Kuinka käyttää Wixiä (opetusohjelma)


wix-opetusohjelma


Wix on helppokäyttöinen, tehokas ja melko edullinen verkkosivustojen rakentaja, jota voidaan käyttää yritys- / henkilökohtaisten verkkosivustojen, verkkokauppojen ja portfolioiden luomiseen..

Tämä helppo, askel askeleelta -opetusohjelma auttaa sinua oppimaan Wix-verkkosivustojen rakennusohjelman perusteet.

Osoitamme sinulle, kuinka voit luoda verkkosivuston Wixin avulla tyhjästä itse. Tähän sisältyy mallin valinta, sivustosi mukauttaminen, sivujen, tuotteiden lisääminen ja paljon muuta.

Valmis? Aloitetaan…

Kuinka luoda verkkosivusto Wixin avulla (sisällysluettelo):

 1. Liittyminen Wixiin
 2. Valitse haluamasi verkkosivustotyyppi
 3. Mallin valitseminen
 4. Sivuston mukauttaminen
 5. Sivuston optimointi mobiililaitteille
 6. Sivujen luominen
 7. Blogin käynnistäminen
 8. Verkkokaupan käynnistäminen
 9. Opi tuntemaan Wixin tärkein kojetaulu
 10. Toimintojen lisääminen sovellusten kautta
 11. Hinnasuunnitelman valitseminen ja myymälän julkistaminen yleisölle

Kokonaisaika verkkosivuston luomiseen Wixin avulla: ~ 30 minuuttia
Taitotaso: Aloittelija

Täydellinen paljastaminen: Tämä opas sisältää Wix-kumppanilinkit. Jos päätät ostaa Wixin viittauslinkkien kautta, ansaitsemme palkkion. Kiitos tuestasi.

1) Siirry osoitteeseen www.Wix.com ja napsauta Aloita-painiketta.

Wixin avulla voit siirtyä suoraan sivustosi rakentamiseen joutumatta ajattelemaan asennuksen teknisiä yksityiskohtia. Koko prosessin selittäminen on kuitenkin vielä minuutin arvoinen:

Ensimmäinen asia, joka tietää Wixin kanssa työskentelemisestä, on, että rakennat ensin sivustosi ja vasta sitten päätät maksaa lisäominaisuuksista vai pysyä täysin ilmaisella asennuksella..

Ainoa mitä sinun on tehtävä aloittamiseksi, on siirtyä Wix-pääsivustolle, napsauta isoa Aloittaa -painiketta ja sitten päälle Kirjaudu.

wix.com

Syötä yhteystietosi ja napsauta päätapaa Kirjaudu painiketta. Kun olet tehnyt niin, sinut viedään suoraan niin kutsuttuun Wix ADI – tekoälyn suunnittelija.

wix adi

Klikkaa Tehdään se aloittaa.

Näissä alkuvaiheissa Wix esittää sinulle joukon kysymyksiä ja asettaa sitten sivustosi erityisillä optimoinneilla paikoilleen – vastauksiesi perusteella.

Ensimmäinen kysymys on hyvin yksinkertainen:

wix adi 1

Asia, jonka todennäköisesti haluat valita siellä, olen ”minä”.

Toinen kysymys kysyy, minkä tyyppistä sivustoa haluat rakentaa:

wix adi 2

Kuten huomaat, käytettävissä on useita vaihtoehtoja. Sinun ei pidä unohtaa tätä vaihetta, koska Wix ottaa vastauksesi ja käyttää sitä optimoidaksesi verkkosivustosi puolestasi.

Tätä opasta varten valitsemme ”yrityksen”, koska se on yleisin tyyppi verkkosivusto, jonka ihmiset rakentavat.

Seuraavat kysymykset seuraavat esimerkkiä ja johtavat mukavaan yhden lauseen määritelmään verkkosivustollesi ja sen tarkoitukseen.

2) Valitse verkkosivustotyyppi, jonka haluat rakentaa

Alkuperäisten kysymysten ollessa poissa käytöstä Wix kysyy, luotatko ADI: hen tarpeeksi, jotta se voi rakentaa sinulle esimerkkisivuston, vai haluatko rakentaa kaiken käsin. ADI: n käyttäminen on paljon tehokkaampi lähestymistapa, etenkin koska voit palata myöhemmin takaisin ja mukauttaa sivustosi pieniä yksityiskohtia. Et ole kiinni alkuperäisistä ehdotuksista, jotka Wix antaa sinulle.

käynnistä adi

Klikkaa Aloita nyt.

