Consells per organitzar millor el vostre lloc web de WordPress

Consells per organitzar millor el vostre lloc web de WordPress

Sempre és una bona sensació començar net. Segur que us heu d’haver sentit bé quan vau començar amb una neta instal·lació de WordPress. Però, amb el pas del temps, mentre heu estat ocupant la creació de contingut excel·lent o una bona sintonia per a SEO, potser no us haureu adonat de la suma de trastos. I ara trobeu difícil trobar ubicacions a la instal·lació de WordPress? Massa categories? I etiquetes? Les publicacions del bloc han estat obsoletes? Lent per carregar? Les còpies de seguretat es necessiten per sempre? Si és un sí per a tots (o fins i tot per a alguns), aquest és per a vosaltres. Ha arribat el moment de posar-vos en compte amb una neteja seriosa per generar el vostre WordPress.


Aquí teniu el que podeu fer per organitzar millor el vostre WordPress:

1. Estructura del lloc

El menú és un lloc tan bo com qualsevol per començar a ordenar el vostre WordPress. Un menú senzill i lògic guia els visitants del vostre lloc per trobar el que busquen. Si no troben el que volen, és probable que s’allunyin. I tots sabem què significa un percentatge de rebots alt per als rànquings de motors de cerca.

No només això, Google també es basa en la estructura del vostre lloc per cercar contingut, així com per determinar quin contingut és més important que la resta. Així, anem a favor nosaltres mateixos i estiguem atents al menú, a la navegació i a l’estructura del lloc.

No totes les pàgines i publicacions del vostre blog no han de trobar un lloc al menú. L’important és classificar i etiquetar les publicacions correctament i establir lloc per a les vostres categories principals al menú. Si aconsegueixen les categories i les etiquetes correctes, crear el menú és molt més fàcil. Yoast té força guia completa en l’estructuració de llocs web.

Un lloc pesat de contingut pot necessitar un menú desplegable a diversos nivells. Però no t’excedeixis, ja que pot ser que els visitants no tinguin massa ganes de superar massa clics per arribar al contingut que necessiten.

Utilitzar panets a la barra superior per proporcionar enllaços ràpids per a pàgines populars també és una bona idea per a un lloc pesat de contingut.

2. Revisar categories i etiquetes

De manera predeterminada, totes les publicacions de WordPress s’etiqueten com a “Sense categoria”. I si no aconsegueu categoritzar la publicació, aquesta és la categoria que apareixerà a les vostres pàgines web. La classificació de publicacions no només és necessària amb WordPress, sinó que també és important per a SEO. Ajuda els motors de cerca i visitants a reduir la cerca dins del lloc web. És útil per organitzar contingut de manera fàcil de cercar. Les categories faciliten l’usuari des del frontend i pels administradors del lloc des del backend.

La diferència principal entre les categories i les etiquetes és que les categories són generals, que agrupen publicacions que es troben en una descripció àmplia. Les etiquetes són més específiques. Una publicació pot tenir més d’una etiqueta i pot incloure-se en diverses categories. Les categories són els temes principals que tractarà el vostre bloc i és probable que no canviïn sovint.

L’ideal seria que les categories s’hagin de diferenciar sense que es superposessin. Mentre emmarqueu categories i etiquetes, mireu-lo des del punt de vista dels usuaris per facilitar-los la navegació. Sempre és millor decidir les categories que fareu servir al vostre lloc web just al començament del lloc web. Amb les etiquetes, també podeu afegir-les al llarg del temps.

Amb el temps, però, trobareu que les vostres categories i etiquetes es solapen o que són massa nombroses per ajudar-vos a navegar. És llavors quan ha arribat el moment de fer una revisió de les categories i etiquetes del vostre lloc web.

