Com crear i afegir el vostre mapa del lloc de WordPress

Els llocs web tenen diferents mides. I com més gran sigui un lloc web, més difícil és navegar pel lloc web sense menús de navegació efectius. Ara, és una perspectiva humana. Des de la perspectiva d’un rastrejador (un bot enviat pel motor de cerca per comprovar el vostre lloc web), és molt aplicable el mateix.


Un mapa del lloc és molt similar a un mapa real. Considereu-lo un mapa electrònic per als motors de cerca, ajuda els motors de cerca a trobar i accedir fàcilment a tots els llocs del vostre lloc web.

Per què són importants ?

 • El vostre lloc web és realment gran o té molt contingut en moltes categories diferents. Quan els llocs web es fan més grans, fan que sigui més difícil navegar i rastrejar contingut més recent per als motors de cerca.
 • Si teniu un contingut molt mal relacionat entre si, teniu algun contingut aïllat del vostre lloc web. Aquest contingut, que d’altra manera no té cap referència, és bàsicament òrfen i no té un mitjà d’accés per a un visitant. Suposem per segon que aquest contingut aïllat també no té enllaços entrants d’altres llocs web. En aquesta situació, si els motors de cerca no els proporciona un enllaç, estaran totalment aïllats sense trànsit mai. Un mapa del lloc inclourà contingut aïllat i sense referència al vostre lloc web.
 • Els mapes de lloc també tenen en compte la rica informació de suports i meta dades. Això ajuda els motors de cerca a comprendre de què es refereix el vostre lloc web i també a la importància d’uns URL determinats al vostre lloc web en relació amb altres URL del mateix lloc..
 • Google també ens informa que els mapes del lloc poden ajudar els propis llocs web, tot i que un mapa del lloc no garanteix que totes les pàgines web estiguin indexades..

En definitiva, sens dubte és millor tenir mapes de llocs que no pas, no tenir-ne. Faciliten una mica més fàcil la feina d’un motor de cerca i la majoria d’administradors web que envien els seus mapes de llocs acostumen a treure’n profit sovint.

Com es crea un mapa del lloc ?

Podeu crear-lo mitjançant un complement dedicat per a llocs de lloc o bé podeu utilitzar un complement d’optimització de motors de cerca. Tenint en compte que un gran nombre de bloggers WordPress utilitzen SEO de Yoast (abans coneixia com a WordPress SEO), començaré discutint com podem crear i enviar mapes de lloc mitjançant SEO de Yoast.

SEO de Yoast

Si utilitzeu un complement d’optimització de motors de cerca, o Yoast SEO o alguna cosa similar, normalment no haureu de fer res. La generació del mapa del lloc es habilita de manera predeterminada.

YoastXML

No n’hi ha prou amb només crear els mapes del lloc: s’ha de notificar el canvi als motors de cerca. Yoast ho facilita, ja que el complement ping automàticament Google i Bing.

Yoast SEO també produeix un full d’estils XML que es pot llegir com a fitxer HTML. La importància d’això rau en el fet que realment es pot verificar que els URL adequats estan representats i inclosos amb la prioritat adequada als mapes de lloc.

Sitemap amb estil XML

És important assegurar-se que el mapa del lloc s’actualitzi freqüentment, o almenys amb la freqüència que publiqui publicacions noves. A partir del full d’estils XML anterior, notareu que hi ha una qualificació de prioritat per a cada URL, una freqüència per a la generació del mapa del lloc amb el nombre d’imatges i la darrera data de canvi especificada..

Tota aquesta informació és molt rellevant per a la classificació del motor de cerca. Per exemple, la frescor del vostre contingut, inclosa la quantitat de canvis al vostre lloc web, la freqüència de canvi i l’edat del contingut. Aquests tres factors poden afectar molt els rànquings del motor de cerca del vostre lloc.

Podeu llegir aquesta excel·lent publicació a Moz sobre la política de Google en matèria de frescor del contingut. Mantenir el contingut actualitzat i rellevant, juntament amb la generació freqüent de mapes de lloc, és molt eficaç per garantir que el vostre contingut no perd terreny en els rànquings de cerca, ja que es pot considerar que el contingut no és real..

