Matomo Analytics: anàlisis de WordPress gratuïts de forma autònoma

Matomo Analytics: anàlisis de WordPress gratuïts de forma autònoma

El trànsit és el punt de vida d’un lloc web amb èxit. Sense trànsit, teniu un lloc web que no serveix per a res, per molt que sigui la vostra oferta o producte. I no es tracta només de trànsit, sinó del tipus adequat de trànsit. En altres paraules, cal trànsit dirigit per fer créixer el vostre lloc web, per tant, per negocis.


Però per conduir trànsit dirigit, heu d’entendre els usuaris. I per entendre els vostres usuaris, necessiteu una solució d’analítica. Normalment, normalment funcionem a Google Analytics, ja que és una mentalitat multitudinària.

Però, Google Analytics és la millor plataforma d’analítica que hi ha? No necessàriament, sobretot perquè és un servei de tercers sobre el qual no tens cap control. A més, pot ser una mica difícil de configurar per a principiants i professionals. I recentment, han començat a amagar algunes paraules clau.

Entra Matomo Analytics i tot comença a cercar els usuaris de WordPress a tots els llocs. Matomo Analytics és un complement gratuït d’analítica que instal·leu al vostre lloc de WordPress que s’allotgi.

Això significa que teniu totes les dades analítiques i ningú us amagarà les paraules clau. Posar tot el cos és còmode; estareu en marxa en pocs minuts.

Per als usuaris de potència, Matomo Analytics us ofereix una àmplia gamma de complements premium, de manera que pugueu entendre millor els vostres consumidors. Ara, no haureu de confiar en serveis d’analítica de tercers, per exemple. Google Analytics, per entendre els visitants del web.

A la revisió actual de Matomo Analytics, fem les coses habituals que fem en totes les altres ressenyes. Cobrim el que estem treballant (Matomo Analytics), les funcions (hi ha un munt) i, finalment, instal·lem el complement (normalment, la part divertida). Espero que ho passeu molt bé.

Què és Matomo Analytics?

Matomo wordpress plugin analytics

Matomo Analytics és un complement gratuït de WordPress que us ajuda a fer un seguiment ràpid del trànsit del vostre lloc web. Segons els desenvolupadors, Matomo Analytics és “… l’alternativa de Google Analytics utilitzada # 1 que ofereix un potent ventall de funcions, seguretat i protegeix la privadesa dels vostres usuaris.”

És una brillant solució d’analítica de WordPress que us ofereix un control complet sobre les vostres dades d’analítica. “En allotjar analítiques web als vostres servidors, no hi ha tercers en propietat, ni venda de dades ni ningú que mira”.

És genial, no?

No tot això, Matomo Analytics és fàcil de configurar (a diferència de Google Analytics) i inclou una excel·lent sèrie de funcions. Amb una interfície d’usuari d’estalvi de temps, entendreu millor els vostres visitants i aprendreu a millorar el vostre lloc en molt poc temps.

El connector principal és gratuït per descarregar i utilitzar, però els desenvolupadors us ofereixen una sèrie de complements premium que amplien un ja potent plugin d’analítica. Matomo Analytics és una plataforma d’analítica adequada per a tot tipus de llocs web de WordPress, des de comerç electrònic fins a blocs personals i webs de negocis fins a xarxes socials, entre d’altres.

Ara que ja coneixeu el que estem treballant, deixeu-nos cobrir algunes de les funcions que ofereix Matomo Analytics.

Funcions de Matomo Analytics

Característiques de l'anàlisi matomo

Matomo Analytics inclou totes les funcions que necessiteu per fer el seguiment del trànsit, comprendre les necessitats dels vostres clients i millorar-ne el lloc. Més d’un milió de llocs web compten amb la plataforma Matomo Analytics per supervisar el trànsit, és a dir, que esteu en mans segures.

