Com provar les còpies de seguretat del lloc de WordPress

Com provar les còpies de seguretat del lloc de WordPress

Si administreu els llocs web de WordPress durant molt de temps, ja sabeu la importància de tenir còpies de seguretat periòdiques. Les còpies de seguretat us estalvien molts problemes en cas de desastre imprevist.


A més de fer còpies de seguretat regulars, també és important manejar les vostres còpies de seguretat de forma segura. Per què? Com que diverses coses poden anar malament, com ara,

 • El servidor es queda sense espai d’emmagatzematge
 • Les còpies de seguretat poden esdevenir inaccessibles
 • Les còpies de seguretat es poden corrompre, infectades amb programari maliciós
 • La còpia de seguretat pot estar incompleta, etc

Tots aquests problemes fan inútil les còpies de seguretat.

Imagineu-vos que el vostre lloc baixa i, a continuació, les úniques còpies de seguretat que teniu estan corruptes o incompletes. Sembla frustrant, no? Al cap i a la fi, tot el que és necessari per recuperar les còpies de seguretat és poder restaurar-les quan es produeixi la necessitat.

Aquí és on les còpies de seguretat de les proves són útils. Provar les còpies de seguretat abans de restaurar-lo us podran estalviar de molta angoixa en el futur. Us recomanem que feu que les proves siguin part integrant de la vostra estratègia de còpia de seguretat general. La prova de còpies de seguretat del vostre lloc web s’ha de dur a terme de tant en tant, en lloc de desar-lo quan es produeixi un desastre. D’aquesta manera, estareu preparats i podreu restaurar ràpidament una còpia de seguretat de funcionament perquè el vostre lloc estigui en funcionament.

Com ajuda la prova de còpies de seguretat de WordPress?

WordPress és un ecosistema complex que consta de fitxers de molts nuclis, juntament amb plugins i temes. La vida és bona quan el vostre lloc funciona correctament. Però quan es produeix un problema, esbrinar la causa fonamental pot ser un dolor massiu. Tot el que voleu fer és que el vostre lloc torni a tornar a la normalitat tan aviat com sigui possible. Una solució ràpida com restaurar el vostre lloc sembla temptador. Però restablir una còpia de seguretat sense primer provar pot empitjorar si la còpia de seguretat està danyada o incompleta.

Si primer dediqueu temps a provar les vostres còpies de seguretat, aconseguireu el següent:

 • Diagnostiqueu per què es va disminuir el vostre lloc web (utilitzant la còpia de seguretat que es va retirar just abans de la baixada).
 • Si detecteu un error a la còpia de seguretat, podeu obviar aquesta còpia i buscar una còpia millor.
 • Les còpies de seguretat també permeten als usuaris provar modificacions sense afectar el lloc en directe.
 • Podeu comprovar si hi ha problemes d’incompatibilitat, etc..

Tot i que hi ha molts avantatges de provar còpies de seguretat, el procés pot necessitar un temps llarg i difícil d’implementar. Avaluem els principals reptes associats a la realització de proves de còpia de seguretat.

Reptes de la prova de còpia de seguretat de WordPress

Primer has de crear un entorn de prova. Això pot ser força tècnic, especialment si teniu diverses versions de còpia de seguretat que cal provar. És possible que hàgiu de crear diferents entorns de prova. Eines com WampServer o DesktopServer us poden ajudar a crear un entorn local al vostre sistema. O si utilitzeu un bon pla d’allotjament de WordPress gestionat, potser podreu crear llocs d’escenificació per provar-los.

Però un cop tingueu una configuració de l’entorn de prova, realment heu de provar les còpies de seguretat. Podeu fer-ho manualment o amb un complement. Fem una ullada a tots dos!

Com provar manualment les vostres còpies de seguretat

La vostra primera opció és provar manualment les còpies de seguretat del lloc de WordPress. Hi ha dos passos principals que haureu de fer.

1. Crear i descarregar una còpia de seguretat del vostre lloc.

Per fer una còpia de seguretat del lloc de WordPress, necessàriament heu de fer una còpia de tots els fitxers. Podeu fer còpies de seguretat manualment del vostre lloc mitjançant l’administrador de fitxers cPanel per descarregar la vostra carpeta de WordPress o mitjançant SFTP per veure i descarregar els vostres fitxers. Aquesta guia sobre com fer còpies de seguretat de WordPress inclou tots els passos i eines per dur a terme la feina.

2. Carregueu la còpia de seguretat al vostre lloc local.

Ara al vostre sistema local, haureu de crear un lloc web temporal de WordPress per penjar i provar la vostra còpia de seguretat.