Generador de mapes XML

Un altre complement que voldria introduir és el Generador de mapes XML. La possibilitat que no utilitzeu Yoast SEO i el vostre plugin d’optimització de motors de cerca actual no proporciona un mapa del lloc. Aquest complement crea un mapa del lloc que es guarda i es fa disponible per als rastrejadors del motor de cerca. Com es pot veure a la captura de pantalla següent, el mapa del lloc web es desa a arnebranchhold.de/sitemap.xml.

XML1

El generador de mapes XML notifica automàticament Google i Bing tal i com ho fa el connector SEO de Yoast. L’URL del mapa del lloc s’afegeix al fitxer robots.txt que és el primer destí del bot de cerca per trobar més informació sobre el lloc web (i en cas que us preguntéssiu, el fitxer robots.txt és bàsicament el que diu als motors de cerca quins URL no s’han d’arrossegar. , on com a mapa del lloc està dissenyat per fer exactament el contrari).

Amb el connector de generador de mapes XML, podeu especificar quina de les opcions següents s’inclou al vostre mapa del lloc. De la mateixa manera, també podeu excloure determinades publicacions i categories específiques:

 • Pàgina inicial
 • Publicacions
 • Pàgines de publicacions de diverses pàgines
 • Pàgines estàtiques
 • Categories
 • Arxius
 • Pàgines d’autor
 • Etiquetes de pàgines

A banda de la possibilitat de decidir quines parts del vostre lloc web s’inclouen com a part dels vostres mapes de lloc web, també podeu assignar valors específics de prioritat i freqüència de generació de mapes de lloc per a cadascun dels aspectes abans esmentats d’un lloc web de WordPress..

Plànols de mapa manuals

Els dos connectors envien automàticament el mapa del lloc als motors de cerca, de manera que no haureu de fer-ho. Ara és probable que això funcioni perfectament. Però per algun motiu si no ho són i la vostra sort és tan podrida com la meva;), sempre podeu descarregar una còpia del mapa del lloc i penjar-la al Google Search Console o podeu fer-ho des del vostre compte de administrador web. I si no preferiu utilitzar un complement per a la generació de mapes del lloc, podeu utilitzar-lo aquest generador de mapes en línia.

És un procés bastant senzill, però generar mapes de lloc contínuament i enviar-los manualment requereix molt de temps. És un ús molt més productiu del vostre temps per utilitzar un dels dos complements esmentats en aquesta publicació per crear i actualitzar freqüentment els vostres mapes de lloc. Això farà que el vostre lloc web estigui sempre dins de l’objectiu de la lent de cerca de Google (i us donarà més temps per a la creació de contingut!).

Beneficis afegits

Molts llocs web ara participen en la sindicació de continguts i alguns fins i tot roben contingut i el publiquen als seus llocs web sense cap permís formal del propietari del lloc (també anomenat raspador de contingut). A causa dels nous canvis incorporats als algorismes de cerca de Google, els llocs web que copien contingut se castiguen bastant durament. Això és bo: només hem de garantir que el treball del vostre lloc web sigui reconegut com a generador de contingut original.

La creació de mapes de lloc segons i quan publiqueu publicacions noves us permetrà fer-ho. No importa quantes vegades el contingut del vostre lloc sigui robat, els resultats de la cerca de Google reflectiran el fet que qualsevol contingut robat del vostre lloc web sigui justament vostre.

Pensaments finals

Sempre es fa més èmfasi en el desenvolupament d’algorismes basats en l’aprenentatge automàtic millor, motors de cerca com Google són literalment cada cop més intel·ligents. Però, per molt que siguin intel·ligents, un mapa del lloc sempre pot ajudar als rastrejadors a actuar de manera intel·ligent i us permet una quantitat de control sobre la gravetat que un motor de cerca pren les diferents parts del vostre lloc web. Salutacions ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map