Connectors populars de WordPress per afegir categories i etiquetes

Connectors populars de WordPress per afegir categories i etiquetes

Alguna vegada has entrat a la biblioteca buscant un llibre? Com heu trobat el vostre llibre entre els milers d’arreplegats allà? Segurament, perquè els llibres estaven apilats en fileres netes amb l’etiqueta. Heu fet la cerca a “Ficció” o “No ficció”. Si Fiction era el que buscaves, podríeu reduir la cerca per triar entre gèneres com “Fantasia”, “Misteri”, “Thriller”, “Romanç”, “Comèdia”, etc. Si heu triat “Comèdia”, heu vist més informació amb autors específics per trobar el llibre exacte que voleu.


Ara, de la mateixa manera que la indexació a una biblioteca us ajuda a trobar el llibre que busqueu, les categories i les etiquetes ajudaran un lector que surt al vostre lloc web a trobar la publicació exacta que cerca. A l’exemple anterior, podeu comparar els encapçalaments “Ficció” i els gèneres a categories, i l’autor específic o el títol del llibre a Etiquetes. Les categories i etiquetes ajuden els usuaris i motors de cerca a restringir la cerca per trobar la publicació exacta que busquen.

Les categories i les etiquetes són les diferents maneres en què WordPress us ajuda a organitzar contingut perquè sigui fàcilment cercable. Si voleu el terme tècnic per a ells – Taxonomia.

Renúncia: WPExplorer és afiliada per a un o més productes enumerats a continuació. Si feu clic en un enllaç i completem una compra podríem fer una comissió.

Diferència entre categories i etiquetes

Ara podeu tenir una idea justa de la diferència entre categories i etiquetes de l’exemple anterior. Però per dir-ho amb més claredat,

 • Les etiquetes descriuen la publicació d’una manera bastant específica. Les categories són jeràrquiques, un cap genèric que conté sub-capes més específiques.
 • Les categories contenen publicacions que entren dins del mateix grup o cap o subcapçal. Les etiquetes s’utilitzen per a publicacions que realment no es poden incloure en cap categoria.
 • Els URL de les categories poden obtenir el temps que desitgeu: Llibres / ficció / comèdia / autor. Els URL de les etiquetes són normalment més curts: Autor / Títol.
 • Totes les publicacions han d’assignar una categoria. De manera predeterminada, WordPress utilitzarà “Sense categoria” (podeu canviar-la a la configuració). Però no s’han d’etiquetar totes les publicacions.
 • Si creix el nombre de publicacions amb la mateixa etiqueta, podeu conservar l’etiqueta o actualitzar-la a una subcategoria.

Les categories i les etiquetes faciliten el lector a través del vostre lloc web. El millor és afegir-los en el moment de crear la publicació. Les categories es convertiran en el marc del vostre lloc web i, per tant, heu de triar amb cura les rúbriques de categories.

Per descomptat, el bloc evolucionarà amb el pas del temps i potser haureu d’afegir categories addicionals. Si canvieu-los més endavant, voldreu perdre enllaços de valor importants i podreu incloure-vos en els rànquings de SEO, sense oblidar-vos dels 404 errors que pot haver-hi. Per tant, sense tenir gaires categories al principi, intenteu trobar el número òptim per al vostre bloc. faciliteu la cerca.

És important per a propòsits SEO ?

Les categories i etiquetes ajudaran els motors de cerca quan examinen el vostre lloc per trobar les paraules clau adequades. La publicació apareixerà als resultats de la cerca quan es cerqui la categoria o l’etiqueta. Una sola publicació pot incloure-se en diverses categories i té moltes etiquetes.

Els motors de cerca penalitzen el contingut duplicat? L’opinió entre els experts està dividida, però la senzilla regla que heu de seguir és: facilita que trobeu el vostre lector? Si us ho facilitarà, aneu endavant i afegiu-hi. Sempre podeu optar per seleccionar una opció No Follow amb el plugin SEO de Yoast.

L’ús de descripcions d’ús comú per a categories i etiquetes pot ajudar els motors de cerca a trobar-los millor. Tanmateix, afegir categories i etiquetes no s’ha de fer amb els motors de cerca. La consideració principal ha de ser facilitar el lector que us pugui trobar mitjançant descripcions d’ús comú.

Hi ha nombrosos complements que us poden ajudar a adjuntar categories i etiquetes a les publicacions. També us ajuden a gestionar les publicacions i us permeten controlar el funcionament de les categories i les etiquetes. Aquí es destaquen alguns dels populars plugins més populars.

