Пет основни SEO стратегии за WordPress за подобряване на класирането

Пет основни SEO стратегии за WordPress за подобряване на класирането

Всеки човек, който управлява WordPress блог, портфолио, онлайн магазин или почти всякакъв вид уебсайт, търси да привлече повече трафик. Като се има предвид, че повечето уебсайтове зависят от търсачките, за да привлекат трафик, има всяка нужда да оптимизирате вашия уеб сайт за търсачките и да се съсредоточите върху вашите SEO стратегии. Не само вашите човешки читатели да могат да достигат, разбират и да навигират в уебсайта ви, но също така трябва и ботовете на търсачките да обхождат вашия сайт. Освен това можете също така да настроите вашите SEO усилия извън страницата, за да пренесете посетителите на прага си.


Голяма част от факторите са насочени към това, че уебсайтът ви за търсачка е приятелски настроен. В тази публикация ще разгледаме петте основни съставки за SEO стратегии, върху които можете да се съсредоточите, за да дадете тласък на уебсайта си. Нека започнем!

Съдържанието е King за WordPress SEO

Не се съмнявайте в това – Съдържанието е кралско. Опит на лидерите на пазара за съдържание 7,8 пъти повече трафик на сайта от не-лидерите.

Съдържанието е King за WordPress SEO

Каквото и да рекламирате, когато читателите идват на уебсайта ви, търсят информация, която е полезна за тях. Ако не го намерят на вашия уебсайт, получената степен на отпадане може да навреди на класирането на търсачките (ето няколко полезни съвета за намаляване на степента на отпадане). Напротив, когато публикувате подходящо и подходящо съдържание, това ви отличава като надежден източник на информация. По този начин ще се надяваме посетителите да се върнат на вашия сайт и да прекарват повече време, ангажирайки се със съдържанието ви (забележете: търсачките отчитат многократните посетители като плюс).

Няколко съвета, които трябва да имате предвид, докато създавате качествено съдържание:

 • Всяко визуално представяне като снимки, видеоклипове, инфографика ще намери благоприятство за читателите.
 • Изберете своята ниша и напишете авторитетно съдържание за тази ниша.
 • Търсачките също търсят коментарите, отзивите и отзивите, които получавате. Следователно, бъдете интерактивни с вашите читатели.
 • За да нулирате вида на съдържанието, което трябва да създадете, слушайте аудиторията си, разбирайте техните изисквания и развивайте съдържание около нея. Потърсете помощ от социалните медии, за да следите тенденциите и предпочитанията на вашата аудитория. Изследвайте дейностите и интересите на аудиторията си в социалните медии, за да добиете представа какъв тип съдържание предпочитат.
 • Преглеждайте редовно съществуващото съдържание и актуализирайте старото съдържание с нови връзки, скорошна информация и статистика.
 • Връзка към друго съдържание във вашия уебсайт. Връзка към страници с по-ниско класиране, така че да придобият видимост.
 • Вземете помощ от гост блогъри и пишете доброволно.

Използване на ключовите думи правилно

Когато създавате съдържание за вашия уеб сайт, трябва да имате предвид използването на ключови думи. Ключовите думи са това, което потребителите въвеждат в своята търсачка. Затова преди да публикувате, е добре да отделите допълнително време за проучване на ключови думи и да се съсредоточите върху няколко, които са от значение за съдържанието, което създавате, както и за вашата аудитория. Тези думи помагат както на вашите читатели, така и на търсачките да разберат за какво е съдържанието ви. Съдържанието ви ще се класира в страницата с резултати от търсачката въз основа на неговата приложимост към ключовите думи, използвани от читателя.

Използвайте ключови думи, за да подобрите WordPress SEO

Важното при търсенето е качеството на ключовите думи и разпространението в съдържанието ви. Трябва да се имат предвид два вида ключови думи – ключови думи с къса опашка и дълга опашка. Ключовите думи с дълга опашка са по-описателни (като „лесни начинаещи съвети за WordPress SEO“) и е важно да ги съпоставите с ключовите думи с къса опашка (които може просто да са „WordPress SEO“). Оптимизирането за ключови думи с дълга опашка може да доведе до по-добър процент на реализация, тъй като те се използват по-често от хора с намерение да купуват.

Има много инструменти за изследване на ключови думи, които могат да ви помогнат да намерите оптимални ключови думи – Google Тенденции, SEMrush, Моз и KWFinder да назовем няколко.

Google SEO тенденции

Можете също така да използвате анализи по голям начин, за да видите къде отива аудиторията ви с търсенията им и сайтовете, които разглеждат, и да публикувате съдържание там, за да привлечете вниманието към вашия уебсайт. Още един начин да се постигне това е да се провери конкуренцията, за да се идентифицират най-подходящите ключови думи. Потърсете социални медии или използвайте инструмент като ahrefs, и следвайте техните стратегии, за да разберете какво работи за тях.

След като идентифицирате оптималните ключови думи, ги включете в своя маркер на страница или заглавие на публикацията, URL адреса на страницата, имена на файлове с изображения, текстове на alt и мета описание, както и в съдържанието.

Присъствие в социалните медии

Следващ в нашия списък от 5 основни SEO стратегии за WordPress е присъствието в платформите на социалните медии. Днес е трудно да се игнорира широкият обхват на социалните медии. Повече харесвания и последствия в социалните медии могат да ви донесат по-висок ранг с Google, както и да ви дадат достъп до по-широка група нови читатели или клиенти.

Социални медии и WordPress SEO

Със социалните медии ще можете да насочите към аудитория, която споделя. Въпреки че обикновено е добра идея да бъдете на различни платформи, можете да стесните фокуса си до няколко, за които вашата целева аудитория е най-активна и да публикувате съдържание по-често там.

