WordPress vs Drupal: Quina és la millor plataforma per al vostre lloc web?

WordPress vs Drupal: Quina és la millor plataforma per al vostre lloc web?

Prendreu una de les decisions més importants sobre el vostre lloc web abans fins i tot de començar a construir-lo.


L’elecció de la millor plataforma és una decisió que afectarà tots els aspectes del vostre projecte. Des del seu disseny fins a la seguretat fins al cost de desenvolupament, cada plataforma popular té els seus propis trets que afectaran la manera d’apropar-vos al vostre lloc.

Dues de les plataformes més populars (i més argumentades) són WordPress i Drupal. En aquesta guia de WordPress vs Drupal, veurem els pros i els contres de cada opció en detall. Després de llegir aquest article, hauríeu de tenir una millor idea de quina s’adapta millor al vostre projecte.

Una introducció a WordPress

WordPress.org

WordPress és el CMS més popular, amb aproximadament un 31% de tots els llocs web que hi basen. A més, una ullada a Google Trends us mostra la popularitat que es compara amb els de Drupal:

Google Trends WordPress vs Drupal

WordPress conté una gran comunitat que proporciona un suport inestimable per als molts tipus de llocs web que podeu crear. De fet, és possible utilitzar WordPress per crear qualsevol cosa, des d’un simple bloc a un gran lloc web de notícies com CNN.

WordPress s’adreça al públic general, és a dir, qualsevol desenvolupador web mitjà pot personalitzar el seu propi lloc web de WordPress.

És important assenyalar que per WordPress, volem dir wordpress.org més que wordpress.com. Hem cubert les diferències entre tots dos al nostre article WordPress.com vs WordPress.org.

Vegem breument alguns dels avantatges i contres de l’ús de WordPress:

Beneficis de WordPress

 • El programari és lliure d’utilitzar
 • Podeu personalitzar-la de la manera que vulgueu amb els seus temes i complements
 • És molt més accessible per a principiants
 • Podeu afegir funcions complexes sense codificació complexa de PHP
 • La seva popularitat significa que té una gran comunitat de simpatitzants
 • Hi ha diverses funcions de “fora de caixa” amb les que jugar
 • Generalment és més barat desenvolupar un lloc web amb WordPress que altres plataformes

Inconvenients de WordPress

 • Històricament ha suposat un risc de seguretat més gran que la seva competència
 • És responsable de la seva seguretat i manteniment
 • Tot i que té molta funcionalitat, no coincideix gaire amb la de Drupal, però el buit s’ha tancat significativament
 • La seva facilitat d’ús pot fer que molts llocs web semblin increïblement semblants

Una introducció a Drupal

Drupal

Drupal té la fama de ser la millor opció si es vol construir un lloc web altament personalitzat, considerat generalment la CMS d’elecció per a desenvolupadors..

En comparació amb WordPress, Drupal no és tan popular com ara. Tot i haver estat durant més temps (des del 2000), és responsable de poc més del 2% (o aproximadament 41 milions) de tots els llocs web.

No obstant això, Drupal es basa en diversos llocs web importants com The Economist i la NASA.

Beneficis de Drupal

 • Ofereix el major potencial per personalitzar el vostre lloc web si en necessiteu un de complex
 • Es considera més segur
 • Té diverses funcions potents, com ara camps i visualitzacions personalitzades, tot i que ara també es poden fer servir a WordPress

Inconvenients de Drupal

 • És més car crear un lloc web personalitzat
 • Hi ha una corba d’aprenentatge molt més forta
 • Actualitzar el vostre lloc web amb la versió més recent de Drupal pot ser un malson
 • Falta una experiència de creació de contingut fàcil d’utilitzar
 • Les funcions més flexibles de Drupal, com els camps personalitzats, requereixen una inversió significativa en el temps per a la seva implementació

Preu per WordPress vs Drupal

Sens dubte, el factor decisiu a l’hora d’escollir el vostre CMS serà el cost. Per descomptat, el cost per descarregar qualsevol programari és important. Però si teniu previst executar un lloc web més complex, voldreu tenir en compte els costos de desenvolupament que s’hi incorporen.

Costos de WordPress

És gratuït d’instal·lar i crear un lloc web amb WordPress, però té un cost per construir un lloc web de WordPress més complex.

