Com evitar el correu brossa i protegir el teu bloc de WordPress

Com evitar el correu brossa i protegir el teu bloc de WordPress

La secció de comentaris us ofereix una manera còmoda de relacionar-vos amb els lectors del vostre lloc web. Malauradament, l’obertura del lloc web a comentaris significa que haurà de tractar amb el correu brossa. A no ser que siguis el tipus de blogger que no sol·liciti comentaris mitjançant comentaris i trackbacks / pingbacks, haureu d’afrontar-lo en algun moment o altre.


Però la pregunta és, com? A mesura que els robots de correu brossa (i els spammers humans) es tornen més sofisticats, cada vegada és més difícil mantenir el vostre blog net de contingut irrellevant i inadequat..

Per sort, WordPress inclou funcions integrades i complements gratuïts per ajudar a controlar i combatre el correu brossa, inclosos els llistats negres d’Akismet i de comentaris. Encara millor, hi ha molts complements de tercers disponibles per proporcionar protecció addicional contra el correu brossa.

En aquesta publicació analitzarem en profunditat el problema del correu brossa als blocs de WordPress, l’impacte negatiu que pot tenir al vostre lloc si es deixa sense controlar i com es pot gestionar i prevenir. També veurem les eines disponibles a WordPress per combatre aquest problema. Finalment, acabarem amb algunes recomanacions del complement per portar la moderació de correu brossa al següent nivell. Anem a capbussar-nos!

Què és el correu brossa de WordPress

Captura de pantalla dels comentaris de correu brossa

Aquests comentaris automatitzats de correu brossa poden sobrepassar la base de dades de WordPress.

Pot ser sorprenent quan apareguin nous comentaris al vostre bloc. Tot i això, aquest primer cop d’emoció desapareix sovint quan veieu respostes inadequades al contingut. Aquestes respostes, per descomptat, també es coneixen com a correu brossa. El diccionari el defineix simplement com a “missatges irrellevants o inapropiats enviats a Internet a un gran nombre d’usuaris“. Em sembla bé.

El correu brossa neix de la mateixa família que el correu electrònic de correu brossa tan familiar, però té el seu propi objectiu únic: per obtenir enllaços enllaçats. Tant si es tracta d’un comentari de bloc, un trackback o un pingback, l’objectiu del correu brossa és publicar un enllaç al vostre lloc que remeti cap a un altre lloc. El lloc en qüestió és típicament irrellevant per al vostre nínxol i, sovint, de mala qualitat.

Aquests missatges no sol·licitats són un fet de la vida si permeten fer comentaris sobre les teves publicacions. Afortunadament, identificar-lo és relativament senzill, ja que sol adoptar una de les tres formes primàries.

1. Spambots

Es tracta de comentaris que es publiquen automàticament mitjançant un script o bot que explora la web a la recerca de objectius per inundar-se de brossa de comentaris. No hi ha cap participació humana directa en aquests comentaris, i solen ser fàcils d’observar per a l’ull humà. Els robots de correu brossa són probablement els més grans dels comentaris irrellevants.

2. Comentaris manuals

És quan els humans són contractats per publicar manualment comentaris en llocs. La qualitat d’aquests comentaris pot variar des del descaradament evident fins a discutible, la qual cosa ofereix, per descomptat, un gran mal de cap per a qualsevol que intenti eradicar el correu brossa del seu lloc. Gairebé sempre inclouran enllaços als comentaris i poden ser una mica més sofisticats que els bots (hem vist comentaris amb enllaços qüestionables afegits a espais en blanc al text dels comentaris).

3. Trackbacks i Pingbacks

Tal com defineix Google, un trackback és “un dels tres tipus de mètodes d’enllaç per als autors del lloc web que sol·liciten notificació quan algú enllaci a un dels seus documents”. Per als nostres propòsits, podeu suposar que els pingbacks són essencialment el mateix. Probablement haureu vist anteriors. Existeixen com a llista d’enllaços, normalment dins o sota de la secció de comentaris d’una publicació d’un bloc. L’objectiu dels spammers, l’objectiu és simple: esmentar una publicació al bloc a la seva pròpia publicació i obtenir un enllaç de nou.

