Как да коригирате потребителски грешки тип 404 в WordPress

С пускането на WordPress 3.0 се появи възможността да добавяте „Персонализирани типове публикации“ към вашите WordPress теми, което е много ценен инструмент и аз съм използвал в много теми WordPress, които създадох. Към момента типовете по поръчка на пощата са станали изключително популярни и се използват в почти всяка тема на WordPress. Но всеки, който е работил с персонализирани типове публикации, вероятно се е сблъсквал с дReadful 404 Грешка не е намерена когато се опитвате да получите достъп до публикация от типа публикация в един или друг момент. За щастие почти винаги има просто поправяне на поправянето на тези грешки.


По-долу изброих някои от по-често срещаните проблеми, които хората имат с персонализирани типове публикации и защо те могат да получават тези грешки. Надяваме се, че те ще помогнат на поне няколко души навън.

1. Проверете вашите настройки за постоянна връзка

Това вероятно е една от най-честите причини хората да получават 404 грешки в техните персонализирани видове публикации и аз съм се справял с това много пъти. Виждал съм много поправки там, като например промиване на правилата за пренаписване (които не препоръчвам), но лично аз имах най-голям късмет със следното, просто поправете:

Решение:

 • Задайте своя персонализирана структура на постоянна връзка (като% postname%)
 • Кликнете върху Запазване
 • Вижте дали вашите единични персонализирани страници за публикации връщат 404 страници с грешки
 • Ако го направят, върнете се и променете постоянните връзки към по подразбиране и запазете
 • Сега опитайте да зададете персонализираната перманентна връзка отново и запишете

Връщането назад и напред обикновено ми помогна да поправя грешките ми и имах голям успех с този метод.

Сега, на някои сървъри, ако вашите разрешения не са зададени правилно, това може да не работи и може да се наложи да актуализирате .htaccess файла ръчно. За да направите това, ще трябва да влезете в сайта си чрез FTP или SFTP и браузър до вашата коренна WordPress директория (същото място, където се намира вашият wp-config.php файл и папка wp-content). Тук трябва да намерите файл с име .htaccess, който можете да модифицирате (ако не го виждате, уверете се, че вашата FTP програма има опция за показване на скрити файлове, активирани и ако просто няма такъв, тогава създайте такъв). Сега се уверете, че файлът съдържа основния код на WordPress, както е споменато в WordPress документи, което изглежда така:

# НАЧАЛИ WordPress

ПренапишетеEngine на
RewriteBase /
RewriteRule ^ индекс \ .php $ - [L]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
RewriteRule. /index.php [L]

# END WordPress

важно: Ако променяте съществуващ .htaccess файл, не забравяйте първо да архивирате файла на компютъра си, просто трябва да объркате нещо.

2. Проверете за слухови конфликти (като имате страница със същия служител като вашия пост)

Друго нещо, което може да причини грешка 404 е, че имате главна страница за показване на публикацията от типа на вашата публикация и тя има същия шал като вашият действителен тип публикация. Например, ако имате тип публикация, наречена „портфолио“ и освен това имате главна страница „Портфолио“, както със слуза „портфолио“ (с други думи, за достъп до публикация в портфолио, ще отидете на site.com/portfolio/sample- публикация) това създава конфликт, причиняващ 404 грешки на вашите отделни публикации от типа публикация. Ето защо често установявате, че типът публикация в портфолио използва „охлюв“ проекти или „портфолио-елемент“ за единствения плужек.

Решение:

 1. Можете да промените името на страницата, така че да е различно от типа на персонализираната публикация
 2. Можете да промените вашия персонализиран тип публикация, което се извършва чрез промяна на параметъра за пренаписване когато регистриране на вашия персонализиран тип публикация

3. Правила за автоматично пренаписване на флъш (за разработчици)

Друга причина за 404 грешки е, когато се регистрира нов тип публикация, трябва да „изчистите“ правилата си за презапис в WordPress. Това може да стане, като отидете в Настройки> Препратки и щракнете върху бутона за запазване (споменат в първия раздел на тази публикация).

Ако работите върху персонализирана тема или плъгин с регистрирани типове публикации, можете да помислите за автоматично промиване на правилата за пренаписване на крайния потребител, когато те активират вашата тема или плъгин, за да се предотвратят 404 грешки. По-долу е даден пример за кода, който можете да използвате:

// Код за теми
добавяне на управление ('after_switch_theme', 'flush_rewrite_rules');

// Код за приставки
register_deactivation_hook (__FILE__, 'flush_rewrite_rules');
register_activation_hook (__FILE__, 'myplugin_flush_rewrites');
функция myplugin_flush_rewrites () {
// извикайте вашата регистрационна функция за CPT тук (тя също трябва да бъде свързана в „init“)
myplugin_custom_post_types_registration ();
flush_rewrite_rules ();
}

Имайте още една грешка или решение?

Ако имате друга грешка или имате по-добро решение, тогава моите, моля, коментирайте по-долу и ме уведомете. Това не само ще ми помогне, но вероятно ще помогне и на други хора, които търсят решение на проблема си. Благодаря!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map