Creeu un diccionari personalitzat amb el complement de WordPress del quadre d’informació CM

Tendeixes a escriure molt sobre un tema nínxol al teu bloc? Trobeu que heu de definir una i altra vegada paraules per donar context de les vostres publicacions? En cas afirmatiu, probablement podríeu utilitzar un glossari per organitzar i fer accessible els vostres termes i les definicions més utilitzats.


Ara, la idea de crear un glossari des de zero és desconcertant, i molt menys, configurar els enllaços a les pàgines de definició cada vegada que apareix un terme a totes les publicacions. És aquí on entra el complement Glossari CMT Tooltip.

Què fa el connector CM Glossary Tooltip??

Aquesta extensió complementària fa que sigui molt senzill crear pàgines dedicades per als termes del glossari i les seves definicions i genera enllaços a aquestes pàgines sempre que apareguin els termes de les vostres publicacions o pàgines del vostre bloc. També pot mostrar una informació sobre cada punt que un visitant passa pel terme, com en l’exemple que apareix a continuació de JumpStartCTO (un lloc que Creative Minds cita amb finalitats demostratives):

glossari d’informació

Com veieu, quan passeu el terme, “Mínim producte viable”, apareix una fitxa que ofereix la definició, de manera que no haureu de sortir de la pàgina. Tanmateix, si haguéssiu de fer clic al terme, podríeu conduir-vos a una pàgina amb la definició que hi havia i a més informació. Però aprofundirem en aquest moment.

Desenvolupat per Creative Minds (que també fan plugins com CM Ad Changer i CM Answers), CM Glossary Tooltip està disponible en tres versions diferents: Free, Pro i Pro +. Dediquem un temps a revisar les funcions associades a cada versió.

Gratuït

La versió gratuïta d’aquest complement us ofereix tot el que podeu esperar: informació bàsica. Permet crear publicacions úniques per a cada terme al glossari, mostrar una informació sobre la visualització de definició desplegable i enllaçar automàticament a pàgines de termes. Genera un índex de glossari que pot mostrar termes a una llista:

llista de consells de glossaris

O en format de rajola:

mosaic de guia d’eines del glossari

També proporciona un nivell de control decent sobre com es mostren els termes. Per exemple, podeu configurar filtres per assegurar-vos que les definicions dels consells d’eines no superin una determinada longitud. I podeu configurar on apareixen els consells d’eines, inclosos els duplicats a la mateixa pàgina. Finalment, ofereix suport de codificació UTF-8.

Obteniu el connector de Glossari gratuït amb la descripció d’ordres CM

Pro

La versió Pro us costarà diners, però ofereix tota una gamma de funcions ampliades. Obteniu tot el que ve amb la versió gratuïta, per descomptat, a més d’afegir una gran quantitat d’informació addicional a cada pàgina del terme de glossari únic com:

 • Enllaços interns
 • Sinònims
 • Articles Relacionats
 • Termes relacionats
 • Suport per a singular i formes de plural de termes

La versió Pro també us proporciona un major control del funcionament i del seu glossari. Per exemple, podeu configurar la paginació per a un glossari situat a la gran part o personalitzar la forma en què es va adoptar el terme enllaços i indicacions:

personalització de la informació

Canvieu els enllaços enllaçables, afegiu ancoratges als suggeriments i introduïu caràcters personalitzats de forma adequada. Un missatge CMinds Agraïment no ho faré apareix al peu de pàgina d’aquesta versió i podeu configurar un widget que mostri termes aleatoris a la barra lateral, com ara:

widget consell d'eines

Les funcions addicionals de Pro inclouen suport multitès i mòbil, la possibilitat d’afegir definicions directament a la pàgina d’índex del glossari i l’optimització de velocitat de manera que tots els vostres SEO es mantindran contents..