Un cop hàgiu instal·lat Matomo Analytics, espereu funcions com ara:

 • Analítica de comerç electrònic – Podeu entendre fàcilment els comportaments de compra dels vostres clients de manera que pugueu augmentar les vendes i els ingressos de manera eficaç. Podeu dir ràpidament ubicacions populars, canals que funcionen millor, dispositius utilitzats pels usuaris, com són els clients implicats i molt més. Consulteu fàcilment els ingressos totals, el nombre de comandes, la taxa de conversió, les paraules clau de la campanya, els carretons abandonats i molt més.
 • Seguiment de les campanyes – Feu un seguiment fàcil dels resultats de les vostres campanyes, ja que podeu crear URL de seguiment ràpides gràcies a l’eina Matomo Analytics URL Builder. Els URL inclouen paràmetres útils per a les conversions d’objectes electrònics i d’objectius. Ara podeu dir immediatament quin mètode d’adquisició us aporta més trànsit. És Google AdWords? Facebook? Màrqueting per correu electrònic? Matomo Analytics té les respostes.
 • Perfils de visitants – Matomo Analytics us ofereix una pestanya Visitants que us proporciona molta informació sobre els vostres visitants. Podeu identificar el vostre públic objectiu i les àrees d’alt rendiment per al vostre negoci on podreu maximitzar la vostra conversió als vostres clients. Matomo Analytics us permet visualitzar el viatge de la vida de cada visitant. També podeu veure les accions que fan els usuaris quan es fan al vostre lloc web.
 • Gestor d’etiquetes – El connector inclou un potent gestor d’etiquetes que us permet desplegar diversos codis de seguiment amb relativa facilitat. Gràcies a la plataforma centralitzada Matomo, podeu afegir etiquetes sense afegir codi directament al vostre lloc.

Hi ha més …

 • Tauler de comandament intuïtiu – Utilitzar Matomo Analytics és una brisa gràcies als intuïts taulers que ofereixen molta informació d’un cop d’ull. Podeu trobar informació ràpida sobre com interactuen els usuaris amb el vostre negoci.
 • Segmentació – Matomo Analytics fa que sigui molt fàcil dividir el públic gran en grups més reduïts per orientar-se amb làser.
 • Informes de trànsit en temps real – Matomo Analytics us mostra qui es troba al vostre lloc web en temps real. La funció és molt útil si teniu ofertes sensibles al temps i necessiteu fer un seguiment del vostre trànsit en temps real. Si publiqueu un producte o una funció nova, podeu dir ràpidament com reben les notícies els usuaris.
 • Extensos informes de geolocalització – Podeu identificar ràpidament els visitants gràcies als informes detallats que es completen amb mapes. Podeu veure continents, països, ciutats, regions, idioma del navegador i proveïdors d’Internet més populars amb un sol clic.

Altres funcions inclouen:

 • Funcions d’importació / exportació – Matomo Analytics us ofereix la possibilitat d’importar els vostres informes de Google Analytics. A més, podeu exportar els vostres informes de Matomo Analytics amb un sol clic.
 • Comparatives d’informes
 • Suport per a l’API REST WP i altres API
 • Inclou fàcilment rols específics d’usuaris, visitants i pàgines de les quals es pot fer el seguiment
 • Oferiu als companys accés als vostres informes
 • Suport per al lloc web WP

Funcions pagades:

 • Mapes de calor i enregistraments de sessions
 • Analítica de formes
 • Analítica de mitjans
 • Embuts
 • Funcions de SEO
 • Informes personalitzats
 • Cohorts
 • Flux d’usuaris

L’anterior és només una petita mostra de funcions, Matomo Analytics inclou centenars d’altres funcions que necessitaríem per a tota una publicació al bloc..

Amb les funcions fora del camí, instal·lem Matomo Analytics.

Com instal·lar Matomo Analytics a WordPress

Instal·lar i configurar Matomo Analytics és tan fàcil com A, B, C. És molt més fàcil que configurar Google Analytics. Però abans de res, Matomo Analytics té uns requisits mínims del sistema per funcionar sense problemes:

 • Límite de memòria PHP = 128 MB, recomanat 256 MB
 • PHP 7.2 i posteriors
 • Si teniu un lloc web amb gran trànsit o gestioneu molts llocs web amb multisiteu de WordPress, els desenvolupadors recomanen Matomo On-Premise o Matomo Núvol i la Plugin WP-Matomo en canvi

Per descomptat, instal·lem Matomo Analytics. És un complement gratuït disponible a WordPress.org, de manera que saps que serà fàcil.

Desplaceu-vos a Complements> Afegir nou:

com instal·lar nou complement de wordpress

A continuació, introduïu “Matomo Analytics” al quadre de cerca de paraules clau i, un cop trobeu el connector, feu clic a Instal · lar ara com es mostra a continuació.

instal·lació del plugin de matomal analytics

Després d’això, activeu el complement:

activant el complement de wordpress de Matomo analytics

L’activació del complement afegir un element Matomo Analytics al tauler d’administració de WordPress. A continuació, aneu a Matomo Analytics> Comença, com ressaltem a continuació.

