5 avantatges principals d’utilitzar un CDN per al vostre lloc web de WordPress

Ara moltes persones decideixen allotjar els recursos del seu lloc web en una xarxa de lliurament de contingut (CDN) per molts motius. Si bé hi ha molts avantatges d’utilitzar un CDN, sí vostè cal utilitzar-lo? En aquest article tractaré els avantatges principals de l’ús d’un CDN amb un lloc web de WordPress. També parlaré breument com funciona un CDN i per què pot no ser adequat a tots els llocs web. En primer lloc, és important comprendre què és un CDN i com funciona per tal d’apreciar els avantatges.


Què es?

wordpress-cdn

Un CDN és bàsicament un sistema de servidors de memòria cau interconnectats que emmagatzemen components estructurals d’un lloc web (normalment actius com els fitxers JavaScript i CSS), així com contingut estàtic com les imatges. Els servidors es distribueixen arreu del món i serveixen recursos del lloc web en funció de la ubicació geogràfica d’un usuari. Una empresa coneguda de CDN, Flama de núvols, utilitza 180 centres de dades a tot el món per accelerar el lliurament de contingut als usuaris.

Essencialment, un CDN proporciona servidors alternatius per descarregar els recursos emmagatzemats de llocs web. Quan un usuari fa una sol·licitud per accedir a una pàgina del vostre lloc web, els recursos emmagatzemats al CDN seran lliurats pel servidor més proper a la ubicació geogràfica de l’usuari. Significa que el contingut servit per un CDN recorrerà sempre la distància més curta per arribar a l’usuari i aquí és on un CDN obté el seu avantatge més gran..

Beneficis de CDN

L’ús d’un CDN té molts avantatges, inclosos:

1. Velocitat millorada

Com hem vist en la breu descripció de com funciona un CDN, és probable que la velocitat millorada sigui el millor benefici d’utilitzar un CDN per al vostre lloc web de WordPress. Un CDN serveix contingut estàtic des d’un node del servidor que es troba més a prop de l’usuari que ho sol·licita. Podeu esperar una experiència d’usuari lleugerament millorada a causa de la velocitat millorada.

Com que gran part del temps de càrrega d’una pàgina web comporta l’accés i la descàrrega de components i actius estàtics, com ara imatges, scripts i fulls d’estil, és fàcil veure per què un CDN és un impuls fonamental per al vostre lloc web..

Tot i això, això no vol dir que l’ús d’un CDN faci que les vostres pàgines web es carreguin més ràpidament. Per exemple, si el vostre lloc web té codi errat, pot ser que un CDN no compensi la pèrdua de rendiment posterior. A més, el rendiment del vostre lloc web també depèn de la configuració del servidor i de les capacitats del vostre host, entre d’altres.

El que és bàsic és que un CDN fa que alguns dels recursos del vostre lloc es carreguin més ràpidament, millorant la velocitat de càrrega de la pàgina en algun marge i, per a algunes persones, aquest benefici només val la pena el cost addicional d’utilitzar-ne un.

2. Temps de funcionament millorat del lloc web

Un CDN redueix la càrrega al vostre host, produint velocitats consistents. En un escenari típic d’allotjament on tots els recursos del vostre lloc s’allotgen al vostre servidor principal compartit o privat, podeu notar velocitats incoherents o fallades totals durant els períodes d’alt trànsit. Bàsicament, les coses alenteixen i de vegades es poden descompondre completament durant els pics del trànsit a causa de les càrregues afegides.

Amb un CDN, els pics de trànsit es maneguen sense problemes, ja que la xarxa està optimitzada per manejar un trànsit elevat amb una eficiència millorada. Dit d’una altra manera, si el vostre lloc web aconsegueix sobtadament popularitat, les probabilitats d’esclafar són molt escasses.

De nou, de la mateixa manera que passa amb la millora de la velocitat, l’ús d’un CDN per al vostre lloc de WordPress no elimina del tot la possibilitat d’un temps d’inactivitat en moments de fortes càrregues de trànsit. Si els fitxers dinàmics s’emmagatzemen al servidor principal d’allotjament, encara podreu tenir temps d’inactivitat. La memòria cau fa un llarg camí per minimitzar els problemes derivats dels pics del trànsit. La majoria dels millors serveis d’allotjament de WordPress optimitzen els seus servidors mitjançant la memòria cau, de manera que l’addició d’un CDN només millorarà les coses.

