Ръководство за инсталиране и настройка на Yoast SEO за WordPress

oast Ръководство за инсталиране и настройка на SEO за WordPress

Оптимизацията на SEO или търсачките е ключът да направите вашия уебсайт и блог печеливш. SEO може да направи или разбие вашия блог. Помага да се определи дали сайтът е подходящ за ключовите думи за търсене и къде принадлежите в резултатите от търсенето. Това означава, че колкото по-добър е вашият SEO, толкова по-лесно е новите посетители да намерят съдържанието ви, което може да доведе до подобряване на вашия трафик. Един от най-лесните начини да подобрите SEO сайта си в WordPress е с безплатния плъгин Yoast SEO.


Най- Приставка Yoast SEO WordPress е един от най-добрите SEO плъгини наоколо, за да помогне за оптимизиране на блогове на WordPress, плюс това е напълно безплатен. С повече от 10 милиона изтегляния и броене това е чудесен избор за всеки WordPress сайт.

Yoast SEO плъгин

Въпреки че има много ръководства за настройка на Yoast SEO в мрежата, ние искахме да ви преведем през стъпките и да ви покажем опциите, които смятаме, че са най-важни в приставката. Така че без да чакате дълго, нека да инсталираме Yoast SEO, за да извлечете максимума от него за вашия блог.

Инсталиране и настройка на плъгини Yoast SEO

На първо място, трябва да инсталирате приставката. Yoast SEO се инсталира както всеки друг безплатен плъгин от WordPress.org, така че следващите стъпки трябва да са ви донякъде познати:

 1. Влезте в своята WordPress инсталация
 2. От таблото за управление отидете до Приставки> Добавяне на нови
 3. Търся Йоаст SEO – това трябва да е първият резултат (този със стоп лого)
 4. Щракнете върху Инсталирай сега бутон
 5. След като приставката се изтегли и инсталира, щракнете върху Активирайте Plugin

И това е! Инсталирате и сте готови за настройка. Трябва да видите нов елемент от менюто, озаглавен SEO към дъното на таблото за управление. Кликнете върху SEO връзка, за да започнете!

Забележка: Въпреки че настройките могат да варират в зависимост от вашите собствени индивидуални изисквания, следните са основните опции, за които повечето блогове в WordPress ще искат да се възползват от.

Табло за управление на Yoast SEO

Табло за управление на Yoast SEO

Първият екран, който виждате, трябва да бъде таблото за управление. Вашето табло за управление Yoast SEO е чудесно място за стартиране след инсталирането на приставката. В този раздел има пет раздела, всички с важни функции и опции, които трябва да вземете под внимание.

 • Основният раздел в Табло ще покаже всички SEO проблеми или препоръчани подобрения, които плъгинът е намерил за вашия сайт. Това е бърз и лесен начин да останете на върха на вашия SEO SEO.
 • Под Общ ще намерите опция за нулиране на Yoast SEO до първоначалните му настройки. След инсталирането на който и да е плъгин много потребители обичат да тестват или изпробват опции и това предлага лесен начин да се върнете до мястото, където сте започнали, за да можете да активирате само най-полезните опции за вашия сайт.
 • Най- Информация за компанията раздела е точно това, което звучи, основна информация за вашия уебсайт. Препоръчваме най-малкото да зададете името на уебсайта си, независимо дали сте компания или лице и името на вашата компания / лично. Има добавени опции за алт име и лого, но това зависи от вас.
 • Използвай Инструменти за уеб администратори раздела, за да проверите вашия сайт в основните търсачки и да активирате проверката си за индексираност на OnPage.org.
 • И накрая, Сигурност раздел предлага опцията за активиране на усъвършенстваната мета кутия Yoast SEO. Това е опция, от която повечето потребители няма да се нуждаят, тъй като е главно за недействащи публикации и справяне канонически съдържание.

Yoast SEO заглавия и мета

Yoast SEO заглавия и мета

Придвижвайки се, следващата стъпка е да настроите вашите заглавия и мета. Това е важно, тъй като ще задавате опциите за това как да се показват заглавията на вашата страница и публикация в резултатите от търсенето.

 • Започвайки с Общ, първо не забравяйте да изберете предпочитания разделител, който да се използва за всички ваши заглавия. Препоръчваме – (тире) или | (тръба), тъй като те са общи и познати на повечето потребители, но които изберете, не трябва да имат ефект върху вашия SEO.
 • След това отидете на начална страница и задайте заглавието и мета описанието на началната си страница. Това е много важно и е това, което ще се появи, когато уебсайтът ви се покаже в резултатите от търсенето. Уверете се, че написаното от вас е подходящо за уебсайта ви като цяло, но също така не забравяйте да използвате ключови думи, за които се надявате да се класирате.
 • Най- Типове публикации, класификации и Архив всички раздели предлагат подобни опции, за да зададете предпочитаните шаблони на заглавия и шаблони за мета описание за различни страници в целия сайт.
  Йоаст SEO заглавия и мета за постове и други
  Забележимите настройки включват опции за noindex вашите маркери (които, ако не ги използвате, е добра идея да зададете това на noindex) и възможността да деактивирате архивите, базирани на дата (защото повечето от вашите читатели ще търсят въз основа на контекста, а не на датата ).
 • Последният раздел за друг е мястото, където ще намерите мета опции в целия сайт. Повечето потребители ще деактивират тези опции, но ако наистина искате да индексирате подстраниците на архива си, активирайте мета ключови думи или предотвратете търсещите машини да използват фрагменти за описание по подразбиране във вашите резултати..