Matomo analytics wordpress plugin

A la web Començar pantalla, obté molta informació. A continuació, feu clic a la tecla Activa el seguiment ara com es mostra a continuació.

analítica matomo

Com es veu a la pàgina anterior, podeu afegir-hi [matomo_opt_out] codi curt per a la vostra pàgina de política de privadesa perquè els usuaris puguin desactivar el seguiment.

A més d’això, podeu triar mai no mostrar-lo Començar pàgina més i obtenir més informació sobre Matomo Analytics. A la mateixa pàgina, podeu trobar ajuda fàcilment guies d’usuari, fòrums, diverses primeres plans de suport i més.

Posem-nos en marxa.

Després de fer clic a la tecla Activa el seguiment ara botó, Matomo Analytics està a punt per començar. Ara abastem algunes de les opcions disponibles.

Ja he avançat i he enviat trànsit simulat al meu lloc de proves mitjançant un bot, ja sabeu, per comprovar si el connector funciona com anunciat i suposo què? Funciona! Va registrar tant el trànsit de bot com les meves instàncies quan vaig accedir al lloc de la mostra. Aquí teniu la captura de pantalla:

analítica matomo

Per accedir a la pàgina anterior, navegueu a Matomo Analytics> Informes, com es mostra a continuació.

Informes d'analítica matomo

Per accedir al Gestor d’etiquetes de Matomo Analytics (de manera que podeu afegir codis de seguiment de tercers), aneu a Mamoto Analytics> Gestor d’etiquetes, com ressaltem a continuació.

gestor d’etiquetes d’analítica matomo

Si feu això, us dirigireu a la pàgina següent:

gestor d’etiquetes d’analítica matomo

A la pàgina anterior, podeu crear una etiqueta tal com vam fer en un article anterior. El procediment continua sent el mateix.

Per accedir a la configuració de Matomo Analytics, navegueu a Analytics Matomo> Configuració, com detallem a continuació.

Configuració d’analítica de matomo

Complements gratuïts i premium de Matomo Analytics

Matomo Marketplace us permet instal·lar un munt de complements gratuïts i premium, de manera que podreu portar el vostre Matomo al següent nivell:

mercat d’analítica matomo

Per instal·lar complements Matomo a l’administrador de WordPress, primer heu d’instal·lar el complement Matomo Marketplace per a WordPress.

Com? Desplaceu-vos a Matomo Analytics> Marketplace, i feu clic al botó Descarregar el mercat de Matomo per a WordPress, tal com es mostra a continuació.

mercat de matomo per a wordpress

Deseu el complement Matomo Marketplace al vostre ordinador.

A continuació, aneu a Complements> Afegir nou:

com instal·lar nou complement de wordpress

A continuació, feu clic al connector de càrrega, trieu el complement de Matomo Marketplace que heu baixat i feu clic al botó Instal·la ara:

instal·lació de Matomo marketplace

Després d’això, feu clic per activar Matomo Marketplace. Un cop el complement Matomo Marketplace per a WordPress estigui actiu, ja esteu preparats per celebrar la festa. Comencem amb plugins gratuïts.

Instal·lació de complements gratuïts de Matomo Analytics

La instal·lació de complements gratuïts de Matomo Analytics és senzilla. Desplaceu-vos a Matomo Analytics> Marketplace i feu clic a la pestanya Instal·la complements:

instal·lació de complements gratuïts per a Matomo

N’hi ha prou amb prémer l’enllaç Instal·lar al costat del complement respectiu (vegeu la imatge superior) Matomo Analytics ofereix un total de 66 complements gratuïts en el moment d’escriure.

Instal·lació de complements Matomo Analytics Premium

Per instal·lar complements premium, primer heu d’activar la llicència de Matomo Analytics. Primer accés a la vostra Compte de Matomo Analytics, i feu clic a Descàrregues:

compte d’analítiques de matomo

Desplaceu-vos fins a la part inferior de la pantalla i seleccioneu Feu clic per mostrar la vostra llicència enllaç:

llicència d’analítica matomo

No oblideu copiar la vostra clau de llicència ja que la necessitem per a la següent part.

Torneu al tauler d’administració de WordPress. Desplaceu-vos a Matomo Analytics> Marketplace, i feu clic a Subscripcions fitxa Després d’això, enganxeu la llicència i feu clic a l’opció Desa la clau de llicència botó:

Activació de la llicència de matomo

Després d’activar la llicència amb èxit, Matomo Analytics us redirigirà a la pestanya Instal·la complements, on trobareu complements gratuïts i gratuïts.