Minusta sitten antamiesi vastausten mukaan Wixillä on joitain jatkokysymyksiä, joiden avulla voidaan osoittaa tarkka malli ja sivuston rakenne, joka todennäköisimmin toimii skenaariossasi.

Ensimmäinen kysymys liittyy yritystyyppiin, jolle haluat rakentaa verkkosivuston.

verkkosivustotyyppi

⚠️ Merkintä; jos olet valinnut eri vaihtoehdon edellisessä vaiheessa – ei ”yrityssivustolta”, mutta ehkä “verkkokaupasta” -, Wix näyttää sinulle toisen vaihtoehdon.

Heti kun aloitat kirjoittamisen yrityksesi määritelmään, Wix tarjoaa joukon ehdotuksia. Esimerkiksi kun kirjoitamme “hieronta”, Wix tarjoaa seuraavat ehdotukset:

hierontaehdotuksia

Näytämme sinulle tämän vain kertoaksesi, kuinka monta eri yritystyyppiä Wix tukee ja jolla on valmiiksi suunnitellut mallit ja sivustorakenteet. Viime kädessä olemme valinneet rakennettavalle esimerkilliselle verkkosivustolle “Hieroja” luettelosta.

Klikkaa Seuraava kun löydät yrityksellesi sopivan tyyppisen yrityksen / verkkosivuston.

Kaikkien tähän mennessä valitsemiesi valintojen perusteella Wix ehdottaa joukko ominaisuuksia sivustollesi.

valita ominaisuuksia

Wix ehdottaa tapauksessamme moduulia online-varauksille, chatille, blogiin ja kouralliselle muulle. Mitä näet tällä näytöllä, voi vaihdella vastaustesi perusteella. Käy läpi tämä luettelo ja valitse ominaisuudet, jotka vaikuttavat järkevältä sivustollesi.

Seuraavassa vaiheessa Wix kysyy yrityksesi nimeä, josta tulee verkkosivustosi nimi.

Yrityksen nimi

Jos kyseessä on rakentamasi henkilökohtaisen tuotemerkin verkkosivusto, voit kirjoittaa oman nimesi sinne.

Seuraavaksi Wix kysyy, onko sinulla jo jotain web-sisältöä, jonka haluat tuoda uuteen Wix-verkkosivustoosi. Wix sallii tuonnin muilta verkkosivustoilta ja myös Google Places -luetteloista. Käytännössä sisällön tuominen muilta verkkosivustoilta voi olla hankala, joten on parasta jättää tämä ulkopuolelle. Napsauta vain Seuraava.

tuonti muilta sivustoilta

Kun tämä on tehty, Wix antaa sinun nyt valita mallin verkkosivustollesi.

3) Valitse malli (Suunnittelu)

Wix yrittää tehdä mallinvalintaprosessista mahdollisimman suoraviivaista, joten sen sijaan, että näyttäisit sinulle satojen valittavien mallien seinää, se alkaa kysymällä juuri haluamaltasi suunnittelutyyliä..

valitse suunnittelutyyli

On olemassa muutamia vaihtoehtoja, ja vastaustesi perusteella Wix antaa sinulle suodatetun luettelon malleista, jotka ovat sopusoinnussa aiempien valintojen kanssa..

Mielestämme tyyli nimeltään ”Breeze” on hierontaterapeutille kunnossa, mutta voit itse tehdä valintasi.

Heti kun teet valinnan, huomaat, että Wix kokoaa melko tarkat kotisivun vaihtoehdot. Aikaisempiin valintoihisi perustuen nämä kotisivut on esitäytetty asiaankuuluvilla grafiikoilla ja ne noudattavat annettua suunnittelutyyliä. Tässä on mitä se ehdottaa meille:

wix-kotisivusehdotukset

Huomaat, että näillä kotisivuilla on paljon hierontaan liittyviä kuvia. Sinun pitäisi tietää, että emme laittaneet heitä sinne. Wix ADI pyrkii ennakoimaan, mikä toimii minulle ja yritykselleni. Loistava!

Valitse haluamasi kotisivu ja jatka.

4) Muokkaa sivustoa

Kun olet valinnut haluamasi kotisivun, sinut heitetään suoraan Wix ADI -editoriin, jossa voit mukauttaa pienet yksityiskohdat sivuston ulkoasusta ja sen ominaisuuksista..

