Грешки в WordPress Image и как да ги поправим

WordPress Image SEO често срещани грешки
 1. 1. Крайното ръководство за управление на изображения на WordPress
 2. 2. 3 по-малко известни съвета за управление на изображения в WordPress
 3. 3. В момента четете: Грешки в WordPress Image и как да ги поправим

Всичко, което научихме в последните две статии, ще се спусне по реката, ако не приложим правилна имидж стратегия за SEO. Image SEO играе важна роля във вашата цялостна SEO стратегия и е от решаващо значение за сайтовете, които споделят уроци. Помислете за целия трафик, който бихте загубили, ако вашите изображения не бяха кръстени неправилно, нямаха „alt“ маркери или по-лошо, хоствани на различни сървъри.


Грешки в WordPress Image SEO

Ще посетим основните грешки, когато става въпрос за SEO изображението – и ще препоръчаме съответните мерки за противодействие.

Не използвате подходящи изображения

Запознайте се с Роналд и компания

Представяйки ви и вашите приятели, провеждате сериозна дискусия кой начин да транспортирате, за да вземете за предстоящото си пътуване. И междудържавният автобус, и полетът изглеждат като добри варианти – но вие сте останали в дебата за бюджета спрямо времето. Има два отбора – начело с Роналд и Джеръми. Роналд иска да хване полет, за да не му се налага да преназначава срещите си в петък. От друга страна, Джеръми, като почитател на Майката Земя, няма нищо против да търгува графика си за срещи, за да се наслади на живописната красота, която предстои в междудържавното пътуване с автобус. Разбира се, всеки член в групата за пътуване избира страни – тези, които не искат десет часа пътуване с автобус, са с Роналд на бой. Другият екип, който иска да се възхити на красотата на Майката природа, намира за абсолютно необходимо да се качи на автобуса.

И двете страни се опитват най-добре на нивото си да убедят другата да поеме тяхната страна. Сред това, което се оказа едно от най-критичните дискусии в живота им, Рон направи грешката, като изрече следните думи:

RON: Ей, момчета, добре съм с двата вида транспорт. Кой трябва да гледа котката ми през уикенда?
Джеръми: Какво? Можете да го оставите на мястото на Емили! Чакайте, защо дори обсъждаме това?
МОМЕНЕ ОТ ЕКИПА НА JEREMY: Да, не виждате ли, че сме в средата на важен разговор?
ГОЛЯМЕ НА ЕКИПА НА РОЛАНД: Хайде човече!
ROLAND: Какво, по дяволите, Рон! Не виждате ли, че сме в средата на криза тук?
RON (изплаши малко): Добре, добре, ще оставя Сара с Емили. Господи.
ОБЩО: По дяволите, Рон! Винаги правите това …

И дебатът се възобновява.

Сега не искаш да бъдеш Рон, нали? Същото е и с приложимост. Изображенията струват хиляда думи. Но ако не внимавате, може да загубите вниманието на човека в различен мисловен поток.

Вероятно сега мислите за Ню Йорк

Едно от първите правила за добавяне на изображение към публикацията ви е да подобрите път Вие съобщавате идеята си. Изображенията са проектирани да доставят стойност.

Ето защо ръководствата на WPExplorer са пълни със скрийншоти, а тематичните списъци се фокусират върху показването на най-добрите битове / демонстрации на всяка тема.

Тази стойност може да бъде (а) информативна по своята същност, (б) да има визуално или емоционално въздействие или (в) смес от двете. Най-добрите изображения най-често са комбинация от трите.

Пример за целевата страница на Github – Илюстрация на разработчик на работното му бюро

Това е казано, че няма смисъл да се използва изображение за добавяне на такова. Такива действия често са контрапродуктивни. От друга страна, правилното изображение може да осигури многократна полза за реализациите ви.