Yoast SEO Social

Yoast SEO Social Settings

Yoast прави интегрирането на вашите социални мрежи с вашия SEO просто. Всичко, което трябва да направите, е да поставите в съответните си връзки в социалния профил под сметки и запазете промените си. Ако се интересувате, под добавените социални раздели има опции за активиране на вашите метаданни на Open Graph за различни мрежи, както и връзка директно към вашата компания в Google+..

Yoast SEO XML Sitemap

Карта на сайта Yoast SEO XML

Ако не използвате Google XML Sitemap плъгин, предлагам ви да активирате опцията за Yoast XML Sitemap. Той помага да се създаде ясна структура на Sitemap за Google да обхожда. Изберете какво искате да покажете в Sitemaps и запазете.

Разширени опции на Yoast SEO

Yoast SEO Breadcrumbs & Advanced Settings

Разделът „Разширени“ на Yoast SEO предлага три много важни групи опции, които няма да искате да забравите – галета, настройки за перманентни връзки и вашата RSS емисия.

 • Навигационен покажете пътя към страницата, на която потребителят се намира в момента (често се показва като начална страница> категория> име на име или нещо подобно) и са от съществено значение за всеки уебсайт. Вашата тема трябва да поддържа функцията Yoast SEO Breadcrumbs, за да може тя да се показва. Като алтернатива можете да следвате Ръководство на Йоаст за да добавите персонализиран код.
 • Под втория раздел ще намерите опции за вашия Постоянните за да подобрите структурата на връзките към вашия сайт. Опциите, които препоръчваме, включват премахване на вашата категория от URL адреси, пренасочване на прикачените му медийни URL адреси към публикацията на родителите им и премахване на стоп думи от URL адресите, за да се създаде по-чиста публикация на връзката. Също така бъдете сигурни, че имате опциите за „пренасочване на грозни URL адреси“ деактивирани. Трябва наистина да създавате изчистена структура на URL адресите от самото начало.
 • Най- RSS раздел предлага опции за оптимизиране на емисията ви за вашите читатели чрез добавяне на съдържание преди или след вашите публикации. Използвайте това, за да добавите връзки към автори, публикации, блогове и описания на блога във вашата RSS емисия, така че дори ако скрепери изтеглят връзките ви към емисиите към вашия сайт, все още ще се показват заедно със съдържанието. Друга интересна употреба на тази функция би била да осигурите приходи от емисията си. Можете да добавите рекламен банер с размер 728 x 90 с HTML, за да добавите или добавите или публикации, където вашите читатели ще го видят, но това ще зависи от това, за което пишете. Ако вашият блог е свързан само с един продукт, рекламата за този продукт може да има смисъл, но моля, не спазвайте читателите си (те ще бъдат по-склонни да спрат изцяло да следвате емисията си).

Йоаст SEO инструменти

Инструменти предлага опция за групово редактиране на заглавия (което редактира заглавието на Yoast SEO за публикации в търсачките) и редакции на файлове (като вашите robots.txt и .htaccess – но препоръчваме да оставите тези чувствителни файлове на мира, освен ако не знаете какво правите). Но най-важното е да включва Внос износ особеност. Това е много удобно при преминаване към Yoast SEO от друг SEO плъгин. Той помага да импортирате старите си опции в Yoast SEO (въпреки че определено трябва да направите повторна проверка след импортирането), както и да експортирате всичките си настройки за използване на други уебсайтове, които може да имате.

Yoast SEO Search Console & Premium Extensions

Последните два раздела са там, ако имате нужда от тях, но не са от решаващо значение за настройката на Yoast SEO. Най- Търсене конзола се използва за въвеждане на вашия лицензионен код за получаване на информация за вашата конзола за търсене на Google, която може да бъде полезен ресурс за наблюдение на класирането и ефективността ви. Това е лесен начин да разберете дали Google може да получи достъп до вашия сайт, да видите за какво се класирате и да видите кой се свързва с вас.