A continuació, només cal que engegueu l’enllaç Instal·lar al complement addicional que voleu instal·lar. En aquesta sessió, Matomo ofereix nou complements premium.

Vaig avançar i vaig provar els complements premium. A continuació, cerqueu breus descripcions del que fa cada complement complement.

Cohorts

Sempre voleu que els visitants tornin al vostre lloc web per obtenir més contingut i productes impressionants. Més important encara, voleu que els vostres visitants s’hi atenguin, perquè més temps ho facin, més impacte tindreu i més diners guanyareu.

El complement Matomo Analytics Cohorts us ajuda a fer un seguiment dels esforços de retenció de visitants al llarg del temps, de manera que els podeu mantenir compromès i tornar a obtenir més informació. Permet veure com es comporten els vostres visitants del web i després de la data d’adquisició. En altres paraules, Cohorts us ajuda a:

 • Mireu quant temps es mantenen els visitants nous abans de sortir del vostre lloc.
 • Consulteu períodes de temps específics en què disminueix la participació
 • Enteneu per què alguns visitants del vostre establiment no compren fins i tot després de visitar-lo moltes vegades
 • Determineu l’ús de l’aplicació i
 • Generalment, realitzeu un seguiment dels vostres esforços de retenció

Informes personalitzats

informes personalitzats

Teniu necessitats i objectius empresarials, és a dir, seguiu el vostre trànsit. Comencem per dir el dret el trànsit és el punt de vida de qualsevol lloc web i, per identificar-ne el públic objectiu, és important obtenir informació i mètriques que es facin efectives. Amb la informació adequada, podeu eliminar la fricció en el procés de compra ajustant bé l’aplicació o el lloc web.

Ara, Matomo Analytics és una eina robusta que us ofereix un fantàstic conjunt d’informes estàndard. Tot i així, com en qualsevol altra eina, potser trobareu a faltar informació vital. En el passat, havíeu de renunciar a la informació o crear manualment fulls de càlcul, que requereixen molt de temps i propens a errors.

Però Matomo canvia tot allò amb els informes personalitzats, un complement addicional que us permet extreure tanta informació com vulgueu del vostre trànsit. Teniu més de 200 mètriques diferents per obtenir exactament els coneixements que necessiteu. Sí, 200, a més, podeu personalitzar els vostres informes àmpliament amb visualitzacions i filtres.

Formulari Analytics

analítica de formes

Aposto que els meus diners que tingueu almenys un formulari en algun lloc del vostre lloc web o aplicació web. Els formularis poden anar des de formularis de comentaris, formularis de comanda, subscripció de butlletins, formularis de contacte, pàgines de lloguer, etc. I per què són importants les formes de nou? Sí, és correcte, és un punt de contacte crucial amb els vostres visitants i clients potencials.

Ara, no voldríeu tenir una imatge millor de com interaccionen els clients i els lectors amb els vostres formularis? Penseu en què podeu aconseguir amb totes aquestes dades. Sabríeu els punts de dolor dels vostres clients i la seva interacció amb els vostres formularis en línia. Fins i tot podeu fer el seguiment de conversions de formularis i fer molt més. Tot gràcies a Forms Analytics.

Embuts

embuts

Digueu que voleu que la perspectiva arribi a la pàgina d’inici, feu clic al botó “Contacteu-nos”, empleneu el formulari de contacte i feu clic al botó d’enviament. Després d’això, potser voldreu redirigir la perspectiva cap a una pàgina d’agraïment, a un bloc o a qualsevol altra cosa. Totes les accions que posa en contacte amb vosaltres formen part d’un embut.

Per fer negocis amb vosaltres, cal que els vostres visitants segueixin una “ruta” predefinida al vostre lloc web o aplicació. És la vostra tasca dirigir els visitants des del punt d’entrada a l’objectiu. I per aprofitar al màxim aquesta “ruta”, heu d’entendre plenament com els visitants es desplacen cap a baix per l’embut.

Aquí teniu un gran vídeo de Matomo que detalla el funcionament d’un embut:

Gaudeix de ��

Grau de calor i registre de sessió

Matomo Analytics és el regal que mai deixa de donar. Amb el complement Premium Heatmap & Session Recording, podreu “… comprendre veritablement els vostres visitants veient on fan clic, es mouen i es desplacen”. És com el seguiment visual, però és més barat i fàcil d’instal·lar.