Горният екран е една от многото целеви страници на Github. Нека да разгледаме изображението. Първо, ще забележите, че това изображение всъщност е векторна илюстрация. Илюстрацията преодолява всякакви расови / етнически бариери. Плюс това, синият цвят, който е в тон с цялостната цветова схема на страницата, анулира всяко подсъзнателно профилиране. Отличен пример за правилното използване на изображение – съчетано с невероятно копие и CTA – създаване на страхотна целева страница.

Не се концентрирате върху името на изображението

Разбирам – създаването на качествени уроци е трудна работа. Всяка стъпка трябва да бъде артистично документирана и все пак не толкова описателна, че вашите читатели да я приемат като обида за своята интелигентност.

Когато работите върху урок с 1800 думи и обхващате над дузина скрийншоти, е много лесно да се убедите и да използвате имена, като скрийншот-1, екран-17 и т.н..

Но в действителност това абсолютно боли вашия SEO.

Настройки за постоянна връзка на WordPress

Помислете за това – ако някой търси нещо отдалечено свързано с изображението, показано по-горе – дали ще използва „screenshot-1“ или „image-1“ или е по-вероятно да търси „как да изключите перманентните връзки в WordPress “

В свързана бележка, ако искате да я дадете на 100% на SEO SEO, след това добавете атрибут TITLE и към изображенията. Стойността на този маркер TITLE може да бъде името на файла на вашето изображение.

Не дефинирате ALT маркери

Маркерите ALT означават алтернативен текст на изображение. Той трябва да се използва във всяко изображение, независимо от измерението, приоритета или нещо подобно. Много просто казано ALT таговете са описание на вашето изображение. Какво представлява вашето изображение в буквалния смисъл?

Търсачките ALT се използват от търсачките за обхождане на вашето изображение. Ако изображението не може да бъде изобразено, на негово място се използва ALT етикетът на изображението. Маркерите ALT се използват и от екранните четци за хора, които са загубили зрението си.

Например, маркерът ALT или описателен текст на предишния ни екран може да бъде:

Екранна снимка на таблото за управление на WordPress, показваща настройките за перманентни връзки, с отметена опция по подразбиране.

Писането на подробни маркери на ALT може да бъде истински проблем, но усилията се изплащат. За съжаление не можах да намеря скорошно проучване, което показва растеж на органичния трафик поради оптимизация на етикети ALT. Повечето от тях са коментари във форуми. Ако случайно попаднете на подобни изследвания, споделете ги с нас!

Вие сте ключова дума, пълнят вашите TITLE и ALT тагове

Пълнежът на ключови думи всъщност е като добавяне на всички ваши популярни ключови думи, само за да получите малко SEO сок от последната миля. В действителност обаче е все едно да използвате масло с лошо качество в добре смазаната си кола. Google става все по-умен с всеки изминал ден, което означава, че знае кога се опитвате да се забърквате с него. Резултат? Вашият SEO оценява наказателно.

Типичен пример за ключов елемент, напълнен ALT, е:

Екранна снимка на таблото за управление на WordPress, показваща настройките за перманентни връзки, като се проверява опцията по подразбиране НАЙ-ДОБРАТА БЕЗПЛАТНА И ПРЕМИЙНА ТЕМАТА ЗА РАБОТА В WPEXPLORER

Моят съвет? Не приемайте пряк път. Работили сте усилено, за да определите своите ALT маркери – плодовете на вашия труд ще последват.

Не използвате надписи на изображения

Нещото в маркерите ALT и TITLE е, че те не са видими за читателя / посетителя. Търсачките го харесват, но като човек, който чете вашата статия, аз наистина не задържам курсора над изображението, за да видя алтернативния ви текст, още по-малко отворете изображението в нов раздел, така че да виждам името на файла. (Разбира се, ако запазвах изображение, хубаво, описателно име на файл определено би ми направило ден!)

Установихме, че маркерите ALT и TITILE, независимо колко са от решаващо значение за SEO, всъщност не играят важна роля в опита за четене на посетителя.