Utilitzeu Desktopserver o programari similar per crear localment un lloc web de WordPress. Un cop llest, pengeu la còpia de seguretat al lloc local mitjançant l’opció “Exporta o importa un lloc web”. (Tingueu en compte que aquesta característica està disponible exclusivament per als usuaris de DesktopServer Premium.)

Còpies de seguretat de l'escriptori del servidor

Un cop hàgiu carregat la còpia de seguretat i el lloc web estigui a punt, podeu començar a provar el lloc local.

Més informació sobre DesktopServer

Com podeu veure, les proves manuals no són exactament fàcils i requereixen que utilitzeu eines. A més de tots aquests, heu de tenir els coneixements tècnics per resoldre els problemes que es plantegin durant les proves. És molt més fàcil utilitzar un complement.

Com provar les vostres còpies de seguretat amb un complement

Pot ser difícil fer proves de còpia de seguretat manualment. És per això que molts usuaris prefereixen utilitzar una eina o complement per provar còpies de seguretat. Mitjançant els complements es pot crear un entorn de prova amb el clic d’un botó. Si el vostre complement de còpia de seguretat de WordPress ofereix un entorn de prova que és encara millor, doncs no haureu de descarregar-vos-les i, després, penjar-ne les còpies de seguretat al vostre entorn de prova.

En aquesta secció, mostrarem com provar les còpies de seguretat mitjançant Serveis de còpia de seguretat de BlogVault.

Obteniu BlogVault

Tot i que hi ha molts serveis de còpia de seguretat per triar, BlogVault és l’únic que crea un entorn de prova al seu propi servidor. La càrrega dels processos d’execució és a càrrec dels servidors de BlogVault i no el vostre, la qual cosa significa que el vostre lloc en viu continua sent afectat. I amb els seus Restauració de la prova funcionalitat, BlogVault restaura de forma automàtica la còpia de seguretat en un entorn de prova (normalment anomenat posada en escena). L’entorn de prova caduca en una setmana durant la qual podreu examinar les còpies de seguretat i, un cop satisfets, restaureu la còpia de seguretat que escolliu sense haver de suar.

Anem a fer proves!

1. Creeu i configureu el vostre compte de Blogvault.

Crear un compte i afegiu el vostre lloc web al quadre de comandament.

Creeu un compte BlogVault

Un cop afegiu un lloc web al tauler de BlogVault, el connector us portarà una còpia de seguretat del vostre lloc web. Podeu passar una estona i se us notificarà un cop s’hagi fet.

2. Seleccioneu la vostra còpia de seguretat per provar.

A continuació, seleccioneu el lloc web que vulgueu (en cas que afegiu més d’un lloc web) i, des del tauler, feu clic a la secció Còpies de seguretat secció.

Còpies de seguretat de Blogvault

A la pàgina següent, feu clic a una opció que sembli un núvol. Això és el Restauració de la prova botó.

Restauració de proves de Blogvault

També haureu de seleccionar l’opció Versió de còpia de seguretat i la Versió PHP vols provar No oblideu fer clic a Enviar.

Còpia de seguretat de Blogvault i versió PHP

La còpia de seguretat de la prova es restablirà en pocs minuts i ara és hora de comprovar si la còpia de seguretat està en funcionament.

Còpia de seguretat restaurada de Blogvault

3. Poseu a la prova!

Feu clic a Visita Restauració de proves botó.

Visita Blogvault Restauració de la prova

Se us demanarà que introduïu les vostres credencials a la pàgina anterior.

Credencials de Blogvault

Després d’iniciar la sessió, haureu de poder restaurar la còpia de seguretat al vostre lloc web.

Si voleu provar una còpia de seguretat diferent, elimineu el lloc de prova i en creeu un de nou. Comenceu des del començament i simplement seleccioneu una versió de còpia de seguretat diferent per provar.

Quan trobeu la còpia de seguretat que esteu cercant, feu clic per activar i restaurar aquesta versió específica.

Eines automatitzades com BlogVault eliminen els problemes i problemes relacionats amb les còpies de seguretat manuals. És tan fàcil com fer clic en uns quants botons! I, com hem comentat abans, no hi ha estrès al servidor (ja que tot es fa al final de Blogvault).

APRENDRE MÉS SOBRE BlogVault


Les desastres es produeixen quan menys ho espereu. Millor estar segur que ho sento, no?!

És molt recomanable provar còpies de seguretat de tant en tant. Quan les coses marxen cap al sud, ja sabeu que teniu una xarxa de seguretat per tornar-hi. I podeu estar segur que és un sense forats.

Tens algun consell més per provar les còpies de seguretat del lloc? O altres eines que recomanaríeu? Ho fem saber a la secció de comentaris!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map