Glossari de WordPress per a principiants (Termes confusos explicats!)

Per a algú nou en el món dels blocs, tots els nous termes que es poden llançar poden resultar bastant confusos, sobretot si teniu poc o gens de fons en equips i desenvolupament web. Aquest article explicarà alguns dels termes més habituals que és probable que trobareu en començar els blogs. Anem directament a ella!


Què és un bloc, de totes maneres?

Bloc és curt per a “weblog”: un registre en línia, com un diari o un diari. Els blocs solen ser llocs web personals en què els individus creen publicacions sobre qualsevol cosa des de la seva vida diària fins a receptes fins a comentaris sobre temes temàtics, però han evolucionat fins a incloure l’ús de les empreses i organitzacions per parlar de temes importants o per proporcionar experiència..

Les publicacions del bloc se solen enumerar en ordre cronològic invers (és a dir, en primer lloc es llisten les més recents). Però no us preocupeu, sempre podeu reordenar les publicacions del vostre bloc mitjançant opcions de tema integrades (com canviar la data) o instal·lant un complement gratuït com ara Comanda de tipus de publicació.

Front End vs End End

De vegades podeu veure arrelades les paraules del front i del final. El front end és la part del lloc web que els usuaris finals (és a dir, els visitants del lloc) veuen quan visiten un lloc.

Una portada de lloc web

Un lloc web frontal

El part posterior és la part on es produeix tota la codificació o, en el cas del blogger, on es produeix la gestió del contingut i el disseny del lloc web. Per a vosaltres, el blogger, l’administrador de WordPress és el vostre final. Quan inicieu la sessió al vostre lloc web de WordPress, inicieu la sessió al final del vostre lloc web.

Aquest és el final

El Tauler de control de WordPress, part de l’administrador.

Bootstrap, HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery

Si creieu que aquests termes provenen d’un altre idioma completament, realment no esteu gaire lluny. Però no cal deixar que els ulls s’enlluernin ara cada cop que els veus!

CSS3, HTML5 i PHP tots són llenguatges de programació habituals i populars. El que fan servir els desenvolupadors per crear i dissenyar llocs web. Com a blogger, probablement no haureu d’aprendre ni utilitzar cap codi, sobretot perquè els complements de wordpress creadors de pàgines són tan populars. Si utilitzeu un tema com el Total, podeu crear un lloc web totalment personalitzat sense aprendre ni utilitzar codi (totes les seccions de pàgines, els seleccionadors de colors, les icones i molt més.).

Cinturó d’arrencada és un marc de desenvolupament que s’utilitza per crear llocs web. És un marc de front endavant, cosa que vol dir que, en lloc de tractar el llenguatge de codificació, veieu el que veu l’usuari final. Originalment dissenyat per fomentar la coherència entre les eines internes de Twitter, s’ha ampliat a una col·lecció d’eines disponibles per a qualsevol desenvolupador.

jQuery és una biblioteca JavaScript – programari dissenyat per fer més senzilla i senzilla la manipulació d’elements de pàgina web per als desenvolupadors. Això

Aquestes coses no són les que hauria de preocupar la mitjana de blogger, però se sol mencionar en les funcions dels plugins, els temes i altres aplicacions, de manera que ara saps quins són quan els trobes.

Tema

A tema és el disseny frontal del vostre bloc, de vegades conegut com a pell. Conté el vostre esquema de colors, tipus de lletra, dissenys de contingut i molt més. La majoria de temes de WordPress premium permeten una personalització important i es construeixen per ser compatibles amb els complements populars.

Quan configureu un bloc, una de les primeres coses que feu és triar un tema. Això us ajuda a definir l’estil del vostre bloc. Si decidiu que no us agrada el tema que heu triat, podreu canviar el tema de WordPress més endavant sense gaires problemes. Alguns temes són gratuïts i altres són premium (és a dir, els heu de comprar). Hi ha un munt de temes gratuïts disponibles WordPress.org, però normalment tenen una funcionalitat limitada i opcions de personalització poc o nulles en comparació amb els temes premium (només cal tenir en compte).

direcció temàtica

Directori temàtic WordPress.org

A tema infantil s’utilitza a més d’un tema pare per mostrar personalitzacions. Quan voleu fer canvis fonamentals a un tema (al codi real), heu d’utilitzar un tema infantil per continuar actualitzant el tema parent. Un exemple popular és el tema parent de Genesis creat per StudioPress que té tones de temes infantils disponibles a la xarxa. El tema parent de Genesis inclou totes les funcions del tema principal, mentre que els temes secundaris inclouen estil i disposicions personalitzades.

Connectar

Connectors són un tipus de programari que amplia la funcionalitat o afegeix funcions específiques a altres programes. WordPress té tones de complements disponibles de desenvolupadors de tercers que podeu utilitzar al vostre lloc web (de nou, opcions gratuïtes i premium), des de compres fins a galeries d’imatges fins a formularis de contacte i tot el que hi ha entremig. Navegar per la Directori de complements de WordPress, i consulteu periòdicament el nostre bloc per obtenir més informació sobre els complements que us recomanem!

plugindirectory

Directori de complements WordPress.org

Nota: els complements de WordPress només es poden utilitzar amb blogs i llocs web allotjats de forma independent, no amb la plataforma gratuïta WordPress.com.

