Увеличете трафика към вашия WordPress сайт в 6 лесни стъпки

Съвети за увеличаване на трафика към вашия уебсайт WordPress

Ако сте нещо като мен, непрекъснато пътувате, за да увеличите трафика към сайта си. Колкото повече трафик получава вашият сайт, толкова повече пари правите и толкова по-близо сте тези, които желаете Четиричасна работна седмица начин на живот.


Но да получите трафик не е лесно. Хората са там, но да ги намерите и впоследствие да ги пренесете на вашия сайт е съвсем друго нещо. Нужни са много опити и грешки, за да се стигне до печелившата формула.

Е, попаднах на няколко печеливши формули по мое време и бих искал да ги споделя с вас в тази публикация. Всеки един от следните съвети е изпробван, тестван и практически гарантирано увеличава трафика към вашия уебсайт WordPress. Наслади се!

1. Оптимизирайте вашите публикации в SERPs

Повечето блогъри са обсебени от класирането в Google, но това, което мнозина не осъзнават, е как изглежда вашата публикация Показва на страниците с резултати от търсачката (SERPs) в Google също може да има голяма разлика.

Оптимизирайте публикациите си в SERPs, за да увеличите трафика

Най-общо има две неща, с които трябва да се загрижите:

  1. Заглавието: може да искате да промените това, така че да е по-подходящо хората, които използват Google, да търсят информация.
  2. Описание: Винаги трябва да напишете мета описание за вашите публикации, за да дадете на хората ясна представа какво могат да очакват, ако кликнат.

Персонализирането на заглавието и описанието е парче торта с приставката Yoast SEO. Просто направете промените чрез мета полето на екрана за публикации:

Настройки за фрагмент на Yoast SEO

Това е всичко, което има в него – Google ще вземе информацията и ще я използва в рамките на своите SERP и се надяваме, че по-привлекателен и кликващ фрагмент ще помогне за увеличаване на трафика към вашия сайт.

2. Добавете галета

Навигацията с хлебни дробове е чудесна за използваемост – дава на посетителите на вашия сайт незабавна представа за това къде са в сравнение със структурата на вашия сайт и им позволява лесно да се движат през вашия сайт..

Но има вторични ползи за галета: те добавят друго измерение към появата на вашия сайт в SERPs.

Добавете хляб за разширяване на трафика

Хлебни трохи на уебсайт …

Галета в Google SERP

… води до галета в Google.

Както можете да видите, галета, включени на вашия сайт, също се показват в рамките на SERP. Това дава на търсещите повече информация за вашия сайт, преди дори да са на него, което не може да е лошо.

Активирането на галетата на вашия сайт е сравнително лесно и отново използва приставката WordPress SEO от Yoast. Можете да научите как да добавяте галета към сайта на WordPress с този стъпка по стъпка урок.

3. Сплит Тествайте заглавията си, за да увеличите трафика

Ако сте блогирали от известно време, тогава ще знаете всичко за важността на заглавията. Същият пост може да бъде пълен флоп или да бъде вирусен само по силата на неговото заглавие.

Имайки това предвид, едно от най-ефективните неща, което можете да увеличите трафика към вашия сайт, е разделно тестване на заглавията ви. Това лесно се прави с Заглавие сплит тестване за WordPress плъгин. Позволява ви да създадете два или повече заглавия за всяка публикация и / или страница, след което да ги представя на случаен принцип на посетителите и измерва честотата на кликване.

След редица кликвания ще можете да решите кое заглавие е най-успешно и да приключите сплит теста. Ползите от това са незабавни, но още по-добре, ако вземете предвид тенденциите (т.е. какви видове заглавия се представят най-добре), можете да създадете по-добри заглавия за вашите читатели в бъдеще.

