5+ raons per les quals hauríeu de provar Jetpack (de nou)

Si és usuari de WordPress, probablement hauríeu sentit a parlar Jetpack – quan va ser llançat als usuaris de WordPress.org fa poc més de dos anys, va ser rebut amb una barreja de delit i sospites.


Per a aquells de vostès que no ho són familiaritzat amb el nadó d’Automatattic, Jetpack incorpora diverses funcions populars (i algunes no tan populars) en un paquet perfectament lligat. Hi ha qui l’estima per això, d’altres l’odi.

Però no estic aquí per odiar a Jetpack, després de tot, ho faig jo mateix. Jo no ho va fer durant molt de temps, sota la impressió equivocada de que no oferia gaire cosa, però el noi estava equivocat. Tot i que té els seus defectes, hi ha molt d’estimar a Jetpack i molta funcionalitat per eliminar-ne.

En aquesta publicació vaig a detallar només un bon grapat de funcions de Jetpack, però són les meves preferides i, per si sol, us hauré de convèncer que és una opció fantàstica per al vostre lloc de WordPress. Si coneixeu molt poc (o res) sobre Jetpack, o fins i tot si l’heu fet servir i pensar que no us agrada, llegiu. Ens queda molt per oferir.

Abans de començar …

Ja he mencionat que hi ha raons per les quals a la gent no li agrada Jetpack. Per ser sincer, entenc el seu raonament. Gairebé definitivament és pensat com a vehicle per oferir serveis premium i pot suposar una mica de sobrecàrrega en la seva implementació, però sempre teniu l’opció d’ignorar les ofertes premium. Segons la meva opinió, l’avantatge (és a dir, totes les funcions gratuïtes) val la pena.

Allà és tanmateix, una cosa que no m’agrada i és la funció d’activació automàtica. Bàsicament, si s’afegeix un mòdul nou al connector Jetpack, s’activarà de manera predeterminada al vostre lloc. Afortunadament, hi ha una solució fàcil per a això: només cal instal·lar i activar el complement de control manual per a Jetpack. D’aquesta manera s’evita l’activació automàtica de les noves funcions i us permet tenir un control complet sobre la funcionalitat del vostre lloc.

Amb tot això, anem a aprofundir en les coses més divertides!

1. Donar a conèixer

Si ets blogger, gairebé definitivament tens comptes de xarxes socials amb Facebook i Twitter com a mínim (si no, no estàs fent un blog;;) Una de les tasques que sempre m’ha molestat és la promoció de noves publicacions a través d’aquests comptes de xarxes socials. Afortunadament, el mòdul Publicitat de Jetpack elimina totes les molèsties de la promoció de publicacions a les xarxes socials.

Només heu de connectar els comptes de xarxes socials a Jetpack …

Configuració de la compartició de xarxes socials

… i cada nova publicació serà publicada en aquests comptes:

Publicar el quadre Meta

Com veieu, també podeu crear missatges personalitzats per compartir-los amb els vostres públics específics. És molt senzill, és molt fàcil d’utilitzar i fa que compartir les teves publicacions sigui absolutament elegant.

2. Comentaris

En el passat he dedicat una gran quantitat de temps a deliberar sobre quin sistema de comentaris utilitzar. Vaig començar amb el valor predeterminat (com ho fa tothom), vaig provar Livefyre, després vaig tornar a canviar. Segons la meva humil opinió, no la podeu superar.

De fet, resulta que es pot (una mica). Jetpack Comments agafa el sistema de comentaris per defecte i el sobrecarrega amb una salsa impressionant. Els visitants ja es poden iniciar sessió per deixar un comentari a través de Facebook, Twitter o WordPress.com.

A més, el formulari és elegant i atractiu i sol integrar-se perfectament amb el tema:

Comentaris sobre Jetpack

Com podeu veure, el sistema de comentaris actualitzat també inclou opcions perquè els visitants se subscriguin a comentaris i publicacions noves (aquesta funció opcional està controlada pel mòdul de subscripcions separades). Bàsicament, fer comentaris i subscripcions es fa molt senzill per als lectors implicats, que és exactament el que voleu.

3. Compartir

L’intercanvi social és quelcom que obsessionen els bloggers (jo inclòs). Ens encanta obtenir aquestes accions socials. Personalment, sóc un gran fan Digg Digg i continuarà utilitzant-lo. Però jo també utilitzeu el mòdul de compartició de Jetpack:

Compartició social

Com podeu veure, les opcions per compartir serveis tenen una aparença fantàstica i s’integraran sense necessitat de personalització necessària. La meva configuració de barres Digg Digg només ofereix l’opció de compartir-los a través de Facebook, Twitter i Google+, però aprofito l’oportunitat amb el mòdul Compartir de Jetpack per oferir als lectors diverses opcions.