Aluksi näet tämän käyttöliittymän:

Wix-editori

Tämä kaikki on erittäin intuitiivista, joten melkein kaikki sivun elementit käyttäytyvät kuin odottaisit.

Jos esimerkiksi haluat muokata mitä tahansa sivun teksteistä, napsauta vain annettua tekstiä. Näkyviin tulee uusi sivupalkki, jossa voit tehdä muutoksia.

Esimerkiksi alla napsautimme keskeistä päälohkoa (sanomalla “Wyatt Collier”). Ilmestyi sivupalkki, jonka avulla sain muokata nimeä ja lisätä myös tekstityksen ja kuvauksen.

päälohko muokata

Napsauttamalla mitä tahansa muuta kotisivun lohkoa, on sama vaikutus – päästäksesi muokkausliittymään, jossa voit muuttaa kyseisen lohkon sisältöä.

Tässä on esimerkki meistä, jotka työskentelevät ”Hoidoni” -lohkon parissa. Voimme muokata kutakin tekstiä erikseen ja työskennellä myös hoitoluettelossa.

hoitoni estää muokata

⚠️ Merkintä; Wix ADI -editori toimii automaattisen tallennuksen kanssa, joten sinun ei tarvitse huolehtia etenemisen menettämisestä.

Mutta suunnittelun mukauttamiseen kuuluu muutakin kuin pelkästään tekstien muuttaminen täällä ja siellä:

Kohdista osiot uudelleen

Wix ADI -editorilla voit vetää ja pudottaa yksittäisiä elementtejä sivun ympärille ja muuttaa myös osioiden järjestystä.

Jos tarkastelet jotakin osioista, näet kaksi nuolikuvaketta osion oikeassa yläkulmassa:

estää nuolet

Nämä nuolet antavat sinun siirtää tiettyä osaa ylös ja alas. Napsauta vain niitä, niin näet osastosi siirtyvän paikoissa muutamassa sekunnissa.

Jaksojen tyylien vaihtaminen

Sisältöosastojen sisällön editoinnin lisäksi voit muuttaa myös itse osioiden yleistä mallia. Esimerkiksi, kun siirrämme hiiren osoittimen ”Omat hoidot” -kohdan päälle, vasempaan yläkulmaan ilmestyy pieni painike, jonka otsikko on ”Suunnittelu”. Napsauttamalla sitä, aivan uusi paneeli näyttää joitain vaihtoehtoisia suunnittelutyylejä, joista valita:

kytkinlohkojen suunnittelu

Valitse vain haluamasi, ja se yhdellä napsautuksella asetetaan vanhan tilalle.

Uusien osioiden lisääminen

Sivulla jo olevien osioiden mukauttaminen on yksi asia, mutta voit lisätä myös uusia. Napsauta painiketta Lisätä -painiketta, joka on ylävalikossa, ja napsauta sitten ”Osio sivulle.”

lisää osa sivulle

Näet, että valita on todella paljon erilaisia ​​sisältöosioita. Onneksi tämän helpottamiseksi osiot on ennakkoluokiteltu:

osiotyypit

Voit napata minkä tahansa osan sivupalkista ja vetää ja pudottaa sen kankaalle oikealle.

Esimerkiksi tässä on mitä a työtodistus osio näyttää siltä, ​​kun se lisätään sivulle:

suositus sivulla

Kuten olettaisit, voit hienosäätää pieniä yksityiskohtia siitä suositusosasta ja sen sisällä olevista teksteistä.

Fonttien ja värien asettaminen

Kun aloitat Wix ADI -editorin kanssa, saat ennalta määritetyn värimaailman ja fonttiasetukset heti portista. Ne ovat useimmissa tapauksissa riittävän hyviä, mutta voit muuttaa niitä helposti saadaksesi hienosäädetyn ilmeen.

Napsauta painiketta Design -painiketta ylävalikossa ja sitten uudelleen värit.

vaihda kirjasinvärejä

Tämä on jälleen yksi paikka, jossa Wix tekee kaikkensa helpottaaksesi työtäsi. Sen sijaan, että näyttäisit sinulle tuhansia värivaihtoehtoja, se kysyy vain pääväristä, jonka kanssa haluat rakentaa mallisi, ja ehdottaa sitten tiettyjä värimalleja tämän perusteella.

värit viittaavat

 1. Valitse pääväri.
 2. Valitse väritila (sävytetty, värikäs, eloisa, valo, tumma, mix).
 3. Valitse suositeltavista väripaleteista.