Etiquetador automàtic de missatges

Si trobeu tediós etiquetar totes les publicacions, mireu cap amunt Etiquetador automàtic de missatges. A partir d’una llista de paraules clau que prepareu, aquesta publicació etiquetarà totes les publicacions automàticament quan les deseu o les publiqueu.

Etiquetador automàtic de la publicació 1

Es necessita una mica de treball al principi. Instal·leu el complement i activeu-lo. Creeu una llista d’etiquetes i paraules relacionades. Podeu afegir-les des de la pàgina de configuració o des de la publicació. Si ja teniu una llista d’etiquetes, es pot importar en format CSV o JSON.

Etiquetador automàtic de correus 2

Un cop fet això, el connector comença a fer la seva tasca. Detectarà les paraules clau utilitzades en el títol i el contingut i afegirà automàticament etiquetes. Si no heu etiquetat les vostres publicacions anteriors, aquest complement pot afegir de manera massiva etiquetes a publicacions anteriors. Un simple complement que fa una bona feina i es pot descarregar gratuïtament des del directori de complements de WordPress.

Giny Etiquetes esteses

Aquest és el primer dels dos complements premium de la meva llista. El widget de les etiquetes esteses és un complement avançat que us proporciona un control total sobre l’etiquetatge de les publicacions. Té el lloc del widget del núvol d’etiquetes predeterminat a WordPress.

Extensió de WordPress de widget de etiquetes esteses

Utilitzeu aquest complement per afegir etiquetes a publicacions en més de 20 estils d’etiquetes. Enllaça, edita o visualitza les etiquetes i amaga les etiquetes buides amb aquest complement. Les etiquetes es poden separar i ordenar de la manera que vulgueu. Podeu especificar quantes etiquetes es mostraran i incloure o excloure etiquetes específiques.

L’autor té un bon suport de l’autor, que també està obert a suggeriments sobre quines funcions s’inclouran a la propera actualització. Es pot comprar a CodeCanyon per 6 dòlars.

Llista publicacions de categories

Utilitzant un codi curt, aquest complement enumerarà la categoria de publicacions en una pàgina o publicació. El codi curt s’ha d’inserir mentre s’escriu o s’edita una pàgina o publicació i la publicació apareixerà en aquesta categoria. També podeu utilitzar un giny inclòs al connector, però podeu triar el codi curt per a la màxima funcionalitat.

Opcions de publicacions de categories de llista

Utilitzeu el codi curt, especifiqueu el nombre de publicacions que es volen mostrar, l’ordre en què s’han de mostrar i el nom de la categoria. Es pot mostrar el nom de l’autor de la publicació, la data i molts altres elements. Tots els elements es poden personalitzar amb CSS i HTML. Si teniu cap problema, comproveu les preguntes freqüents on es proporcionen diverses solucions de codi curt.

Widget de publicacions recents ampliat

Per mostrar les teves publicacions recents en un widget, prova Widget de publicacions recents ampliat. Les publicacions es poden prendre de categories individuals, múltiples o específiques, o fins i tot d’etiquetes específiques.

missatges recents estès widget

Les publicacions recents us ajudaran a fer moltes coses: afegir miniatures, taxonomia i fragments a la pantalla, configurar l’URL del títol, mostrar publicacions recents per recompte de comentaris o per data, mostrar la data de modificació i mostrar més informació o opcions de tipus de publicació. De manera que realment teniu un gran control sobre com i què mostrar a les publicacions recents.

Convertidor de categories a etiquetes

Heu afegit per error una categoria a una publicació en lloc d’una etiqueta? O bé, heu fet la inversa: afegiu una etiqueta a una publicació en lloc d’una categoria ? Convertidor de categories a etiquetes l’ajudarà a triar la publicació o l’etiquetat incorrectament i corregir l’error. Podeu canviar-la de les dues maneres, des de categories a etiquetes i etiquetes per categories.

Convertidor de categories a etiquetes

Després d’instal·lar i activar el complement, podeu accedir-hi des del menú Eines. Aquest complement us pot estalviar hores de treball si es barreja les categories i les etiquetes de les vostres publicacions.

Publicar etiquetes i categories de pàgines

Normalment, només es classifiquen i etiqueten les publicacions. Però si també voleu fer el mateix amb les vostres pàgines de WordPress, aquest és el complement al qual heu d’utilitzar. El nombre d’instal·lacions actives (30000+) indica que molts usuaris volen també classificar les seves pàgines.