Cadascun d’aquests tipus de correu brossa és problemàtic i sovint rebrà més d’una categoria. Junts, poden obstruir la secció de comentaris i causar tot tipus de problemes.

Com afecta el correu brossa al vostre lloc WordPress

Trackback de correu brossa

Els spammers utilitzen trackbacks per crear enllaços de nou a llocs irrellevants.

Potser considereu que el correu brossa no és més que una molèstia. Tanmateix, si no es marca, pot tenir conseqüències negatives per al vostre lloc web. A més de proporcionar una mala experiència d’usuari als vostres lectors, el correu brossa de comentaris pot perjudicar el vostre lloc de moltes maneres, provocant:

 • Pèrdua de classificacions en motors de cerca. Google orienta enllaços dolents al vostre lloc amb finalitats de classificació, fins i tot en els comentaris.
 • Riscos potencials per als seus lectors. Els enllaços als comentaris de correu brossa poden donar lloc a llocs maliciosos.
 • Problemes de velocitat i temps de càrrega del lloc. Massa comentaris poden sobrecarregar la vostra base de dades de WordPress i retardar el lloc.

Tots els blocs que permeten fer comentaris són vulnerables a l’activitat brossa. Tenir un pla d’acció per reduir-lo i combatre-lo és l’única manera de protegir el vostre lloc i els vostres lectors.

Com combatre l’activitat brossa de comentaris de WordPress

Si bé el correu brossa de comentaris és inevitable, hi ha bones notícies. Podeu lluitar contra aquesta contundència mitjançant la moderació dels vostres comentaris i la utilització Eines integrades de WordPress.

Primer, assegureu-vos que heu activat la moderació de comentaris. En fer-ho, podeu aprovar qualsevol comentari abans de publicar-lo al vostre lloc. Si no teniu temps per revisar cada comentari, podeu definir paràmetres basats en diversos factors. Per exemple, a la secció inferior Configuració> Discussió tu pots:

 • Marca un comentari com a correu brossa en funció del nombre d’enllaços que tingui.
 • Els comentaristes de la llista negra com a reacció al correu brossa anterior.
 • Desactiva els trackbacks i els pingbacks.
 • Només permetre als usuaris registrats publicar comentaris.

No oblideu l’arma més gran del vostre arsenal predeterminat: els plugins. Podeu afegir a la vostra instal·lació de WordPress una gran quantitat de complements de codi obert gratuïts i gratuïts per comprovar els comentaris i filtrar qualsevol cosa que sembli correu brossa..

Reduure el correu brossa de comentaris al vostre lloc de WordPress amb un complement

Una de les millors coses sobre l’ús de WordPress és la facilitat de personalitzar. Quan es tracta de comentaris del bloc, podeu utilitzar complements de WordPress antispam per tal de protegir la vostra seguretat. Aquí teniu tres complements per ajudar-vos a controlar el correu brossa de comentaris.

1. Akismet

Plugin anti-spam de Akismet

Com no podríem esmentar Akismet? Aquest complement s’instal·la de manera predeterminada als blocs de WordPress, i és gratuït d’utilitzar per a bloggers personals (amb una subscripció mensual comercial establerta en 5 dòlars al mes i solucions empresarials disponibles a 50 dòlars al mes).

Quan utilitzeu una solució de correu brossa “captiva” com Akismet, heu d’acceptar que alguns comentaris legítims es poden marcar com a correu brossa. Es tracta simplement d’un cost de blocatge i d’ús d’un bloqueig automàtic de correu brossa. El tema és degut principalment a spammers humans. El correu brossa d’una persona és el comentari legítim d’una altra persona, de manera que si els humans no podem acceptar el 100% del temps, quina possibilitat té un complement?

malgrat això, en la seva majoria, Akismet fa un gran treball. Manté una enorme quantitat de correu brossa al meu bloc, i només es poden atrapar els comentaris legítims ocasionals. A més, també s’ocupa de l’activitat brossa de trackback, un gran avantatge.

Característiques clau:

 • Bloca el comentari i el correu brossa de seguiment.
 • Comprova automàticament tots els comentaris.
 • Historial de comentaris per poder comprovar quins comentaris han estat bloquejats pel plugin o pels moderadors.
 • Inclou una configuració “Eliminar” per bloquejar automàticament el pitjor correu brossa.

