WordPress Изследване на ключови думи и използване за SEO

 1. 1. Ръководство за начинаещи за SEO за WordPress: Intro, Prep & Jargon
 2. 2. В момента четете: WordPress Изследване на ключови думи и използване за SEO
 3. 3. Подобрете SEO с връзки, скоростта на сайта и други

Вече установихме, че всичко започва и завършва с изследване на ключови думи, нали? Но как го правите? И какво правите с ключовите думи, които намирате? Това ще разберем в тази глава на ръководството. За някои хора изследването на ключови думи означава вписването на нишата им в планиращия ключови думи на Google и разглеждането на съответните термини. Това не е много добра идея. Въпреки че Google е в състояние да осъществи интелигентни връзки в други области, планиращият ключовите думи е изненадващо прав. Най-вероятно ще показва само свързани термини, които вече имат ключовата дума в него.


Ако напиша „футбол“ и попитам инструмента за планиране на ключови думи за идеи, уверете се, че в него са изброени „футболни игри“ или „футболни топки“, но не е посочено „дриблиране“, „Меси“, „Световно първенство 2014 г.“ или каквото и да било други термини, които са много свързани с темата. За повечето теми това означава, че ако разчитате само на инструмента за планиране на ключови думи, ще имате много ограничен набор от различни ключови думи, от които да избирате. Ето защо трябва да …

Бъдете творчески с вашите ключови думи

Мислете извън кутията. Какво ви идва на ум, когато мислите за своята ниша? Нещо, което изобщо няма ключова дума в нея? Не се безпокойте Тествайте, за да видите дали е жизнеспособен. Ако просто не можете да мислите за каквото и да било, добър начин да намерите идеи за ключови думи е да отидете на форуми по темата или категория отговори / квора на Yahoo и да видите с какво хората често искат помощ. (Не е възможно за всички ниши.) След това можете да заемете думите им и да видите дали обемът на търсене потвърждава, че това е полезна ключова дума, която трябва да продължите след това. Друг добър начин да изпреварите конкуренцията си е да…

Наистина знаете за какво пишете

Много хора, които влизат в ниша с единственото намерение да печелят пари, ще имат само инструменти за ключови думи, на които да разчитат за ключови думи. Но ако знаете по темата, можете да използвате това в своя полза. Можете да привличате на пръв поглед несвързани теми, които знаете, че са свързани, и да използвате ключови думи, които външен човек никога не би могъл да измисли за милион години. Наречете го предимство за домашно поле. В някои ниши има дори специфичен ланг, който може да надхвърли главите на повечето хора, с изключение на тези, които всъщност се интересуват от него.

За съжаление, тук няма истински пряк път, освен ако вече не знаете за какво пишете, ще трябва да вложите време и усилия, за да достигнете ниво, при което да стигнете без усилие. Едно нещо, което може да ви помогне, обаче е да изберете нещо, от което най-малко се интересувате, ако не и страстно, да пишете. Но ако основната ви цел е рентабилността, винаги трябва да тествате жизнеспособността на даден продукт, преди да потънете твърде много време в проект.

Използвайте правилния вид ключови думи

WordPress SEO Ключови думи

Когато търсите ключови думи, най-добрият вид са тези, които имат малка конкуренция и имат мълчаливо или конкретно намерение да купят продукт или услуга. (Обикновено има доста голяма конкуренция, при която намерението е посочено, но не винаги толкова, когато намерението се подразбира само от спецификата на търсенето.) Широките ключови думи обикновено са изключително конкурентни, а също и твърде общи. Хората често ще търсят тези ключови думи от любопитство и вероятно ще се почувстват недоволни да купуват нещо.

Да вземем за пример „copywriting“. Числата са доста добри. Около 30 000 търсения месечно. Но там спират добрите новини. Конкуренцията е ожесточена … и за да влоши нещата, думата за търсене е малко прекалено обща. Тук няма истинско доказателство за намерение. Хората може да търсят просто, защото са видели термина, използван (или са го чули, че се използва в Луди мъже) и искат да знаят какво означава. Или може би са им казали, че е нещо, за което трябва да знаят повече.

От друга страна, ние имаме „треньор по копирайтинг“ с ниски 30 търсения на месец. Макар че някои може да твърдят, че това е просто твърде малко, за да си струва, тук има намеква намерение и можете да си представите стойността на живота за получаване само на един коучинг клиент. А конкуренцията е (не е изненадващо), доста по-мека. Стигането до първа страница вече не е сънливо мечта .. ако играете правилно картите си, това е почти гарантирано. Въпреки че можете да изберете да увеличите прага на обема на търсене по-високо, това дава пример за това, към което искате да се стремите. Ниска конкуренция и подразбиращо се или уточнено намерение.

Друг пример е „сух лед“ срещу „къде мога да купя сух лед“. Сухият лед получава повече търсения, приблизително 90 000 или около месечно. Но отново хората могат да се чудят от какво е направено или искат да видят сух лед + сапун „бомба“ на видео. „Къде мога да купя сух лед“, обаче, конкретно заявява намерение за покупка, като същевременно има и по-малка конкуренция. И не само това, той все още има хиляди прогнозни месечни търсения. Това е пример за ключова дума с дълга опашка. Фраза, а не дума или две, към които можете да насочвате, когато пишете съдържание.

