6 consells per gestionar un bloc de WordPress amb diversos autors

La majoria de blocs comencen com a operació individual. Teniu un tema que us interessa realment i engegueu un lloc per parlar-ne. Al cap d’una estona, el lloc comença a créixer i, senzillament, no hi ha prou temps per crear-ne el contingut que voldríeu, o podreu sentir que necessita una nova veu per refrescar les coses. Per tal de continuar el seu creixement, preneu la decisió que heu de portar a uns quants escriptors més.


Abans de transformar el vostre bloc en un lloc web amb diversos autors, hauríeu de posar en pràctica uns quants processos fonamentals. Necessiteu coses com ara directrius de col·laboradors i un calendari editorial per tal de facilitar-vos la vida en el futur.

Quan el lloc estigui en funcionament amb diversos col·laboradors, gestionar-ho es fa una mica més difícil. Hi ha diverses funcions editorials, com mantenir el màxim nivell de redaccions i tots els terminis de tasca per a aquests treballs, així com assegurar-se que el contingut escrit s’ajusta a la vostra visió del lloc i es publica regularment..

Mirem alguns consells per ajudar-vos en la gestió del vostre bloc de diversos autors i per mantenir-vos sanós a mesura que el vostre lloc creixi.

1. Treballeu sempre per davant

Això està íntimament relacionat amb el calendari editorial que vau crear abans de llançar el lloc (no heu creat un calendari editorial, oi?). Si teniu més d’un escriptor per a un lloc, és convenient assignar temes amb antelació, cadascun amb un termini límit com a mínim una setmana abans de la publicació de la publicació..

Treballar endavant d’aquesta manera us dóna temps per editar la publicació, donar comentaris a l’escriptor i garanteix que teniu contingut preparat per al lloc durant unes setmanes. Amb una gran quantitat de continguts programats per endavant, tindreu la llibertat de presentar publicacions a la programació de publicació per tal de cobrir qualsevol problema que tingueu amb els vostres escriptors..

Si es treballa més endavant s’estalviarà la vostra salut més que qualsevol altre consell d’aquesta llista.

2. Creeu una pàgina “Escriu per a nosaltres”

WriteForUs

Si esteu oberts a escriure per escriptors, hauríeu de tenir una pàgina al vostre bloc que us faciliti l’aproximació.

Aquesta pàgina ha d’incloure tota la informació que necessitarà l’escriptor per poder-vos enviar correctament. Això pot incloure un enllaç a les vostres directrius de col·laborador, el mètode exacte en què voleu ser llançat o simplement en algun lloc on poden introduir les seves dades perquè pugueu acostar-les.

Aquesta pàgina és una eina per facilitar la vostra vida en el futur. Com més gran sigui el vostre lloc web, més escriptors voldreu escriure per vosaltres. Si no hi ha processos clars al vostre lloc, passareu la major part del temps passant per fosses d’escriptors en diferents estils, cap dels quals pot ser adequat per al vostre lloc..

3. Assigna un editor únic

Al començament del vostre bloc només hi hauria d’haver una veu editorial. Tant si sou vosaltres com algú que contracteu per fer la feina, han de donar un cop de mà a cada publicació publicada al vostre lloc. Tenir un únic editor, juntament amb les vostres directrius de col·laboradors, permet un estil coherent a tot el lloc que suposarà un benefici tant per als vostres escriptors com pels vostres lectors..

A mesura que el lloc creix, potser haureu d’afegir editors addicionals per a diverses seccions, o simplement perquè hi ha massa treball per a una persona. Si teniu una veu clara pel lloc des del principi, una manera d’omplir aquestes posicions d’editor seria promovent els vostres col·laboradors habituals que han demostrat la seva qualitat. Ja estan acostumats a treballar amb l’estil establert per l’editor sènior i podran imposar-ho per als escriptors nous que escriguin en el futur..

