Mikä on datakeskus?

Mikä on datakeskus?

datakeskus on laite, jota käytetään tietokonejärjestelmien ja niihin liittyvien komponenttien, kuten palvelimien, reitittimien, kytkimien ja palomuurien, sekä tukikomponenttien, kuten varmuuskopiolaitteiden, palonsammutuslaitteiden ja ilmastointilaitteiden, taloon pitämiseen. Tietokeskus on yrityksen aivot ja paikka, jossa kriittisimmät prosessit suoritetaan. Vaikka tietokeskuksen mallit ovat ainutlaatuisia, ne voidaan yleensä luokitella Internetiksi tai yritykseksi


Historia

vuonna 1940, tietokoneet olivat niin suuria, että yksittäiset huoneet piti erityisesti varata niiden sijoittamiseen. Varhaiset tietokonejärjestelmät olivat monimutkaisia ​​käyttää ja ylläpitää, ja vaativat erityistä toimintaympäristöä.

Ennen 1960 (1945), armeija kehitti valtavan koneen nimeltä ENIAC (elektroninen numeroija, integraattori, analysaattori ja tietokone):

 • Painotti 30 tonnia
 • Pysyi 1800 neliömetriä lattiatilaa
 • Vaatii 6 kokopäiväistä teknikkoa sen ylläpitämiseksi
 • Tehti 5000 leikkausta sekunnissa

Jo varhain 1960, tietokoneita käyttivät pääasiassa valtion virastot. Ne olivat suuria keskusyksiköitä, jotka on varastoitu huoneisiin – joita kutsumme tänään ”datakeskukseksi”.

Mikrotietokoneteollisuuden nousun aikana ja etenkin 1980, tietokoneita alettiin ottaa käyttöön kaikkialla, monissa tapauksissa vain vähän tai ei ollenkaan huolta käyttövaatimuksista.

1990-luvun puoliväli, .com-aalto sai yritykset haluamaan nopean Internet-yhteyden ja jatkuvan toiminnan. Tämä johti palvelinhuoneiden yritysrakentamiseen, mikä johti huomattavasti suurempiin tiloihin (satoja ja tuhansia palvelimia). Tietokeskus palvelumallina tuli suosituksi tuolloin.

Tänäänn tietokeskuksiin siirtyvät infrastruktuurin, laitteistojen ja ohjelmistojen omistusmallista kohti tilaamista ja kapasiteettia kysyntämallia kohti. Tietokeskukset ovat kehittyneet huomattavasti viime vuosina, ottamalla käyttöön tekniikoita, kuten virtualisointia, resurssien käytön optimoimiseksi ja IT-joustavuuden lisäämiseksi.

Tietokeskuksen laitos ja laitteet

Tehokas tietokeskuksen toiminta saavutetaan tasapainoisella investoinnilla sijoitettuun tilaan ja laitteisiin. Tietokeskuksen erittelyn elementit seuraavasti:

 • Laitos – sijainti ja ”valkoinen tila” tai käyttökelpoinen tila, joka on käytettävissä IT-laitteille.
 • Tukien perusrakenteet – laitteet, jotka auttavat ylläpitämään korkeimman mahdollisen saatavuuden tasoa.
 • IT-laitteet – todelliset laitteet IT-toimintoihin ja organisaation tietojen tallentamiseen.
 • Operaatiohenkilökunta – tarkkailemaan toimintaa ja ylläpitämään IT- ja infrastruktuurilaitteita ympäri vuorokauden

Tietokeskuksia on 4 tyyppiä (tasoja) toimintojen luotettavuuden mukaan:

 • Taso 1 – koostuu yhdestä polusta energian ja jäähdytyksen jakamiseen, ilman redundantteja komponentteja, jotka tarjoavat 99,0% saatavuuden
 • Taso 2 – koostuu yhdestä polusta energian ja jäähdytyksen jakeluun, redundanteilla komponenteilla, mikä tarjoaa 99,75% saatavuuden
 • Taso 3 – koostuu useista aktiivisen tehon ja jäähdytysjakelun reiteistä, mutta vain yksi polku aktiivinen, siinä on redundantit komponentit ja se on samanaikaisesti ylläpidettävissä, mikä tarjoaa 99,98% saatavuuden
 • Taso 4 – koostuu useista aktiivisen tehon ja jäähdytysjakelun reiteistä, siinä on redundantit komponentit ja se on vikasietoinen tarjoamalla 99,999%: n saatavuus

