Què és Markdown per WordPress? I per què t’ha de preocupar?

Markdown per WordPress

Si alguna vegada heu utilitzat dreceres o, fins i tot, la pestanya Visual, a l’hora d’escriure les publicacions del bloc, ja sabeu quina facilitat es converteix de text senzill en HTML a través de WordPress. El blocger mitjà és molt probable que aprofiti la pestanya d’edició visual, però sabíeu que hi ha una forma potencialment més ràpida de combatre les publicacions del bloc mentre obteniu el mateix format?


Es diu marcada i es va guanyar força popularitat amb persones que estan disposades a aprendre algunes dreceres senzilles mentre escriuen amb text senzill..

La idea és oblidar-se del ratolí, mantenir les mans sobre el teclat i agilitzar el procés d’escriptura i format. L’escriptor només veu text senzill, però amb trossos de sintaxi s’inclou immediatament en HTML quan es publica. La part més interessant és que no heu de pensar en cap codificació complicada, i els botons bàsics de format a l’editor de WordPress també es poden deixar sols..

Què és Markdown per a WordPress?

Concretament, el marcatge per a WordPress és una sintaxi de format creada per John Gruber i Aaron Swartz a partir del 2004.

Markdown s’ha convertit en més del que els creadors haurien pogut esperar, ja que veiem formes del marc original en diferents programes i eines de creació de contingut. per exemple, podreu notar una forma de marcatge al vostre programari d’edició de la versió nova o en un editor de text bàsic.

Markdown funciona substituint un codi HTML més complicat i facilita el procés per als no codificadors.

Per exemple, si voleu inserir una capçalera, no us caldria que feu clic al desplegable de la capçalera. No haureu d’escriure res com ara:

Aquest és el meu exemple de capçalera

En canvi, tot el que haureu de fer és punxar en tres rètols de lliures anteriors al text per obtenir el mateix resultat. Igual que la línia següent:

### Aquest és el meu exemple de capçalera

Mirem un exemple més extens per demostrar elements com llistes, text en negreta i enllaços:

### Aquest és el meu exemple de capçalera

Ara escriuré un nou paràgraf. Escriure frases regulars és exactament el mateix, però també vull que aquesta paraula sigui ** negreta **.

A continuació, vull crear una llista:

* Llista Nº 1
* Llista número 2
* Llista Nº 3

Oh, sí, i voldria incloure un [enllaç] (http://www.wpexplorer.com).

Els hashtags, parèntesis i asteriscs semblaran confusos ara mateix, però hi ha una llista de referència d’aquestes dreceres perquè pugueu aprendre-les en molt poc temps.

Els asteriscs i altres elements tenen la intenció de substituir totalment la codificació HTML, proporcionant el mateix resultat exacte.

Per exemple, el bit de text anterior retorna el mateix format que el HTML següent:

Aquest és el meu exemple de capçalera

Ara escriuré un nou paràgraf. Escriure frases regulars és exactament el mateix, però també vull que sigui aquesta paraula negreta.

A continuació, vull crear una llista:

 • Llista n º 1
 • Llista n º 2
 • Llista n º 3

Oh, sí, i voldria incloure un enllaç.

L’HTML sembla molt més complicat, no? Bé, amb una mica de pràctica es torna així. Després de tot, escrivint asteriscs abans de cada element de la llista és més fàcil per a la majoria de la gent en comparació

 • abans d’un element de llista, i després el claudàtor de tancament darrere l’element.

  En general, s’han afegit nombrosos elements de marcació al llarg dels anys per imitar els de HTML.

  La vostra Guia de formació de Markdown

  Com s’aprèn quins elements de marcació s’han d’utilitzar en lloc dels ítems HTML habituals?

  WordPress té un guia completa de marcació aquí mateix.

  La part més interessant és que els podeu tractar com a dreceres habituals d’ordinador, recordant els que teniu previst utilitzar i oblidant-vos dels elements que no són rellevants.

  Com es beneficia el Markdown per als bloggers de WordPress?

  Els bloggers es troben en dues categories diferents: Els usuaris que utilitzen el ratolí per fer clic en els botons de l’editor i els que escriuen tot en HTML.

