5 coses que heu d’evitar fer a WordPress

El backend de WordPress pot ser un terreny perillós a l’hora de començar. Qualsevol cosa que ofereix aquest poder també ha de distribuir la responsabilitat a l’usuari, és a dir, on algunes persones poden equivocar-se en començar.


Sense voler espantar-vos gaire, hi ha algunes coses que podeu fer a WordPress que simplement el trencaran. En una nota menys preocupant (però també important), hi ha altres coses que podeu fer, que jo desaconsellaria sens dubte, tant si representa un risc potencial de seguretat o simplement alguna cosa que repercuteixi negativament en l’experiència de l’usuari..

Tenint en compte les qüestions anteriors, en aquesta publicació vull cobrir cinc coses que heu d’evitar fer a WordPress. Amb les següents recomanacions implementades, el vostre lloc web serà molt més segur, fiable, funcional i agradable per als visitants.

1. No utilitzeu els editors de codi

Hi ha un parell de mines terrestres que conté el backend de WordPress; podeu accedir a ells a través de l’aparença> Editor i complements> Editor a la barra lateral.

A primera vista, aquests editors són força interessants: accés complet a la part posterior del vostre lloc web. Imagineu-vos les possibilitats.

S'ha accedit al fitxer de capçalera del meu bloc mitjançant l'editor de temes.

A l’arxiu de capçalera del meu bloc, al qual es pot accedir mitjançant l’editor de temes.

Imagineu-vos les possibilitats: amb un cop de teclat equivocat, de sobte podreu trobar el vostre lloc web bé i realment trencat:

Deixant el treball darrere

Només he hagut d’eliminar tres caràcters dels fitxers PHP del meu tema per canviar completament la complexió del meu lloc web tal com s’observa més amunt.

Però no és el pitjor, és massa fàcil desactivar accidentalment l’accés al fons del vostre lloc de WordPress, cosa que no us permet cap manera immediata de restaurar l’ordre al vostre lloc..

Per això, us recomano que només accediu i editeu els fitxers PHP del vostre lloc amb una aplicació FTP, com ara Filezilla (el meu favorit i personal Recomanació de WordPress.org). Haureu de fer una còpia de qualsevol fitxer PHP que tingueu intenció d’editar abans de començar de manera que pugueu tornar a una versió de treball ràpidament si heu produït estralls al vostre lloc. És molt millor estar segur que ho sento!

2. No guardeu els temes desactivats instal·lats

Segons la meva experiència, hi ha tres tipus d’usuaris de WordPress:

 1. Els que dirigeixen un vaixell molt ajustat
 2. Aquells que mantenen les coses raonablement ordenats
 3. Aquells que tenen molt poc en compte pel backend del seu lloc

Si seleccioneu el segon o tercer tipus, haureu de reflexionar atentament sobre els temes que teniu instal·lats actualment al lloc de WordPress. No parlo del tema actiu, sinó dels que heu instal·lat i desactivat.

Tot i que aquests temes estan desactivats, encara existeixen a la instal·lació de WordPress i encara es poden explotar qualsevol defecte o vulnerabilitat de seguretat. Per exemple, el tema més famós dels temes de WordPress és l’explotació TimThumb, que continua afectant a alguns blocs fins avui..

En general, si feu servir temes de bona qualitat i assegureu-vos que estiguin actualitzats, no haureu de presentar cap problema. Tanmateix, si teniu temes antics no utilitzats en el fons del vostre lloc, la meva recomanació seria esborrar-los immediatament. A causa de la seva enorme escala d’ús, WordPress és un gran objectiu per als pirates informàtics. No et facis un objectiu fàcil.

3. No utilitzeu la funcionalitat SEO del vostre tema

Aquesta recomanació és menor de “tu haver de feu això ”i més d’un suggeriment que us insto fermament a que seguiu.

Segons quin tema teniu, podríeu trobar que té funcions de SEO integrades. Us aconsello que eviteu utilitzar aquestes funcions per dos motius:

 1. Si mai decidiu canviar temes, es poden perdre (o difícils d’extreure) les dades de SEO del vostre tema
 2. El gratuït WordPress SEO de Yoast El plugin té la millor funcionalitat de SEO de qualsevol plugin o tema disponible

És una afirmació agosarada, però que alguns dels usuaris i desenvolupadors més respectats de la comunitat de WordPress solen acceptar. Per exemple, al 31 d’octubre de 2012 WooThemes va desaprofitar la funcionalitat de SEO dins dels seus temes, a causa de que SEO és més beneficiós per als usuaris de WordPress. WooThemes que lliura les regnes de SEO a un altre desenvolupador és un signe atrevit de la seva fe en el connector de Yoast i una indicació de l’estimada.

