5 consells bàsics sobre la comptabilitat de WooCommerce

5 consells bàsics sobre la comptabilitat de WooCommerce

La comptabilitat pot ser dolorosa, però tots sabem que és una necessitat. Si voleu que la vostra empresa creixi (o fins i tot continuï funcionant), heu de tenir els vostres números en ordre i preparar-vos per a cada temporada fiscal.


La idea de la temporada fiscal et provoca estrès i ansietat? Tens por de preparar aquests formularis d’impostos per a la teva botiga en línia WooCommerce? Tens la sensació que no veus les visions empresarials com hauria de fer perquè estàs gestionant la teva comptabilitat en un full de càlcul?

Si la resposta és afirmativa, aquests 5 consells bàsics de comptabilitat de WooCommerce potser siguin el que necessiteu. Posa en pràctica aquests consells i estaràs perfectament preparat per a la pròxima temporada d’impostos!

Abans de quedar-se desbordat, predefinim això dient que els consells que hem esmentat a continuació no afegiran treballs addicionals a la vostra programació ja ocupada. De fet, probablement reduiran la vostra càrrega de treball! Posa en pràctica els nostres suggeriments a continuació i la propera temporada d’impostos, donant-li els peus amb un got de vi a la mà.

Preparat per capbussar-se? Començarem amb els fonaments bàsics!

1. Determinar les regles d’impostos sobre vendes i el Nexus

Quan configureu la vostra botiga en línia i us prepareu per vendre els vostres productes o serveis, una de les primeres coses que heu de pensar són els impostos. Tot i que no és el tema més atractiu, cal abordar-lo. Al principi, pot semblar un obstacle, però WooCommerce us ofereix nombrosos recursos per donar suport a la vostra configuració fiscal. La bona notícia és que un cop tingueu en compte les vostres normes d’impostos sobre vendes, podreu configure WooCommerce per cobrar l’impost de vendes automàticament!

Determineu les regles d’impostos sobre vendes i Nexus

Nota: primer heu de marcar la casella per “habilitar les taxes i els càlculs d’impostos” a la configuració general per activar la pestanya Configuració d’impostos.

Recomanem reunir-se amb un comptador per assegurar-vos que enteneu plenament les vostres obligacions fiscals. La vostra ubicació empresarial, els productes que vengueu i el nexe fiscal determinaran les taxes impositives que heu de cobrar. Tingueu en compte que aquests poden variar segons el comtat, l’estat i el país.

Potser no haureu de cobrar impostos sobre vendes, o potser sou dels afortunats que cobra a tots els clients una tarifa establerta. Si no ho és, és possible que trobeu que calcular i cobrar impostos en funció de l’adreça d’enviament del client. En aquest cas, us recomanem que aprofiteu per revisar i establir els vostres impostos.

… I això ens porta al següent pas!

2. Configureu les regles d’impostos a WooCommerce o utilitzeu un complement de gestió d’impostos

Un cop hàgiu determinat les obligacions fiscals empresarials, és el moment de configurar els impostos a la botiga en línia. El propi WooCommerce ofereix la possibilitat de cobrar de forma automàtica l’impost de vendes per a cada comanda. Pot calcular i cobrar impostos automàticament en funció dels productes del client, l’adreça d’enviament i / o les vostres zones d’impostos. Això significa que cada vegada que vens alguna cosa, WooCommerce pot carregar automàticament l’impost de vendes adequat.

Si la vostra empresa ” nexe fiscal requereix que cobreu l’impost de vendes en funció de l’adreça d’enviament del client o en diversos estats o països, pot ser que necessiteu configurar centenars de normes fiscals (a més d’assegurar-vos que aquestes estan actualitzades en tot moment). En aquest cas, un complement automàtic de càlcul d’impostos pot resultar molt útil.

Configuració dels complements de TaxJar

Complements com TaxJar i Avalara AvaTax gestionarà automàticament tots els vostres càlculs d’impostos, i fins i tot ajudaran a informar i presentar aquests impostos. A continuació, passaran aquesta informació juntament per assegurar-se que l’impost sobre les vendes es carrega correctament a la vostra comanda WooCommerce.

Llavors, quin complement de càlcul d’impostos heu de triar? TaxJar i Avalara són les opcions més populars. Us recomanem que avalueu els dos quant a preus i característiques per trobar el que funciona millor per al vostre negoci. Podeu trobar que els preus de TaxJar són més baixos, però Avalara ofereix més funcions.

3. Sincronitza les dades de WooCommerce amb una plataforma de comptabilitat

Ara que heu configurat per cobrar l’impost de vendes, la següent pregunta és: com en fareu el seguiment? Haureu de poder presentar i ingressar l’impost de vendes amb càrrec i haureu d’assegurar-vos que els números indicats són exactes. El nostre millor consell per fer un seguiment de l’impost sobre vendes, juntament amb altres dades notables, com ara els ingressos per vendes, és sincronitzar les vostres dades amb una plataforma de comptabilitat..

Sincronitza les dades de WooCommerce amb una plataforma de comptabilitat

WooCommerce és una plataforma de comerç electrònic, no una plataforma de comptabilitat. No proporciona el nivell de recollida de dades de la comptabilitat que cal preparar per a la temporada fiscal ni per visualitzar informació crucial del rendiment del vostre negoci. Tanmateix, podeu introduir totes les vostres dades de WooCommerce en una plataforma de comptabilitat per tal de fer un seguiment estret de les vostres finances i de tenir totes les vostres dades en un sol lloc..

