Lliçons apreses del meu primer complement comercial de WordPress

Vaig llançar el meu primer complement comercial de WordPress, Control lliscant de xarxes socials, fa aproximadament un any i mig. Mai abans no havia llançat cap complement comercial, de manera que hi havia moltes proves i errors. Al llarg del procés vaig aprendre (i encara estic aprenent) algunes lliçons molt valuoses que afectaran el meu futur desenvolupament de complements de WordPress.


Si ja heu recorregut aquest viatge, potser sentiu que moltes d’aquestes lliçons no són excitants; Sens dubte, així ho sento mentre els miro enrere. Tant de bo, però, n’hi hagi alguns que es plantegen entrar en el desenvolupament de complements de WordPress premium i es pregunten què esperar i com procedir. Tant de bo les següents lliçons us estalvieu una mica de temps i estrès, tal com ho han fet per mi.

1. Alliberar un complement comercial és molt més fàcil del que m’esperava.

Des de que vaig començar a treballar dins de WordPress, he estat escrivint plugins per als llocs dels meus clients des de aquí. M’encanta utilitzar plugins per dues raons principals:

 1. Mantenen la funcionalitat modular
 2. Comparteixen la funcionalitat (almenys entre els vostres llocs)

Al preparar-me per endinsar-me en el món dels complements comercials de WordPress, tenia una mica d’incertesa quant a l’important que seria aquesta empresa. El meu nou complement consumiria la meva vida? Hauria d’invertir els meus estalvis de vida en publicitat per obtenir una venda única?

Tenint en compte aquestes inquietuds, em vaig col·locar en primera línia … i em va sorprendre molt el que vaig trobar. Resulta que escriure un complement comercial només és una mica més difícil que escriure un d’aquests complements gratuïts que he estat fent al llarg de tot. No vaig consumir la meva vida. I pel que fa a publicitat, he pogut aconseguir les meves primeres vendes, fins i tot sense publicitat. Mort senzill, cert?

Així que diria que si ja coneixeu PHP, no hi ha cap raó que no hagueu d’escriure plugins WordPress, ni tan sols comercials. És el ROI més senzill que he trobat al món de PHP.

2. Eliminar el treball secundari, encara que hagi de pagar.

Una de les lliçons més difícils d’aprendre era que, fins i tot si puc fer tot jo, de vegades no ho hauria de fer.

Exemple 1: sistema de llicència i actualització

El primer exemple d’això va ser amb el meu servidor de llicències i actualitzacions. Vaig considerar breument l’ús de Gestor de l’API de WooCommerce, però després de mirar la seva etiqueta de preu vaig decidir que preferiria utilitzar la solució gratuïta: la popular Servidor d’actualització de WP de Jānis Elsts.

Així que el vaig completar i treballar al meu plugin i lloc, i he estat força bé. Al final, però, es va trigar molt i hi ha menys funcionalitats que una cosa com aquesta Gestor de l’API de WooCommerce proporciona I de sobte, aquesta etiqueta de preu de 129 dòlars (o el que costés en aquell moment) del WooCommerce API Manager semblava un preu baix a pagar per una gran funcionalitat i menys temps de treball. Al final, vaig invertir més diners (perquè el temps és diners, no?) En la solució més barata.

Tot i que estic segur que el WP Update Server és excel·lent en alguns escenaris, he après que per a mi és més barat i senzill eliminar els diners i utilitzar WooCommerce API Manager.

Exemple 2: allotjament

M’ha encantat l’oceà digital des que els vaig descobrir. Tenen un disseny net, preus excel·lents i tot està al meu control. Tot i que el meu cor vol anar amb Ocean Digital, he arribat a la comprensió que probablement no hauria de preocupar-me per la gestió del servidor quan el meu plat ja està tan ple.

Així que he canviat a Flywheel per a la majoria dels llocs de WordPress. Proporcionen hosting completament gestionat, que és just el que necessitava. No he lamentat la decisió ni un moment. El temps que m’han estalviat val molt el preu sempre més gran.

El volant ha estat perfecte per a mi.

El volant ha estat perfecte per a mi.

3. Amb un bon suport, podeu utilitzar errors al vostre avantatge.

No importa la quantitat de prova de l’error del vostre plugin, tindreu clients que tinguin problemes. Els diversos WordPress-món s’asseguraran d’això. Si gestiona bé les sol·licituds d’assistència, pots utilitzar els errors en el teu avantatge.