Suprimeix les etiquetes no utilitzades

 • Primerament, podeu suprimir totes les etiquetes no utilitzades. Dirigiu-vos a Entrades> Etiquetes. Si el recompte és “0” per a qualsevol etiqueta, suprimiu-lo. Si suprimiu les categories i les etiquetes que no necessiteu, allibereu espai en alguns fitxers d’administració de WordPress.
 • A continuació, aneu a través de totes les etiquetes que queden per veure si podeu agrupar-ne algunes. Conserveu les etiquetes que siguin apropiades i uniu-les amb les etiquetes que no s’utilitzen rarament. El Complement de redirecció t’hauria d’ajudar en això. Un cop hàgiu instal·lat els complements, haureu d’introduir els URL que cal redirigir. Utilitzant l’opció Edició ràpida de Entrades> Etiquetes, afegir les etiquetes noves en lloc de les antigues etiquetes a les publicacions antigues.
 • Després d’haver acabat per racionalitzar les categories i les etiquetes, tingueu cura de comprovar si hi ha enllaços trencats i assegurar-vos que els URL es redirigeixen a la pàgina correcta..

Podeu consultar el nostre article sobre millors etiquetes i categories per conèixer els connectors que ajuden a les categories i etiquetes.

3. Creeu enllaços interns a les publicacions del vostre bloc

Els enllaços interns són de gran ajuda per millorar el SEO. Ajuden a mantenir els visitants més temps al vostre lloc i els dirigeixen a un altre contingut interessant. WordPress facilita als escriptors la cerca de publicacions relacionades. Mentre s’insereix un enllaç a la publicació, podeu passar ràpidament pels articles existents al vostre lloc i trobar publicacions relacionades amb les quals enllaçar.

Enllaços interns

Preferiblement, també haureu de dedicar-vos el temps a revisar les publicacions anteriors i enllaçar-les a publicacions noves relacionades.

Una altra manera de resoldre-ho és demanar ajuda als molts complements de publicacions relacionades i mostrar una selecció de publicacions relacionades amb el que els usuaris estan llegint..

4. Comproveu si hi ha enllaços trencats

De tant en tant, comproveu els enllaços trencats al vostre lloc web. A cap visitant li agrada aterrar en una pàgina sense sortida i pot no molestar-se a seguir indicacions per trobar contingut rellevant. Sempre que canvieu URL o categories o etiquetes, assegureu-vos d’afegir una redirecció al contingut existent.

El Comprobador d’enllaços trencats és un excel·lent complement per analitzar els enllaços trencats al vostre lloc. Tot i que hi ha tones d’altres recursos fantàstics per solucionar els enllaços trencats.

5. Netegeu la base de dades

Netejar la base de dades pot millorar molt el rendiment del lloc. Una nova instal·lació de WordPress només té poques taules de bases de dades. Però, tot i que seguim afegint contingut, la base de dades s’infla i amb el temps es fa poc útil. La meva instal·lació de WordPress de tres mesos ja té més de 30 taules, no és suficient per cridar-ho a sobre, però arribar-hi segurament.

Taules de bases de dades

El millor és netejar la base de dades abans de problemes com la càrrega lenta, la còpia de seguretat o la importació / exportació de fitxers recopilats. La neteja de la base de dades pot millorar el rendiment, accelerar la vostra còpia de seguretat, eliminar problemes de flux de treball i ajudar al manteniment del lloc web. Després de fer una còpia de seguretat de la base de dades, seguiu la següent,

 • Comenceu amb buidar la paperera a les publicacions i a les pàgines. També podeu suprimir les publicacions pendents o d’esborranys que ja no necessiteu.
 • Suprimeix els temes i plugins no utilitzats, no els desactivem.
 • Suprimeix els comentaris no autoritzats, correu brossa i paperera dels comentaris.
 • Els fitxers multimèdia no utilitzats es poden eliminar de la carpeta wp-uploads.
 • Optimitzeu la base de dades mitjançant l’opció Taula d’optimització de PHPMyAdmin. Suprimeix totes les despeses generals de la taula.

Elimina les despeses generals

 • Les bases de dades danyades també es poden reparar marcant aquesta opció.

Optimitzar la base de dades

 • També podeu optimitzar la vostra base de dades editant el fitxer wp-config.php. O si preferiu fer servir un plugin, proveu-ho Optimització del WP

Per concloure

Si voleu fer un pas més, podeu fer una auditoria de contingut de tant en tant per eliminar contingut que ja no sigui rellevant. Però aplicar els passos anteriors amb diligència hauria d’ajudar a desfer el vostre WordPress de gran part del pes mort i presentar un aspecte més organitzat. Mantenir un enfocament de sentit comú a l’hora d’afegir categories i etiquetes i adoptar una estructura de menú lògica, serà molt llarg per netejar i mantenir el vostre WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map