Googlen uusinta tietokeskusta

Google-tietokeskus

Google omistaa ja ylläpitää tietokeskuksia ympäri maailmaa pitämään tuotteitamme käynnissä 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa. Google on ensimmäinen merkittävä Internet-palveluyritys, joka on saanut ulkoisen sertifikaatin korkeista ympäristö- ja työturvallisuusstandardeistaan ​​Yhdysvaltojen ja Euroopan tietokeskuksissa. Tutustu Googlen tietokeskuksiin ympäri maailmaa. Katso valokuvia tekniikasta, ihmisistä ja paikoista, jotka pitävät Googlen tuotteita verkossa.

Yhdistyneen kuningaskunnan tietokeskukset

Tällä hetkellä Yhdistyneessä kuningaskunnassa (Yhdistyneessä kuningaskunnassa) on noin 250 yhteensopivan tiedon keskusta yli 60 alueelta. Alla näet luettelon Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevista tietokeskuksista, jotka tarjoavat sijoitus- ja tukkumyyntitiloja, kuten tilaa jaettuihin telinekaappeihin, täydellisiin telinekaappeihin, yksityisiin häkeihin ja sviitteihin..

Aberdeen (1); Bedford (1); Belfast (4); Berkshire (12); Birmingham UK (8); Birmingham UK (8); Bournemouth (1); Bradford (1); Cambridge (5); Cardiff (1); Cheltenham (1); Crawley (2); Croydon (1); Derby (1); Dundee (1); Edinburgh (3); Essex (1); Glasgow (2); Hertford (2); Ipswich (1); Kent (3); Leeds (7); Leicester (1); Leiston (1); Lincolnshire (1); Liverpool (2); Lontoo (69); Luton (1); Manchester (20); Middlesbrough (1); Middlesbrough (1); Milton Keynes (6); Newcastle (7); Pohjois-Wales (3); Northamptonshire (2); Norwich (1); Nottingham (3); Poole (1); Portsmouth (7); Redhill (1); Reigate (1); Sheffield (5); Shropshire (2); Slough (6); Somerset (1); Etelä-Wales (1); Southampton (1); Stevenage (1); Surrey (2); Swindon (1); Lisko (1); Wakefield (1); Walsall (2); Welwyn Garden City (1); Wherstead (1); Wiltshire (3); Woking (4).

Isäntäpaikan valitseminen (datakeskus)

Kun harkitaan palvelimesi löytämistä tai web-hosting-palvelun ostamista, paras sijainti riippuu käytettävissä olevien palveluntarjoajien laadusta, yhteydestä maailmanlaajuiseen viestintäverkkoon ja läheisyydestä kohdemarkkinoitasi. Eräs asiantuntijoidemme mukaan parhaimmista verkkopalveluntarjoajista jaetulle isännöinnille on SiteGround ja pilvimahdollisuudelle on DigitalOcean, voit lukea sekä Siteground- että DigitalOcean-arvosteluita..

Web-hosting-sijainti on tärkeä tekijä Googlelle, joka huomioi yrittäessään selvittää, onko verkkosivustosi asianmukainen tietyn maan tai kielimarkkinoiden kannalta. Mitä Google sanoo ongelmasta:

”Palvelimen sijainti (palvelimen IP-osoitteen kautta): Palvelimen sijainti on usein fyysisesti lähellä käyttäjiäsi ja voi olla merkki sivustosi aiotusta yleisöstä. Jotkut sivustot käyttävät hajautettuja sisällönjakeluverkkoja (CDN) tai isännöidään maassa, jossa on parempi verkkopalvelininfrastruktuuri, joten se ei ole lopullinen signaali. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map