Jos harkitset Joomlan käyttämistä oman verkkosivustosi luomiseen, olet tullut oikeaan paikkaan. Seuraavassa opit kaikki mitä sinun tarvitsee tietää aloittamiseksi.
Tämä askel askeleelta -opetusohjelma näyttää sinulle, kuinka asennat ohjelmiston palvelimellesi, ja antaa sinulle yleiskuvan perustoiminnoista. Loppujen lopuksi haluamme, että sinusta tuntuu voivan alkaa tutkia itse ja rakentaa unelmiesi Joomla-verkkosivusto.
Vaikka Joomla on monimutkaisempi kuin WordPress, se on paljon aloittelijaystävällisempi kuin Drupal (täältä löytyy vertailu kolmeen). Joten jos noudatat opastusta, sinun pitäisi saada verkkosivustosi käyttöösi enintään 3 tunnin sisällä.
Kuinka rakentaa Joomla-verkkosivusto (sisällysluettelo):
- Rekisteröi verkkotunnus ja etsi web-hosting-palvelu
- Asenna ja asenna Joomla
- Tutustu Joomlan perusteisiin
- Valitse sivustoosi malli
- Asenna Joomla-mallisi
- Mukauta suunnittelua
- Käytä Joomla-moduuleja
- Määritä moduulit paikkoihin
- Luo uusia sivuja
- Määritä sivut Joomlan navigointivalikkoon
- Lisää blogiosa
- Asenna laajennukset
Kokonaisaika verkkosivuston luomiseen Drupalin avulla: ~ 2-3 tuntia
Taitotaso: / Keskivaikea
Contents
- 1 1. Rekisteröi verkkotunnus ja etsi web-hosting-palvelu
- 2 2. Asenna ja asenna Joomla
- 3 3. Tutustu Joomlan perusteisiin
- 4 4. Valitse sivustoosi malli
- 5 5. Asenna Joomla-malli
- 6 6. Mukauta mallia
- 7 7. Käytä Joomla-moduuleja
- 8 8. Määritä moduulit paikkoihin
- 9 9. Luo uusia sivuja
- 10 10. Määritä sivut Joomlan navigointivalikkoon
- 11 11. Lisää blogiosa
- 12 12. Asenna laajennukset
1. Rekisteröi verkkotunnus ja etsi web-hosting-palvelu
Jos sinulla on jo verkkotunnus ja web-hosting, siirry vaiheeseen 2.
Ennen kuin voit aloittaa Joomla-sivustosi rakentamisen, tarvitset verkkotunnuksen ja web-isännöinnin.
Jos et edes tiedä mistä aloittaa tämä aihe, lue viesti verkkotunnuksen valitsemisesta. Jos tarvitset vain päivittämistä, valitse verkkosivustoverkkotunnus, joka on yksinkertainen, joten se on helppo muistaa.
Verkkotunnuksen lisäksi tarvitset myös verkkopalvelupalvelun.
Täydellinen paljastaminen: WebsiteSetup ansaitsee palkkion, jos ostat Bluehostin tässä oppaassa olevien linkkien kautta. Tämä auttaa meitä pitämään kaiken ajan tasalla. Kiitos tuestasi.
Voit hankkia sekä verkkotunnuksen että web-hosting Bluehostista (ne tarjoavat myös ilmaisen verkkotunnuksen ensimmäisenä vuonna).
Heillä on nopea asennus Joomlaan, joten sinun ei tarvitse viettää aikaa sen lataamiseen, lähettämiseen ja asentamiseen manuaalisesti FTP: n kautta.
Jos päätät käyttää toista verkkoisäntää, varmista, että se täyttää Joomla-järjestelmävaatimukset, jotka löydät tässä.
2. Asenna ja asenna Joomla
Joomla voidaan asentaa ja asentaa kahdella tavalla.
Joomlan asentaminen Bluehostin pika-asennuksella (vaihe vaiheelta)
Joomlan asentaminen manuaalisesti mihin tahansa Web-isäntään (vaihe vaiheelta)
3. Tutustu Joomlan perusteisiin
Seuraava askel verkkosivun luomisen oppimisessa Joomlan kanssa on laakereidesi hankkiminen. Käytämme monia valikkoja, jotka voit nähdä alla olevassa ohjauspaneelissa, mutta se auttaa lintuperspektiivin avaamisessa.