La plataforma de comptabilitat més popular és Llibres ràpids. Hi ha diverses versions diferents de QuickBooks, i la més popular és QuickBooks Online. Podeu accedir a aquesta plataforma des de qualsevol dispositiu, en qualsevol moment. QuickBooks ofereix funcions increïblement útils, com ara un seguiment fàcil de despeses (només cal treure una foto del rebut) i opcions de facturació..

Els llibres ràpids us costaran entre 40 i 70 dòlars al mes i pagaran ràpidament per si mateix en la quantitat de temps i treball que us estalvieu. De fet, pot acabar automatitzant molta de la feina que caldria pagar per a un comptable.

La configuració de la vostra empresa de QuickBooks solen trigar uns 30 minuts i us recomanem reunir-vos amb un comptable per obtenir bones pràctiques mentre configureu les vostres pràctiques..

Un cop hàgiu creat QuickBooks, podeu començar a introduir les dades de vendes de WooCommerce a QuickBooks. Tot i que tècnicament podríeu introduir les vendes de WooCommerce de forma manual, pot trigar bastant temps si teniu més que un bon grapat de comandes. Per sort, hi ha maneres d’automatitzar aquest procés!

QuickBooks Sync per WooCommerce de MyWorks

QuickBooks Sync per WooCommerce de MyWorks sincronitzarà automàticament totes les dades de WooCommerce amb la vostra plataforma de comptabilitat de QuickBooks..

La nostra recomanació principal és sincronitzar automàticament les dades de WooCommerce amb QuickBooks mitjançant la secció QuickBooks Sync per a WooCommerce pel programari MyWorks. La sincronització portarà totes les vostres vendes, clients, productes, inventaris, dades de pagaments i molt més i la sincronitzarà a QuickBooks. Tot això passarà automàticament i en temps real, sense que calgui un esforç addicional per part vostra.

El resultat? Totes les vostres dades de vendes se sincronitzaran amb QuickBooks automàticament i es classificaran correctament. A continuació, podeu fer un seguiment dels vostres ingressos, despeses, costos de mercaderies i molt més. Els nivells d’inventari es mantindran fins al dia entre WooCommerce i QuickBooks!

4. Feu el seguiment i l’informe de les xifres clau

Fer el seguiment i informar de les figures clau

Un cop sincronitzeu la vostra botiga WooCommerce amb una plataforma de comptabilitat com QuickBooks, podreu controlar més de prop la salut del vostre negoci fent un seguiment de xifres importants. Aquestes xifres clau inclouen els vostres ingressos, despeses, cost de les mercaderies venudes i beneficis.

Les plataformes de comptabilitat faciliten la publicació d’aquests informes, i QuickBooks fins i tot crea taulers de comandaments que us permeten controlar de forma senzilla la salut del vostre negoci. Com hem dit abans, sincronitzant les dades de vendes de WooCommerce amb la vostra plataforma de comptabilitat, tindràs números en tot moment precisos i, per tant, podreu supervisar la salut del vostre negoci en qualsevol moment.!

Recomanem la publicació d’informes i conciliació dels vostres comptes sovint Fer-ho és com acudir al metge, el millor és fer una visita regular i detectar qualsevol problema abans que es desenvolupin!

Una de les xifres més importants a controlar és el vostre flux de caixa. Si encara no teniu un compte empresarial separat, us recomanem que en creeu un. Mantenir les finances del vostre negoci separades de les vostres finances personals us facilitarà tot. La manera més fàcil d’assegurar-vos que la vostra empresa guanya diners és veure el vostre flux de caixa. Feu un seguiment del que entra i feu un seguiment del que surt per assegurar-vos que podeu complir totes les obligacions financeres a temps.

A continuació, també us recomanem fer el seguiment inventari i cost de les mercaderies venudes. Aquesta és una xifra clau per entendre el que esteu fent efectivament de cada producte venut. Fins i tot podríeu trobar que perdreu diners amb algunes vendes de productes. Els llibres ràpids poden calcular-ho fàcilment, així que només hauràs de vigilar amb les xifres.

Un altre important és despeses! La vostra plataforma de comptabilitat també podrà classificar les vostres despeses, per tant, presteu atenció al nombre total, així com als números individuals. També us proposem classificar les vostres despeses com a fixes o com a variables.

A continuació, assegureu-vos de fer un seguiment del vostre total vendes i beneficis, fins i tot abans de la temporada fiscal. Haureu de considerar que les vostres despeses d’impostos venguin de la temporada d’impostos i reserveu diners per tal de cobrir-les.

5. Conegui els seus terminis

Com programar publicacions de WordPress a granel

Perdre una data límit és com perdre un aniversari, excepte les oficines fiscals mai no oblidaran el mal que vau fer. Consulteu els terminis, afegiu-los al calendari, configureu les alarmes i feu tot el que heu de recordar. Fins i tot hi ha serveis premium, com ara Calendari de compliment LegalZoom que podeu utilitzar per mantenir al dia de la vostra programació d’informes. No oblideu arxivar puntualment!

Tingueu en compte que fins i tot potser necessiteu presentar impostos trimestrals. Si no esteu segurs, consulteu el vostre comptador. Són el seu millor amic quan es tracta de números!

Encara que pugueu subcontractar la vostra comptabilitat, si us prepareu amb antelació i poseu sistemes automatitzats en funcionament, no tindreu res a preocupar-vos la propera vegada que arribi la temporada fiscal. Ara pots acomiadar els comptes de cap i les sabates de la comptabilitat plenes de rebuts i saludar a la comptabilitat sense problemes i sense preocupacions.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map