productes per vendre, voldríeu una pàgina de botiga. Tingueu en compte que potser necessiteu o voleu instal·lar plugins per afegir i personalitzar aquest tipus de pàgines.

Inici

Plantilla de la pàgina principal

La pàgina d’inici és la primera pàgina que veuran els usuaris quan van a la vostra URL principal. Alguns temes inclouran una plantilla de pàgina d’inici (com en la captura de pantalla de dalt). O utilitzeu un creador de pàgines per crear alguna cosa personalitzada. Hi ha molts potents complements de creadors de pàgines de WordPress.

Qualsevol que vulgueu, només heu de recordar com heu de configurar la pàgina inicial que heu creat a la secció Arranjament> Lectura secció i selecció de l’opció “Pàgina estàtica” (nota: el vostre bloc pot ser la vostra pàgina d’inici i si això és el que voleu utilitzar com a pàgina principal només deixeu l’opció “Les vostres últimes publicacions”). Per obtenir més ajuda, consulteu la nostra guia sobre com crear pàgina d’inici.

Bloc

Tema WordPress de múltiples usos i blocs: demostració de mason

La majoria de llocs web tindran un bloc. De fet, molts llocs són només un bloc! Segons el vostre tema, és possible que no necessiteu crear una pàgina de bloc, ja que molts temes de blocs de WordPress ja estan dissenyats de manera que només podeu començar a treballar afegint publicacions. Alguns, però, inclouen una plantilla de pàgina personalitzada de bloc, que podeu utilitzar si aneu a Pàgines> Afegir nous i després seleccioneu la plantilla “bloc” des d’un metabolisme a la dreta o a sota de l’editor de text principal. Un cop desada la pàgina, també haureu de definir-la com a bloc a la secció Arranjament> Lectura > Pàgina estàtica com a opció “Pàgina de publicacions”.

Sobre

Secció Sobre Nosaltres

Les pàgines sobre són ideals perquè les empreses puguin compartir l’historial de l’empresa, les declaracions de la missió i els membres de l’equip. O perquè els blocaires independents comparteixin notes sobre com van començar, els seus interessos i la seva història personal. Tot i que no tots els llocs en necessiten un, és una bona pàgina a considerar. Una pàgina sobre és una bona manera de connectar-vos amb el vostre públic a un nivell més personal.

Contacte

Frontend de la pàgina de contacte

Gairebé tots els llocs web tindran una pàgina de contacte. És bastant senzill crear una pàgina de contacte amb WordPress, ja que hi ha una gran quantitat de plugins fàcils de ser compatibles amb temes populars. Com a mínim, podeu plantejar-vos utilitzar un d’aquests complements del formulari de contacte per afegir un formulari senzill al peu de pàgina o a la barra lateral o un complement de mapeig per mostrar les vostres ubicacions.

Cartera

Portafoli total de WordPress

Per a algunes empreses té sentit mostrar la vostra feina, que és on és molt útil una cartera. Per crear una cartera en línia, podeu triar un tema o afegir un complement que inclogui un tipus de publicació personalitzada de cartera. Els tipus de missatges personalitzats afegeixen un nou element de menú fàcil de trobar al tauler principal de WordPress a mà esquerra. Moltes vegades funcionen com ara afegir una publicació al bloc. La diferència és que sovint presenten estils i opcions personalitzades específiques per al seu propòsit. De manera que una cartera normalment inclourà opcions per crear galeries, pujar vídeos o fins i tot àudio, de manera que pugueu mostrar a la clientela potencial el sorprenent..

Botiga

Botiga WooCommerce total de Glitz & Glam

Finalment, si voleu vendre els vostres productes en una botiga similar a Etsy o recomanar articles de botigues afiliades al vostre lloc, podeu crear una botiga en línia amb WordPress. Concretament amb el complement gratuït de WooCommerce. De forma similar a una cartera, WooCommerce (i altres plataformes de comerç electrònic com EDD o Shopify) afegeix un tipus de publicació personalitzat. Inclou opcions personalitzades per als vostres productes, com ara articles físics digitals, galeria de productes, variacions de productes, cupons, enviament, impostos i molt més.

Pas 6: importació i exportació de contingut

Aquestes eines sovint es passen per alt en els debats sobre com començar. Si no esteu a WordPress, però no a la gestió de blocs o de llocs web, importar i exportar són eines útils i fàcil de fer. Per moure el contingut d’un lloc web antic de WordPress, utilitzeu l’eina d’exportació. Es descarregarà un fitxer xml del contingut del vostre lloc.

Eina d’exportació de WordPress

Per introduir el contingut d’un altre lloc, utilitzeu l’eina d’importació. Si compres un tema premium probablement hi hagi dades d’exemple (en forma de fitxer .xml) que podeu importar per començar. Us recomanem que utilitzeu les dades de mostra si necessiteu ajuda per esbrinar com utilitzar un tema o si voleu importar una demostració exacta (sobretot si feu servir temes com el total que tenen tones de demostracions de mostra)..

Eina d’importació de WordPress

Pas 7: Més informació per començar amb WordPress

Aquest article tracta sobre les parts importants per començar amb WordPress. Tanmateix, si encara us sentiu perduts, aquí hi ha alguns recursos més:

 • No esteu segurs del que fa tot en WP Admin? Consulteu el nostre article al quadre de comandaments de WordPress explicat
 • Encara us acostumeu a la llengua? Consulteu el nostre Glossari de WordPress per a principiants (on expliquem termes confusos)
 • Per obtenir el primer contingut de l’inici d’un lloc web, podeu fer una ullada a aquesta guia des de WordPress
 • No podeu escollir un tema? Aquests són els millors temes de WordPress per a infopreneurs (que és una paraula fantàstica per als bloggers)
 • Per obtenir una guia sobre com utilitzar un tema gratuït com es pot iniciar un bloc
 •  I si voleu obtenir ingressos al vostre bloc i començar a vendre productes, aquest article sobre com convertir-vos en un empresari d’èxit és un lloc ideal per començar

WP Explorer disposa d’altres recursos per ajudar-vos a aprendre més sobre l’ús de WordPress. Examineu el nostre bloc i altres articles per conèixer-lo!

Conclusió

Tant si teniu un lloc web com si teniu un lloc web senzill o bé simplement nou a WordPress, pot ser difícil començar amb WordPress. Tenir una guia i altres recursos és inestimable en situacions com aquesta. Si feu servir les eines que us proporcionem aquí podreu facilitar el procés. Tindreu el vostre lloc en funcionament ràpid!

Què voleu que hagueu sabut en iniciar la vostra pàgina web de WordPress? Si comenceu ara, què us ajudaria a tenir més confiança? Feu-nos-ho saber als comentaris!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map