Как да напишете по-добри заглавия и маркери за WordPress

Има над милиард уебсайтове онлайн, с повече стартиране всеки ден. Ако сте нови за изграждането и управлението на уебсайт, може да сте затрупани от това количество конкуренция. Как да изпъкнете вашия сайт и да привлечете своя дял от трафика?


Първата стъпка да бъдете забелязани е да имате привлекателно заглавие и творчески логотип. Тъй като това са първите елементи, които вашите читатели ще видят, искате да направите незабавно въздействие. Наличието на заглавие и етикет, които се фокусират върху вашата цел и марка, ви дава предимство пред други сайтове, които се конкурират за вниманието на същата аудитория.

В тази публикация ще проучим какви са WordPress заглавия и тагове и как те влияят на вашия уебсайт. Също така ще обсъдим как да създадете заглавие и етикет, които определят вашата марка и са оптимизирани за търсачките. Да започваме!

Какво представляват заглавията и таглите на WordPress?

Екранна снимка на заглавието и таговете на WPExplorer.

Заглавието и маркерът на вашия сайт обикновено са първото нещо, което посетителите ще видят. Той ви дава името на блога и казва точно какво ще намерите, когато посетите сайта – сбит, точен и професионален.

Както вероятно се досещате, вашите заглавие е името на вашия сайт. Това е как хората идентифицират вашата марка и как ви търсят онлайн. От друга страна, вашето Лозунгът е кратко изявление, подобно на подзаглавие или рекламен лозунг, често поставено точно под заглавието ви. Той работи като кратко описание за това, за какво става въпрос за вашия сайт и защо съществува.

Комбинирането на силно заглавие с ясен и описателен маркер дава предимство на вашия сайт, когато се опитвате да привлечете вниманието на аудиторията. Погледнете по-горе нашата собствена комбинация от заглавия и тагове. Той предоставя името на сайта, като същевременно ясно и кратко обяснява какво можете да очаквате от нашето съдържание (теми, плъгини и ръководства).

Може да отнеме време, за да излезете с добре изработено заглавие и лого, но определено си заслужава усилията. Тези две прости части текст могат да ви помогнат да се откроите от подобни сайтове. Те също така казват на вашите читатели за какво е вашият сайт, както и тона и стила, които да очакват. Най-доброто от всичко е, че когато сте направени правилно, можете да използвате заглавието и маркера си, за да подобрите оптимизацията си за търсачки в WordPress (SEO).

Как да създадете по-добри заглавия и маркери за WordPress

Когато решавате как да брандирате вашия сайт, трябва да започнете с избора на подходящо заглавие. След като заглавието ви е готово, можете да създадете таглин, който го допълва, и след това да оптимизирате и двата елемента за SEO цели. Нека да поговорим как да изпълним тези задачи.

Стъпка 1: Изберете заглавието на уебсайта си

Създаването на заглавие на уебсайт може да бъде страшно, защото това ще бъде първото впечатление, което клиентите правят на вашия сайт. Мислете за това по този начин: вашето заглавие е вашата марка. Ето как хората ви разпознават сред всички други сайтове там.

Ключът към създаването на силно заглавие е разбирането какви са целите на вашия сайт. Това личен блог ли е? Или може би започвате магазин за електронна търговия, организация с нестопанска цел или онлайн портфолио. Така или иначе е по-лесно да намерите заглавие, ако сте наясно с целта на вашия сайт.

Нуждаете се от помощ при намирането на име на уебсайт?

Когато знаете за какво е вашият сайт, е по-лесно да излезете с възможни имена. Но ако все още ви е трудно, опитайте тези:

 • Използвайте прилагателни или изрази, които ви описват, или думи или фрази, които описват какво правите. Например, да кажем, че имате блог „Направи си сам“ за различни неща, с които се справяш добре и можеш да помогнеш на хората. Бихте могли да наречете блога си „Джак (или Джил, или вашето име) на Всички сделки“.
 • Умишлено грешно изписвайте или измисляйте думи, които са свързани с това кой сте или какво правите. Предоставяте ли речник на базата на случаи и помощ за тезаурус? Обадете се на вашия сайт „Диктозавър“. Бъдете креативни!
 • Опитайте да използвате a генератор на думи или тезаурус за нови идеи.

Имайте предвид целта на уебсайта си. Добре е да използвате нещо забавно и лудо за личен блог, но трябва да имате нещо поне разбираемо (и малко професионално) за бизнес уебсайт.

