La plataforma WordPress utilitza individus i organitzacions de tot el món per allotjar contingut web dinàmic. Ni tan sols us n’adoneu, però una gran part de blocs populars, llocs de notícies i blocs funcionen a WordPress. Aquest popular sistema de gestió de continguts (CMS) proporciona un marc per treballar amb text, imatges i vídeo.
Què tan popular és aquest sistema de gestió de continguts (CMS)? Tan popular que compta aproximadament 30% de TOTS els llocs web a Internet.
Cada instal·lació de WordPress comença amb un tema. Els temes controlen l’aspecte d’un lloc web mitjançant fulls d’estils que defineixen colors, tipus de lletra i sanefes de pàgines web. Podeu cercar els temes populars de WordPress en línia, alguns dels quals són gratuïts, mentre que d’altres requereixen compra.
Però, què passa quan voleu instal·lar o canviar temes i WordPress comença a llançar errors o no funciona correctament? Consulteu els suggeriments següents per solucionar problemes.
Contents
1. Migren de forma segura
Si recentment heu passat d’un tema de WordPress a un altre, o teniu previst fer-ho en un futur proper, haureu d’esperar alguns cops al camí. Migrar entre temes pot implicar una gran quantitat de canvis de configuració que poden requerir algun problema de resolució de problemes.
Per començar, assegureu-vos que busqueu temes nous des d’una font de bona reputació. Recomanem llocs com el Directori oficial de WordPress, ThemeForest, Elegant Themes, etc. Eviteu cercar i descarregar còpies il·legals “gratuïtes” de temes premium. Aquests llocs poden oferir temes que involuntàriament o intencionadament inclouen errors o altres problemes de seguretat coneguts.
Abans de continuar, feu una còpia de seguretat completa del vostre lloc i tema anterior abans de llançar qualsevol activitat de migració (tot i que hi ha molts altres consells que podeu utilitzar per canviar el tema de WordPress amb seguretat).
Quan hàgiu preparat el nou tema, inicieu la sessió a la consola d’administració de WordPress i aneu a la pestanya “Aparença”. Feu clic al botó “Activa” al costat del tema desitjat. Tingueu en compte que una migració pot trigar molt i es pot actualitzar per etapes.
2. Actualitzar enllaços
Quan instal·leu un tema nou al lloc de WordPress, pot incloure canvis de configuració de la manera com es gestionen les vostres subpàgines. Això podria donar lloc a un nou format d’URL que pugui causar errors als vostres visitants.
Per alleujar el problema de l’URL, aneu a la consola d’administració i utilitzeu la pestanya “Configuració”. Després, aneu a la Submenú “Enllaços permanents”. Desplaceu-vos cap avall i feu clic a “Desa els canvis” per obrir els enllaços enllaç. Això ha d’actualitzar tots els URL de les vostres pàgines perquè s’enllacin correctament.
3. Executeu actualitzacions de tema
Per mantenir l’ordinador personal i el telèfon intel·ligent i saludables, heu d’executar actualitzacions periòdiques de programari. Aquests poden incloure una combinació de noves funcions i millores de seguretat o de pedaços. Saltar una actualització pot deixar-lo vulnerable a un ciberataque.
El mateix escenari és cert per als amfitrions i temes de WordPress. Si hi ha un error de seguretat al vostre tema, pot ser que els hackers puguin infiltrar-se en els vostres sistemes de fons i exposar informació sensible. Els desenvolupadors actualitzen constantment els seus temes per millorar el rendiment i bloquejar els problemes de seguretat.
Quan tingui disponible una nova actualització del vostre tema de WordPress, apareixerà una bombolla de notificacions a la consola d’administració. Vés a la pestanya “Actualitzacions” a “Inici” i confirma la teva decisió per passar a una versió nova del tema seleccionat. Alguns temes també admeten la verificació i la instal·lació automàtica d’actualitzacions. Per exemple, si utilitzeu un tema que heu adquirit a Themeforest, el complement Envato Market és imprescindible. Aquest complement facilita la instal·lació i actualització de tot el tema i les compres de complements enviats des del vostre Tauler de control de WordPress.
La línia de fons és instal·lar només la versió més recent d’un tema o es poden trobar missatges d’error sobre incompatibilitat amb la plataforma de WordPress, els plugins o ambdues..
4. Comproveu la configuració del lloc
Quan es treballa amb un tema complex que es va personalitzar en el passat, pot ser difícil que el vostre entorn de WordPress s’enllaixi correctament amb el vostre nom de domini. El domini d’un lloc web és l’URL principal que s’utilitza per accedir els visitants, és a dir, l’adreça .com o .net.