Това е където надписи влезте. Според a Кисметрия проучване, беше установено, че надписите на изображения се четат с 300% повече от действителното копие на тялото. Това е дявол на много повече очни ябълки от очакваното.

Адаптивен дизайн. Това е пример за надпис на изображение!

Ако надписите ви са закачливи, има голям шанс читателят да се придържа и да прочете това, което имате да кажете. Мислете за това по този начин:

 • Маркерът TITLE е кратко име на файла с изображение
 • Маркерът ALT е описателно записване на съдържанието на изображението
 • Надписът е за читателя. Това е комбинация от тагове TITLE и ALT, предназначени да подобрят опита за четене на посетителите.

Не сте изпратили карта на изображението

Уебсайтът е по същество съвкупност от куп взаимосвързани HTML страници. Карта на сайта е документ, съдържащ информация за това как са структурирани всички страници на вашия уебсайт. Те обикновено не съдържат информация за изображенията на вашия уебсайт.

Това е мястото, където влизат Sitemap за изображения Udinra Карта на цялото изображение е перфектният плъгин за работата. Плъгинът поддържа плъгини на плъзгача за изображения като NextGen Gallery и Envira Gallery; Приставки за електронна търговия като WooCommerce, Easy Digital Downloads и плъгини за създаване на страници като Visual Composer, Origin Site и т.н..

Оптимизация на производителността на изображенията

Общата ефективност на сайта е решаващ фактор за SEO. Що се отнася до оптимизацията на производителността, нищо не е идеално – винаги има място за подобрения. Вземете скорошен пример, когато Google намали логото си от 14 000 байта до 305 байта и все още продължава да се развива.

Следват няколко съвета за оптимизиране на изображения, които споделихме в предишните си публикации.

Не оптимизирате вашите изображения

 • Един от най-добрите начини за оптимизиране на вашите изображения е използването на инструменти като TinyPNG за намаляване и оптимизиране на размера на файла.
 • Също така трябва да определите максимален размер за всичките си изображения и да преоразмерите всички изображения, които са по-големи от максималния размер.
 • Но преди да започнете с горното, ще трябва да научите това правилен формат за запазване на изображение.

Предполагам, че вече имате това. Ако не, моля, преминете през първата ни публикация – това е всичко, за което говорим!

Не използвате отзивчиви изображения

Всички използваме отзивчиви уебсайтове. Абсолютно важно е да имате мобилен уебсайт, удобен за този ден и възраст. Ако нямате, потенциално губите от клиенти и да не говорим за SEO резултат. (Да, Google всъщност ще ви санкционира, ако уебсайтът ви не е мобилен за мобилни устройства.)

Сега нека обсъдим отзивчивите изображения. При WordPress 4.4 е свойството на отзивчивите изображения активирано по подразбиране. Когато качвате изображение, WordPress създава множество негови версии, за различни размери на екрана.

С новата поддръжка за отзивчиви изображения WordPress включва всички налични размери на изображение в a srcset атрибут. Това дава възможност на уеб браузъра да избира от опциите и да изтегли най-подходящото измерение на изображението в зависимост от размера на екрана на устройството. Браузърът игнорира останалите – потенциално спестява честотна лента и ускорява времето за зареждане на страницата в процеса.

Ако по някаква причина не сте се актуализирали до WordPress 4.4, използвате RICG отзивчиви изображения плъгин, за да получите същия набор от функции. Ако сте в най-новата версия на WordPress, всъщност нямате нужда от този плъгин.

Не използвате безплатен CDN

Вторият начин за подобряване на производителността е чрез използване на безплатен CDN като Photon от изключително популярния Jetpack модул. Ние обичаме Jetpack по много причини и Photon е само една от тях. Ако се чудите какво е Photon – това е безплатна услуга за CDN на изображения от WordPress. Фотонен модул на Jetpack взема всички изображения от вашия сайт и ги съхранява в глобалната мрежа за разпространение на съдържание на WordPress.com. Изображенията се зареждат от вашия сървър, зареждат се по-бързо и спестявате от разходи за честотна лента. Какво друго бихте могли да искате?