Giny

Ginys són aplicacions de programari petites que sovint recopilen informació de llocs web o d’altres aplicacions i les mostren. Alguns exemples són aplicacions meteorològiques, compte enrere d’esdeveniments i caixes de conversió. A WordPress, els ginys afegeixen contingut i funcions a les vostres barres laterals, com ara núvols d’etiquetes i cerques. Molts complements us permeten afegir widgets al vostre lloc.

programes de comandament

La secció de widgets del vostre tauler

Els ginys també poden ser específics del tema o ampliar-los mitjançant un complement. Per exemple, el nostre tema de blocs de blocs elegant inclou widgets personalitzats per a Instagram, inscripció de butlletins, secció i enllaços socials.

Es tracta de widgets personalitzats a la dreta

Sensible

Quan és un lloc web sensible, això vol dir que està dissenyat per configurar-se per adaptar-se a qualsevol pantalla de mida, ja sigui el vostre telèfon intel·ligent, tauleta o ordinador de sobretaula. Els elements poden ocultar-se o reorganitzar-se per adaptar-se correctament segons la mida de la pantalla. La capacitat de resposta s’ha convertit en una característica estàndard en el disseny web durant els darrers anys.

Alguns temes fan un pas més i afegeixen opcions de resposta personalitzada. Per exemple, el tema Total inclou opcions per ocultar o mostrar files en diversos dispositius. Aquesta és una característica de resposta única que podeu utilitzar per mostrar un control lliscant als ordinadors de sobretaula, però amagar-se al mòbil (ja que els lliscadors poden ser difícils de veure a les pantalles petites, podeu triar mostrar una foto).

Marc Total: Files responsives

El total inclou opcions de resposta a les files personalitzades

Codi curt

Dreceres essencialment són macros o conjunts d’instruccions de programació dissenyades per fer les coses de forma automàtica, la qual cosa redueix el temps i l’esforç per part de la vostra part (i no cal codificar tampoc). En altres paraules, els dreceres són dreceres. Als blocs de WordPress, alguns temes contenen codis breus que podeu utilitzar per formatar el vostre contingut, per exemple, per afegir imatges o botons o per formatar cometes o encapçalaments de paràgrafs. Però si no ho són, sempre podeu instal·lar el nostre complement gratuït de WordPress de dreceres de Symple (acabem de publicar la versió 2.0, que és compatible amb Visual Composer.).

botons de codi de botons

Exemples de dreceres de botons

Enllaç permanent, llimac

A Enllaç permanent (per a “enllaç permanent”) és l’URL d’una publicació de bloc o pàgina web. Quan compartiu publicacions o pàgines amb altres persones, l’enllaç enllaç permanent és l’adreça web que compartiu. Podeu consultar la publicació del nostre bloc per obtenir més informació sobre com millorar els vostres enllaços de permís.

A llimac és la part de l’URL que conté el nom de la publicació. Sovint només tenen unes poques paraules per descriure de què es tracta la publicació. WordPress utilitza automàticament el títol de la publicació com a trama, però podeu editar-la. A la imatge de sota, la porció destacada de color groc és la posta.

glossari_slug

Akismet

Akismet és un complement de filtres de correu brossa per als comentaris i els pings del bloc. La idea és moderar els comentaris de manera automàtica perquè pugueu dedicar el vostre temps a fer altres coses: s’atura una mitjana de 7,5 milions de spam per hora! Akismet està preinstal·lat al bloc de WordPress, però haureu d’activar-lo quan configureu el vostre lloc. Per obtenir més informació, visiteu akismet.com.

akismet-wordpress-options-wpexplorer

SEO

Aquest acrònim és curt per Optimització del Motor de Cerca. Bàsicament, SEO s’assegura que el vostre lloc web es mostra als resultats de la cerca en lloc de perdre’s a l’èter, cosa que significa més visitants del lloc. Podeu millorar el vostre SEO de SEO mitjançant etiquetes, categories i paraules clau rellevants a les vostres publicacions i títols i escrivint títols que indiquen als visitants de què es refereixen les vostres publicacions.

Paral·lela

Desplaçament paral·lel és on les imatges de fons es mouen més lentament que la resta del contingut de la pàgina web, cosa que crea la il·lusió de profunditat. S’ha utilitzat en videojocs i animacions per ordinador des de la dècada de 1980, però no es va utilitzar en disseny web fins al 2011. L’ús d’un tema amb efectes de desplaçament de paralaxis suposadament proporciona un aspecte modern i elegant al vostre lloc..

Lliscant

Probablement coneixeu corredors, encara que no se n’adones, fa anys que s’utilitzen en disseny web. Els botons lliscants són galeries d’imatges petites dissenyades de manera que cada imatge es mostra durant diversos segons abans de passar (o lliscar) a la següent imatge. Molts inclouen enllaços a publicacions de blocs o altre contingut. WordPress té desenes de plugins lliscants disponibles, alguns dels quals sovint s’inclouen en temes premium. Ja hem parlat dels millors complements de control lliscant de WordPress, així que assegureu-vos de veure la publicació!

lliscant

Una imatge lliscant.

Trackback, Ping

Trackbacks són notificacions per a autors de llocs web que els fan saber quan algú enllaça el seu contingut. A ping és un senyal de xarxa que envia un trackback. Els trackbacks poden ajudar a facilitar la comunicació entre els blocs. De vegades, els trackbacks s’utilitzen per inserir enllaços de correu brossa, de manera que si feu servir la funció de trackback, heu de considerar l’ús de filtres especials de correu brossa.

Conclusió

Enhorabona, ja coneixeu alguns termes habituals de blogging i desenvolupament. Tant de bo, conèixer quins són aquests termes us ajudarà a ser un blogger més confiat a mesura que comenceu. Pot pensar en termes més confusos? Si no és nou al bloc, quins termes et van confondre quan vau començar per primera vegada? Ho escoltem en els comentaris!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map