Si utilitzeu una instància de WordPress, no us concedeixi automàticament accés a un nom de domini. N’has d’obtenir un mitjançant un registrador web. Un cop finalitzada la transacció, podeu instruir el nom del domini perquè apunti al lloc web de WordPress.
Si teniu problemes amb el vostre tema de WordPress i sou problemes per navegar-lo a través d’un navegador web, comenceu per obrir el programa consola d’administració i anant al menú general de “Configuració”. Des d’allà, desplaceu-vos cap a la secció on definiu quines adreces web s’han d’utilitzar.
Al camp “Adreça de WordPress”, assegureu-vos que heu introduït l’URL o l’adreça IP correctes que apunteu al vostre servidor principal de WordPress. Si utilitzeu un proveïdor d’allotjament basat en núvol, us haureu de proporcionar aquesta informació. Al camp “Adreça del lloc”, introduïu el nom de domini que voleu enllaçar al vostre lloc. Assegureu-vos d’incloure “http: //” (o millor encara “https: //” si heu afegit SSL per a WordPress) al començament de l’adreça..
5. Revisi l’ús dels complements
Quan us ajudeu a resoldre un problema amb un tema de WordPress, podeu veure els plugins que pot ser útil. Els complements són petits scripts o eines creades per desenvolupadors de programari que es poden afegir al vostre lloc de WordPress amb un sol clic. Sovint afegeixen funcions útils, però també poden complicar la configuració d’un tema.
Per exemple, podríeu instal·lar un connector que afegeixi suport per comentar les publicacions del vostre bloc. Com a part del procés d’instal·lació, es faran noves personalitzacions al vostre tema existent per tal de poder mostrar els comentaris en cohesió amb la resta del lloc. És possible que el plugin tingui un impacte inesperat en altres parts de la instal·lació de WordPress.
Per restringir l’origen d’un problema, desactiveu primer tots els complements del vostre lloc i, després, reactiveu-los de manera simultània. Un cop determinat quin és el culpa del problema, cerqueu les actualitzacions de programari de la consola d’administració per solucionar el problema. Potser haureu d’acabar necessitant contactar amb el desenvolupador si encara hi ha algun problema. En funció de si poden ajudar-vos o no, potser haureu de desinstal·lar el complement completament del lloc.
CONSELL: per evitar errors de complements, assegureu-vos que no instal·leu diversos complements per al mateix propòsit. Segons la nostra experiència, la majoria de conflictes de complements i temes es produeixen a causa de la funcionalitat duplicada. S’adhereix a un complement per funció que voleu afegir al vostre lloc. Diversos complements de seo, control lliscant premium o creadors de pàgines només generaran problemes.
6. Accelerar el rendiment
Sovint, podeu instal·lar un tema de WordPress i trobar que la velocitat i el rendiment del vostre lloc web es veuen afectats negativament. Això podria ser degut a la manera com el tema carrega els recursos abans de mostrar contingut al navegador d’un visitant.
És important fer un pas enrere i considerar com allotgeu el vostre lloc web. Administrar una instal·lació local de WordPress pot suposar més problemes del que val la pena. Si ho feu, us obligarà a mantenir el maquinari físic i us permetrà una xarxa prou ràpida per gestionar tot el trànsit que espereu.
Segons proves de velocitat realitzades per Allotjament al Canadà a més de 1.000 llocs dels EUA i Canadà, el temps de càrrega mitjà oscil·la entre 226ms i 2.850ms. Evidentment, voleu estar al final baix d’això. Utilitzeu aquesta eina gratuïta per comprovar la velocitat del vostre lloc. Si és dolent, podríeu considerar la possibilitat de canviar d’amfitrió.
No saps per on començar? Hi ha moltes llistes i articles que cobreixen el millor allotjament de WordPress, no obstant això, la selecció número 1 a WPExplorer és WP Engine. És el que fem servir (juntament amb Cloudflare) per obtenir velocitats ràpides i una puntuació perfecta de 100 a Google PageSpeed Insights.
En canviar a una plataforma de WordPress allotjada, s’eliminen els problemes de rendiment del vostre lloc mentre us estalvieu diners. El vostre lloc residirà al núvol i funcionarà amb maquinari virtualitzat dins d’un centre de dades més gran.
Un gran benefici dels llocs de WordPress allotjats al núvol és la flexibilitat per adaptar-se ràpidament a la demanda. Si el tema de WordPress requereix que es carreguen recursos pesats a cada visita, el proveïdor de núvol pot automatitzar el subministrament d’energia de xarxa i de servidor quan calgui.