A més, la ubicació d’aquests botons de compartir serveix de recordatori de la seva opció per compartir, si l’usuari queda cec a la barra lateral flotant de Digg Digg..

4. Formulari de contacte

Tots els bloggers necessiten un formulari de contacte i Jetpack lliura en aquest front. Només cal que activeu el mòdul i veureu un botó nou a les pantalles de la publicació / de la pàgina:

Formulari de contacte

Feu clic al botó i obtindreu una pantalla senzilla i intuïtiva des de la qual podeu crear el vostre formulari de contacte:

Formulari de contacte

Un cop acabat, només cal que feu clic al botó per afegir el formulari. Ara la gent es pot posar en contacte ràpidament i fàcilment. No només això, sinó si ho teniu Akismet instal·lat al vostre bloc, els enviaments de formularis de contacte s’executaran a través del seu sistema anti-spam, de manera que només rebeu missatges genuïns.

5. Estadístiques de WordPress.com

Això m’ha estalviat un temps des que el vaig instal·lar. Encara que gairebé definitivament l’utilitzeu anàlisis de Google o un altre paquet d’Analytics com Clicky (Faig servir tots dos), el mòdul de estadístiques de WordPress.com (bàsicament un altre paquet d’analítica) val la pena activar.

Per què? Com que les dades d’analítica es troben just al vostre Tauler de control de WordPress:

Estadístiques de WordPress.com

El Tauler de control de WordPress té tant potencial per convertir-se en una ubicació centralitzada de totes les dades que voleu veure diàriament i afegir estadístiques de WordPress.com a la combinació només fa que sigui molt més funcional..

Com que ja em connecto al meu Tauler, com a mínim un cop al dia, per comprovar els comentaris i les descàrregues del meu producte d’informació (a través del fantàstic widget Easy Digital Downloads Dashboard), no és necessari incloure analítiques per la qual cosa no he d’agafar el hora per iniciar la sessió en un servei independent. Encara millor, WordPress.com Stats no aporta càrrega addicional al servidor.

I hi ha molt més ….

Acabo de rascar la superfície aquí. Actualment, Jetpack està format per no menys de 25 mòduls diferents, cadascun dels quals té una part important a jugar si voleu la seva funcionalitat. Altres elements destacats són:

 • Les notificacions mitjançant la barra d’eines al front end del lloc
 • La possibilitat de blocar mitjançant el vostre client de correu electrònic
 • Ginys de barra lateral addicionals
 • Un corrector ortogràfic, d’estil i de gramàtica basat en la intel·ligència artificial
 • Galeries a pantalla completa amb comentaris i meta dades
 • Un editor CSS autònom
 • Un tema mòbil
 • Escurçador d’URL WP.me

A més hi ha encara més. Per a la majoria dels bloggers hi haurà diversos mòduls que poden ser de gran utilitat, per tant, us prego que aprofiteu!

Espereu …

Podeu tenir algunes preguntes sobre Jetpack (si us plau no dubteu en preguntar-les a la secció de comentaris que hi ha a continuació), però n’hi ha una que m’enganxa més que la majoria: no podeu descarregar diferents complements de WordPress.org que repliquen la major part de Mòduls de Jetpack?

La meva resposta a això seria tant sí com no. Sí: algunes de les funcionalitats dels mòduls de Jetpack es dupliquen mitjançant plugins autònoms. Ja he mencionat el complement Digg Digg (el meu favorit per a compartir xarxes socials), per exemple. Després hi ha Formulari de contacte 7; un complement de formulari de contacte molt popular. La llista continua.

Tanmateix, Jetpack ofereix alguna cosa que altres plugins no poden tenir: pràcticament se li garanteix una funcionalitat perfectament funcional i amb un codi estret que s’actualitzarà contínuament per al futur previsible. Això és enorme benefici i no s’ha d’ignorar ningú.

Tots els mòduls Jetpack que he utilitzat s’han integrat amb els temes dels meus blocs sense cap problema. La funcionalitat afegida sempre sembla fantàstica i es comporta exactament com s’esperava. Què hi hauria de menys amb Automattic? Això per a mi és el principal punt de venda de Jetpack, la garantia pràctica d’obtenir un producte de qualitat.

Ara m’encantaria aconseguir-ho la seva opinió sobre Jetpack, així que aprofiteu aquesta oportunitat per donar-vos a conèixer la vostra opinió a la secció de comentaris que hi ha a continuació!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map