Preu: Akismet és un complement gratuït i ja es pot instal·lar al vostre bloc.

Obteniu Akismet

2. Antispam Bee

abella antispam

Aquest complement utilitza la tècnica “pot de mel” per atrapar els robots de manera invisible. Els éssers humans no veuran captchas, però els bots, i quedaran atrapats com a correu brossa. Antispam Bee actua com a tallafoc per bloquejar el correu brossa automatitzat i orientat. Com que bloqueja aquests comentaris abans que arribin a la vostra base de dades, mai no haureu de preocupar-vos que alenteixin el vostre lloc.

Característiques clau:

 • Bloca el seguiment de correu brossa i el correu brossa.
 • Evita el correu brossa a la part frontal del lloc, de manera que mai no arriba a la base de dades de WordPress.
 • Funciona amb totes les eines principals del creador de formularis.

Preu: Antispam Bee és un complement gratuït.

OBTENIU Abella AntiSpam

3. Titan Anti-spam

Plugin de text antispam i de seguretat de titan

El programa anti-spam utilitza captures invisibles per bloquejar tots els robots de correu brossa dels vostres comentaris. La versió professional també bloqueja el correu brossa enviat manualment. Tot i que aquest complement fa una gran tasca per aturar comentaris no desitjats, no obstant això, no protegeix cap altre tipus de formularis al vostre lloc. Això significa que és possible que vulgueu utilitzar aquest complement amb una altra cosa per obtenir una protecció addicional per formularis. Tot i això, no deixa de ser una excel·lent opció.

Esteu cercant més opcions de protecció? Anti-Spam Pro inclou una configuració afegida per a la protecció manual contra el correu brossa, de manera que podeu prevenir automàticament els comentaris que es posicionen en una escala de punts de correu brossa (amb més d’un nombre definit d’enllaços, paraules o paraules brossa marcades).

Característiques clau:

 • Bloqueja els seguiments de manera predeterminada.
 • Evita que el correu brossa automàtic arribi a la base de dades de WordPress.
 • La versió Pro bloqueja el correu brossa manual.

Preu: Anti-Spam és gratuït i la versió professional disponible per 25 $.

GET Titan ANTI-SPAM

4. WPBruiser

wp bruiser wordpress plugin anti-spam

WPBruiser promet treballar des del segon que l’instal·leu. Aquest complement combina la protecció contra atacs de força bruta amb el bloqueig de correu brossa de comentaris. Podeu utilitzar-lo per protegir tots els vostres formularis, i els lectors no hauran d’utilitzar mai un captcha. En general, és una opció àmplia i fàcil d’utilitzar.

Característiques clau:

 • Inclou la protecció contra la força bruta.
 • Permet bloquejar les adreces IP malicioses.
 • És compatible amb WordPress Multisite.
 • Ofereix extensions que funcionen amb totes les eines principals del formulari.

Preu: WPBruiser és un complement gratuït amb extensions opcionals.

Obteniu WPBruiser

5. Amagueu els trackbacks

Aquest darrer complement és molt senzill, ja que fa simplement el que indica el títol: amaga les recorregudes. Si bé podeu desactivar els trackbacks completament, només teniu valor per ocultar-los si voleu fer un seguiment de qui us enllaça. Aquest complement elimina els trackbacks de la vostra portada, però encara us permet veure-los al tauler de control de WordPress.

Preu: Amagar els trackbacks és completament gratuït.

Obtén els respostes amagats


El correu brossa de comentaris és un fet senzill de la vida a Internet, tret que tingueu previst desactivar els comentaris del tot. Salvaguardar el vostre lloc contra comentaris inapropiats és crucial per a la seva salut general i el seu rendiment. Si elimineu els comentaris de correu brossa, podeu mantenir clara la vostra base de dades, mantenir una experiència d’usuari sòlida i millorar el compromís.

Tens alguna pregunta sobre com gestionar el correu brossa al lloc de WordPress? O consells per afegir a la llista? Feu-nos-ho saber a l’apartat de comentaris que hi ha a continuació!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map