Koko värimaailman muuttaminen vie vain muutaman minuutin.

Sama asia koskee kirjasimia. Aloita samasta Design -painiketta ylävalikossa ja valitse kirjasimet.

vaihda kirjasinvärejä

Jälleen Wix tarjoaa sinulle joukon ehdotuksia.

fontit viittaavat

On parasta vaihtaa vaihtoehtien välillä edestakaisin, kunnes löydät jotain mitä nautit. Sinun tulisi myös kokeilla fonttikokotyökalua varmistaaksesi, että kaikki sivustosi tekstit ovat luettavissa.

Kuvien, diaesitysten ja muiden visuaalisten ominaisuuksien lisääminen

Wix on valmis vastaanottamaan kaikenlaista visuaalista sisältöä verkkosivustollasi. Olipa kyse kuvista, videoista, diaesityksistä, gallerioista, jopa Instagram-syötteistä; Wix pystyy käsittelemään kaikkea!

Aloitetaan perusteista; kuvien lisääminen sivustoosi tai nykyisten muuttaminen.

Napsauta vain osaa, joka sisältää kuvan, jonka haluat korvata, ja napsauta sitten sivupalkista Muokkaa ja korvaa.

korvaa kuva

Kun napsautat painiketta, Wix näyttää sinulle toisen paneelin, jossa voit suorittaa lisämuokkauksia kuvaan.

korvaa kuva 2

Jos haluat korvata kuvan, napsauta vain Korvata painiketta. Näet, että Wixillä on useita suositeltuja kuvia, jotka seuraavat samaa teemaa. Nämä ovat kuvia, joita voit käyttää sivustossasi vapaasti joutumatta huolehtimaan tekijänoikeuskysymyksistä.

valittavat kuvat

Jos haluat lähettää oman kuvan, napsauta + Lataa media -painike, joka on vasemmassa yläkulmassa. Kun lähetys on valmis, voit muokata kuvaa tarvittaessa.

kuvan muokkaaminen

Kun olet valmis, napsauta Käytä saadaksesi kuvan sivulle.

Jos haluat lisätä muun tyyppisiä medioita, napsauta pääpainiketta Lisätä -painike, joka on ylävalikossa, ja siirry sitten käytettävissä olevien osien luettelosta haluamaasi luokkaan:

lisää visuaalisia luokkia

Menettely on hyvin samanlainen kuin kuvien lisääminen tai korvaaminen. Napsauta vain lohkoa samalla tavalla ja napsauta sitten Muokkaa ja korvaa, ja järjestä mediasi vastaavasti.

5) Sivustosi virittäminen mobiililaitteita varten

Nykyään matkapuhelimet ovat usein ihmisten ensisijaisia ​​laitteita verkkoon pääsyyn. Itse asiassa enemmän ihmisiä käyttää matkapuhelimia kuin pöytätietokoneita ja kannettavia tietokoneita yhdessä (data). Tämä tarkoittaa käytännössä todella yksinkertaista, sinun on ehdottomasti varmistettava, että verkkosivustosi näyttää oikein mobiililaitteilla! Jos epäonnistut siinä, ihmiset lähtevät eivät luultavasti koskaan tule takaisin.

Lisäksi, jos satut johtamaan paikallista yritystä, matkapuhelimen vaikutus on vielä suurempi. Erilaiset “lähellä minua” -haut muodostavat suuren osan koko Google-paikallisesta liikenteestä (data), ja kyky palvella näitä käyttäjiä nopeasti on erittäin tärkeää, jos haluat ansaita heidän liiketoiminnan.

Kuvittele esimerkiksi, että ylläpidät edellä mainittua hierontasaljaa. Jos joku hakee “Hieronta lähellä minua” ja sivustosi ilmestyy, mutta se ei lataudu heidän puhelimeensa, mahdollinen asiakas ei tule luoksesi.

Onneksi sivustosi mobiili-optimointi Wixin avulla on helppoa. Aloita napsauttamalla yläpalkin näkymävaihtopainiketta. Tämä:

vaihda matkapuhelimeen

Tämä lataa sivun uudelleen ja näyttää kuinka se tulee näkymään mobiililaitteissa.

sivusto mobiililaitteissa

Useimmissa tapauksissa verkkosivustosi näyttää hienosti portilta, mutta voit tehdä pieniä muutoksia korostaaksesi tärkeämpiä elementtejä ja piilottaaksesi ei niin tärkeät..