Водещите канали за социални медии са Facebook с 2,07 милиарда регистрирани потребители, Instagram с 800 милиона потребители и Twitter с 330 милиона активни последователи месечно. Други популярни канали включват LinkedIn, Quora, Reddit и Pinterest. Съдържанието, което публикувате по тези канали, трябва да съответства на USP на всеки форум, като изображения за Instagram, професионални интереси за LinkedIn.

Можете да настроите вашите настройки за социални медии, за да персонализирате публикациите си според вашия целеви пазар. Това ще ги направи по-подходящи за конкретни групи по отношение на местоположение, възраст, интереси или пол. Например Facebook ви позволява да промените настройките според конкретните групи, Twitter има хеш-маркери за филтриране на съдържание, а LinkedIn може да стесни аудиторията си до много специфични мрежи от лица.

Социалните медии са място за събиране на обратна връзка, провеждане на проучвания, запознаване с това какво иска вашата публика и публикуване на подходящо и силно актуално съдържание. Трябва да сте активни в социалните медии последователно, да поддържате пулс за тенденциите и да реагирате бързо на тях. Много е важно да представяте съдържание в тези форуми по изключително ангажиращ начин. Също така, тя помага, ако знаете най-добрите времена за публикуване съдържание, за да се увеличи максимално въздействието и следователно планирането на публикациите се превръща в решаващ фактор за това колко те са ефективни.

Мобилна оптимизация

В днешно време, започват повече търсения на мобилни устройства от всякога. Mobile също отчита добра част от реализациите. Кит понеделник 2017 хит $ 6.59B в продажби в САЩ, с огромни $ 2B от това са мобилни покупки (40% увеличение от 2016 г.). Така че виждате защо е важна част от вашите SEO стратегии, за да сте сигурни, че уебсайтът ви е мобилен. В днешно време повечето модерни теми на WordPress като Total са вече отзивчиви и изминават дълъг път, за да гарантират, че уебсайтът ви е мобилен. Да не се забравя, мобилността е официален сигнал за класиране на SEO към април 2015 г..

Важна част от WordPress SEO е мобилната оптимизация

И така, как да оптимизирате уебсайта си за мобилни телефони? Google изложи насоки точно за тази цел. Всеки аспект на вашия уебсайт от съдържание и шрифтове, цветове и лога трябва да изглежда и функционира перфектно на мобилни устройства, използвани за достъп до вашия сайт. Можете да направите много големи и малки ощипвания, за да постигнете това, включително оптимизиране на изображения и максимална скорост. Що се отнася до мобилния телефон, най-добре е избягвайте изскачащи екрани на цял екран и изберете за разширяващо се съдържание като акордеони, разширяеми кутии и скрити раздели на вашия мобилен сайт.

Можете също така да помислите за разглеждане на ускорени мобилни страници, което прави бързите ви страници да се зареждат с мобилни телефони в резултатите от търсенето с Google. Много мобилни потребители имат достъп до вашия уебсайт, като докосват мобилно приложение на началните си екрани и може да искате да се възползвате и от това..

Google Mobile Friendly Test

И след като сте направили всичко възможно, не забравяйте да тествате уебсайта си за мобилност PageSpeed ​​Insights, или на Google Mobile Friendly Test.

Местно SEO

Друг важен SEO фактор е оптимизирането, специфично за местоположението, за да се погрижат за хората в определен квартал или географски регион. Подходящите, полезни и точни резултати от местно търсене са предпочитани от Google. „Близо до мен“ са озаглавени търсения нарастваща популярност. Тези търсения използват географски сигнали, за да генерират специфични за местоположението крайни резултати.

Google Тенденции, близо до мен

Причината за това увеличение не е далеч да се търси – наличието на wi-fi в обществени пространства, стимулирането на носими технологии, мобилните приложения и лесната достъпност до мрежата помагат да се стимулират продажбите на продукти от купувачи, които ги търсят, докато са в близост до вашия магазин. Определено трябва да обърнете внимание на местното SEO, ако искате да привлечете клиенти, използващи мобилни устройства пазарувам.

Можете да направите добро начало, като включите NAP (име, адрес и телефонен номер) на всяка страница. Това са данни, използвани от търсачките при търсения с местно намерение. Ако сте разположени в повече от една област, имайте отделна целева страница за всяко населено място и включете съдържание, отнасящо се за това населено място. Опитайте и включете местоположението във вашата ключова дума и се уверете, че носите промените в социалните медии. Бъдете щедри с бутоните Call To Action (Обадете се сега, абонирайте се, научете повече, изпратете съобщение), те са лесен начин за читателите да се свържат с вашия бизнес.

Още едно нещо, което можете да направите, е да изброите в локални директории като Craigslist или Търсене на град. На Google My Business можете да предоставите подробности като работното си време, телефонен номер и упътвания в Google Търсене и Карти и да го проверите за автентичност. След това вашият бизнес има по-голям шанс да се появи в персонализиран панел в горната част на страницата с резултати от търсенето. Facebook също оперира Обяви за местна осведоменост с помощта на които можете да достигнете до хора в близост до вашия бизнес, като показвате реклами, когато се приближават до вашето местоположение.

Обобщавайки

Не е лесно да получите посетители на вашия сайт, като се има предвид информационното претоварване в интернет. Но съветите в тази публикация могат да ви помогнат да подобрите SEO на вашия сайт и да увеличите трафика към него. Ако имате нужда от повече помощ за увеличаване на трафика към вашия сайт, разгледайте нашия пост с повече SEO съвети.

Но сега към вас – имате ли някакви съвети за добавяне? Или някакви въпроси за това как иначе да подобрите своите стратегии за WordPress SEO? Кажете ни по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map