On selvää, että voit päästä eroon kahdesta sinisestä ruudusta valitsemalla tai poistamalla käytöstä Joomla keräämällä tilastotietoja ja lukemalla (ja piilottamalla) asennuksen jälkeiset viestit.
Vasemmalla puolella on pikavalinnat usein käytettyihin järjestelmänvalvojan osiin, kuten uusien artikkeleiden luominen, valikkorakenteen muuttaminen tai laajennusten asentaminen. Oikealla on tärkeitä tietoja sivustosi tilasta.
Tärkein osa on kuitenkin yläreunassa oleva tehtäväpalkki. Täältä löydät samat vaihtoehdot kuin ohjauspaneelissa ja sitten joitain. Tätä eri valikot sisältävät:
- järjestelmä – Pääsy ohjauspaneeliin, sivuston asetukset, odotettavissa olevat tai lukitut sisältökohteet, mahdollisuus tyhjentää välimuisti ja tarkastella järjestelmätietoja (sivusto, palvelin ja ympäristö).
- käyttäjät – Hallinnoi käyttäjiä, käyttäjäryhmiä ja käyttötasoja, lisää käyttäjiä koskevia huomautuksia, käsittelee yksityisyyttä koskevia pyyntöjä, tarkastele käyttäjälokeja ja lähetä sähköpostia kaikille sivustosi jäsenille.
- valikot – Kuten nimestä voi päätellä, tämä sisältää kaikki valikkojen luomisen ja hallinnan vaihtoehdot.
- Sisältö – Lisää artikkeleita ja taksonomioita, määritä esitelty sisältö ja hallitse sivustosi mediatiedostoja.
- komponentit – Luo ja hallinnoi sivuston bannereita, yhteystietoja, sivuston päivityksiä, yksityisiä viestejä, monikielisiä yhdistyksiä ja uutissyötteitä. Se tarjoaa myös pääsyn asennuksen jälkeisiin viesteihin (olemme jo käsitellyt ne), avulla voit määrittää uudelleenohjauksia (vaikka tarvitset siihen pluginin), tarkastella sivuston hakutermejä, käyttää älykästä hakua (tämä taas tarvitsee laajennuksen) ja hallita tunnisteet.
- laajennukset – Voit asentaa, päivittää, hallita, määrittää, löytää ja etsiä laajennuksia. Tässä valikossa voit myös nähdä tietokannan tilan ja päivittää sivustosi.
- auta – Suora pääsy tärkeisiin ohjeaiheisiin viralliset asiakirjat.
Kaikki selvä toistaiseksi? Siirrytään sitten eteenpäin.
4. Valitse sivustoosi malli
Kuten muutkin tällä sivustolla olevat sisällönhallintajärjestelmät, Joomla tarjoaa tavan muuttaa sivustosi suunnittelua ilman koodausta. Täällä kutsutaan niin tekeviä työkaluja Mallit. Koko verkkosivustosi ulkoasu, toiminta ja tuntemus ovat täysin riippuvaisia heistä. Älä siis aliarvioi päätöstä valittaessa sitä!
Joomla-malleja on saatavana ilmaiseksi ja palkkiona (maksettu). Kuitenkin löytää yksi voi olla hankala. Valitettavasti CMS: llä ei ole tätä varten keskitettyä hakemistoa. Siksi sinun on etsittävä kauppoja ympäri löytääksesi ne. Monet huipputeemoja myyvistä tarjoavat myös ilmaisia versioita, joita voit testata. Tässä on muutama paikka aloittaa:
Tietenkin on joitain perusominaisuuksia, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota valittaessa teemaa. Ensimmäinen on ilmeisesti oma maku. Sinun tulisi kuitenkin harkita myös seuraavaa:
- Tuki – On hienoa, että mukana on tekninen tuki, koska nämä ihmiset voivat korjata minkä tahansa ongelman puolestasi.
- päivitykset – Joomla päivittää jatkuvasti järjestelmäänsä. Varmista, että mallipalveluntarjoaja päivittää myös mallejaan säännöllisesti varmistaaksesi, että se toimii uusimpien julkaisujen kanssa.