Tärkeintä on, että täällä tekemäsi muutokset eivät vaikuta sivustosi näyttämiseen työpöydällä. Tämä on tarkoitettu vain mobiililaitteille!

Voit tehdä sivustosi paremmin mobiililaitteilla seuraavasti:

 • piilota kuvat, jotka eivät ole tärkeitä, ja vie vain tilaa mobiili näkymässä
 • laita yhteystietosi korkeammalle sivulle – ihmiset haluavat päästä siihen nopeasti
 • korosta vain päätuotteesi tai palvelusi

Wixin avulla voit mukauttaa paljon täällä sivun eri elementtien piilottamiseen, kokonaisten osioiden kohdistamiseen ja niin edelleen. Hyödynnä tätä ja kokeile.

Kun olet valmis, siirry vain kohtaan työpöydän näkymä uudelleen. Muutokset tallennetaan automaattisesti.

6) Luo muita sivuja

Nyt kun kotisivu on valmis, on aika aloittaa työskentely joillakin muilla sivuilla, joista useimmat verkkosivut hyötyvät. Pääasiassa sinun pitäisi luoda:

 • Tietoja-sivulta
 • Yhteystiedot

Keskitymme nyt vain näihin kahteen näyttääksemme sinulle uusien sivujen rakentamisen periaatteet.

Tietoja sivulta

Aloita napsauttamalla Sivu: Koti -painike, joka on vasemmassa yläkulmassa. Napsauta sitten + Lisää sivu.

lisää sivu

Wix ehdottaa jo joitain suosittuja sivutyyppejä, joista saatat olla kiinnostunut luomaan. Ei vahingossa, luettelon ensimmäinen ehdotus on Tietoja-sivulle.

ehdotetut sivut

Wix ei vain ehdota rakennettavia sivuja, vaan myös jokaiselle sivulle on valmiita valmiita malleja.

Saadaksesi Tietoja-sivusi valmistamalla, vieritä vain käytettävissä olevien sivujen luetteloa ja valitse haluamasi malli.

Wix ADI -editori lataa käyttöliittymän uudelleen ja antaa sinun työskennellä uudella Tietoja-sivulla. Hyödyt ja asiat, kuinka kaikki toimii, ovat täsmälleen samat kuin kotisivulla.

Lisää vain mitä sisältöosioita sinun mielestäsi pitäisi olla Tietoja-sivulla, ja muokkaa niitä vastaavasti.

Vietettyään vain muutaman minuutin täällä, sinulla pitäisi olla melko komea Tietoja-sivu käsissäsi.

sivulta

Yhteystiedot

Yhteystietosivun rakennustapa on hyvin samanlainen, mutta sivulla on muutama alkuperäinen elementti. Aloita napsauttamalla uudelleen Sivu -painiketta ja sitten päälle + Lisää sivu. Vaihtaa Ottaa yhteyttä ja katso mitä Wix tarjoaa sinulle.

valitse yhteyshenkilö

Valitse yksi ehdotetuista malleista.

Wix ADI -editointiliittymä latautuu uudelleen. Näet todennäköisesti joitain alkuperäisiä lohkoja tällä sivulla vs. Tietoja-sivulla tai jopa etusivulla. Nuo ovat:

 • yhteyslomake
 • interaktiivinen kartta

Yhteystiedot

Wix kannustaa käyttämään molempia näitä elementtejä helpottamaan yrityksesi löytämistä asiakkaille. Yhteyslomake on täysin toimiva, eli kävijät voivat käyttää sitä lähettämään sinulle viestejä suoraan.

⚠️ Jos sinulla ei ole yritystä ja et halua jakaa osoitteesi, voit poistaa kartan käytöstä ja pysyä vain yhteyslomakkeessa.

Muut niche-kohtaiset sivut

Wixiin kirjautumisen yhteydessä antamiesi vastausten perusteella saatat nähdä sivustosi muita Wixin ennalta tekemiä sivuja.

Meidän tapauksessamme on olemassa Varaa netissä sivu ja Varaukset kassalle sivu. Voit nähdä verkkosivustosi tilanteen napsauttamalla sitä Sivu -painiketta uudelleen vasemmassa yläkulmassa.

sivut

Katso, miltä nämä sivut näyttävät, ja työskentele niiden kanssa tarvittaessa. Periaatteet ovat samat.