Последният раздел за Разширения изброява премиум добавките, които Yoast предлага за своя плъгин Yoast SEO. Към днешна дата те предлагат четири разширения за премиум ъпгрейд, видео оптимизация, Google News SEO и местно (географски погледнато) SEO. Никой от тях не е необходим за използване на Yoast SEO, но ако установите, че се нуждаете от повече от вашия SEO плъгин, разширенията са лесни за намиране.

Опции за пост и страница на Yoast SEO

В допълнение към опциите за самия плъгин, Yoast SEO добавя полезни настройки за SEO към вашите публикации и страници. Те се виждат най-добре, когато създавате нова публикация. Ето преглед на връзката на тази статия.

Опции за Йоаст SEO пост: Основна категория

В горната част на страницата ще видите някои допълнителни опции за SEO и полезни съвети, добавени от Yoast SEO. Първият е преглед на поглед на Flesch четене и SEO оценка за вашия пост. Зеленото е добро, жълтото може да използва подобрение, а червеното – лошо.

Ще видите и добавено Основна категория опция, ако сте поставили публикацията си в повече от една категория. По този начин можете да изберете коя категория е по-важна и трябва да бъде показана в галета Yoast SEO.

Ако превъртите надолу до дъното на публикацията си, ще намерите мета кутия Yoast SEO. Това е източникът на резултатите, които видяхте в горната част на публикацията ви и съдържа шест опции за използване за оптимизиране на публикацията ви..

Йоаст SEO фрагмент и ключова дума

Yoast SEO Post Meta

Най- Ключова дума разделът включва раздел, в който можете да въведете основната си ключова дума и да видите пълен анализ на SEO на публикацията ви за тази конкретна ключова дума. Това не е задължително и не означава, че веднага ще класирате №1 в търсачките за избраната от вас ключова дума. Всичко, което прави, е да прегледате публикацията си и да ви даде полезни съвети за подобряване на вашия SEO въз основа на използването на ключови думи. Можете също да редактирате заглавието и фрагмента на публикацията си с Snippet Editor за да персонализирате това, което се показва, когато публикацията ви се показва в резултатите от търсенето.

Yoast SEO Post четене

Yoast SEO Post четене

Придвижвайки се, когато щракнете върху четливост ще видите анализ на съдържанието на публикацията ви въз основа на различни стандартни тестове за четене. Отново, това е само за да ви помогне да настроите добре вашия пост. Вземете и резултатите тук със зърно сол. Например, техническа научна статия с дълги изречения и големи думи може да получи червена оценка за брой думи, лекота на четене на Flesch и дължина на абзаца. Това не означава, че е нечетливо, а просто означава, че не се вписва в системата за оценяване на резачки за бисквитки. Просто използвайте най-добрата си преценка, преди да редактирате публикацията си въз основа на четливостта.

Yoast SEO Post Социални настройки

Yoast SEO Social Meta

Ако кликнете върху иконата за социално споделяне вляво от мета-полето Yoast SEO, ще отворите раздела за добавяне на персонализиран Facebook и Twitter заглавия, описания и изображения. Това е чудесна функция, ако се притеснявате как ще изглежда съдържанието на публикацията ви, когато се споделя в социалните медии. Facebook и Twitter са последователни без значение кой споделя линк на техния сайт. Изображенията, споделени във Facebook, трябва да са 1200 × 630 пиксела, докато споделените в Twitter трябва да са максимум 1024 × 512, за да изглеждат най-добре. С Yoast SEO можете да качвате персонализирани изображения за публикацията ви, които да се показват в съответната социална мрежа. Въпреки че не бихме препоръчали да правите това за всяка публикация (това е много допълнителни медии!), Има смисъл за публикации, които ще харчите допълнителни пари за популяризиране с реклами във Facebook и Twitter..

Разширени настройки за Yoast SEO Post

Настройки за пост на Yoast SEO Advanced Post

Последният раздел, който искахме да обхванем, е напреднал раздел. Просто кликнете върху иконата на зъбно колело, за да отворите разширените опции на Yoast SEO за вашия пост. Този раздел ще бъде видим само за администратори и само ако разширените опции чрез Сигурност под основния Yoast SEO Табло бяха активирани. Оттук администраторите могат да noindex, nofollow или посочват канонични URL адреси на публикация по поща.

Ако искате повече опции като мениджър за пренасочване на URL адреси, поддръжка на ключови думи с множество фокуси, социални мета визуализации и поддръжка за премиум, тогава трябва да помислите Yoast SEO Premium. Започвайки от само $ 69 за един сайт, той добавя полезни екстри, които може да искате (или се нуждаете) за вашия блог или бизнес.

Endnote

Надяваме се, че това ръководство ви помогна да настроите правилно настройките си за SEO опции. Yoast SEO наистина е един от най-добрите безплатни SEO плъгини, налични за WordPress, и с активираните правилни опции просто може да видите огромно подобрение на вашия SEO. Уведомете ни, ако имате допълнителни съвети или въпроси за плъгини Yoast SEO в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map