Publicar etiquetes i categories de pàgines

Publicar etiquetes i categories de pàgines afegirà les mateixes categories i etiquetes a les pàgines que s’utilitzin per a les vostres publicacions. D’aquesta manera, és més fàcil per als lectors navegar per les vostres pàgines.

Categories del lloc

Les categories de llocs són el segon complement premium de la meva llista. Es calcula aquí perquè pot ser especialment útil per a xarxes multiserveis.

Categories del lloc

Podeu categoritzar llocs sencers amb categories de llocs. Ofereix flexibilitat i control als administradors de xarxa ajudant-los a crear tantes categories com calgui. Les categories relacionades es poden seleccionar en el moment de la inscripció. Les descripcions de llocs, les icones de categories personalitzades i els avatars poden convertir-la en una experiència de cerca agradable a la xarxa per als usuaris. És ideal per a centres comercials, xarxa d’educació o una comunitat de blocs.

Un cop instal·lat aquest complement, podeu mostrar les llistes de categories de moltes maneres: llistes integrades, estil desplegable, quadrícula o acordió. Les llistes es poden ordenar o no ordenar. Les pàgines de categories també es poden personalitzar molt.

Etiquetes més populars

Etiquetes més populars t’ajudarà a destacar les etiquetes i categories més populars dels teus llocs web en una barra lateral o en qualsevol àrea de widget.

Etiquetes més populars

Podeu especificar el nombre de categories i etiquetes que es mostren, així com la mida de cadascuna. També podeu incrustar un núvol d’etiquetes a les vostres publicacions i pàgines mitjançant codi curt.

Núvol d’etiquetes genial

Núvol d'etiquetes genial

Núvol d’etiquetes genial  farà que les etiquetes quedin perfectes en una publicació. Crea un núvol al voltant de les etiquetes que respon i es mostra correctament a tots els navegadors. La mida dels tipus de lletra de les etiquetes està restringida a 17px.

Posts recents per categoria

Posts recents per categoria

Entrades recents per categoria  és el complement escollit si voleu mostrar publicacions recents de qualsevol categoria en concret. (No totes les publicacions recents, sinó només les de qualsevol categoria específica). Podeu triar la categoria que es vol visualitzar, el nombre de publicacions i els títols.

Alguns complements més útils que podeu provar si teniu un ús específic per a ells:

 • Categories col·lapsades  ampliarà la llista de categories i subcategories. Principalment està dissenyat per utilitzar-se com a widget, però podeu utilitzar codi per personalitzar-lo. També es pot ampliar per mostrar publicacions.
 • Categoria Post Sticky prendrà el vostre article emblemàtic i el col·locarà a la part superior de cada pàgina d’arxiu per a aquesta categoria. Podeu escollir la categoria a la qual apareix una publicació enganxosa i només podeu enganxar una publicació per a cada categoria. Quan es mostra una llista de publicacions d’aquesta categoria, la publicació enganxosa apareixerà a la part superior. El connector pot afegir efectes d’estil lleuger per ressaltar la publicació.
 • Sempre que afegiu una categoria, l’URL de la publicació apareixerà així: mydomain.com/category/my-category/. Si no us agrada aparèixer “categoria” a l’URL, podeu fer-ho Elimina l’URL de la categoria. Elimina “categoria” de tots els enllaços enllaços de WordPress. El vostre URL ara apareixerà com mydomain.com/my-category/. És un connector senzill que no requereix cap configuració, sinó que només s’ha de penjar al directori de connectors de la carpeta de contingut.
 • Exclusor final de categories us permetrà excloure categories de la vostra pàgina principal, dels arxius, dels feeds i de les cerques. Podeu fer-ho servir quan voleu conservar contingut que pot no ser interessant per a tots els lectors i no voleu que sigui molt visible.
 • Característiques de la categoria Imatges us ajudarà a definir una imatge destacada per a cada categoria. Així, si heu oblidat afegir una imatge destacada per a qualsevol publicació, aquest complement us ho farà bé, si heu configurat una imatge de categoria predeterminada..

En conclusió

Les categories i les etiquetes faciliten l’usuari des del frontend i per l’administrador del backend. Ara que en sabeu una mica més de categories i etiquetes del que vau fer al començament d’aquesta pàgina, podeu provar d’utilitzar-les al vostre WordPress. Si teniu altres opcions útils, compartiu-les amb nosaltres als comentaris següents!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map