Tot i que la majoria de complements són gratuïts, hi ha diversos premium que haureu de pagar per obtenir un lloc web amb funcionalitat integrada. Tot i això, generalment resulten de ser de 100 a 200 dòlars com a màxim per als plugins que demostren la seva valor a llarg termini. A més, si decidiu contractar un desenvolupador, també haureu de tenir en compte aquest cost.

L’altre cost a considerar és per allotjar el vostre lloc web. Tots els llocs web de WordPress estan allotjats de manera autònoma, que com a mínim significa que en teniu. L’altra bona notícia és que els gustos de Bluehost i WPEngine són assequibles. Si cap de les dues funciona per vosaltres, podeu triar altres opcions fantàstiques d’allotjament de WordPress.

Costos de Drupal

Drupal també és una eina gratuïta, però, una vegada més, una eina gratuïta no vol dir que el desenvolupament sigui lliure. A menys que sigui un desenvolupador amb experiència, gairebé segur que haureu de pagar una quantitat important per algú per crear el vostre lloc web donada la complexitat de Drupal..

Per descomptat, podeu triar la creació del vostre lloc web de Drupal, però, mentre podreu estalviar diners, invertireu una quantitat important de temps, especialment si no coneixeu el vostre codi de codificació personalitzada..

Potser la major preocupació que envolta Drupal és el cost de la millora. Els llocs web de Drupal no són compatibles amb el reenviament, cosa que significa que requereixen una reconstrucció completa quan es publiqui una nova versió. Aquests són els elevats costos que molts desenvolupadors opten per romandre a Drupal 7 en lloc d’actualitzar a Drupal 8. Tot i que podríeu estalviar diners, us queda un lloc web amb funcions cada vegada més obsoletes..

De forma similar a WordPress, Drupal ofereix diverses opcions d’allotjament fantàstiques (entre les quals hi ha Espai del lloc & Núvols), que tindrà cura de tots els vostres requisits per obtenir preus assequibles. Cada amfitrió té diferents avantatges en funció del tipus de lloc web que esteu construint, per la qual cosa val la pena comprar-ne abans de decidir-ne un.

Comparació de preus

Quan es tracta de crear un lloc web professional, WordPress és clarament l’opció més rendible. Tant si ho feu per vosaltres mateixos com si esteu confiant en un desenvolupador, invertireu molt menys tant econòmicament com en termes de temps.

A més, quan es tracta d’actualitzar el vostre lloc web, WordPress resulta molt més barat. Per regla general, la reconstrucció a WordPress costa aproximadament la meitat de la quantitat que a Drupal.

Temes WordPress vs Drupal

Per descomptat, el vostre lloc web ha de funcionar bé, però això no vol dir que haureu de descartar el seu aspecte. Independentment del tipus de lloc web que creeu, voldreu crear un tema robust.

WordPress

Directori de temes de WordPress

El WordPress Directori temàtic ofereix 3.700 opcions gratuïtes que us proporciona una àmplia varietat per navegar i trobar la perfecta per al vostre lloc web. A més, aquests temes tracten diferents tipus de llocs web, de manera que segur que en trobaràs un que coincideixi amb el que busques.

Si bé WordPress.org i desenvolupadors independents ofereixen diversos temes gratuïts de WordPress, també podeu optar per un de primera. Els temes premium són ideals si busqueu una opció amb més funcions i oportunitats de personalitzar. A més, generalment tindran actualitzacions més regulars i un millor suport.

Si decidiu invertir en un, podeu confiar en diversos llocs de mercat temàtics, com ThemeForest, amb una trajectòria que ofereix temes fantàstics i fiables per a tot tipus de llocs web. Només a ThemeForest, podeu triar entre més d’11.000 temes de WordPress premium.

Podràs personalitzar el tema fàcilment mitjançant el personalitzador de WordPress. L’eina de WordPress us ajuda a fer canvis importants en els elements de la vostra pàgina.

Drupal

Mentrestant, Drupal ofereix molt menys opcions que WordPress al voltant de 2.700 temes disponibles. No només us falta opció, sinó que moltes seran codificades personalitzades. Això vol dir que necessitareu un desenvolupador que us ajudi a fer que el vostre lloc web sembli atractiu.

