Hosting compartit i núvol: què heu de triar?

Hosting compartit i núvol: què heu de triar per al vostre lloc de WordPress?

Allotjament de WordPress, hosting compartit vs núvol, benvinguts al món o endevinalles i misteris. L’allotjament de WordPress és gairebé un malson per a qualsevol usuari de WordPress que no estigui prou versat sobre totes les variants existents en aquest mercat.


Per tant, voleu allotjar el vostre nou lloc de WordPress i voleu saber quina és la millor alternativa per al vostre projecte? En aquest article faré tot el possible per aclarir les principals diferències entre el hosting compartit i el núvol i explicar amb detall per què potser necessiteu una o una altra, segons el vostre projecte. Espero que, llegint aquest article, estigueu molt més preparats per fer front a totes les alternatives i, el que és més important, estareu preparats per fer preguntes importants a les empreses d’acollida amb l’esperança de tenir una idea molt millor sobre què esteu aconseguint. abans d’entrar-hi!

Què és Hosting Compartit?

L’allotjament compartit és el procés d’acollir el vostre lloc web en un servidor juntament amb els llocs d’altres usuaris. Concretament s’utilitza un servidor dedicat per als fitxers, les bases de dades i els correus electrònics juntament amb altres usuaris, bàsicament per compartir recursos. Com que la naturalesa de l’allotjament és l’optimització de l’ús dels recursos, l’ús d’un servidor dedicat per a un sol client no és òptim per al proveïdor d’allotjament. D’aquí, va néixer el concepte d’allotjament compartit en què un grup d’usuaris comparteixen un servidor comú.

En aquesta situació l’usuari es troba compartir recursos d’aquest servidor amb la resta del grup en aquest servidor, és el que es coneix més comunament com a node. Com que la majoria de servidors dedicats són prou potents per allotjar centenars d’usuaris al mateix temps sense haver de suar, és una pràctica acceptable.

Al món de l’allotjament compartit, els usuaris d’un servidor compartit se solen gestionar amb el que s’anomena a panell de control. Per a aquest propòsit, les empreses d’allotjament compren i utilitzen panells de control d’allotjament habituals. Hi ha tones de taulers de control d’allotjament bons i coneguts, però els més populars són cPanel i Onix de Plesk. Alguns bons exemples de taulers de control gratuïts són VestaCP i Centos Web Panel, però és probable que no els veieu sovint per la seva naturalesa gratuïta.

Hosting compartit i núvol: cPanel

El quadre de control s’encarrega de controlar els recursos i la seguretat per mantenir tots els clients en bon estat (segons els termes de cada pla d’acollida d’usuaris). El quadre de control s’encarrega també de gestionar correus electrònics i accions de domini relacionades amb DNS i similars.

Com a resum: l’allotjament compartit es compon d’un servidor (anomenat node) en el qual un grup d’usuaris comparteixen recursos mitjançant un tauler de control.

Quins són els avantatges de l’allotjament compartit?

L’allotjament compartit pot ser més ràpid que l’allotjament en núvol depenent de la qualitat i la dedicació de l’empresa d’allotjament. Això pot ser cert perquè la gestió de recursos dedicats al servidor, si es fa correctament, garanteix menys latència. A més, una configuració realment bona serà més ràpida que una estructura de núvol per principi de complexitat. Tenir una estructura menys complexa darrere del procés d’allotjament d’un lloc reduirà la latència i augmentarà el rendiment.

Hi ha desavantatges de l’allotjament compartit?

El problema és que la majoria de les empreses no es juguen justament al respecte. Normalment intenten maximitzar els beneficis i, per això, intenten posar tots els usuaris que puguin a cada node. Això augmentarà efectivament la latència ja que els servidors podrien funcionar a ple rendiment. També introdueix un altre problema: la seguretat. Tenir massa usuaris en un sol servidor pot resultar problemàtic per motius de seguretat. Es pot pal·liar amb l’ús de versions especials de Linux per controlar l’assignació de recursos com Cloud Linux. A més, l’allotjament compartit no és ideal si voleu executar escenaris específics, per exemple, un servidor d’aplicacions dedicat per a la vostra nova aplicació.

Millor allotjament compartit

Allotjament web Bluehost

Allotjament compartit de Bluehost

Un dels majors i millors exemples d’allotjament compartit és Bluehost. Aquesta popular opció d’allotjament web ofereix allotjament compartit fàcil d’utilitzar per a tot tipus de llocs web, inclosos els que funcionen a WordPress. Voleu veure aquest pla d’allotjament en acció? Consulteu la nostra guia Bluehost per obtenir més informació.

