Una Guia per a principiants al manteniment del lloc web de WordPress

La majoria dels propietaris de llocs web no pensen en manteniment. En lloc de veure-la com una necessitat, sovint es considera una feina. I, per desgràcia, sovint és una feina que no es fa mai.


Si no manteniu adequadament el lloc, exposeu-lo a diversos problemes potencials, com ara augmentar la probabilitat de ser piratejat, augmentar la velocitat de càrrega i reduir els rànquings del motor de cerca..

En aquesta publicació explorarem les àrees més importants del vostre lloc que s’han de mantenir, així com el nostre recorregut d’acció recomanat per a cadascun.

Principals àrees de manteniment a tenir en compte

Abans de realitzar canvis importants, no deixeu de fer una còpia de seguretat del vostre lloc web, per si cometeu errors i necessiteu restablir el vostre lloc a un formulari anterior. Una rutina de manteniment adequada de WordPress inclourà les àrees següents:

 1. Còpia de seguretat del lloc web
 2. Instal·lació d’actualitzacions
 3. Processament de comentaris
 4. Configuració de seguretat
 5. Controlar la salut del lloc web
 6. Optimització de la vostra base de dades

Còpies de seguretat

Còpies de seguretat de WordPress

Les còpies de seguretat són una part essencial per garantir la salut a llarg termini del vostre lloc web. Tot i això, són una de les parts més descuidades del procés de manteniment.

Les còpies de seguretat automàtiques suposaran el curs més senzill, però és important provar les vostres còpies de seguretat regularment per assegurar-vos que funcionen correctament. Teniu diverses opcions per triar quan escolliu un sistema de còpia de seguretat. A sota trobareu alguns dels més populars.

Elecció d’un complement

Hi ha diversos complements de WordPress d’alta qualificació que ajudaran a automatitzar i simplificar tot el procés de còpia de seguretat. Els complements de pagament més comuns inclouen:

 • VaultPress
 • BackupBuddy
 • CodeGuard
 • Captura de pantalla
 • blogVault

Si busqueu una alternativa gratuïta, WordPress ofereix uns quants complements d’alta qualitat, que són opcions excel·lents. Això inclou:

Si busqueu un desglossament de cada complement i els seus millors usos, mireu aquesta publicació.

Treball amb el vostre amfitrió web

La majoria dels amfitrions web també ofereixen opcions per tenir còpies de seguretat programades regularment per al vostre lloc web. Això és una cosa que cal explorar dins de cPanel, o bé revisar el vostre acord d’allotjament original per veure si s’inclouen còpies de seguretat regulars al vostre pla..

Utilitzeu diverses opcions de còpia de seguretat

Independentment de quina opció trieu, és fonamental que feu una còpia de seguretat del vostre lloc web a diverses ubicacions diferents. Per exemple, tot i que podríeu tenir una còpia de seguretat programada regularment que envia els fitxers del vostre lloc web a DropBox, també podeu tenir còpies de seguretat locals al vostre equip o a un disc dur extern.
Aquesta capa addicional de seguretat garanteix que mai us quedarà sense una manera de restaurar el vostre lloc web.

Actualitzacions de WordPress

Les actualitzacions de programari de WordPress es publiquen regularment. Inclou el nucli de WordPress juntament amb qualsevol tema i complement que hagis instal·lat.

Aquestes actualitzacions s’han d’aplicar al vostre lloc web de manera que continuarà funcionant correctament. Sense instal·lar regularment aquestes actualitzacions, corre el risc que els conflictes de codi i els elements del vostre lloc quedin desfasats. Això deixa el vostre lloc més obert als pirates informàtics i no funcionarà de la manera més eficaç com podria ser d’una altra manera.

Quan instal·leu aquestes actualitzacions, assegureu-vos d’actualitzar el nucli de WordPress, el tema i, després, qualsevol complement, en aquest ordre. Us ajudaran a evitar conflictes de complements i temes que puguin endarrerir tot el vostre lloc web.

Actualitzacions de connectors

Si el vostre lloc web té molts complements, assegureu-vos d’actualitzar-los de cada un. D’aquesta manera, si es produeix un conflicte, sabreu quin és el plugin per culpable i serà més fàcil de solucionar.

Comentaris i correu brossa

El correu brossa de comentaris normalment es presenta en forma de comentaris de baixa qualitat que generalment es publiquen sense cap altre motiu que no sigui per crear un enllaç de enllaç. Aquests comentaris són molt generals, no es relacionen amb el vostre article i afegeixen valor poc o gens.

La millor manera de tractar el correu brossa de comentaris és aturar-lo abans de la vaga. Si heu configurat mesures anti-spam no us permetrà evitar que una inundació de comentaris de correu brossa afecti el vostre lloc web.