Els mapes de calor us mostren on van fer clic els visitants del web, fins on van desplaçar-se i on van moure el ratolí. Totes aquestes dades ajuden a saber si el vostre contingut s’interessa i a identificar on els usuaris presten atenció.

Per altra banda, els enregistraments de sessió permeten gravar desplaçaments, moviments del ratolí, clics, interaccions de formulari, etc. Més endavant, reproduireu el vídeo per veure què fan els visitants al vostre lloc web. Què dolç?

Media Analytics

analítica de mitjans de comunicació matomo

L’ús del vídeo ha crescut enormement, mentre que més venedors busquen augmentar el trànsit, les visualitzacions de pàgines, les conversions i, finalment, vendes. El mateix passa amb l’àudio com podcasts, audiollibres, etc. I el multimèdia no va enlloc.

Però, saps com ve el teu públic els teus vídeos? Com escolten l’àudio? Podeu establir clarament la connexió entre l’ús de suports i altres mètriques de trànsit? Qui mira els vostres vídeos? Per quant de temps? Aquestes són només algunes de les preguntes que el complement de Media Analytics us ajuda a respondre.

Reconeixement de conversions multicanal

atribució multicanal

Per a un lloc web o aplicació, el trànsit pot provenir de moltes fonts diferents. Potser feu trànsit des de Google Ads, Facebook Ads, cerques orgàniques i referències socials. Com se sap quina font de trànsit aporta més resultats en termes de conversions, entre d’altres mètriques?

És crucial saber cap a on dirigir el pressupost de màrqueting. Si la cerca orgànica us proporciona trànsit de qualitat, us recomanem que redirigiu els recursos cap al que funciona, per exemple, SEO. Ara no us heu de preguntar, quina font de trànsit converteix millor. Teniu l’atribució de conversions multicanal de Matomo al vostre abast i voluntat.

Rendiment de les paraules clau del motor de cerca

rendiment de les paraules clau del motor de cerca

Una paraula clau: el sant gràil del trànsit dels motors de cerca. Què no faríeu per posar totes les paraules clau que utilitzaven els vostres clients a Google i Bing, entre d’altres? Si coneixeu les vostres paraules clau, podeu crear contingut rellevant i altament orientat i ofertes que funcionin com la màgia. S’ha fet moltes vegades abans, i també ho podeu fer.

El complement del rendiment de paraules clau del motor de cerca us mostra totes les paraules clau que utilitzen els vostres clients potencials. Podeu veure els motors de cerca populars, les paraules clau de text, les paraules clau combinades, les paraules clau d’imatges i les paraules clau de vídeo. El complement us permet visualitzar les necessitats del vostre públic objectiu en un mateix lloc.

Flux d’usuaris

flueixen els usuaris d’analítica matomo

I, per últim, però no menys important, tenim el complement premium d’Usuaris Flux. El complement és una representació visual dels camins que fan els usuaris a través del vostre lloc web o aplicació. Usuari flux us permet determinar ràpidament les necessitats dels usuaris ja que podeu veure com els usuaris naveguen pel vostre lloc web.

D’un cop d’ull, podeu veure on surten els usuaris i altres factors que podrien perjudicar els vostres percentatges de conversió. Els informes que obteniu del flux d’usuaris us poden ajudar molt a l’hora d’optimitzar el vostre lloc web, aplicació o producte. El complement us permet examinar detingudament el trànsit que va passar per una pàgina específica.

I ja està. Ara què?

Al menú Matomo Analytics, teniu les pàgines sobre diagnòstic i sobre, que no cobrim. El complement de Matomo Analytics és fàcil de configurar i utilitzar.

Instal·lar Matomo Analytics als llocs de WordPress és extremadament fàcil (i no implica l’edició dels fitxers de tema), sense oblidar-nos del complement que s’integra amb més de 100 de les vostres eines preferides..

Crec que no perdreu Google Analytics perquè Matomo Analytics ofereix més funcions i una forma més senzilla d’accedir a les dades de trànsit que també podeu mantenir.


Com feu el seguiment del trànsit del vostre lloc de WordPress? Què heu de dir sobre el complement WordPress de Matomo Analytics? Ja l’heu utilitzat? Vam deixar alguna cosa fora? Si ara mateix instal·leu i proveu el connector, quines són les vostres opinions?

Si us plau, aviseu-nos als comentaris.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map