- Dokumentointi – Ajoittain sinun on tarkistettava joitain ominaisuuksia oppiaksesi, miten ne toimivat. Varmista, että siellä on paikka, jossa voit tehdä niin.
- Reagointikyky ja selainten välinen yhteensopivuus – Tämä tarkoittaa, että mallisi tulisi näyttää hyvältä kaikissa selaimissa ja kaikissa mobiililaitteissa.
- muokattavuutta – Tarkista, mitkä mallin ominaisuudet voit mukauttaa itse. Etsi esimerkiksi malleja, joissa on paljon moduulipaikkoja (lisää siitä pian).
5. Asenna Joomla-malli
Mallin asentaminen Joomlaan on periaatteessa melko helppoa. Kun olet tehnyt valinnan, saat sen yleensä zip-tiedostona. Tämän voit ladata vain Laajennukset> Asenna.
Vedä ja pudota se kentälle tai napsauta Tai selaa tiedostoa -painiketta löytääksesi sen kiintolevyltä. Valitse se ja Joomlan pitäisi tehdä loput itse. Vaihtoehtoisesti voit asentaa mallin myös sen URL-osoitteen kautta, jos tiedät, missä paketti sijaitsee.
Sen jälkeen sinun on vielä aktivoitava malli ja teet sen alla Laajennukset> Malli> Tyylit. Napsauta tässä tähtikuvaketta mallin nimen oikealla puolella, niin siitä tulee oletus koko sivustolle.
Huomaa, että kun lataat mallia, saatat saada lisää tiedostoja, kuten pika-aloitus, asetukset, ja laajentaminen. Ensimmäinen on täydellinen versio Joomlasta, mukaan lukien malli. Tällä tavalla uusi mallisi on jo valmis käytettäväksi, kun sivustosi on asennettu, sisältäen usein esityssisällön. Jälkimmäinen voi olla järkevää sisällyttää mukaan, joten kaikki on asetettu kuten esittelyssä ja sinun tarvitsee vain vaihtaa sisältöä. Kaksi muuta tiedostoa viittaavat asioihin, jotka olet ehkä nähnyt mallin esittelysivustossa, kuten liukusäätimet jne.
6. Mukauta mallia
Kun rakennat verkkosivuston Joomlan kanssa, yksi päätavoitteista on luoda haluamasi malli. Useimmissa malleissa on ainakin joitain mukautusvaihtoehtoja, ja voit käyttää niitä napsauttamalla mallin nimeä luettelossa..
Täällä voit tehdä muutoksia esimerkiksi väreihin, fontteihin, logoihin, kokoihin ja muihin. Joillakin malleilla on myös oma asetussivu, jossa niiden avulla voit hallita paljon enemmän ja esikatsella muutoksia reaaliajassa. Kummassakaan tapauksessa älä unohda tarkistaa, mitä mallisi tarjoaa, ja tallentaa tekemäsi muutokset!
7. Käytä Joomla-moduuleja
Tällä hetkellä, vaikka se näyttää paremmalta, sivustosi on silti melko tyhjä. Aika muuttaa se. Tästä eteenpäin käsittelemme kuinka luoda sisältöä Joomlaan.
Valitettavasti meidän on aloitettava yhdestä monimutkaisemmista aiheista, joka on moduulit. Nämä ovat pieniä sisältöyksiköitä, joita voi esiintyä sivun monissa paikoissa. Ne toimivat kuin rakennuspalikat, joista voit luoda erilaisia malleja. Niiden käyttäminen vie kuitenkin jonkin verran totuttelua. Kokeillaan sitä kotisivulla.
Jos haluat rakentaa sivun tyhjästä, on parasta aloittaa ottamalla esikatselutila moduulin sijainteihin. Tällä tavoin näet, mihin sivullesi voit lisätä moduuleja ja paikkojen nimet.
Jos haluat nähdä jotain yllä olevista, mene Järjestelmä> Yleinen kokoonpano> Mallit.
Täällä, aseta Esikatsele moduulin asentoja että käytössä, Tallenna ja sulje. Palaa sitten takaisin mallilistaan ja napsauta esikatselu -painike (silmäkuvake). Tämä näyttää sitten kaikki käytettävissä olevat moduulin sijainnit yllä esitetyllä tavalla.
Pikahuomautus: Älä unohda kytkeä esikatselua pois päältä, kun olet määrittänyt moduulit.