Què és Cloud Hosting?

Cloud Hosting és l’art d’utilitzar un grup de servidors per allotjar un grup d’usuaris. Al Cloud Hosting, les empreses solen oferir un servei privat en el qual el client pot disposar d’un conjunt d’eines personalitzades per configurar el seu propi servidor virtual privat. Els serveis d’allotjament en núvol utilitzen el concepte de petites màquines en què podeu obrir un “servidor d’aplicacions” amb finalitats específiques o crear, suspendre i destruir els vostres servidors virtuals amb facilitat. És ideal per a desenvolupadors i persones que necessitin utilitzar recursos específics, ja sigui per allotjar un lloc web o una aplicació.

Els serveis d’allotjament al núvol ofereixen recursos en forma d’espai d’emmagatzematge, rendiment d’emmagatzematge, amplada de banda disponible, nombre de CPU i així successivament i se’ls cobra per quantitat de recursos respecte al temps que utilitzeu. Com més potents siguin les CPU virtuals, el rendiment de memòria i emmagatzematge, més elevats seran els costos. En aquest context, els serveis de Cloud funcionen com crear un vostre PC virtualitzat on afegiu coses fins que el preu i el rendiment compleixin el vostre objectiu.

En aquest tipus d’escenari, els servidors estan virtualitzats, de manera que els recursos també són virtuals. Això vol dir que, quan hi ha una demanda prou elevada de recursos, l’empresa d’allotjament pot afegir servidors nous fins al node virtual per ampliar la quantitat de recursos sense haver de desplaçar els clients fora d’aquest node. Aquest tipus de configuració és ideal per a l’expansió, ja que l’empresa no ha de preocupar-se dels recursos i no té la necessitat de reassignar els usuaris. Una estructura al núvol es pot ampliar i ampliar no només a un parell de servidors, sinó a centenars!

Hosting compartit i núvol: node virtual

Núvol públic i privat

L’allotjament al núvol es pot dividir en públic en núvol. En la majoria dels exemples de Cloud Hosting, la companyia que ofereix aquests serveis fa servir núvol públic models, Això significa que treuen recursos d’un conjunt de servidors virtuals disponibles públicament. Aquesta mateixa xarxa pública s’utilitza per transmetre dades. La seguretat es gestiona per garantir que les dades es mantenen privades. Un bon exemple d’això és Cloudways, un servei basat en altres serveis de Cloud (del qual parlarem una mica).

En una núvol privat, la companyia és propietària de la xarxa de núvols i els serveis són més adequats per a aplicacions on la seguretat és primordial. Els núvols privats solen ser estructures personalitzades que no depenen de xarxes de núvols externes.

Quins són els avantatges de Cloud Hosting?

El principal avantatge de tenir una estructura de Cloud al seu lloc és que les empreses mai s’han de preocupar per la capacitat de nodes. En aquest tipus d’escenari només han d’afegir un altre servidor a l’estructura virtual. Això redueix efectivament l’assignació de recursos i augmenta la capacitat sense cap canvi al quadre de control ni als usuaris del node.

Com que l’allotjament al núvol està orientat als recursos, podeu deixar d’utilitzar un recurs i no se’n cobrarà cap càrrec. Això es deu al fet que se us cobra per l’ús dels recursos, mentre que, com a allotjament compartit, heu cobrat una quantitat fixa (tant si utilitzeu un recurs com si no).

Inconvenients d’allotjament en el núvol?

El principal desavantatge de l’estructura del núvol és la complexitat. Tenir tants servidors en línia amb tot el virtualitzat pot dificultar una empresa per descobrir on resideix un problema, ja que es divideixen i s’emmagatzemen les mateixes dades de forma virtualitzada. Aquest tipus d’estructures sí que afegeixen latència. Per als llocs web crítics, el rendiment és un requisit imprescindible, una estructura del núvol pot tenir resultats menys que ideals. Un altre problema de Cloud Hosting és que acostuma a ser més car que les alternatives compartides. 1 GB d’espai en un allotjament compartit sol ser més barat que 1 GB d’espai en un servei de núvol.

A més, la majoria dels serveis d’allotjament en núvol no inclouen servei de correu. Per això, heu de crear màquines virtuals independents per a aquest propòsit (o comprar un servei) on, com a major part de l’allotjament compartit, s’inclogui l’administració de correu electrònic de manera predeterminada.