Si voleu saber més sobre SEO mitjançant Yoast, consulteu la nostra guia sobre errors habituals de SEO de WordPress.

4. No categoritzeu i etiqueteu de forma específica

Hi ha poques coses a les que em plany més que el mal ús de les categories i les etiquetes a WordPress.

Posem una cosa ben alçada: les categories i les etiquetes poden tenir una part a jugar al vostre lloc web. Al contrari del que creuen algunes persones, les etiquetes no són un tipus de taxonomia antiquada que no ofereix cap rellevància en l’era moderna dels blogs. A més, no hi ha categories ni abusos.

La meva definició preferida de categories i etiquetes prové de Lorelle:

Les categories són la taula de contingut del vostre lloc i les etiquetes són paraules índexs del vostre lloc.

Penseu en això: el mateix text d’un llibre apareix en diferents capítols? És clar que no. Aquest format s’ha de transferir al vostre bloc. El que vull dir amb això és que poques vegades s’hauria d’assignar a més d’una categoria. Si teniu la necessitat d’assignar-lo a dos o més, probablement tingueu massa categories superposades (7-10 és la meva regla general per obtenir un nombre òptim).

Les categories han de representar els temes generals tractats al vostre bloc (per exemple, “receptes del sopar”) i les etiquetes haurien de ser més específiques (per exemple, “pollastre”). El contingut només s’ha d’etiquetar quan les etiquetes en qüestió estiguin directament relacionades i siguin rellevants per al contingut. En general, diria que només haureu d’utilitzar no més de 50 etiquetes.

El meu punt és el següent: les categories i les etiquetes s’han d’utilitzar per beneficiar l’usuari. Aquest és el seu propòsit principal. Si el perds de vista, navegar pel vostre lloc serà una experiència problemàtica. Com a mínim, assegureu-vos que les vostres categories estiguin clarament definides i estiguin ben proveïdes. Si no esteu segurs de com etiquetar, llegiu més informació sobre el tema o deixeu-les en pau.

5. No deixeu la moderació de comentaris activada

Acabaré amb un autèntic odi a les mascotes. No em resulta frustrant res en comentar un bloc quan em trobo davant del missatge següent:

Crèdit d'imatge: WPMU

Si heu d’esperar que es moderi el vostre comentari abans que es publiqui, us sentiu animats a fer comentaris? Et sents valorat pel blogger? Suposo que la resposta a les dues preguntes és que no.

Segons la meva opinió, la moderació dels comentaris representa una falta de respecte per part del blogger pel temps que ha comentat i s’ha d’evitar costi el que sigui. El més curiós és que sovint trobeu moderació dels comentaris en blocs més petits, que rarament s’utilitza en els més grans (que és probable que rebin més correu brossa). Especularia que és perquè els bloggers més grans saben no antagonitzar els seus seguidors més fidels (és a dir, els que comenten).

En realitat, el correu brossa no és un problema tan gran, com ara plugins Akismet feu un bon treball per aturar la majoria de correu brossa. Vaig escriure un article aquí a WPExplorer sobre la prevenció del correu brossa. I quan un bloc es fa gran i rep molts comentaris, es modera individualment tots i cada un es converteix en una tasca innecessàriament enorme. Desactiveu la moderació de comentaris mitjançant la configuració> Pantalla de discussió accessible des de la barra lateral.

Què fer Vostè Recomanem Evitar?

Més amunt he exposat cinc coses que crec que hauríeu d’evitar fer a WordPress: des de greus problemes de seguretat fins a odis de mascotes. Per descomptat, hi ha molts més avisos i recomanacions sobre l’ús de WordPress, per la qual cosa vull obrir-ho.

Així que digueu-nos: què recomaneu que evitem fer a WordPress per mantenir els nostres llocs segurs i fàcils i agradables d’utilitzar? Feu-nos-ho saber a l’apartat de comentaris que hi ha a continuació!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map