Последно ръководство за SEO на WooCommerce за вашите продукти

Последно ръководство за SEO на WooCommerce за вашите продукти

Всеки бизнес – малък, среден или голям – се нуждае от SEO. Това е така, защото оптимизацията за търсачки (или SEO) е основен маркетингов канал. Според доклади от ахрефи 68% от онлайн изживяванията започват с търсачка, а само 0.78% от търсенията всъщност стигат до втората страница и кликват върху резултат от търсенето. Това означава, че ако искате повече трафик към вашия магазин WooCommerce, трябва да работите върху оптимизирането му за свързани думи за търсене.


Какво е SEO?

Търсачки като Google, Yahoo !, или Bing, насочват потребителите към най-подходящите уебсайтове или страници. Те вземат под внимание няколко технически и творчески фактора, за да класират и изброяват уебсайтове в резултат от търсенето. SEO е процесът на актуализиране на вашия уебсайт в опит да се класират резултатите от търсенето с високо ниво, за да получите „безплатен“ или „органичен“ трафик.

WooCommerce Органично SEO

Въпреки че може да звучи сложно, не е така. Хубавото е, че са направени много изследвания на SEO и всичко, което трябва да направите, е да приложите експертни заключения в своя магазин на WooCommerce, за да му помогнете да се класира!

Страница за продукти и SEO на WooCommerce

Вашият магазин на WooCommerce е колекция от продукти, които обслужват определена цел. Искате определени продукти да бъдат класирани, когато потребител ги търси. Например, да кажем, че продавате шапки. Искате страницата ви със синя шапка да се класира, когато някой търси „сини шапки“.

Но може да има стотици уебсайтове, които продават сини шапки. Как гарантирате, че уебсайтът ви се нарежда отгоре? Както споменахме, търсачките търсят класиране на сигнали за да съответства на конкретна дума за търсене със съответен резултат. За вашата продуктова страница на WooCommerce тези сигнали за класиране включват присъствието на думата за търсене в URL адреса на страницата, заглавието и съдържанието, скоростта, с която се зарежда страницата, скоростта с зареждането на страницата на мобилно устройство, връзките към страница от други уебсайтове, показатели за социална популярност и много повече.

Вместо да се затрупвате с всичко това, първо трябва да започнете с основния – вида, който всяка страница трябва да направи – и след това да преминете към сложния – след като завладеете основния.

Всичко започва с изследване на ключовите думи

Без значение от вида на продукта, който продавате, от решаващо значение е разбирането на правилния набор от ключови думи, за които вашата страница трябва да се класира. Ключова дума е фраза, която потребител най-вероятно ще търси, когато търси вашия продукт.

Например, ако продавате сини шапки, идеалните ключови думи изглежда са „сини шапки“, „купи сини шапки“ или „мъжка шапка синя“ или нещо по тези линии. Не винаги е лесно да се предположи. По-разумната алтернатива е да започнете с широки ключови думи (тези, за които можете да се сетите) и след това да използвате инструменти за изследване на ключови думи, за да ги прецизирате.

Инструменти за изследване на ключови думи

От многото налични опции някои инструменти (безплатни и платени), които можете да използвате, са:

 • Ключови места навсякъде (безплатно) – разширение за браузър, което изброява популярността на определена дума за търсене
 • Ahrefs – Предлага набор от инструменти, които ще ви помогнат да разберете ключовите думи, по които конкурентите ви класират, и тези, по които трябва да се класирате
 • Moz Explorer – Инструмент за изследване на ключови думи от самите SEO гурута
 • Google Тенденции (безплатно) – проста опция за проверка на популярността на определена дума за търсене
 • Предложения за търсене на Amazon (безплатно) – Предложенията за търсене, които Amazon изброява, когато въвеждате продукт
 • Предложения за търсене в Google (безплатно) – Алтернативите на думата за търсене, които Google изброява в края на страницата, когато въвеждате заявка за търсене
Предложения за търсене в Google

Пример: Предложения за търсене в Google

След като разберете ключовите думи, трябва да се фиксирате върху една конкретна основна ключова дума и да я използвате, за да актуализирате съдържанието си. Можете да използвате вторични ключови думи в цялото си съдържание.

Не забравяйте, че пълнежът с ключови думи (прекалената употреба на ключова дума) като практика е мъртъв. Поставете ключовите си думи в цялото съдържание разумно.

Подобрете своята продуктова страница с основите на SEO на WooCommerce

След като имате основна ключова дума, трябва да сте сигурни, че тя се показва в най-важните секции на страницата ви с продукти на WooCommerce. Ето как трябва да се справите.

1. URL адрес на продукта

Наличието на дума за търсене в URL се счита за силен сигнал за класиране. В действителност, ако думата за търсене присъства в самото име на домейна, тогава страницата ще се класира неизбежно (освен ако всеки друг сигнал не съществува). В идеалния случай URL адресът на продукта трябва да съдържа ключовата Ви дума за фокус. Можете да следвате тази практика, когато създавате нови страници. Но за съществуващите страници не трябва да променяте URL адреса, ако сте маркетинг начинаещ. Промяната на URL може да означава загуба на цялата стойност на SEO, която една страница е придобила, и може да повлияе неблагоприятно на вашата класация.

Професионален съвет: Активирайте галета в магазина си Woo, за да направите URL четим в резултатите от търсенето

2. Заглавие на продукта

Структура на резултатите от търсенето

Ключовата дума за фокус трябва да присъства в заглавието на продукта, за да помогне на страницата да се класира. Не е много за обсъждане тук – продължете напред и актуализирайте своите заглавия на продуктите!

