Как да класирате по-високо в търсачките

WordPress е роден за SEO готов, но след като използвате няколко различни теми или редактирате част от кода, за да внедрите вашата персонализация, може да нарушите някои от функциите, които правят WordPress скъпа за търсачките.


Тези функции, които ръководят сканери за търсачки през вашия WordPress сайт, включват перманентни връзки, pinging и подвижен блог. Функциите ръководят паяците за търсене през вашите категории, страници и публикации, за да събират данните, необходими за идентифициране и класиране на уебсайта ви. Трите въпроса на часа са:

 1. Как да запазите дружелюбността на уебсайта си към Google в този свят?
 2. Как гарантирате, че продължавате да класирате първо за основните си ключови думи?
 3. Как се изкачвате на една, две или повече стъпки нагоре по стълбата по отношение на класирането на търсачките?

Ето как.

Пазете вашия код чист

код
Паяците на търсачките не четат уеб съдържанието ви визуално, докато четете страница от физическа книга. Те навигират и разбират вашия уебсайт, използвайки вашия код. Ако кодът ви е безупречен (или чист), работата ви е наполовина свършена. От друга страна, ако вашият сайт на WordPress е засипан с прекъснати връзки и полуписан код, ботовете на Google ще бъдат много вбесени и ще ви ударят (и вашите класирания) с лицето нагоре по лицето.

Има прост процес, известен като валидиране на уебсайт, което ви помага да определите дали кодът ви е чист. За да добавим към това, валидирането включва използването на инструменти за осигуряване на качество aka aka валидатори, които проверяват дали вашият WordPress сайт отговаря на стандартите, определени от Консорциум от World Wide Web или организацията W3C. Тези валидатори включват:

 • еднорог, което е унифициран валидатор на W3C
 • MarkUp Validator, което също се нарича HTML валидатор и основната му функция е да проверява уеб страници във формати XHTML, SVG, MathML и HTML.
 • Тогава, там е Link Checker, което ще ви помогне да ноктите всички разбити връзки;
 • И на CSS валидатор който проверява вашите CSS (каскадни таблици със стилове).

W3C също има Валидатор на трупи, което е комбинация от MarkUp Validator, Link Checker и CSS Validator. В допълнение, те имат a Проверка на MobileOk за вашия мобилен сайт. Всичко, от което се нуждаете, е вашият URL (име на домейн) и ще имате пълен отчет след няколко минути. Ще трябва да изтеглите Log Validator, но ако решите да го използвате.

Винаги съм си представял, че класирането в Google е нещо, което бих могъл да хакна изпод листата си, но бърза проверка с помощта на тези инструменти разкри много проблеми с моя код. Все още ги поправям, така че не губете време; стигнете до него веднага.

Съдържанието е King

Пътека-интерфейса-WordPress-редактори

Това трябваше да стане първо, но не исках да изглеждам твърде клише. Вероятно сте чували израза „съдържанието е цар” много пъти и може би дори се заклехте да убиете следващия човек, който ще го използва, но какво знаете; съдържание наистина е кралят. Както споменахме преди няколко реда, търсачките не „виждат“ вашия WordPress сайт, както вие, паяците могат само да обхождат или „четат“ вашия сайт. Те обхождат вашия код, но по-важното е, че четат съдържанието ви.

Търсачки като Google имат специални скриптове, известни като роботи, наречени алгоритми, които четат съдържанието на вашия сайт, за да ви дадат желания ранг. Тези паяци събират цялата информация, от която се нуждаят от вашите думи, вашето уеб съдържание и материала във вашия уебсайт WordPress, който бабуе, обучава, обяснява, информира и споделя. Всяка дума се брои, така че се уверете, че имате качествено уеб съдържание и ще получите добра оценка.

Оптимизирайте за търсачките, пишете за човешки същества

 1. Как бихте търсили в интернет любимата си марка кафе?
 2. Как търсите любимата си двойка Nikes?

Напишете вашето уеб съдържание с търсещия, който също е ваш клиент, предвид. Как намират информация онлайн? Не е достатъчно да имате страхотен продукт; хората трябва да намерят вашия продукт. Когато пишете вашето уеб съдържание, помислете за ключовите думи / фрази, които целевата ви аудитория би използвала, за да намери вашата информация. Поръсете тези ключови думи в уеб съдържанието си умерено. Не прекалявайте, насочете се към около десет (10) ключови думи на 500 думи, което е стандартът, който Google препоръчва.

Така че, ако продавате каберне вино, не казвайте просто, че продавате „каберне вино“, кажете нещо по-категорично, нещо, което би могъл да използва клиентът, готов за купуване, нещо като „сух Каберне совиньон от Франция“ или нещо в съседство на че. Разбира се, трябва да имате този конкретен вид вино в инвентара си ��

Съдържанието идва първо винаги

Паяците на търсачките не прекарват толкова време на вашия уебсайт, колкото бихте си помислили или дори искате. В по-голямата си част тези сканери просто ще плуват през уебсайта ви, като събират съдържание, като същевременно игнорират CSS и вашата свръхчовешка способност да стилизирате HTML елементи. Не се чувствайте зле, но можете да направите нещо малко в това.

Като за начало можете да изберете добра тема на WordPress, която поставя съдържанието в горната част на страницата, като в същото време държи страничните ленти и долните колонтитули. Това е така, защото повечето търсачки няма да сканират след първата трета на страницата. Просто има твърде много страници, които да се индексират в Интернет, а една трета от страницата е достатъчна, за да разкаже за какъв уебсайт става дума така или иначе..