4. Crear una base de dades Writer

Molts escriptors que volen escriure pel vostre lloc us aproparan molt. Alguns aniran molt bé, altres no. De qualsevol forma haureu de tenir aquesta informació a la mà, així com les seves dades de contacte, quines tasques han completat o han quedat pendents i com pagar-les un cop lliurada la seva tasca..

Una base de dades d’escriptor és una manera ideal de fer-ho. No ha de ser gens fantàstic, i simplement podeu crear un full de càlcul amb tota aquesta informació o utilitzar una eina de CRM en línia.

Tanmateix, us acosteu a la base de dades, hauria de ser alguna cosa que actualitzeu constantment amb cada nou escriptor i cada tasca que feu als vostres escriptors actuals.

5. Comunicar-se amb els seus escriptors

Vostè haver de comunicar-se amb els seus escriptors de manera regular. Aquesta comunicació pot anar des de tenir un correu electrònic de resposta enllaçat per a nous escriptors que vulguin escriure per vosaltres, fins a comentaris sobre els esborranys que els vostres escriptors actuals han enviat. Quant més comuniqueu amb els vostres escriptors, especialment quan comencen a treballar per a vosaltres, més us en sortireu.

No voldreu bombardejar els vostres escriptors amb correus electrònics mentre intenten escriure una publicació. Hauríeu d’estar disponible per respondre les vostres preguntes i donar-los comentaris si ho necessiten.

També heu de comunicar-vos sempre amb promptitud un cop finalitzada l’assignació i és el moment de pagar-los. No hi ha res que pugui obtenir una relació laboral més ràpida que els escriptors que han de perseguir un pagament promès.

Sigues amable i professional i això et veurà a través de la majoria de situacions. Aquestes comunicacions són una bona manera d’avançar la veritable personalitat d’un escriptor. Si no es comuniquen bé amb tu, per què voldries treballar amb ells en el futur? Sempre és més fàcil treballar amb un bon escriptor que és professional sobre un gran escriptor descarnat.

La comunicació professional d’ambdues parts és extremadament important.

6. Mostra els teus escriptors

Ja he parlat d’això, però utilitza un complement com ara Caixa d’autors més fantàstica per mostrar tots els teus escriptors. Als escriptors els agrada veure el seu nom en un byline o una casella d’autor en un lloc web. Si tenen algun mitjà per vincular-se a la seva feina al vostre lloc, obtindreu màrqueting gratuït quan comparteixen el seu treball amb les xarxes socials.

A més de lliurar a cada autor el seu propi arxiu de publicacions, que passarà quan se’ls doni una sessió d’inici de sessió individual en lloc d’utilitzar un registre d’autor convidat, podeu crear una pàgina de col·laborador que enumeri tots els vostres escriptors i els doni orgull de ser propietat sobre allò que escriuen. . Els farà treballar més dur i donar-los aquesta petita empenta perquè cada article que escrigui per al vostre lloc tingui la màxima qualitat de què són capaços..

Una altra manera de mostrar als vostres escriptors que contribueixen regularment és donar-los una “promoció”. Doneu-los un títol a la casella d’autor que reflecteixi la contribució que feu al vostre lloc i els separeu dels col·laboradors generals. Podria ser una cosa tan senzilla com anomenar-los “Senior Writer” o convertir-los en l’escriptor principal per a un tema específic. Augmentarà el seu perfil i els farà treballar més per distingir-se de la multitud per justificar la seva elevació per sobre dels altres escriptors.

Tens algun consell addicional?

Espero que aquests consells us ajudin en el difícil procés de gestió d’un lloc web amb diversos autors. Aquesta no és, en cap cas, una extensa llista de consells, però aquests consells haurien de mantenir-lo al dia amb molts dels problemes que es plantejaran.

Gestioneu un lloc web amb diversos autors? Tens algun consell que no hem tractat aquí? Ens agradaria escoltar-vos els comentaris a continuació.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map