Tanmateix, si sou un desenvolupador amb experiència, Drupal és una opció fantàstica, ja que generalment no ofereix opcions preconfigurades. Per tant, podeu controlar exactament el aspecte del vostre lloc web sense cap disseny seleccionat prèviament.

Temes comparats

Per la seva gran varietat i nombre d’opcions, WordPress es caracteritza per Drupal. A més, la possibilitat d’implementar dissenys “fora de caixa” i personalitzar-los fàcilment facilita molt el vostre viatge a un lloc web completat.

Tanmateix, si treballeu per a un client amb sol·licituds específics de disseny i requeriments tècnics complexos, Drupal és l’opció millor.

Comparades de característiques i funcionalitats

Per regla general, Drupal sol guanyar aquesta batalla particular. Però els desenvolupaments recents a WordPress significa que ofereix moltes de les funcions que van fer que Drupal fos tan impressionant.

WordPress

Un mite comú en el debat entre WordPress i Drupal és que no podeu afegir el mateix nivell de funcions a WordPress. Tot i això, el desenvolupament de plugins a WordPress significa que us podeu apropar molt a la funcionalitat de Drupal. No només això, sinó que podeu utilitzar aquests complements de WordPress de manera segura, ja que no haureu de tocar cap PHP.

Desenvolupament personalitzat d’eines

Informació i descàrrega

L’aparició de plugins com Conjunt d’eines i un nombre de creadors de pàgines significa que ara podeu afegir una sèrie de les mateixes funcions que abans van oferir a Drupal un avantatge en aquesta àrea. A més, l’extensibilitat d’una arquitectura de dades alimentada per aquests connectors significa migrant de Drupal a WordPress és més fàcil del que creieu.

A més, WordPress ofereix milers d’altres plugins que ofereixen una àmplia varietat de funcions, independentment del lloc web que esteu construint. Una mirada a través del Dipòsit de WordPress mostra fins a quin punt és extens el seu catàleg. Una altra manera fantàstica d’identificar els millors plugins premium per a vosaltres és navegant per mercats com CodeCanyon.

Drupal

En lloc dels complements, Drupal utilitza mòduls per ampliar les funcions del vostre lloc i afegir més funcionalitats. Amb més de 40.000 mòduls Drupal ha tingut, tradicionalment, la mà superior dels seus competidors en termes de la seva capacitat per ajudar-vos a crear llocs web personalitzats ideals.

Moltes de les funcions més demandades des de camps personalitzats fins a taxonomies i accés es van crear mitjançant Drupal i els seus mòduls. Si és necessària una arquitectura de contingut flexible i extensible, Drupal ha estat el millor sistema de gestió de dades per a la qual es dirigeix.

Tanmateix, amb aquest nivell de complexitat queda una corba d’aprenentatge abrupta que cal superar si voleu treure el màxim partit.

Comparades característiques i funcionalitats

Mentre que en Drupal hi havia una vegada un clar guanyador, WordPress ha reduït la bretxa i fins i tot la ha superat als ulls d’alguns desenvolupadors.

Moltes de les funcions en què Drupal va fer el seu nom ara es poden replicar amb WordPress:

 • Tipus de publicacions personalitzades: si el tema de WordPress encara no inclou els tipus de publicacions personalitzades (per exemple, Total ja té una cartera, personal i testimonis), hi haurà un complement com Tipus d’eines et pot oferir un mètode “similar a Drupal” per crear seccions per al teu lloc web a WordPress
 • Camps personalitzats: tots dos ACF i Toolset ara us permetrà afegir informació a cada tipus de publicació igual que a Drupal
 • Taxonomies: podeu utilitzar Toolset per replicar els Vocabularis de Drupal i crear les vostres categories personalitzades
 • Access – El conjunt d’eines pot crear-se en els cinc rols bàsics d’usuari de WordPress per crear-ne personalitzats igual que amb Drupal
 • Relacions publicades: connecta el contingut similar al funcionament de la referència d’entitat a Drupal

Ara no només podeu crear totes aquestes funcions a WordPress, sinó que són possibles sense una codificació complexa de PHP, el que significa que estalviarà temps important en afegir-les. No es pot dir el mateix per a Drupal.