Això és el que vull dir. Quan la majoria de la gent pensa en el suport, pensa en respostes lentes, personal de suport tossut i només potser, si tenen sort, una solució al final. Desafieu aquesta norma. Oferiu assistència ràpida i de qualitat. Si ho feu, hi ha una bona probabilitat que el vostre client pensi millor que si l’error no hagués passat mai.

De totes maneres, això ha funcionat sovint per a mi. En un cas vaig tenir un client que es va posar en contacte amb mi sobre un error i el vaig ajudar ràpidament a solucionar-lo. Després d’ajudar-la, em va comentar el meu “sorprenent suport” i em va preguntar si podia complimentar-me amb el meu supervisor. Jo no tinc cap supervisor, però vaig agrair, però, l’agraïment. I aquí està la cosa: l’error i el suport realment la van fer més entusiasmat amb el connector. Bastant ordenada, no?

Formalitats, anormalitats.

Pel que fa a l’assistència, heus aquí el que he trobat millor: no intento ser massa formal sobre les coses. És a dir, intento ser senzill i amable. Una de les coses que molta gent odia sobre les trucades de suport és que sent que la tecnologia de suport simplement està recitant preguntes i respostes preescrites sense escoltar el problema. Així no ho faig. En canvi, intento sempre:

 • Respon ràpidament; si és possible, el mateix dia laborable
 • Estigueu atents; Intento escoltar i treballar amb el client com si fos amb un amic
 • No signo les respostes d’assistència amb el nom de la meva empresa. En lloc d’això, faig servir el meu propi nom (amb la signatura de l’empresa a sota)
 • Si la sol·licitud d’assistència requereix un seguiment addicional, procuro tenir-ne cura també
 • Jo com ara ocasionalment utilitzar idiomes (per exemple, escorcollar l’arbre equivocat) i contraccions informals (com penseu què pensa?)
 • A part del punt anterior, intento tenir majúscules, puntuació i gramàtica impecables

Per descomptat, de vegades la bogeria de la vida m’impedeix oferir el suport perfecte que jo M’agrada donar, però crec que encara és important tenir els objectius adequats.

Així que només teniu en compte tot això. Els errors són dolents, però si oferiu un gran suport, convertireu el que podria ser una situació terrible en un potencial client que torni. I fins i tot si no tornen, almenys vas fer que el dia algú sigui una mica més brillant.

4. Els connectors són excel·lents per treballar en xarxa.

Sorprenentment (per a mi), he conegut nous amics i connexions empresarials simplement perquè han trobat i utilitzat el meu plugin. Boig! Resulta que alliberar un connector us donarà l’oportunitat de conèixer gent fantàstica i nova al món de WordPress.

Aquí hi ha un consell que intento aprofundir: aprofitar al màxim les oportunitats seguint les persones que coneixeu. Seguiu-los a Twitter. Doneu un cop d’ull al seu lloc web i aviseu-los si us ha agradat el que heu trobat. Si sou un introvertit com jo, potser us sentireu estrany amb això, però he trobat gairebé aquesta gent sempre Gaudeix que algú el faci un check-out i, sincerament, els faci compliments en la seva feina.

5. Tota lluita per al desenvolupament és una idea de complement.

En el meu cas, la idea de Control lliscant de xarxes socials va néixer quan vaig veure que no hi havia cap connector en línia que em permeti mostrar bé les meves publicacions de Facebook, Twitter i Instagram directament al meu lloc. Realment necessitava això per a un projecte en el qual estava treballant, i després de llargues hores de recerca vaig arribar a la conclusió que la solució era construir-lo jo. Com que per a mi era tan útil, va ser una decisió fàcil publicar-la al públic.

Des que vaig publicar-lo amb èxit, he pensat diferent en els connectors. Cada cop que no trobo cap complement que compleixi les meves necessitats, em sembla una alarma al cap que diu: “Probablement no sou l’única persona que vol un complement com aquest”.