Sivuston navigoinnin hienosäätö

Oletusarvon mukaan jokainen luomasi uusi sivu lisätään automaattisesti sivustosi päävalikkoon.

Jos haluat muuttaa järjestystä, jolla sivut näkyvät valikossa, napsauta sivustosi otsikkoa ja sitten Muokata -painike vieressä VALIKKO.

muokkausvalikko

Voit vetää ja pudottaa sivuja järjestääksesi ne uudelleen.

muokkausvalikko 2

Voit lisätä valikkokohteita myös käsin, jos haluat linkittää verkkosivustosi ulkopuolelle (kuten esimerkiksi sosiaalisen median profiilisi).

7) Lisää blogi (valinnainen)

Blogin käyttäminen on yksi parhaista tavoista tavoittaa uusia yleisöjä ja muuttaa nämä yleisöt potentiaalisiksi asiakkaiksi. Eri lähteiden raportti että bloggaaminen on tehokkaimpia markkinointikanavia yrityksille verkossa. Markkinoijat, jotka priorisoivat bloggaamista, ovat 13x todennäköisemmin näkemässä positiivista sijoitetun pääoman tuottoprosenttia verkkoyrityksissään kuin ne, jotka eivät.

Toisin sanoen, jos haluat, että ihmiset etsivät sivustoasi aktiivisesti, sinun on annettava heille syy siihen. Blogin käyttäminen voi olla yksi tällainen syy, mikäli julkaisemasi sisältö on hyvälaatuista ja vastaa yleisösi tarpeita ja toiveita.

Wix-blogin aloittaminen on tekniseltä kannalta todella helppoa – sinulla on kaikki tarvittavat työkalut jo sisäänrakennettu.

Blogin luominen Wixissä

Napsauta ylävalikossa Sivu -painiketta ja sitten päälle + Lisää sivu. Valitse luettelosta blogi ja valitse sitten haluamasi blogi-asettelu.

valitse blogin asettelu

Tarkka valitsemasi asettelu on puhtaasti sinun. Kaikki ne toimivat hienosti! Wix-editori latautuu uudelleen, ja näet uuden blogisivusi toiminnassa:

blogisivu

Voit muokata tätä sivua aivan kuten mitä tahansa muuta sivua, joka sinulla tällä sivustolla on. Mikä tärkeintä, voit:

 • muuttaa tapaa, jolla blogiviestisi näkyvät sivulla,
 • muuta blogin asettelua (missä kuvat menevät jne.)
 • muuta viestien vieressä näkyvää sisältöä (kirjoittajan nimi, päivämäärä jne.)

Voit myös hallita blogia ja kirjoittaa uusia viestejä.

Uusien blogin kirjoittaminen

Napsauta pääblogin osaa ja sitten Hallinnoi blogia.

hallita blogia

Sieltä voit hallita olemassa olevia viestejä sekä luoda uusia.

blogin viiva

Käyttöliittymää on erittäin helppo käyttää, ja se muistuttaa sitä, mitä näit MS Wordissa tai Google Docsissa.

blogin kirjoittaminen ui

Tässä on mitä saat:

 • Integroidut SEO-työkalut – varmistaaksesi, että viestisi näkyvät Googlessa
 • Rich text editor
 • Luokat ja hashtagit
 • Mahdollisuus työskennellä useiden kirjoittajien kanssa
 • Upea matkakokemus
 • Mukautettu HTML-tuki

8) Lisää verkkokauppa (valinnainen)

Tämä ei todennäköisesti ole sinulle yllätys tässä vaiheessa, mutta voit käynnistää verkkokaupan Wixin kanssa melko nopeasti. Lisäksi se on täysin toimiva verkkokauppa, joka ei rajoita sinua millään tavalla.

 • Sinulla voi olla rajaton määrä tuotteita.
 • Hanki räätälöity myymälä- ja kärrysuunnittelu.
 • Myy fyysisiä ja digitaalisia tuotteita.
 • Seuraa tilauksia.
 • Aseta toimitushinnat.
 • Hyväksy online-maksut.
 • Myy Facebookin ja Instagramin kautta.
 • Hallitse myyntiäsi liikkeellä ollessasi Wix-sovelluksella.