WordPress nou Gutenberg l’editor de contingut hauria de fer encara més fàcil afegir contingut al vostre lloc web mitjançant el seu mètode de creació de blocs. malgrat això, Drupal Gutenberg ara també està disponible després que els seus creadors portessin l’editor al CMS.

Sí, és discutible que Drupal sigui encara més flexible i ofereix funcions molt més robustes. Però hi ha casos que la complexa infraestructura de Drupal ofereix molt més dolor que guany. A menys que estigui disposat a invertir temps en aprendre a codificar aquestes funcions personalitzades o diners a un desenvolupador que pugui, WordPress és l’opció més barata i fàcil.

Rendiment i seguretat

La seguretat no deixa de ser una zona on Drupal té un avantatge respecte a WordPress. Si bé el seu nucli és segur, el problema per a WordPress rau en algunes de les extensions de tercers.

En efecte, segons a enquesta de Wordfence, El 55,9% de tots els ciberatacs van tenir la culpa dels plugins. Afortunadament, l’aplicació del sentit comú servirà per als problemes més intensos sobre seguretat relacionats amb els complements. Limiteu el nombre de connectors que instal·leu. Utilitzeu només complements que s’actualitzin regularment. I, per descomptat, el manteniment actualitzat reforçarà la seguretat del lloc web.

Mentrestant, la seva seguretat continua sent un dels punts principals de venda de Drupal. Si bé hi ha hagut exemples d’inquietuds de seguretat, els recents Drupalgeddon 2 L’atac és al cap – Drupal ha tingut el menor nombre d’atacs en comparació amb WordPress i Joomla des del 2005.

WordPress és segur, però donada la seva popularitat, sempre serà més vulnerable als atacs que Drupal. Les dues comunitats es mostren ràpidament per respondre a qualsevol problema. Tot i això, el nombre elevat de plugins i temes a WordPress significa que heu d’anar amb compte d’evitar que descarregueu qualsevol cosa mal codificada. Tot i que no us equivocareu amb cap opció, Drupal és més probable que us protegeixi de qualsevol incompliment.

Suport per a WordPress vs Drupal

Si esteu ocupats amb terminis ajustats per posar en marxa el vostre projecte, una assistència fiable al client pot ser crucial per garantir que els vostres plans no es retardin per problemes menors.

Suport de WordPress

La popularitat de WordPress a tot el món significa que hi ha una gran quantitat de desenvolupadors i dissenyadors preparats per ajudar-vos amb qualsevol de les vostres preocupacions.

Tot i que no existeixi un sistema de suport central, podreu trobar respostes a les vostres preguntes inquietants al Suport de WordPress així com documentació útil. A més, els temes i complements premium comptaran amb equips de suport dedicats per ajudar-vos amb qualsevol problema relacionat amb ells.

Drupal

Igual que WordPress, Drupal també té un actiu molt actiu comunitat així com els seus suport secció on els experts podran parlar-vos a través de qualsevol pregunta persistent. Aquí també hi trobareu documentació, sales de xat i altres recursos per ajudar-vos.

Mercat de Drupal és un altre gran recurs on podeu connectar-vos amb serveis professionals que mostren un historial dels problemes que han resolt. Si bé us assegureu que rebreu el millor servei possible, haureu d’esperar que pagueu una mica més per aquest luxe.

WordPress i Drupal en comparació

Tant WordPress com Drupal proporcionen un alt nivell de suport dedicat a les necessitats de creació de llocs web. Com passa amb tots dos, haureu de gastar una mica més en el millor servei personalitzat, però val la pena.

WordPress vs Drupal: quina plataforma heu de triar?

Si bé ambdós tenen avantatges i contres, és evident que els principals avantatges que va gaudir de Drupal van ser limitats.

Drupal és una opció fantàstica si voleu crear un lloc web personalitzat, però ara podeu fer el mateix amb WordPress sense la complexa codificació. L’aparició de plugins com Toolset i els diferents creadors de pàgines significa que ara podeu crear llocs web la “forma Drupal” sense cap estrès que comporta..

Quin CMS preferiu? Comparteixi els teus pensaments sobre WordPress vs Drupal en els pensaments següents …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map