  La majoria dels bloggers no són experts en HTML, de manera que el primer grup sembla més probable. Tot i això, ambdós grups perden el temps d’alguna manera.

  Markdown té com a finalitat mantenir les mans sobre el teclat, millorar el seu enfocament i accelerar el procés de creació de publicacions del bloc. No només això, però no és tan difícil aprendre a la mida que trieu els elements que més utilitzeu.

  Per exemple, alguns blocs tenen nombrosos enllaços a totes les publicacions. En aquest cas, el marcador “Enllaços en línia” sembla un bon recordar:

  Un [enllaç] (http://example.com "Títol").

  Altres blocs poden inserir blockquotes en totes les publicacions, cosa que fa que els elements de retirada de blockquotes siguin força importants:

  > Text citat.
  >> Cita citada.

  En general, és una qüestió de preferències. Però el marcador per WordPress és similar a les dreceres d’Excel per a banquers i comptables. Un cop apresos, és difícil imaginar la vida sense ells.

  Activació de Markdown al vostre propi lloc WordPress

  En un moment donat, podreu activar la marca directa passant per les pestanyes Configuració i escriptura de WordPress. Tanmateix, les actualitzacions més recents de WordPress han inclòs alguns dels elements de marcatge sense cap activació al final. Per exemple, si proveu alguns dels exemples de marcatge al vostre tauler de control (aleshores premeu Enter) força sovint s’inicia el marcador i veureu el format adequat.

  Per a tot allò que us quedi fora, haureu d’activar un connector que admeti el marcador.

  Afortunadament, hi ha molts plugins gratuïts disponibles per aprofitar-los. Alguns dels nostres favorits inclouen:

  Jetpack és el més prometedor, perquè alguns d’altres no s’han actualitzat (degut al fet que WordPress ha inclòs tants dels elements marcats amb actualitzacions recents).

  Amb Jetpack heu d’instal·lar el connector, després aneu a Arranjament> Escriptura> Redacció.

  Hi ha un botó que us demana que activeu la sintaxi de marcatge de text normal.

  Dreceres de marcació que haurien de conèixer tots els usuaris de WordPress

  Com que el marcador a evolucionat tant, els usuaris mitjans de WordPress no necessiten conèixer cap drecera. Per tant, hem creat una llista de les dreceres de marcatge que hauríeu de recordar com a blogger de WordPress:

  Capçaleres

  # Capçalera 1
  ## Capçalera 2
  ### Capçalera 3
  #### Capçalera 4
  ##### Capçalera 5
  ###### Capçalera 6

  Itàlica i text en negreta

  * Els cursius tenen asteriscs a banda i banda *
  ** El text en negreta té dos **

  Enllaços en línia

  Un [enllaç] (http://example.com "Títol").

  Imatges del vostre missatge

  ![Text alternatiu] (/ filename.png "Títol")

  Aquí podeu crear un text i un títol alt rellevants. Aleshores, caldria un nom exacte del fitxer.

  Una llista de vinyetes

  * Article
  * Article
  - Article
  - Article

  Tant els asteriscs com les guions funcionen bé quan es construeix una llista de vinyetes.

  Una llista numerada

  Realment, això no és diferent que crear una llista en un processador de textos:

  1. Ítem
  2. Ítem

  Llistes mixtes

  1. Ítem
  2. Ítem
  * Mixta
  * Mixta
  3. Ítem

  El resultat:

  1. Article
  2. Article
   •  Mixta
   • Mixta
  3. Article

  Blockquotes estàndard

  > El text citat va aquí.

  Si voleu plantejar l’aprenentatge de marcació per a WordPress per als vostres blocs?

  La resposta a aquesta pregunta us correspon, però, com hem parlat anteriorment, la marcativa per a WordPress permetrà escriure més fàcilment l’usuari mitjà. De forma similar als accessos directes del navegador i del programari, triguem uns minuts a aprendre les dreceres de marcatge. Després d’això, és possible que hàgiu de marcar la marca de fulls de referència per actualitzar-los.

  És refrescant un cop comenceu a aprendre els elements de marcació més comuns, ja que creareu les vostres publicacions més ràpidament i us sentireu com un treballador més professional en el procés.

  Si teniu dubtes sobre la desviació de WordPress, informeu-nos als comentaris que es mostren a continuació!

 • Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map