Ако вашият уебсайт е вашето онлайн портфолио или средство за популяризиране на вашия бизнес с фрийланс, добра опция е използването на собственото ви име за заглавието – например yourname.com. Това може да ви удари като твърде напред, но ще каже на хората кои сте, без те изобщо да се нуждаят да копаят във вашия профил. Това ви дава възможност да изградите себе си и вашия авторитет като марка. Нийл Пател, например се е позиционирал като гуру на онлайн маркетинг, като маркира името си:

Уебсайтът на самостоятелната марка на Нийл Пател

Стъпка 2: Създайте добра тагла

Таглите могат да бъдат по-трудни за създаване от заглавията. Искате да сте сигурни, че вашите обобщават вашия сайт. Ако можете да намерите умен начин да направите това, като използвате игра на думи или алитерация, това е добре. Обаче, краткото описание на съдържанието на вашия сайт ще бъде по-добро от умно каре, което не казва на читателите какво да очакват. Така че, въпреки че вашият логотип ще бъде показан след заглавието ви, това е също така, ако не и повече, тъй като е важно, тъй като таговете:

 1. Въведете контекст за заглавието си, ако вече не показва ясно какво правите.
 2. Подчертайте или насочете вниманието към целта на вашия сайт.
 3. Задайте тона за вашия сайт.
 4. Съдържайте ключови думи, които ще помогнат на сайта ви да се покаже при търсенията.

Бихте могли да имате най-готиното заглавие в света – да речем, например, Shiny Betrayed Dinosaur – но без таг, хората няма да знаят, че вашият сайт е личен блог за пътуване за вашите преживявания с проучване на нови и вълнуващи места.

Вашата линия е това, което се познава в маркетинга като уникално предложение за продажба. По този начин можете да покажете на посетителите каква ще бъде ползата от проверката на вашия сайт, като отговорите на въпроса какво има в него. Ако те не знаят защо сайтът ви е тук или как е от значение за тях, има вероятност да не посетят.

Какъв е стилът на съдържанието на уебсайта Ви? Имате ли остроумни изказвания и пронизителен хумор? Показвате ли уменията си като дизайнер или техник? Вие сте приповдигнати, саркастични, материални? Нека това се покаже в табелата – посетителите ще усетят какво правят.

Очаквайте с добър таглен

Добрият логотип не само ще привлече посетителите, но и ще им помогне да ви запомнят. Най-добрите тагове имат следните характеристики:

 1. Дръжте го кратко: Без значение как го измислите, препоръчваме ви да държите тангала си кратко. Искате да направите максималното въздействие веднага, а дълъг, разтърсващ се маркер няма да се показва напълно в резултатите от търсенето. Опитайте се да не използвате повече от 60 знака, защото това ще се показва в резултатите от търсенето. Да бъдеш сбит е по-ефективно, отколкото да бъдеш дълъг и раздразнителен.
 2. Не повтаряйте: Те добавят сила към заглавието, без да го повтарят. Не забравяйте, че предоставяте контекст за заглавието на вашия сайт, като разработвате целта и целите на него.
 3. Бъдете различни и закачливи: Искате да кажете нещо за себе си, което други блогъри или бизнесмени не казват. За да изпъкнете, отделете време за изследване на конкуренцията. Ако маркерът ви може да изрази това, което другите вече не казват, или да изрази нещо по нов и уникален начин, вашият глас и марка ще бъдат по-запомнящи се.

Също така е полезно да разберете коя е вашата целева аудитория. Какви читатели се надявате да привлечете? Каква полза искате да им осигурите? Това ще ви помогне да излезете с таглин, който се откроява при търсенето. Нуждаете се от малко повече помощ? Опитайте Shopify безплатно производител на лозунги за да започнете.

Защо доброто заглавие и таглите са толкова важни?

SEO и заглавие SEO

Както споменахме по-рано, в Интернет има голяма конкуренция. През последните няколко години се наблюдава експоненциално увеличение на чистото количество съдържание, достъпно онлайн. Според инфографика за 2014 г. от Uberflip, всеки ден се изпращат близо 145 милиарда имейли, публикувани са 2,73 милиона публикации в блогове и 500 милиона туитове – да не говорим за всички часове видео, качени в YouTube или публикувани новинарски статии. Представете си колко се е увеличил през последната година!

С толкова много хора създават и пускат на пазара толкова много съдържание, за да се грижат хората Вашият съдържанието стана много по-трудно. Наличието на заглавие и етикет, които привличат вниманието на читателите и са подходящи за вашия сайт, ще ви помогне да привлечете повече посетители и да се откроите от тълпата.

Оптимизация за търсачки

За да ви помогне да държите себе си сред конкуренцията, помислете за оптимизация за търсачки (SEO) – тоест, използвайки конкретни ключови думи, за да гарантирате, че вашият сайт се показва високо в списъка с резултати от търсенето, за да получите възможно най-много посетители. Въпреки че не трябва да разчитате само на търсачките, за да генерирате трафик на сайта, те все още са полезен инструмент.

Търсачките търсят ключови думи, така че използването на подходящо съдържание с подходящи маркери ще ви помогне – но приготвянето на вашето заглавие и / или маркери за SEO ще бъде по-добри резултати. По принцип заглавията функционират като име на марката и не винаги разполагат с място за ключови думи, така че повечето SEO ще се случат във вашия логотип – уверете се, че те са подходящи, а вашият етикет все още има смисъл!