3. Описание на продукта

SEO плъгини като Йоаст SEO ще ви каже, че в идеалния случай съдържанието на която и да е уеб страница трябва да бъде не по-малко от 300 думи. Същото се отнася и за вашите страници с продукти на WooCommerce. Вашата продуктова страница трябва да съдържа подробно описание на вашия продукт с фокус или вторични ключови думи, които се показват 2-3 пъти в цялото съдържание. Още веднъж, ключът е да рамкирате съдържанието по естествен начин и да не прекалявате с ключовите думи.

Страница с продукти на WooCommerce

Професионален съвет: Ако вашият продукт не гарантира подробно описание, покрийте основните неща. Добавете размери, компоненти, инструкции за грижа, проблеми с доставката и т.н. Или отговорете на въпроси, които потенциалните купувачи могат да имат.

4. Изображения и видеоклипове

Знаете ли, че включването на видеоклип в публикация може да увеличи реализациите с цели 80% (за нашия видео ръководство за SEO)? Това е огромно! Изображенията и видеоклиповете на вашата продуктова страница помагат за по-доброто обяснение на продукта и ангажиране на купувача. Изображенията трябва да бъдат висококачествени, но оптимизирани, за да поддържат минималния размер на страницата. Видеоклиповете трябва да бъдат хоствани в платформи като Youtube или Vimeo и след това да бъдат включени в продуктова страница.
Не забравяйте, че е важно да добавите Alt Text за вашите изображения. Този текст трябва да дефинира за какво е изображението. Търсачките използват този текст, за да „прочетат“ изображение, и този текст се показва на вашата уеб страница в случаите, когато изображението не се зарежда. Вашата страница с продукти трябва да съдържа изображения с ключовата дума за фокус в текста Alt.

5. Рецензии и оценки

Отзивите и оценките на клиентите са фактори на доверие и се оценяват много високо от търсачките. Наличието на отзиви на вашата продуктова страница може да ви помогне да се класира за подходящи търсения. Добрата част е, WooCommerce се грижи за показване на рейтинг на продукта в резултат от търсенето, за да добави SEO стойност към страница.

Както споменахме, SEO плъгин като Yoast е незаменим и може да ви помогне да забележите дупки в страницата на вашия продукт. Двойка Yoast със своите Разширение за WooCommerce за върховната SEO суперсила.

Разширена SEO тактика за повишаване на класациите на продуктовите страници на WooCommerce

Ако се чувствате приключенски и искате да преминете през основните съвети, можете да опитате някои разширени промени в магазина си, за да го оптимизирате..

Освен съдържание, което присъства на страницата ви с продукти, търсачките проверяват още няколко фактора, за да помогнат при определянето на класирането на страницата. Те включват:

 • Ключови думи в продуктовата страница Meta – Съдържанието, което описва страница на продукта и обикновено се показва под заглавието на страницата в резултат от търсенето, е мета на страницата. SEO плъгин ви помага да добавите мета страница на вашите продукти. Наличието на ключова дума в мета страница се счита за фактор за класиране.
 • Оптимизиране за мобилни устройства – Като се има предвид нарастващото количество търсения, които се случват чрез мобилни устройства, фактът, че вашата страница с продукти на WooCommerce е оптимизирана за мобилни устройства или няма ефект върху SEO. Това означава да направите страницата отзивчива и да използвате версии на AMP (Ускорени мобилни страници) на страницата си, за да й помогнете да се зарежда по-бързо на мобилни устройства.
 • Добавяне на прясно съдържание – Свежестта на вашата страница (колко често се актуализира) е важен SEO фактор. Лесен начин да поддържате вашите страници свежи е с рецензии. Те са естествен източник на съдържание, добавено във времето. По подобен начин можете да добавите други подходящи секции към вашите продукти на WooCommerce. Това може да бъде брой за продадените продукти (които се актуализират в реално време), раздел с често задавани въпроси, в който заинтересованите клиенти могат да задават въпроси, на които можете да отговорите, раздел с разкази за клиенти, видеоклипове и още много други.
  Идеята за свежо съдържание на WooCommerce SEO
 • препратки – Това е малко сложно, защото трябва да се направи правилно. Обратна връзка е, когато свързвате други уебсайтове, добавете линк към страниците си с продукти. Това може да се случи чрез списъци с директории, партньорски публикации, споменавания на продукти и т.н. Обратните връзки са доверителен фактор и показват, че продуктът е достатъчно добър, за да бъде свързан. Колкото повече са връзките, толкова по-големи са шансовете за вашата продуктова класация. Важно е обратните връзки да изглеждат естествени и да не са засадени чрез произволни коментари на популярни уебсайтове

За вкъщи

Оптимизацията на търсачките е да се уверите, че правилния трафик достига до страницата ви с продукти. Колкото по-голям е броят на потенциалните купувачи, достигащи до вашата страница, толкова по-големи са шансовете за реализация.

Освен прилагането на горепосоченото, може да искате да оптимизирате WooCommerce за ефективност, да използвате някои съвети за подобряване на магазина на WooCommerce и да инвестирате в HTTPS (между другото), за да осигурите WooCommerce. За допълнително четене на SEO опитайте ръководството на WPExplorer за WordPress SEO, Моз водач към SEO, или Ръководство на Ареф за SEO електронна търговия.

Оптимизирането на страниците Ви с продукти на WooCommerce за търсачките е непрекъснат процес. Не забравяйте, SEO мантра – оптимизирайте, анализирайте, актуализирайте и повторете!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map