Използвайте ключовите си думи във вашите заглавия и връзки

Търсачките не се интересуват от естетиката – може да имате най-хубавия уебсайт, който света някога е виждал, но това няма да ви гарантира място номер едно в Google. Търсачките оценяват вашия сайт, използвайки думите във вашето съдържание.

Използвайте ключови думи в заглавия

Тези думи и техните различни комбинации преминават през сита, където получават кредити. Сравнявайки думите в уеб страниците си с думите във вашите връзки и заглавия, търсачката ще ви даде по-добро класиране. Затова се стремете да използвате вашите ключови думи във вашето съдържание, заглавия и връзки.

Image SEO

Уебсайт без изображения е … добре … скучно. Уебсайт с излишък от изображения е глупав, тъй като изображенията могат да попречат на доброто съдържание. Постигането на правилен баланс винаги е най-доброто нещо. Но нека да кажем, че вашият сайт е проектиран най-вече с изображения и връзки и без много текст. Как оптимизирате вашето „съдържание на изображение“, за да се класира добре в търсачките? Изображението винаги трябва да има атрибут “alt” (понякога наричан “noobs” от noobs), който изглежда като:

”your_keyword”

Връзката ще има атрибут заглавие, така:

текстът ви за котва с ключова дума

Търсачките сканират за атрибутите alt и title, така че добрите описания и ключовите думи в тези атрибути ще дадат на паяците повече съдържание за усвояване. В WordPress рядко виждате кода, докато създавате нови публикации или страници, но можете да добавяте своите заглавия и alt атрибути, когато добавяте медии или връзки. Вижте изображението по-долу.

добавяйки-заглавие-атрибут-към-връзки-wpexplorer

Изграждане на връзки

Търсачките ще продължават да ви предпочитат, при условие че други уебсайтове продължават да се свързват към вашия уебсайт. Очевидно, че е авторитет във вашата област, има своите предимства, включително класиране по-високо в търсачките, тъй като всички ще искат да се свържат с вашите материали.

Ето защо WordPress се предлага в комплект с блогове, песни и pingbacks, така че да можете да свързвате други, докато те се свързват към вас. Става въпрос за това кой ви свързва; следователно, не се подлагайте на спам и други уебсайтове с ниско качество. За да проверите броя на връзките, които вашият уебсайт има, въведете връзка: www.yoursite.com в Google. Колкото повече връзки към вашия сайт, толкова по-добре, така че връзката към други висококачествени уебсайтове, използвайки:

 • Представяне на директория
 • Добавяне на URL адреса ви към публикации във форума
 • Блог за гости (любимият ми метод досега)

Коментирането на други блогове вече не поддържа изграждането на линкове, тъй като съвременните CMS (системи за управление на съдържанието) използват атрибута rel = “nofollow”, за да отказват коментиращия сок за връзка. Коментирайте други блогове независимо, но се уверете, че добавяте нещо към дискусията. Няколко души може да видят вашия добър коментар и решат да кликнат, което винаги е добро нещо.

При представяне на директории можете да изпратите вашия сайт в директории като проекта Open Directory (DMoz.org) или да изпращате статии с вашия URL адрес в много директории на статии там. Търсете „директории за статии“ в Google. Уверете се, че изпращате само до директории със статии, които следват SEO указанията на Google, или ще получите скрипт, когато пуснат следващата актуализация на алгоритъма.

SEO приставки

Има безброй SEO плъгини за WordPress, които ще ви помогнат да увеличите класирането си без много проблеми. Тъй като тази статия не се стреми да ги изброи, ще спомена само два от най-популярните примери.

Всичко в един SEO пакет

всичко-в-едно-SEO-пакет-wpexplorer

Този плъгин е невероятно SEO решение, което автоматично оптимизира вашия WordPress сайт за по-добро позициониране в търсачките. Плъгинът има няколко уникални функции, които включват разширени канонични URL адреси, поддръжка на Google Analytics, XML Sitemaps, SEO за персонализирани типове публикации, SEO интеграция за сайтове за електронна търговия на WordPress и съвместимост с много други плъгини сред другите. Плъгинът е лесен за използване и работи извън кутията (не се изисква техническа конфигурация) веднага след инсталирането.

WordPress SEO от Yoast

WordPress-SEO-по-Yoast-wpexplorer

Според разработчиците, този плъгин „отива на допълнителна миля, за да се погрижи за цялата техническа оптимизация …“ WordPress SEO от Yoast има някои впечатляващи функции, включително преглед на фрагмент, за да видите как вашата страница / публикация ще се появи в резултатите от търсенето, анализ на страници, XML Sitemap, RSS оптимизация и социални интеграции, за да спомена някои от тях.

Допълнителна информация

Оптимизацията на търсачките за WordPress е широко поле, което се нуждае от повече от една публикация, но тук има повече ресурси, ако искате да прочетете напред:

 1. Ръководството на Blogger за SEO
 2. WordPress SEO – окончателното ръководство за по-високи класирания за вашия блог
 3. WordPress SEO Video от Joost de Valk на Yoast
 4. Ръководство за начинаещи за оптимизация на търсачките

заключение

WordPress е лесен за инсталиране и използване, но голяма част от начинаещите WordPress не се подготвят за тежката задача за маркетинг или генериране на трафик. Влиза в SEO и денят ви се запазва. Оптимизацията за търсачки е лесен начин за увеличаване на органичния ви трафик, при условие че сте готови да въведете времето. Нещо повече, не е нужно да плащате на някого, за да го направи, ако сте с малък бюджет. Можете сами да постигнете страхотни резултати, но ако ви липсва време или не знаете какво отива, що се отнася до SEO, наемете експерт. Знаете ли за други SEO методи, които не споменах в статията? Споделете с нас в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map