Verkkokaupan luominen Wix-sovelluksella

Napsauta ylävalikossa Sivu -painiketta ja sitten päälle + Lisää sivu. Valitse luettelosta Verkkokauppa ja valitse haluamasi myymäläasettelu.

valitse myymälän asettelu

Voit hallita kauppaa ja lisätä tuotteita napsauttamalla myymälä-osaa ja sitten Hallinnoi tuotteita.

hallita kauppaa

Näet erillisen käyttöliittymän lataamisen, johon voit lisätä tuotteita, muuttaa niiden kuvauksia, asettaa hinnat ja niin edelleen.

hallita kauppaa 2

Menestyvän verkkokaupan rakentaminen on aihe omaan erilliseen oppaansa, joten emme aio syventää tarkemmin täällä. Tärkein asia, jonka halusimme näyttää sinulle täällä, on, että verkkokaupan käynnistäminen Wixin kanssa on erittäin mahdollista. Saat todella kaikki tarvitsemasi ominaisuudet.

9) Tutustu Wixin päähallintapaneeliin

Olemme olleet tekemisissä enimmäkseen Wix ADI: n kanssa ja kaiken sen kanssa saavutettavan kanssa, mikä on paljon!

Wix-kojetaulua on kuitenkin saatavana kokonaan. Sen tarkoituksena on antaa sinulle laajempi näkemys verkkosivustosi kanssa tapahtuvasta ja kaikista siihen liittyvistä mittareista.

Päästäksesi hallintapaneeliin kirjaudu ulos ja kirjaudu takaisin Wixiin. Näet jotain tällaista:

Wix-viiva

Selitetään tämän sivun sisältö lohkoittain:

 • (A) – Ensisijainen sivupalkki, josta pääset nopeasti verkkosivustosi yksittäisiin osiin. Jos sinulla on blogi tai verkkokauppa, näet osiot, joissa voit hallita tuotteitasi, tilauksiasi, blogiviestisi tai varauksiasi siellä. Siellä on myös linkkejä muihin työkaluihin ja sovelluksiin. Alareunassa on linkki sivustosi muokkaamiseen, joka vie sinut samaan Wix ADI -editoriin, jota aiemmin käytimme.
 • (B) – Verkkosivusi pääohjauspaneeli. Tässä voit valita joukosta toimintoja, jotka suoritetaan sivustossasi.
 • (C) – Aloittaminen läpi kulkemisen. Noudata näitä vaiheita varmistaaksesi, että sivustosi on 100% valmis ihmisten näkemistä varten.
 • Sivun alapuolella on myös lohkoja, joissa on lisävinkkejä sivustosi käyttämiseen.

Alue, jolla saatat haluta syventyä, on asetukset valikko – pääsee sivupalkista. Täältä löydät kaikki sivustosi tärkeimmät asetukset, kuten nimi, yleistiedot, integraatiot muihin työkaluihin, maksutavat, valuutta ja paljon muuta. Vaikka et lopulta muutakaan siellä mitään, on silti hyvä idea katsoa näitä vaihtoehtoja ja nähdä käytettävissä olevat.

asetukset

10) Lisää toiminnallisuus Wix-sovellusten kautta

Jos Wixin laatikosta saamasi ominaisuudet eivät riitä, voit katsoa Wix-sovellusmarkkinoita. Sieltä löydät yli 200 erilaista sovellusta, jonka avulla voit rakentaa ja kasvattaa verkkosivustoasi.

Päästäksesi sovelluksiin napsauta sovellukset Wix-kojelaudan pää sivupalkissa.

sovellukset

Siellä on sovelluksia kaikenlaisille erilaisille asioille. Markkinoinnin avustajista SEO: iin, live-chattiin, uutiskirjeisiin, sosiaalisen median integraatioihin, ponnahdusikkunoihin, A / B-testaukseen, ostoskorin luopumisen työkaluihin, yhteyshenkilöihin ja paljon erä lisää.

Sovelluksia voidaan lisätä muutamalla napsautuksella. Valitse vain haluamasi sovellus luettelosta ja napsauta Lisää sovellus.

lisää sovellus

Valitsemasi sovelluksen perusteella saatetaan tarvita joitain lisäasetuksia.