4. Свържете вашите страници

Според мен малко неща са по-важни за увеличаване на ангажираността в блог, отколкото за свързване между вашите публикации (т.е. взаимно свързване). Много посетители на вашия сайт първоначално ще бъдат слепи за вашата навигация и ще откриете, че единственият начин да ги принудите да изследват допълнително вашия сайт е да включвате връзки към свързани публикации директно в съдържанието ви.

Като такъв препоръчвам да включите колкото се може повече подходящи връзки към свързани публикации в блога си, когато създавате публикации в блога. Това обаче не винаги е толкова лесно с функцията за търсене по подразбиране на WordPress (което оставя много да се желае).

Ето защо се кълна в По-добро вътрешно търсене на връзки плъгин. Докато функцията за търсене по подразбиране за WordPress ще търси избраната от вас ключова дума буквално навсякъде във всичките ви публикации и страници и ще връща резултати в хронологичен ред, По-доброто вътрешно търсене на връзки ще вземе предвид само публикации и заглавия на страници.

Търсене по вътрешна връзка в WordPress по подразбиране

Това…

По-добро търсене в WordPress за вътрешна връзка

… става това.

Като се има предвид, че е вероятно да можете да запомните поне една или две думи от заглавието на публикацията, към която се свързвате, процесът на свързване става много по-лесен с този плъгин.

5. Включете свързани публикации

Вероятно сте запознати с концепцията за включване на свързани публикации в края на статия. Ако вече използвате Jetpack, можете да добавите свързани публикации към блога си, като просто активирате функцията. Те трябва да изглеждат така:

Модул, свързан с Jetpack

Включените свързани публикации е доказан начин за повишаване на ангажираността, като предоставяте на посетителите ясна възможност да продължат да четат съдържание на вашия сайт. Въпреки това може да се чудите какво е свързано с публикациите, свързани с увеличаването на трафика към вашия сайт.

Ето къде влиза плъгин за свързани публикации. Повечето от най-добрите прикачени файлове ви позволяват да укажете как искате да се генерират свързаните ви публикации – чрез категории, тагове, скорошни публикации, автори и т.н. Плюс това обикновено има опции за това / как искате информацията за вашите свързани елементи се показва в публикации (миниатюра, заглавие, откъс и други).

6. Препратете отново Tweet архивирани публикации

Аз съм огромен почитател на Twitter – мисля, че това е най-достъпната социална мрежа от гледна точка на възможността да се изгради следното и да се увеличи трафик (дори написах публикация само за привличане на трафик към вашия сайт с Twitter). Не само това, можете да автоматизирате потока от трафик от Twitter (както и Facebook, LinkedIn, Tumbler и Xing) към вашия сайт с приставката Revive Old Post.

Процесът е прост: свързвате приставката към акаунта си в Twitter и той препраща архивирани публикации в блога си въз основа на зададени от вас критерии (като конкретни типове публикации, колко често трябва да се публикуват туитове и в какви срокове).

Възстановете старите настройки на публикацията

Архивираните публикации периодично се публикуват във вашия профил в Twitter и вашите последователи в Twitter ще кликват върху тях, като по този начин ще открият старо съдържание и ще ги ангажират отново с вашия блог. Освен това могат да препращат вашите публикации, което води до откриването им от хора, които преди това не са чували за вас.

Какво правят съветите Вие Трябва да увеличите трафика?

Шестте съвета по-горе са някои от любимите ми, особено защото са толкова изпълними – можете да ги внедрите в моменти и да започнете да увеличавате трафика веднага. И това е, което всички искаме в края на деня: приложими съвети, които можем да приложим на практика.

Обаче аз само надрасках повърхността по-горе по отношение на използването на WordPress за увеличаване на трафика към вашия сайт. Ето защо сега искам вашата помощ. Какво да правя Вие да увеличите трафика към вашия WordPress сайт? Имате ли някакви съвети за споделяне? Моля, уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Освен това, ако имате някакви въпроси относно горните съвети за увеличаване на трафика (или за изграждането на трафик като цяло), не се колебайте да попитате.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map