За съжаление, като се има предвид, че основният ни фокус е върху WordPress, имаме време само за бързо запознаване с изследването на ключови думи, но това ще бъде повече от достатъчно, за да започнете. Ако обаче искате да научите повече за изследването на ключовите думи, ключовите думи с дълга опашка и кои видове ключови думи трябва да използвате, проверете Окончателното ръководство на Backlinko за изследване на ключови думи или това изчерпателно Ръководство за ключови думи с дълга опашка от Дебелия Джо.

Какво да правим с ключови думи на вашия WordPress сайт

В този момент вече трябва да сте инсталирали плъгин WordPress SEO от Yoast или друг с подобна функционалност. Ако не, направете го сега, защото наистина е необходимо за първата стъпка.

Използвайте ключови думи в заглавие на публикация / страница

Ако насочвате към ключовите думи с дълги опашки, които често са най-лесните за класиране, често може да бъде достатъчно, за да го имате като цялото заглавие. Ако вече имате аудитория, може да искате да използвате нещо по-голямо внимание, отколкото стандартна фраза за търсене, но все пак искате да оптимизирате за търсачките.

В този случай можете да използвате приставката за SEO, за да промените заглавието. За тази много публикация можем например да променим заглавието на страницата на „WordPress SEO за начинаещи“, ако разберем, че е по-желана фраза за търсене за насочване.

изображение на seo заглавие

Оптимизирайте имена на файлове с изображения и Alt текст

Например изображението, което направих при смяна на заглавието, се нарича „seotitle.jpg“, а alt текстът е „изображение на seo заглавие“. Това не само може да повлияе положително на класирането на вашата страница, но ще помогне на вашето изображение да се класира за подходящи термини в Google Търсене на изображения.

Напишете съдържание 100% свързано със заглавието

За съжаление не е толкова лесно, колкото да вземете част от съдържанието, за която вече сте писали за нещо друго, да промените заглавието, да го пренапишете малко и да насочите към напълно нова ключова дума. Не само ще раздразните потенциалните си посетители до край и ще съсипете шансовете им някога да станат абонати или клиенти, но и ще навредите силно на шансовете ви да бъдете класирани достатъчно високо, за да бъдете забелязани на първо място. Така останете уместни.

Използвайте ключови думи в URL адреса на страницата / страницата

Въпреки че можете да направите това, като просто оставите заглавието на публикацията / страницата да стане постоянната връзка, Google всъщност се съветва срещу използването на цели фрази и вместо това препоръчва да използвате само няколко (3-5) ключови думи за всяка публикация. Можете да направите това лесно от редактора на публикации в WordPress. Просто кликнете върху бутона за редактиране до URL адреса и променете перманентната връзка от нещо подобно:

Permalink

До нещо повече по тези линии:

промяна перманентна връзка

Напишете точно описание на мета

Не се опитвайте да стискате колкото се може повече ключови думи. Опишете какво ще направи съдържанието, ако е възможно, по убедителен начин. (Тъй като метаописанието може да бъде това, което вижда човек, когато страницата ви се показва в резултатите от търсенето.) Когато се съмнявате, преминете с доста правилно описание на това, което се публикува. Това правите в редактора за публикации / страници, в полето WordPress SEO by Yoast под основното текстово поле.

Използвайте подзаглавия, за да структурирате съдържанието си

И също така да подчертае ключовите думи, които са пряко свързани с това, за което пишете. Винаги поставяйте своите подзаглавия в подходящия маркер.

за по-широки теми и

за нещо по-конкретно.

таговете са запазени само за заглавието на страницата. Например:

Известни футболисти

Лионел Меси

Кристиано Риналдо

Използвайте по-широки ключови думи за категории

Това е начин за изпращане на сигнали към търсачките, че това е тема, за която пишете много на вашия сайт и че може би трябва да обмислите да ви даде по-високи класирания за думата за търсене, без всъщност да се налага да се насочвате към по-широките ключови думи (и не получаване на никакъв трафик) в отделните публикации и страници. Ако погледнете нашите категории тук в WP Explorer, можете да видите тази стратегия в действие.

НЕ прекалявайте с вашите ключови думи

Често наричан пълнеж с ключови думи, използването на твърде много ключови думи в съдържанието ви е просто лоша идея. Това не само създава ужасно, страшно изживяване за четене за всеки посетител, но всъщност изобщо не помага на класирането ви. Вместо това може да ви навреди, ако отидете твърде далеч.

заключение

С това завършваме главата за ключовите думи. В следващата част на ръководството ще научим повече за връзките, скоростта на сайта и други фактори, които могат да допринесат за подобряване на класирането на нашите търсачки. И както винаги, ако имате някакви въпроси или нещо, което да добавите към горното, просто оставете коментар по-долу. Ще се радваме да чуем вашите мисли!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map