Però no us atureu només amb un millor allotjament de WordPress. Hi ha molts altres consells i trucs que pots provar per accelerar WordPress. És possible que vulgueu plantejar afegir un CDN, esmicolar imatges, limitar les revisions de publicacions o simplement triar un tema de WordPress millor. Totes poden ajudar a disminuir dràsticament els temps de càrrega de les pàgines.
7. Comproveu la memòria cau
Haureu notat que quan migreu a un nou tema de WordPress o feu una personalització a l’actual, els canvis poden trigar molt a reflectir-se a les vostres proves de navegador. Això es deu a un procés conegut com a caché. Els navegadors emmagatzemaran determinades dades localment perquè es puguin carregar més ràpidament en el futur.
Pel que fa a un tema de WordPress, els navegadors solen emmagatzemar en memòria cau informació de fulls d’estil, com tipus de lletra, colors i dissenys, ja que aquests elements canvien amb menys freqüència que el contingut de text i d’imatges de les pàgines. Però si teniu previst fer un gran conjunt de canvis al vostre tema de WordPress, potser voldreu considerar esborrar o desactivar temporalment la memòria cau del navegador. Segons com heu afegit la memòria cau al vostre lloc de WordPress, hi ha algunes maneres diferents de fer-ho.
Netegeu la memòria cau
El primer pas hauria de ser esborrar (o “purgar”) la memòria cau de la base de dades. Si utilitzeu allotjament, com WP Engine, podeu esborrar la memòria cau de la pàgina, el CDN i la memòria cau d’objectes del tauler de taula de WordPress. Aquesta opció es troba a WP Engine> Configuració general. Només cal fer clic al botó “Neteja tots els caché”.
Si utilitzeu un complement de memòria cau, haureu de localitzar la configuració del connector per esborrar la memòria cau. Per exemple, els usuaris de WP Super Cache poden anar a Configuració> WP Super Cache i utilitzar el botó “Elimina la memòria cau”..
A continuació, si utilitzeu un CDN de tercers, també haureu d’esborrar aquesta memòria cau. Per exemple, si feu servir Cloudflare només cal que inicieu la sessió al vostre compte. A continuació, feu clic al vostre lloc i, a continuació, a l’opció “caching” del menú de navegació. Feu clic al botó per “Purgar tot”. Espereu aproximadament 30 segons. El lloc i el CDN haurien d’estar a punt per tornar a caché totes les pàgines amb els canvis.
NOTA: Tot i que podeu desactivar la memòria cau completament (ja sigui mitjançant un complement de memòria cau o un CDN), us recomanem simplement esborrar (o eliminar) manualment quan feu canvis. D’aquesta manera podeu evitar que la velocitat i el rendiment del vostre lloc es caiguin.
8. Torna a un tema bàsic
Si tot això falla, penseu en tornar la pàgina web de WordPress a un tema bàsic. Una sense personalització complexa basada en temes ni complements infantils. Aquest és el mètode més eficaç per a qualsevol problema de tema que no podreu resoldre mitjançant els altres consells descrits en aquest article. Penseu-hi com començar amb un llenç en blanc.
Sovint es produeixen problemes derivats de personalitzacions incorrectament codificades o de conflictes de complements (com s’ha dit anteriorment). La millor manera d’evitar-ho és triar un tema que s’adapti a les vostres necessitats des del moment de començar. Necessiteu enllaços socials a la capçalera? A continuació, assegureu-vos que el tema que trieu inclogui aquesta funció. Voleu una cartera? Un cop més, assegureu-vos que el tema que trieu inclogui un tipus de publicació integrat en cartera.
Necessiteu ajuda per triar un tema? A continuació, es mostra una llista d’alguns dels millors temes de WordPress disponibles. La majoria són temes d’estil flexible i polivalent, cosa que els converteix en un bon ajust per a la majoria de nínxols web.
La línia de fons
Gràcies a una gran quantitat d’opcions de personalització i una filosofia “plug and play”, WordPress ha posat el món del disseny de llocs web a l’abast de qualsevol (gairebé) que sigui capaç d’encendre un ordinador i navegar per internet. L’inconvenient d’això és que molts no tècnics estan construint llocs web. Però no cal frustrar-se quan el programari no es comporta correctament.
Per sort, tal com hem intentat assenyalar en aquest article, si us manteniu tranquil i només seguiu una estratègia pas a pas, hi ha una bona probabilitat de poder realitzar tasques bàsiques com ara instal·lar o canviar temes correctament. Gràcies per llegir i bona sort!
Voleu obtenir més consells per solucionar problemes? A continuació, es mostren 10 problemes més habituals de temes de WordPress, com es poden solucionar-los.