3. Major integritat de dades

Si sou com la majoria dels propietaris de llocs web, sempre voleu utilitzar les eines més recents per mostrar el vostre contingut. L’actualització constant dels vostres actius web és una manera de fer-ho i un CDN ajuda a preservar la integritat sempre que es facin canvis als vostres actius. Quan actualitzeu els fitxers CSS o JavaScript d’un CDN, per exemple, els canvis es reflecteixen a l’instant en diversos servidors de la xarxa, preservant així la integritat i la coherència de les dades..

4. Sense barreres geogràfiques

Ara vivim en un món de mobilitat i Internet basat en aplicacions. Els usuaris volen accedir als serveis durant qualsevol moment, independentment del lloc on es trobin al món. Aquí és on un CDN és útil. A causa dels servidors de CDN distribuïts mundialment, els usuaris de tot el món poden experimentar el vostre lloc web com si estiguessin al costat del vostre amfitrió..

Dit això, val la pena assenyalar que la cobertura d’un proveïdor és en definitiva el que determina el vostre abast. Si teniu l’orientació a usuaris d’una determinada zona geogràfica, consulteu diversos mapes de cobertura dels proveïdors per determinar d’on podreu obtenir el millor avantatge per arribar al major nombre possible d’usuaris. Tingueu en compte que els proveïdors de CDN no fan el mateix en totes les regions. Algunes tenen un clar avantatge en algunes regions en funció de la configuració de la seva xarxa.

5. Més barat i més ràpid

Tot i que podeu utilitzar un CDN per 0 $ (hi ha un parell de proveïdors gratuïts), els serveis de pagament són, òbviament, el camí a seguir si teniu en compte els avantatges sobre el rendiment. Així, com pot estalviar temps i diners amb un servei de CDN de pagament?

En primer lloc, no hi ha pràcticament cap configuració especialment per als llocs web de WordPress. Gairebé tots els proveïdors de CDN ofereixen un complement de configuració personalitzada per a WordPress. A més, hi ha molts més plugins al directori de WordPress per configurar un CDN per al vostre lloc web. No adquirireu material addicional per utilitzar un CDN.

En segon lloc, com que un CDN millora el rendiment del vostre lloc web, estalvieu diners en comprar recursos informàtics addicionals, concretament RAM i CPU.

Quan un CDN no marca la diferència?

cdn-ubicacions

Hem vist que un CDN és definitivament el camí a seguir si voleu millorar la velocitat, la disponibilitat, l’experiència global de l’usuari i l’abast global. Però hi ha situacions en què un CDN pot no marcar la diferència o fins i tot empitjorar les coses.

Per exemple, si un proveïdor de CDN no té nodes de servidor en una àrea geogràfica determinada, és possible que trobeu que els recursos del vostre lloc triguen més a carregar-se per als usuaris d’aquella zona que si teníeu els recursos allotjats en un servidor en aquell lloc. En aquest cas, l’ús d’un CDN pot no oferir beneficis per al rendiment.

Per aquest motiu, heu de fer tasques minucioses en un potencial proveïdor de CDN abans d’inscriure’s. Voleu assegurar-vos que tinguin una cobertura adequada per a tots els llocs on resideixen la majoria dels usuaris objectiu.

Conclusió: heu d’utilitzar un CDN

En general, un CDN ofereix molts avantatges de rendiment per al vostre lloc web. Si es distribueix l’amplada de banda entre diversos nodes de servidor, un CDN pot ajudar a reduir la càrrega al vostre host principal. Això no elimina automàticament els problemes de rendiment del servidor, però pot recórrer un llarg camí per oferir als usuaris amb una bona experiència mentre naveguen pel vostre lloc web.

Dit això, tingueu en compte que un CDN no és una necessitat absoluta i, en molts casos, el vostre lloc web pot funcionar bé sense utilitzar-ne un. Tot i així, el més probable és que actuï millor amb un. Si utilitzeu un lloc web de WordPress altament traficat i crític per a la missió, podreu obtenir els beneficis més importants que ofereix un CDN..

Assegureu-vos de fer les tasques abans de seleccionar un proveïdor de CDN, perquè els avantatges que obtindreu també dependran del proveïdor que trieu. No saps per on començar a buscar? El vostre proveïdor d’allotjament ja pot oferir caché (nosaltres usem WPEngine aquí a WPExplorer i s’ocupen de tot per nosaltres). Però si el vostre amfitrió no ofereix cap servei de memòria cau, consulta el nostre article sobre serveis CDN gratuïts. Hi ha tones d’opcions fantàstiques per triar.

Ja voldria sentir parlar de tu ara. Utilitzeu un CDN o penseu utilitzar-ne un? Quin és el vostre motiu principal per utilitzar-ne un i quins avantatges heu obtingut?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map