Не сте мързеливи Зареждане на изображения

Миризлива котка, мързелива котка, какво те хранят?

При активирано мързеливо зареждане изображенията се зареждат, когато се появят във вашия прозорец. Например, да кажем, че четете статия с 2000 думи за най-добрите подкастинг решения за WordPress. Не е нужно да разглеждате всички изображения, докато стигнете до края на статията. Активирането на мързеливо зареждане драстично намалява времето за зареждане и спестява както вашата, така и честотната лента на посетителя.

Най- BJ Lazy Load плъгин е вашият отговор. С над 50 000 активни инсталации не можете да сбъркате. Изтеглете и активирайте приставката и оставете магията да започне с едно щракване.

От обратната страна обаче има някои потенциални клопки, когато става дума за изображения с мързеливо зареждане. Ако не сте внимателни, може да рискувате да нараните своите SEO резултати. Бъдете сигурни, че ако използвате препоръчаните плъгини, ще бъдете сортирани. Освен това, ако използвате други мързеливи приставки за вход, опитайте Вземете като Google за уебсайтове за да се гарантира, че цялото ви съдържание може да бъде обходено правилно от търсачките.

Няколко съвета относно използването на изображението

Следващите съвети не трябва да се считат за грешки, а повече от общи насоки, които могат да подобрят качеството на вашето съдържание.

Стрий ясно от общи снимки

Кое е първото нещо, което ви идва наум, когато видите това изображение?

Нищо не е по-скъпо – поставяйки един и същ образ на изпълнителен директор по поддръжка на клиенти, усмихнат ви в Свържете се с нас страница. Или очевидна стокова снимка на модели в За нас или по-лошо, Присъедини се към нас страница. Всички са толкова свикнали с тях, че почти моментално можем да ги разпознаем. Ако искате потенциален човек или клиент да се свърже с вас – или имайте страхотна снимка на екипа за поддръжка, или бъдете прости – направете полезна форма за контакт. Но не (за любовта на Бог) не използвайте акции в страниците си за нас, присъединете се към нас или се свържете с нас. Днес те със сигурност ще причинят повече вреда, отколкото полза.

Използвайте GIF файлове, когато е възможно

Щастието е Николас Кейдж. Източник: GIPHY

С нарастващата популярност на GIF файлове, започващи от 4chan до 9GAG във всички основни социални мрежи (да, гледам право на вашия Facebook и Twitter) и клавиатури, които го поддържат; няма отричане на факта, че GIF са тук, за да останат. Ако обмислите да използвате GIF в публикациите си (и сте се успокоили с факта), GIPHY е чудесно място за намиране на добри GIF изображения!

Използвайте лицензите внимателно – # CC0

Казват, че човек никога не може да бъде също внимателен. Не, не ви моля да започнете да изграждате своя пост-апокалиптичен бункер. Но що се отнася до лицензирането на изображения, най-добре е да отидете за CC0 такива, които са свободни за изтегляне и използване. Ако имате добър маркетингов бюджет, продължете напред и закупете абонамент на Shutterstock и изтеглете няколко брилянтни безплатни снимки за вашия блог и бюлетини.

заключение

Завършвайки тази поредица от публикации, нека прегледаме наученото досега:

 1. Използвайте правилния формат на изображението
 2. Съвети за качване на стокови снимки в публикации в блога
 3. Оптимизация на изображения – размер, размери, качество и пестене в мрежата
 4. Управление на изображения при промяна на URL адреса на сайта на WordPress
 5. Импортиране на външни изображения в WordPress
 6. Предотвратяване на гореща връзка на изображение в WordPress
 7. Чести грешки в SEO изображението на WordPress
 8. Мързеливо зареждане на изображения
 9. Sitemap за изображения в WordPress
 10. Отзивчиви изображения в WordPress

Какви са вашите мисли за тази поредица от публикации? Липсват ли жизненоважни съвети? Уведомете ни в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map