Akismet

Aquest complement sol venir equipat amb cada instal·lació de WordPress. Tanmateix, si no ho és, seguiu els passos següents per posar-lo en marxa:

1. Desplaceu-vos a Complements> Afegir nou, i cerqueu Akismet, un cop l’heu localitzat al clic de resultats de cerca ‘Instal · lar ara’.

2. Navegueu cap a la pantalla dels connectors instal·lats i localitzeu Akismet. Feu clic a l’enllaç titulat Inscriviu-vos a una clau d’API d’Akismet, i seguiu els passos per obtenir la vostra clau d’API.

Akismet

3. Vés a Configuració> Akismet i introduïu la vostra clau d’API.

Ja estàs ben definit. Aquest complement s’ha descarregat gairebé 30 milions de vegades i ara bloquejarà el correu brossa mentre dormiu.

Desactiva els comentaris

Una altra opció és desactivar els comentaris a tot el lloc. Podeu fer-ho amb un connector anomenat Desactiva els comentaris. Simplement instal·leu aquest complement i ja hi esteu tots ben programats.

Desplaceu-vos a Complements> Desactivar comentaris i trieu el que s’adapti a les vostres necessitats.

Desactiva els comentaris

Tot i així, assegureu-vos que realment voleu desactivar els comentaris a tot el lloc abans d’executar aquest complement.

Seguretat i salut del lloc web

Mantenir el lloc web saludable significa evitar que els atacants siguin alhora que garanteix que el vostre lloc tingui un màxim nivell possible.

Eines com Eines per a administradors web i anàlisis de Google podreu oferir-vos mètriques completes del lloc web, de manera que sabreu quines zones del vostre lloc funcionen bé i quines no. Si reviseu les estadístiques del lloc web regularment, podreu evitar problemes abans que no siguin massa grans per tractar-les.
Els problemes habituals de salut del lloc web inclouen temps morts excessius del lloc, càrrega lenta de pàgines i enllaços trencats. Superviseu les mètriques per detectar canvis subtils en aquestes àrees abans que es facin dràstiques.
Un altre aspecte de la salut del lloc web és la seguretat del lloc web. La mida del vostre lloc i les precaucions de seguretat generals determinaran la vostra actuació. La majoria dels propietaris de llocs web opten per l’opció del complement mitjançant un complement com:

 • Wordfence (gratuït)
 • Sucuri (premium)
 • iThemes Security Pro (premium)

Si teniu la sort, el vostre host web pot fins i tot gestionar la seguretat del vostre lloc web. Prenent el temps actual per tenir un lloc web ben protegit us permetrà evitar dolors innecessaris pel resultat de la pirateria o per una mala seguretat.

Optimització i manteniment de la base de dades

Neteja i optimitza la base de dades

Si teniu un lloc ocupat amb molt de trànsit i tones de contingut que s’estan penjant contínuament, probablement la vostra base de dades podria utilitzar una mica d’amor. Si es manté la base de dades, esborrarà bàsicament les teles del lloc web, cosa que ajudarà a millorar la velocitat de càrrega i reduir la freqüència d’errors de la base de dades..

La manera més fàcil de mantenir la vostra base de dades neta i actualitzada és utilitzar un complement de WordPress per simplificar tot el procés. Qualsevol dels complements a continuació farà diverses tasques per mantenir i optimitzar la vostra base de dades. I el millor de tot, són gratis!

Tots els complements compten amb altes qualificacions i baixades elevades, de manera que els complements que trieu (o són) us corresponen realment!

Quedar-se al bucle

Simplement amb intenció per mantenir el vostre lloc no n’hi haurà prou; en realitat heu de fer el treball. Tanmateix, agafant seriosament el manteniment del vostre lloc web i realitzant les accions necessàries amb regularitat, podreu evitar mals de cap en el futur..

La millor manera d’estar al capdavant de les coses és crear un pla de manteniment que s’ajusti a la vostra programació. Tant si realitzeu la tasca com si externalitzeu la feina a un professional, assegureu-vos que la realitzeu de forma regular..

També pot valer la pena estar al capdavant de les actualitzacions de WordPress, incloses les actualitzacions de tots els plugins o temes que pugueu fer servir. Això us ajudarà a prendre consciència dels defectes de seguretat que cal tenir en compte i dels seus pedaços respectius per instal·lar.

Conclusió

El manteniment regular del lloc web de WordPress mantindrà el vostre lloc net durant els propers anys. Amb els complements que hem destacat anteriorment, el procés ni tan sols ha de ser tan difícil. No més que possiblement una hora al mes i podeu assegurar que el vostre lloc estigui saludable i que tingui les darreres actualitzacions.

Tens una rutina de manteniment regular? Què passa amb un complement de manteniment de WordPress preferit? M’encantaria sentir-los!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map