Как да добавите SEO приятелски заглавие и таглите към WordPress

Има дългогодишен дебат дали е по-важно заглавията да бъдат ясен или умен. Когато става въпрос за вашия уеб сайт, решаващият фактор трябва да бъде неговото въздействие върху SEO. Заедно с осигуряването на контекст и задаването на тона за вашия сайт, заглавията и таговете ви позволяват да използвате ключови думи, за да подобрите класирането си в търсенето. За щастие на вашия, има няколко начина да добавите SEO приятелски заглавия и тагове към вашия уебсайт.

Вариант 1: Използвайте вграденото заглавие и етикет на WordPress

WordPress включва вградени опции за заглавието на вашия уебсайт и линия. Всъщност трябва да сте избрали заглавието на вашия сайт, когато за първи път инсталирате WordPress. За да направите промени или да добавите персонализиран маркер, просто влезте в таблото за управление на WordPress и отворете Настройки> Общи:

Общи настройки на WordPress: Заглавие и тагла

Или можете да кликнете върху Външен вид> Персонализирайте за да отидете на персонализатора на темата на живо. В нашата тематична тема за блоговете WordPress, заглавието на сайта и таглинът са първата опция за персонализиране.

тематично за персонализиране на субтитри

В Chic (и други премиум теми на WordPress) маркерната линия може да е скрита по подразбиране, така че вероятно ще трябва да активирате настройка, ако искате да я покажете. За Chic опцията е правилна в секцията „Настройки на общата тема на персонализатора“ в „Опции на заглавието“. Просто поставете отметка в квадратчето и щракнете върху запазване.

показване на описание на етикета на темата

Вариант 2: Използвайте приставка за WordPress SEO

Но тези заглавия често не са най-добрата опция, тъй като заглавието и таговете по подразбиране ще се прилагат за целия ви сайт. За да подобрите наистина SEO, ще искате да се включите в помощта на плъгин. Ние лично използваме и препоръчваме Yoast SEO Plugin, които можете да получите безплатно от хранилището на плъгини WordPress.

Yoast SEO Plugin

Веднъж инсталиран, задръжте курсора на мишката върху новото SEO елемент от менюто на таблото ви за WordPress и след това щракнете върху Заглавия и мета. От тук можете да добавите по-добри SEO подразбиращи се заглавия и тагове към различните секции на вашия уебсайт – включително началната страница, персонализирани типове публикации (това се прилага, ако темата на WordPress включва портфейли, препоръки, персонал, събития и т.н.), таксономии (това е вашите категории, маркери и други), архиви и други страници (това обикновено са вашите 404 и резултатите от търсенето).

Yoast SEO: Заглавия и мета

WordPress SEO от Yoast включва тона променливи за да улесните автоматизирането на вашите заглавия и мета описания (които са като тагове за всички ваши страници и публикации) лесно. Това трябва да има функция, тъй като най-вероятно няма да искате всичките ви страници с категории на блога да споделят едно и също заглавие и описание на тагове. Ето пример за това как форматираме заглавията на нашите публикации в блога на WPExplorer:

SEO заглавия: Променливи заглавия

Ние настроихме нашите публикации в блога, за да използваме променливата %% title %%, последвано от името на нашия уеб сайт по подразбиране. Но Yoast също има индивидуални опции за страница и за публикация, за да отмени настройките по подразбиране, които сте избрали по-горе. За да промените своето заглавие или формат на мета описание, просто отворете страницата или публикацията си и превъртете надолу под съдържанието. Трябва да видите поле за настройки на WordPress SEO като това:

Добавете персонализирано заглавие на публикацията и мета

От тук можете да проверите общото SEO (вижте дали желаните ключови думи се намират достатъчно на вашата страница или публикация, пуснете анализ на страницата и т.н.), но можете също да видите дали стандартното ти заглавие на SEO работи и можете да добавите персонализиран мета описание също. Ако погледнете снимката по-горе, можете да видите, че заглавието всъщност е малко прекалено дълго, така че вероятно трябва да добавим персонализиран такъв, а ние вече сме добавили в персонализиран мета, вместо да използваме по подразбиране (което би било първото 156 знака на публикацията, тъй като зададохме метас на %% excerpt %%).

WordPress SEO от Yoast има множество други страхотни функции на SEO и ако наистина искате да научите повече, трябва да проверите техните знание. Има подробни инструкции как да използвате всички други опции за SEO!

заключение

Наличието на добро заглавие и тагове за вашия уебсайт е необходимо, за да се отделите от тълпата и да привлечете трафик към вашия сайт. Със съветите, които ви дадохме по-горе, измислянето на вашето заглавие и тагове не трябва да е страшно. Всъщност това може да се превърне в много забавление! Имате ли заглавие или етикет, с който сте особено горди? Нека го чуем – публикувайте в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map