Millor allotjament en núvol

Cloudways Allotjament al núvol

Cloudways Hosting en núvol

Si busqueu allotjament en núvol fiable i assequible, realment no serà millor que Cloudways. L’oferta d’allotjament de núvols de línia superior (DigitalOcean, AWS, Google Cloud, etc) amb una interfície fàcil d’utilitzar perquè pugueu gestionar millor els vostres llocs. Obteniu més informació al nostre comentari complet de Cloudways.

I Ara un dilema

Tot això és lògic i comprensible, però les empreses que acullen serveis no solen oferir plans de hosting compartits i en núvol reduïts i secs. Al món actual, molts hostes comencen a barrejar-se amb els serveis d’allotjament en núvol, de manera que ja no són tan fàcils de distingir. Per exemple, ara és acceptable crear contextos virtualitzats en què un únic node, gestionat com a servei d’allotjament compartit ara consti d’una sèrie de servidors dedicats, virtualitzats. Aquest tipus de configuració és gairebé idèntica a la que fan les empreses de hosting al núvol amb els seus serveis.

Això pot crear un escenari en què pagueu per un servei d’allotjament compartit que es comporta bàsicament com el hosting en núvol, però que s’executa darrere d’un tauler de control. A més, algunes empreses van virtualitzar el tauler de control dins d’un VPS, de manera que ni tan sols teniu una distribució justa dels recursos perquè el servidor real on resideix el tauler de control no està disponible directament, només una part d’aquest!

Què fer d’això?

En definitiva, no importa el que faci l’empresa amb els servidors. Tant si es tracta de servidors dedicats que actuen com nodes purs o com una autèntica estructura d’allotjament en núvol, el que realment importa és el bé que l’empresa gestiona tot el paquet. A bon servei d’allotjament en núvol pot funcionar perfectament fins i tot per als usos més exigents. Es pot dir el mateix bon allotjament compartit s’executa en nodes de maquinari reals. És la qualitat de l’empresa d’allotjament i el seu compromís amb els usuaris que marca la diferència al món.

Per tant, el millor és per a allotjar-se o allotjar-se al núvol?

A veure, teniu un lloc web nou de WordPress que voleu posar en línia. La vostra preocupació més important ara mateix és el preu i el rendiment. En aquest tipus d’escenari, és possible que l’allotjament compartit sigui la vostra millor aposta, ja que reduïu els costos contractant un servei que necessita menys recursos per controlar cada node (que es tradueix en millors preus per usuari).

D’altra banda, si sou una empresa o un individu que necessita configurar llocs web i aplicacions ràpidament, un servei d’allotjament en núvol us servirà millor. Els panells d’allotjament en núvol solen estar més ben preparats per crear i allotjar les configuracions més salvatges sense que us hagueu de preocupar de res. Només recordeu que haureu de configurar un servidor de correu electrònic pel vostre compte, ja que la majoria dels serveis d’allotjament en núvol no n’ofereixen cap.

Ampliació d’allotjament compartit i núvol

Si utilitzeu allotjament compartit o en núvol, la bona notícia és que els dos serveis no s’exclouen mútuament. L’allotjament compartit és meravellós per allotjar diversos llocs que necessiten opcions generals de correu electrònic, reenviament, control DNS, FTP i serveis de bases de dades. Els serveis d’allotjament en núvol estan més orientats als desenvolupadors i poden ser excel·lents per allotjar aplicacions o llocs web amb finalitats específiques. A causa de la naturalesa d’ambdós serveis, solen treballar junts. Per exemple, per allotjar un lloc web i una aplicació al mateix temps o haver de controlar un lloc web que enganxi a una botiga. El que és encara millor és que la majoria d’empreses actuals puguin oferir els dos serveis alhora.

Per resumir els positius de Hosting al núvol, podeu crear configuracions personalitzades, controleu els recursos als quals accediu i fins i tot podeu detenir els recursos per reduir costos. L’únic desavantatge real és que els recursos solen costar més que en l’allotjament compartit.

Amb Hosting compartit rebeu un millor balanç de serveis més adequat per a llocs web i els serveis solen ser més barats que el cloud hosting. Tot i això, el negatiu és que no podeu controlar els recursos ni iniciar ni aturar serveis com ara amb el hosting al núvol.

Sigui quin sigui el servei que trieu, ara teniu una idea molt millor tant de pros i contres. Què prefereixes? Què en penses sobre allotjament compartit i en núvol? Per favor, comparteixi les seves opinions en els comentaris que es mostren a continuació!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map