Introducció a la computació en núvol amb WordPress

Introducció a la computació en núvol amb WordPress
 1. 1. Com instal·lar WordPress a Microsoft Azure
 2. 2. Com instal·lar WordPress a Google Cloud
 3. 3. Instal·leu WordPress en AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Actualment Llegint: Introducció a la computació en núvol amb WordPress
 5. 5. Com instal·lar WordPress a DigitalOcean

Benvingut a la nova i actualitzada guia per a principiants de la computació en núvol del 2019. La informàtica en núvol ha experimentat una captació massiva en els darrers anys, les empreses i les PIME traslladant la majoria dels seus serveis al núvol. Des de la vostra comanda d’Amazon fins a la vostra història d’Instagram fins a l’article que esteu llegint ara, s’emmagatzema, processa i us entrega a través del núvol.


Nota de l’autor:

Aquest article introductori sobre computació en núvol de WordPress es va publicar originalment fa gairebé quatre anys el 2015. Durant aquest temps hem vist una ràpida adopció de la computació en núvol a diverses indústries i importants millores en les tecnologies bàsiques del núvol. Tot i això, amb tots aquests canvis: els principis i avantatges bàsics de la computació en núvol continuen sent els mateixos. Els tipus principals de solucions informàtiques en núvol no es canvien. Encara teniu desplegaments de núvols privats, públics i híbrids. La forma en què les organitzacions les adopten han canviat.

Aquesta guia serveix de guia per a principiants per comprendre la computació en núvol i com es relaciona amb WordPress.

Començarem per:

 • De què es tracta la informàtica en núvol
 • Estudieu els seus avantatges
 • Comprendre els diferents tipus de solucions informàtiques en núvol

Un cop acabat, veurem com la computació en núvol potencia WordPress.

Què és el Cloud Computing?

computació en núvol per a visió general de wordpress

Segons Multitud G2, “Una de les maneres més senzilles de demostrar” el núvol “és mitjançant l’emmagatzematge. L’emmagatzematge local tradicional mantindrà els fitxers al disc dur. Quan deseu una imatge o descarregueu un programa, es desa al vostre dispositiu. L’emmagatzematge al núvol, d’altra banda, emmagatzema aquest fitxer al web. El fitxer es distribueix a través de servidors remots i s’hi accedeix a través d’internet. ”

Amplieu ara aquest concepte d’emmagatzematge per incloure potència de processament i lliurament de contingut. Tens el núvol modern.

En poques paraules, el núvol és una xarxa distribuïda d’ordinadors, que fa múltiples còpies de les vostres dades en màquines separades. Així, si un servidor baixa, l’altre se’n fa càrrec. Per a l’usuari final, el càlcul no s’atura mai.

Diferents tipus de computació en núvol

computació en núvol per a tipus de text

Hi ha tres tipus principals de solucions informàtiques en núvol basades en el seu desplegament. Tens públic, privat i híbrid. Abans de començar, heu d’entendre que, al final, el núvol està format per diversos ordinadors (anomenats servidors) ubicats en centres de dades.

 • A núvol privat és com el propi Uber. No el compartiu amb d’altres i no l’utilitzeu només per a la vostra navegació.
 • A núvol públic és com una piscina d’Uber. Feu el viatge amb persones que van a la mateixa destinació.
 • A núvol híbrid és una barreja de dos. (No puc pensar en un exemple similar a Uber).

El cost de la informàtica en núvol

Núvol privat: El cost de llogar un núvol privat o públic és similar al que passeu a Uber. Les cabines privades (o desplegaments en núvol) costen més. L’avantatge és que és molt més segur i es pot situar al tallafoc de la vostra empresa.

Núvol públic: El núvol públic és molt rendible, però té certes limitacions de seguretat en comparació amb el núvol públic. Per això, veieu molts problemes de compliment a l’hora d’emmagatzemar dades mèdiques o governamentals als servidors al núvol públics.

Cloud Hybrid – El millor dels dos mons: Les empreses es van assabentar que el millor ROI arriba quan es combinen els núvols privats i públics, també coneguts com a núvols híbrids. Les empreses poden emmagatzemar de forma segura dades sensibles al núvol privat, protegits pels tallafocs de l’empresa. El processament per lots de dades públiques o anonimitzades es pot descarregar al núvol públic.

Avantatges de la informàtica en núvol

cloud computing per a avantatges de wordpress

Tot i que la tecnologia bàsica de la computació en núvol ha evolucionat ràpidament, els avantatges bàsics de l’adopció de computació en núvol no han canviat en absolut. Aquí tens una visió ràpida:

Disponibilitat i redundància: Com que el núvol és una xarxa de diversos equips interconnectats amb còpies idèntiques de la data, obté una alta disponibilitat i redundància. Dit d’una altra manera, els vostres serveis no us ofereixen. A no ser, per descomptat, tot el clúster baixa (així AWS apagada).

Model de pagament: Aquest model de pagament s’ha convertit en el model de la indústria gràcies al cloud computing. Ja van passar els dies en què necessiteu reservar instal·lacions d’hostatge i informàtica per a una durada mínima. Amb la informàtica en núvol, només pagueu els recursos que utilitzeu. Per a clústers de núvols d’alt rendiment, fins i tot els podeu llogar durant un parell d’hores i només us facturaran. Sense costos ocults, sense despeses d’instal·lació – res!

Escalabilitat: L’escalabilitat us permet comprar simplement més potència informàtica quan i quan ho necessiteu. Un cop hàgiu acabat els recursos, simplement podeu alliberar-los de nou al núvol.

Hi ha molts altres avantatges d’utilitzar el núvol, però són els més genèrics que tothom hauria de conèixer. Si voleu obtenir més informació sobre la computació en núvol, us recomanaria que llegiu els comentaris de G2 Crowd guia introductòria. Està ben escrit d’una manera lliure de frikis, dirigit a persones de totes les disciplines.

Els principals proveïdors d’informàtica en núvol

Quota de mercat dels principals proveïdors de computació en núvol al 2n trimestre de 2018

Quota de mercat dels principals proveïdors de computació en núvol al 2n trimestre de 2018

Al començar la computació en núvol, AWS tenia la majoria de la quota de mercat del núvol. Tot i això, el 2018, les coses han canviat dràsticament. Disposem de diversos núvols líders a la indústria com ara AWS, Google Cloud, Microsoft Azure, IBM i Alibaba Cloud per citar-ne alguns.

Informàtica al núvol i WordPress

kinsta gestionava hosting de wordpressLa majoria dels millors proveïdors d’allotjament de WordPress utilitzen un dels principals proveïdors de núvols per oferir els seus serveis. Per exemple, Kinsta és un popular proveïdor d’allotjament de WordPress gestionat completament allotjat a Google Cloud. Altres serveis com Cloudways ofereix allotjament de WordPress gestionat per núvols en AWS, Google Cloud i altres. Es tracta essencialment d’un proveïdor de serveis de capa mitjana que gestiona el lloc de WordPress en un proveïdor de núvol que trieu.

Hola, Núvol!

En aquesta sèrie de publicacions parlarem sobre com instal·lar WordPress en els principals proveïdors de núvols. Començarem amb una de les meves empreses preferides d’allotjament en núvol: DigitalOcean. Més endavant, passarem a temes avançats com ara instal·lació de WordPress en AWS i altres proveïdors de núvol estàndard del sector. Si teniu dubtes sobre la computació en núvol o sobre el hosting en núvol en general, som tots els ulls. També podeu preguntar-me directament a Twitter @souravify i estaré encantat de respondre la vostra pregunta. Aquí teniu un viatge emocionant: comencem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map