8. Määritä moduulit paikkoihin
Okei, nyt kun tiedät, mihin moduulisi voivat mennä, miten osoitat ne näihin paikkoihin? Kaikki tämä tapahtuu alla Laajennukset> Moduulit.
Täällä voit nähdä kaikki sivustossasi tällä hetkellä aktiiviset toiminnot sekä paikat, sivut, käyttäjät ja kielet, joille heille on osoitettu. Älä kuitenkaan huolestu, nämä eivät ole ainoita käytettävissä olevia vaihtoehtoja. Alla Uusi vasemmasta yläkulmasta löydät paljon muita lohkoja, joita voit käyttää sivustossasi.
Oletetaan, että halusit lisätä jonkin tekstiä sinusta ja sivustostasi etusivulle. Ensimmäinen asia, jonka tekisit, on tarkistaa mihin sivulle se menee. Tässä tapauksessa tämä on 2-asemassa. Siirry sitten moduulivalikkoon, luo uusi ja valitse Mukautettu tyypiksi. Tämän avulla voit luoda oman sisältölohkon WYSIWYG-editorilla (mitä näet mitä saat).
Tämä on yksinkertaisesti sisällön luomisen ja muotoilun muokkausohjelma, jonka avulla voit katsella tekemäsi toimintaa. Valitettavasti kaikkien tämän näytön asetusten käyminen kestää liian kauan. Jos olet kuitenkin käyttänyt tekstinkäsittelyohjelmaa, kaiken pitäisi näyttää hyvin tutulta. Lisäksi voit viedä hiiren osoittimen minkä tahansa kuvakkeen päälle saadaksesi kuvaus siitä, mitä se tekee. Tällä tavoin sinun pitäisi pystyä nopeasti selvittämään, kuinka kirjoittaa ja muotoilla tekstiä, lisätä otsikoita, kuvia ja muuta mediaa ja kaikkea muuta, mitä sillä on tarjota.
Kun olet valmis, varmista, että tallennat, Tila oikealla puolella on Julkaistu ja että valitset oikean mallin sijainnin kohdasta asento (kiinnitä huomiota siihen, että valitset aktiivisen teeman!). Siirry sitten Valikkokohtaus (välilehti otsikon alla) ja valitse avattavasta valikosta sivut, joissa haluat näyttää tämän moduulin. Tässä tapauksessa se on Vain valituilla sivuilla ja sitten Koti.
Tallenna ja sinun pitäisi nähdä se kotisivullasi (ja vain siellä).
Voit käyttää tätä samaa tapaa lisätä muita asioita sivuille, kuten blogiviestit (enemmän alla olevassa), bannerit, valikot, kuvat ja iframe-kehykset. Lisäksi voit lisätä uusia moduuleja laajennusten kautta (myös alla olevasta).
9. Luo uusia sivuja
Nyt jotain helpompaa: sivuja. Kun rakennat sivuston Joomlan kanssa, luot todennäköisesti useita niistä. Kun olet perehtynyt yllä olevaan, tämän osan pitäisi kuitenkin olla paljon helpompaa.
Ensimmäinen asia Joomlan sivujen oppimiseksi on, että luot ne yhteen paikkaan ja saat ne näkymään toisessa. Tämä on yleinen asia pitää mielessä, että Joomlassa luomasi tiedot eivät näy automaattisesti sivustossasi.
Joomlassa sivuja kutsutaan yksinkertaisesti artikkeleita. Tämä voi olla aluksi hämmentävää, kun se tulee blogin taustasta, mutta älä anna sen pitää sinua. Voit luoda artikkeleita Sisältö> Artikkelit> Lisää uusi artikkeli. Vaihtoehtoisesti voit käyttää ohjauspaneelin pikakuvakkeita. Molemmat vievät sinut hyvin samanlaiseen muokkausnäyttöön, jota käytit aiemmin.
Luo ja muotoile sisältöä samalla tavalla kuin aiemmin. Kun olet valmis, alla Alias pystyt määrittämään pysyvän linkin (tarkoittaa sivun URL-osoitetta). Usein on järkevää laittaa avainsana tähän sen sijaan, että käytettäisiin samaa otsikkoa kuin artikkeli. Alla Tila varmista, että se on asetettu Julkaista ennen tallentamista.
