Desenvolupadors de WordPress: Com gestionar els clients de malson (i besar-los adéu)

Com gestionar clients de WordPress

Acabeu de començar com a desenvolupador de WordPress només per trobar-vos lluitant contra clients que sembla que han sortit directament dels vostres pitjors malsons? Els canvis de pressupost o els canvis constants de darrera hora us ressalten? Si és així, ha arribat el moment de deixar el peu i comprometre’ns a fer cap canvi.


Encara que no sempre pugueu veure clients temibles amb antelació, vosaltres llauna posar sistemes en marxa per gestionar millor el vostre negoci i fer que els vincles amb els clients problemàtics siguin molt menys dolorosos.

En aquest article parlarem de maneres de trobar i atraure perspectives ideals, de gestionar el millor negoci de desenvolupadors i de maneres parcials amb clients de malson. Comencem per identificar les persones adequades.

Coneix el teu client ideal

Teniu clar amb qui us agradaria treballar? De vegades, els autònoms i els desenvolupadors amb menys experiència tenen moltes ganes de començar a treballar que no mostren els seus clients correctament.

Si us trobeu amb problemes per atraure clients decents, potser serà hora de canviar el vostre plantejament. Fes-te les següents preguntes clau:

 • Vull treballar amb startups o empreses consolidades?
 • Quins són els meus termes no negociables?
 • Quin tipus de clients són les meves habilitats més adequat per servir?

Un cop hàgiu establert les respostes a aquestes preguntes inicials, voleu començar a pensar en els errors que cal evitar. Comença a reflexionar sobre les següents preguntes:

 • Com puc contribuir positivament al to global de la comunicació del projecte?
 • Com penso presentar el projecte acabat?
 • Transcorriré el client per gestionar el seu propi compte al tancar el projecte, o no?

Tenir en ment un client de somni i pensar activament en escenaris relacionats amb els futurs projectes, et fa molt menys probabilitats d’atraure el tipus de client equivocat per començar. Ara que hem cobert el camí feliç, posem l’atenció en situacions menys desitjables.

Identificació i gestió de clients de Nightmarish

Com a desenvolupador de WordPress relativament poc experimentat, no sempre és fàcil localitzar amb antelació un client horrible, fins i tot quan heu pres les precaucions. Hi ha, però, alguns signes segurs de terribles clients. Alguns dels problemes següents han de ser suficients per fer sonar les campanes d’alarma i enviar banderes vermelles que s’estrenen al cel:

 • Problemes consistents en el pagament.
 • Clients que consumeixen massa del vostre temps.
 • Canvis constants o canvis massius d’objectius del projecte.
 • Clients agressius o manipulatius que us ofereixen la possibilitat de fer feina futura en lloc de fer un sou just.
 • Els clients que no us deixen fer la vostra feina i intenten transmetre les vostres responsabilitats.

No sempre és fàcil mantenir el cap fresc, però cal que pugueu notar en primer lloc aquestes conductes i decidir amb tranquil·litat com resoldre els problemes..

Eines de gestió de projectes com Trello ajuden a que les coses funcionin bé.

Eines de gestió de projectes com Trello ajuden a que les coses funcionin bé.

Un cop hàgiu determinat quins dels vostres clients actuals poden ser problemàtics, és hora de prendre mesures per mitigar els possibles problemes. L’organització bàsica del projecte recorre un llarg camí per apagar incendis amb antelació o, almenys, arribar a la meta en una sola peça. Penseu en l’ús de totes les tècniques següents:

 • Utilitzeu un sistema de gestió de clients com Trello, o Campament base per mantenir els vostres ànecs seguits.
 • Creeu un manual de client per ajudar la vostra transició al client a gestionar el seu propi lloc web i solucionar el futur dolor.
 • Creeu un qüestionari de clients per aclarir els termes del servei i les expectatives per endavant.
 • Editeu el menú administratiu del vostre client perquè l’autogestió sigui una opció més fàcil a l’altura.
 • Reviseu atentament i reviseu el vostre contracte (potencialment).
 • Moneix constantment les teves habilitats de comunicació amb els clients.