Un exemple recent d’això és aquest: darrerament he fet uns quants llocs que requereixen molta gestió de CSV (exportació de dades personalitzades, importació de dades personalitzades per crear CPTs, ho poseu per nom). N’hi ha alguns Allà, hi té plugins tipus de Vaig fer el que jo volia, però res encaixava completament la factura. Així, em va sortir l’alarma de la “gran idea del complement” i vaig desenvolupar la meva pròpia solució que vaig doblar CSV As. Simplifica la importació i exportació de fitxers CSV de gairebé qualsevol cosa a (o fora) de les publicacions, CPT i usuaris. (Per cert, si us sembla una cosa que us pot interessar, no dubteu a registrar-vos csvace.com per obtenir notificacions sobre el seu llançament.)

Si, així, sempre penseu en les vostres lluites com a excel·lents idees de complements, mai no us mancareu d’idees i sempre tindreu almenys una persona (vosaltres) que se’n beneficiaran.!

6. Fa una gran diferència tenir una versió gratuïta del complement al directori oficial de complements de WordPress.

El màrqueting és dur. Almenys, serà difícil si no se sap molt sobre el màrqueting. És per això que absolutament haver de aprofitar la Directori de complements de WordPress–Probablement el màrqueting (gratuït) més fàcil i econòmic que hi ha per als complements de WordPress. Pot ser que sigui la seva principal font de trànsit. Sé que en el meu cas m’ha sorprès la gent que troba Control lliscant de xarxes socials a través del directori dels complements.

Directori de complements de WordPress

WP Social Media Slider Lite al directori de complements de WordPress

A més de simplement ser una oportunitat de màrqueting, tenir una versió gratuïta del connector també és una manera fantàstica de permetre als possibles clients provar el vostre complement. Sé que molta gent vol assegurar-se que el complement s’ajusta a les seves necessitats abans d’efectuar diners en efectiu, i una versió gratuïta és el que necessiten.

7. Els clients que retornen són una cosa real, fins i tot si només teniu un complement a la venda.

Només tinc un complement publicat, per la qual cosa al principi no pensava en tornar els clients. Vull dir, a la majoria de la indústria del programari un client només ha de comprar el programari una vegada.

He après que la indústria de plugins de WordPress premium és diferent. A la indústria de complements de WordPress, molts (probablement la majoria) dels vostres clients compraran el vostre plugin per compte d’un client seu. Si els agrada el vostre complement, poden considerar que torni a comprar el vostre complement per als futurs clients.

Tingueu-ho en compte quan proporcioneu assistència per a un client. Si deixes una bona impressió sobre ells, potser obtindràs més d’una primera venda.

8. No t’enfadisis a tu mateix; establir un preu just. Els desenvolupadors probablement el carreguen al client.

Quan vaig llançar el connector per primera vegada, vaig decidir que augmentaria les meves possibilitats de vendre establint un preu inferior al que normalment veia vendre els connectors. Tenint això en compte, vaig llançar amb un preu de 15 dòlars per Control lliscant de xarxes socials.

Després d’uns mesos de vendes, em vaig adonar que jo em venia a curts. Això era molt més barat que la majoria de complements de WordPress venuts, i el meu complement era tan valuós com molts d’ells. Així, vaig augmentar el preu fins a 29 dòlars i no vaig veure cap canvi en les vendes; de la mateixa manera que molta gent la comprava. Això em va portar a una realització important: a molts desenvolupadors de WordPress no hi ha una diferència significativa entre 15 i 29 dòlars … ni tan sols una quantitat superior. Ells compren el complement i només el cobraran com a despesa per al seu client. Almenys per a mi, establir un preu molt baix no va atreure a cap gent a comprar-lo.

Sens dubte, no voldria dir això com una recomanació per desaprofitar la gent. Només vull dir que hauríeu de valorar sincerament el que creieu que val la pena el vostre complement i vendre’l per aquest preu. Oferiu alguna cosa únic? La naturalesa del vostre complement significa que dedicareu molt de temps a l’assistència? Quant de temps estalvieu els vostres clients?

Definiu un preu just i, sempre que sigui realment just, els vostres clients probablement estaran encantats de pagar-lo.

Tant per aprendre, i molt de temps.

Això és el que he après fins ara. Estic segur que hi ha moltes i moltes més lliçons a aprendre mentre continuo explorant el món del complement de WordPress premium. Per a mi, és molt emocionant.

Què tal? Heu desenvolupat plugins de WordPress? Heu après alguna lliçó que voleu compartir en els comentaris que es mostren a continuació?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map