Jotta kävijät pääsevät uuteen sivusi, on aika osoittaa se valikkoon. Voit tehdä sen seuraavasti: Alle valikot, löytää se, jolle on osoitettu talon kuvake. Se on tällä hetkellä aktiivinen.
Voit määrittää sille uuden linkin viemällä hiiren osoittimen päälle ja valitsemalla Lisää uusi valikkokohta. Näin pääset alla olevalle näytölle.
Alla Valikkokohteen tyyppi, valita Artikkeli> Yksi artikkeli. Sitten alla Valitse artikkeli, voit valita sivustosi nykyisen sisällön kautta valita ja napsauttamalla sen otsikkoa, jonka haluat määrittää.
Nyt sinun on syötettävä vain a Valikon otsikko yläreunassa (mikä on teksti, joka tulee valikkoon) ja varmista, että valikko, jolle se määritetään, on valittu oikealla. Kun tallennat ja suljet nyt, voit käyttää vasemmalla olevaa kuvaketta vetääksesi valikkokohteita ympäri ja muuttaaksesi niiden järjestystä.
Kun olet tyytyväinen ja palaat takaisin sivustoosi, uuden esineen pitäisi nyt ilmestyä.
11. Lisää blogiosa
Et voi kuitenkaan vain luoda sivuja, on myös mahdollista julkaista blogin viestejä Joomlassa. Se toimii periaatteessa samalla tavalla vain, että määrität blogiviestisi luokkaan. Jotta voit tehdä niin, sinun on ensin luotava se.
Voit tehdä tämän alla Sisältö> Luokat> Lisää uusi luokka. Se vie samaan editoriin kuin aiemmin. Tässä tapauksessa sinun on annettava vain nimi yläosaan (esim. blogi) sitten tallenna ja sulje.
Sen jälkeen voit määrittää luokan valikkoosi samalla tavalla kuin aiemmin sivun kanssa. Vain tällä kertaa, alla Valikkokohteen tyyppi, valita Artikkelit> Luokkablogi.
Kun olet tehnyt niin, muista valita blogi luokka alla Valitse kategoria. Tarkista sitten, että se on osoitettu oikeaan valikkoon, ja anna sille järkevä valikon otsikko. Tallenna ja sulje saadaksesi se sivustollesi. Tästä lähtien mikä tahansa artikkeli, jonka olet määrittänyt blogi -luokka näkyy blogivalituksen muodossa kyseisen valikkokohteen alla.
12. Asenna laajennukset
Viimeinen asia, josta haluamme puhua, ovat laajennukset. Niiden avulla voit tuoda uusia ominaisuuksia ja toimintoja sivustoosi. Löydät ne virallinen Joomlan laajennushakemisto.
Syötä vain hakutermi, käytä alla olevia luokkia tai tarkennettua hakua löytääksesi etsimäsi. Lähes 8000 saatavilla olevalla laajennuksella voi kuitenkin olla vaikea tehdä valintaa. Tästä syystä voi olla hyvä idea aloittaa tällaisten artikkeleiden luominen:
Kun tiedät mitä asentaa sivustoosi, sinulla on useita tapoja tehdä niin. Löydät ne kaikki alla Laajennukset> Asenna. Kun olet siellä ensimmäistä kertaa, löydät ylhäältä vaihtoehdon asettaa asenna verkosta vaihtoehto. Kun teet, se antaa sinulle pääsyn kaikkeen Joomla-laajennushakemistoon takaosastasi.
Napsauta mitä tahansa laajennusta ja napsauta sitten Asentaa -painiketta (kahdesti) ladataksesi sen automaattisesti sivustoosi. Jos tämä ei jostain syystä auta, voit ladata laajennuksen tai kopioida URL-osoitteen, jossa se sijaitsee. Sen jälkeen voit käyttää Lataa paketitiedosto ja Asenna URL-osoitteesta välilehdet saadaksesi sen sivustollesi.
Huomaa, että joudut ehkä aktivoimaan osan alaliittymässä Laajennukset> Hallitse.
Täältä voit myös poistaa käytöstä ja poistaa laajennuksen, jota et enää tarvita. Valitettavasti se on vähän hämmentävä ja tungosta, joten joudut ehkä etsimään laajennusta nimellä.