El més important, tracteu-vos bé durant tot aquest procés. El professional no equival a ser portador de ningú. Si tu fer creieu que haureu de picar la vinyeta i suportar una experiència difícil per al client fins al final d’un determinat projecte, tingueu en compte aquests punts de precaució:

 • Estableix els límits. No aneu a grans extrems intentant complaure clients poc raonables. Algunes persones simplement mai estaran satisfets, independentment del que facis. Teniu tot el dret a preservar la vostra salut; el vostre èxit a llarg termini depèn de fer-ho.
 • Sigui directe amb tu mateix. Valoreu sincerament els vostres sentiments respecte a un client i, si alguna cosa se sent estrany, però no sabreu què és, confieu en el vostre intestí i comenceu a prendre mesures per desvincular-vos. 99 vegades sobre 100, tindreu raó.
 • No temeu deixar-vos anar. Planifiqueu-lo per endavant comercialitzant els vostres serveis al vostre client ideal mentre us prepareu per acomiadar el vostre client actual. De vegades, deixar anar un client dolent, obre la porta a diversos perfectes.

Aturar clients que no són un bon partit

Fins i tot amb els millors esforços, de vegades simplement heu de restringir els vincles amb un client abans del previst. Quan una relació client-desenvolupador es descompon irremeiablement, és hora de desvincular-se de formes, sense excepcions. La idea de acomiadar un client pot ser espantosa, però és una part normal de la vida comercial i hauríeu de tractar-la com una experiència d’aprenentatge. Aquests són els següents passos a tenir en compte:

 1. Respecte i agraïment: Manteniu aquest to global, no deixeu que les emocions s’esquinciïn i mantingueu tranquils i respectuosos.
 2. Resta neutral però ferm: No en facis la culpa, utilitzeu un llenguatge de fet i deixeu clar que esteu separant la relació.
 3. Resumeix la teva posició: Ofereix una breu explicació a les teves accions i estableix una data final.
 4. Oferiu una solució: Suggeriu altres desenvolupadors de WordPress que puguin ser més adequats. Si escau, ofereix un reemborsament complet o parcial.
 5. Enviament positiu: Agraïr el client per l’experiència d’aprenentatge i desitjar-li bé en tots els esforços futurs.

Exemple de plantilla

Hi ha moltes maneres de fer-ho. A continuació, es mostra com pot aparèixer el esquema anterior en forma de correu electrònic:

Estimat [client],

Espero que aquest missatge us trobe bé. Hi ha un tema important que voldria cridar l’atenció.

Hem treballat junts durant els últims sis mesos i crec que és necessari que canviï. Com que tenim diferents enfocaments i estàndards respecte a la finalització del projecte, crec que un desenvolupador de WordPress que tingui més temps per dedicar-se als seus esforços seria millor per a la seva empresa. A partir de [data], ja no podré proporcionar-vos serveis de desenvolupament de WordPress.

Per ajudar-vos en aquesta transició, he recopilat una llista de desenvolupadors que podrien estar disponibles per portar-vos com a client nou:

[Suggeriments]

Podeu esperar un reemborsament complet del projecte pagat prèviament que es devia acreditar en vuit setmanes al vostre compte en 24 hores.

Gràcies per l’oportunitat de treballar i aprendre de vosaltres. Els desitjo tot el possible per avançar.

Salutacions cordials.

[El teu nom]

Ara que?

Esteu disposats a besar els vostres malsons de comiat? Recuperem els passos que vam suggerir:

 1. Comenceu per determinar qui voleu ser els vostres clients ideals.
 2. Confirmeu si teniu clients infernals actuals.
 3. Gestionar eficaçment els clients problemàtics a curt termini.
 4. Gestionar-lo: no és necessari abusar de manera extremada. Si cal un tret brusc, feu-ho.
 5. Acomiadat els clients que no són una bona coincidència.

Som curiosos sentir com heu gestionat experiències similars a les comentades anteriorment. Com gestiona els clients insuportables? Alguna vegada heu hagut de disparar? Comparteix les teves experiències als comentaris següents!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map