A més, si teniu un glossari de termes que utilitzeu fàcilment preparat al disc dur, podeu importar-lo fàcilment a format .csv. O bé, exporteu el glossari un cop l’heu creat per tenir-lo com a registre:

importar el glossari de les eines d’exportació

Pro +

Com és de suposar, la versió Pro + inclou totes les funcions de la versió Free i Pro amb encara més funcions apilades a la part superior. Aquesta és la versió en què vaig tenir les mans i és un pas definitiu de les altres dues versions. Això té tot, des de la integració de Google Translate:

glossari d’informació Google Translate

A la integració del diccionari i del tesaurus de Merriam-Webster:

Guia de diccionari Merriam Webster Dictionary

Amb la possibilitat de configurar Glossari de cerca i categories. A més, podeu utilitzar un codi curt per inserir una categoria de termes a qualsevol lloc que desitgeu, una eina de cerca i substitució per fer actualitzacions ràpides i integrades, exclusió de termes i enllaços personalitzats. Moltes opcions de codi curt i suport per a termes parcials i abreviatures de paraules completen el conjunt de funcions.

Configuració del seu glossari

Quan primer cop d’ull al complement després de la instal·lació i l’activació, vaig haver de parar un moment. Hi ha moltes opcions i, encara que més opcions suposen una major flexibilitat, també significa més treball per part de l’administrador. Per sort, les meves temors quant a com s’havia de fer el procés de configuració es van posar en pau ràpidament. La interfície d’usuari del connector és intuïtiva i fàcil de seguir. La pantalla principal us mostra la llista actual de termes del glossari:

Guia principal de la interfície d'interès del glossari

Tot el que heu de fer és fer clic Afegir nou i se us dirigirà a una publicació nova on pugueu escriure la definició d’un terme:

edita la informació sobre el glossari

Aleshores, el complement trobarà totes les instàncies d’aquest terme al vostre lloc i les farà clicables. Quan es fa clic, els visitants seran dirigits a una pàgina dedicada per a la definició del terme. Hauria de semblar una cosa així:

pàgina d’exemple de glossari d’utils

Com podeu veure, aquesta pàgina del terme glossari té la definició del terme, els sinònims del terme i els articles relacionats que apareixen. Val la pena passar una estona navegant per les opcions de configuració. Un cop més, teniu molt espai per jugar aquí, però no deixeu que us aclapara. Cada pestanya de la secció Configuració tracta un aspecte diferent de la personalització. Si, per exemple, no voleu tractar amb sinònims, ni tan sols heu de fer clic a aquesta pestanya. El que estic intentant dir és utilitzar les funcions que beneficien (i tenen sentit) el vostre lloc; No se sent obligat a utilitzar-los tots.

Configuració general del glossari d’informació

Per activar l’efecte passant per sobre de la informació, feu clic a Configuració després a la pestanya Contingut de la informació. Marqueu la casella al costat Mostra la informació sobre l’utilitat quan l’usuari els passa?

Si voleu que aparegui una llista d’articles relacionats sota una definició d’una pàgina dedicada al terme, bàsicament, una llista d’articles en què apareix el terme, feu clic a la Articles relacionats i comproveu que la casella estigui marcada al costat Mostra articles relacionats:

Glossari d’informació d’articles relacionats

Feu clic a través de cada pestanya per seleccionar a mesura que aneu. És realment, tot el que heu de saber per fer ús d’aquest complement. Seguiu les instruccions que us proporcionaran i anireu bé cap a la creació d’un glossari robust per al vostre lloc web. I si tracteu un tema nínxol amb molta argot relacionada amb la indústria, és més que els visitants els encantarà i en faran ús regularment.

Conclusió

De vegades, els administradors de webs es compliquen amb el complement i instal·len tot el que poden tenir les mans. Si voleu que els vostres dissenys siguin senzills i racionalitzats, encara no us convindrà el complement del Glossari CMT. La versió Pro +, en particular, és prou completa per satisfer totes les necessitats possibles relacionades amb el glossari, alhora que és prou senzilla per apel·lar als usuaris de WordPress que vulguin complir els elements bàsics..

Heu utilitzat aquest complement? Què vas pensar? Trobeu útil o intrusiu l’afegit d’un glossari?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map