11) Valitse hinnasuunnitelma ja avaa sivustosi

Prosessin tässä vaiheessa verkkosivustosi on melkein valmis. Voit nyt julkistaa sen. Tarvitset vain pari muuta asiaa …

Jos haluat julkaista sivustosi, palaa Wix ADI -editoriin (napsauta Muokkaa sivua -painiketta, joka on Wix-kojelaudan vasemmassa alakulmassa) ja napsauta sitten pääpainiketta Julkaista painike:

julkaise sivusto

Sinun on valittava, haluatko käyttää ilmaista Wix-aliverkkotunnusta (näyttää yleensä YOURUSERNAME.wixsite.com/website) tai liitä mukautettu verkkotunnus.

aliverkkotunnus

Nyt, ennen kuin teet tämän valinnan, puhutaanpa eri Wix-suunnitelmien hinnoittelusta, koska tietyn suunnitelman valitseminen määrää myös verkkotunnuksen valinnan.

Ihan aluksi, Wix on saatavana täysin ilmaiseksi. Osana sitä:

 • sinulla on oikeus käyttää vain ilmaista Wix-aliverkkotunnusta, etkä voi yhdistää mukautettua verkkotunnusta,
 • Wix-mainokset näkyvät jokaisella verkkosivustosi sivulla,
 • saat jopa 500 Mt tallennustilaa ja 500 Mt kaistanleveyttä, mikä ei ole paljon,
 • et voi perustaa verkkokauppaa,
 • et voi yhdistää Google Analyticsia.

Jos hyväksyt nämä rajoitukset, voit siirtyä eteenpäin ja valita ilmaisen aliverkkotunnuksen vaihtoehdon yllä olevasta kuvakaappauksesta. Tässä vaiheessa sivustosi tulee olemaan verkossa ja valmis vastaanottamaan kävijöitä. ��

Jos toisaalta nämä rajoitukset ovat liikaa, joudut päivittämään yhteen premium-suunnitelmiin. Napsauta vain yhtä Päivitys painikkeet näkyvät kojetaulussa.

päivittää

Valitse sinulle parhaiten sopiva hinnasuunnitelma. Saatavilla on kahta tyyppiä suunnitelmia:

 • Tässä ovat hinnat, jos haluat avata klassisen verkkosivuston Wixin kanssa (ei verkkokauppaa tai jotain, johon kävijät maksavat mistään sivustolla):

wix-hinnoittelu 1

 • Tässä on hinnat, jos haluat myydä jotain sivustolta:

wix hinnoittelu 2

Kuten huomaat, täällä on paljon, mutta sinun ei tarvitse viettää liikaa aikaa päätöksentekoon. Harkitse tätä yksinkertaistettua mallia sivustollesi sopivan Wix-suunnitelman valitsemiseksi:

 • �� Haluatko myydä jotain sivustolla? Valitse Business Basic suunnitelma 23 dollaria / kk. Saat kaikki verkkokaupan ominaisuudet, joita ikinä tarvitset.
 • �� Haluat vain optimoidut henkilökohtaiset, yritystiedot tai blogisivustot? Valitse Rajoittamaton suunnitelma 17 dollaria / kuukausi.

Miksi suosittelemme, mitkä ovat pohjimmiltaan halvimmat suunnitelmat? Yksinkertainen; voit aina päivittää kalliimpaan suunnitelmaan, jos törmäät merkittäviin rajoituksiin.

Joko jommankumman suositellun suunnitelman kanssa saat käyttöösi ilmaisen verkkotunnuksen ensimmäisenä vuonna. Kun valitset verkkotunnusta, etsi jotain, joka on helppo muistaa ja vastaa yritystäsi / brändiäsi.

Kun olet päivittänyt johonkin näistä premium-suunnitelmista ja suorittanut ostoprosessin loppuun, sivustosi on virallisesti verkossa ja valmis yritystoimintaan! ����

Tehty!

Onnittelut! Olet juuri oppinut rakentamaan toimivan verkkosivuston Wixiin, ja olet tehnyt kaiken itse.

Kuten voitte nähdä, Wix on uskomattoman tehokas ja kykenevä itse valmistamaan verkkosivustoja. On aivan uskomatonta, kuinka voit nykyään rakentaa ammattimaisen verkkosivun itse!

Jos sinulla on kysyttävää, älä epäröi lähettää niitä kommentteihin.

Lisätietoja uuden verkkosivustosi mainostamisesta ja kasvattamisesta on muissa oppaissa:

 • 5 helppoa tapaa lisätä verkkosivustojen liikennettä
 • 33 tapaa ansaita verkkosivusto
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map